Cel mai bun uscator de rufe - TOP 3

Cel mai bun uscator de rufe – TOP 3

Top 3
Cumpara de la eMag

Dupa cum bine stim, spalatul rufelor si intinderea acestora sunt 2 dintre activitatile care fac parte din rutina noastra. Indiferent ca ne face placere sau nu, trebuie sa avem grija de hainele noastre, sa le spalam, sa le uscam, sa le calcam si sa le ingrijim. Pe langa masina de spalat rufe care ne face viata mai usoara zi de zi, un alt aparat electrocasnic util este uscatorul de rufe. Sunt convins ca intinsul rufelor nu reprezinta o activitate foarte placuta si de multe ori ne-am dori ca hainele noastre sa fie uscate mai rapid. Tocmai din acest motiv, achizitionarea unui uscator de rufe este cea mai buna solutie pe care o aveti.

De asemenea, uscatoarele de rufe sunt necesare pentru persoanele care nu au un loc unde pot intinde rufele. Bineinteles, exista masini de spalat rufe care au uscator inclus, dar nu sunt gandite pentru uscarea hainelor. In general, un aparat care este gandit pentru o singura activitate isi va face treaba mult mai bine in comparatie cu un aparat care a fost proiectat pentru mai multe sarcini. Nu spun ca masinile de spalat rufe cu uscator inclus trebuie evitate, dar pentru persoanele care-si permit si care dispun de spatiul necesar, achizitionarea unui uscator de rufe separat reprezinta o alegere mai buna.

Datorita evolutiei tehnologiei, a noilor standarde de performanta si a concurentei dintre producatori, uscatoarele de rufe au devenit mai bune ca niciodata. Astfel, in anul 2020, un uscator de rufe modern consuma foarte putin curent, este silentios, dispune de o multitudine de programe/tehnologii, are o constructie cat se poate de compacta iar preturile nu sunt de speriat. Personal folosesc un uscator de rufe de aproximativ un an si pot spune ca n-am vazut diferente majore intre facturile pe care le plateam inainte sa-l cumparat. In schimb, hainele mele sunt mereu curate, uscate si mult mai usor de calcat.

Pentru topul de astazi am selectat 3 dintre cele mai apreciate si bune uscatoare de rufe pe care le-am gasit in oferta magazinelor din Romania. Va anunt din start ca am ales 2 modele de la producatori premium, modele care costa ceva mai mult si un uscator de la un producator accesibil. Alegerile le-am facut in baza calitatii produselor si n-am pus pe primul loc criteriul pretului. Consider ca modelele acestea ofera un raport calitate-pret corect si fiecare dintre ele se adreseaza unei categorii de cumparatori.

Cum alegem cel mai bun uscator de rufe

Capacitatea uscatorului de rufe este unul dintre cele mai importante criterii. In functie de necesitatile dumneavoastra, va recomand sa alegeti un uscator cu o capacitate curpinsa intre 6 si 9KG. Bineinteles, exista uscatoare cu o capacitate mai mare, dar deja intram in sfera produselor profesionale. In general, pentru o familie medie-mare, un uscator de 7-8KG ar trebui sa fie mai mult decat suficient.

Va recomand sa alegeti un produs eficient din punct de vedere energetic si cat se poate de silentios. Orientati-va doar catre modelele care se incadreaza in clasele de consum A+, A++ sau A+++. Zgomotul produs in timpul functionarii n-ar trebui sa depaseaca valoarea de 70 de decibeli daca va doriti un uscator de rufe relativ silentios si care sa nu va produca un disconfort.

Dupa cum v-am spus si mai sus, pretul nu reprezinta intotdeauna cel mai bun criteriu. Am ajuns la concluzia ca prefer sa platesc o suma mai mare pentru un produs de calitate in detrimentul unei sume mai mici platite pe un produs de calitate inferioara. Bineinteles, nu mereu se aplica acest criteriu si este obligatoriu ca un produs mai scump sa fie neaparat mai bun. Va sfatuiesc sa cautati produsul care va ofera cel mai bun raport-calitate pret si care va indeplineste majoritatea cerintelor.

Doua criterii de departajare in alegerea uscatorului potrivit sunt tehnologiile, respectiv programele pe care acesta le are. Daca ma intrebati pe mine, m-as orienta catre un model care dispune de cat mai multe tehnologii si programe. Sunt constient de faptul ca multe dintre ele n-o sa le folosesc niciodata, dar nu stii niciodata cand apare o ocazie deosebita. Desigur, nu este ok nici sa platiti cateva sute/mii de lei in plus pentru un model care are functii pe care sunteti convins ca n-o sa le utilizati atat de des incat sa merite.

In ultimul rand, recomandarea mea este sa cautati cat mai multe modele si sa studiati cat mai multe oferte. Exista o multime de modele din care puteti alege si este pacat sa nu cumparati un uscator care va satisface pe toate planurile. Nu uitati sa cititi cat mai multe review-uri si comentarii lasate de alti utilizatori, cu siguranta o sa gasiti informatii utile pe care le puteti lua in calcul inainte de achizitie.

Cel mai bun uscator de rufe – Tabel comparativ

Model

Miele TDB230WP

AEG T8DEA68S

Beko DPS7405GXB2

Poza
Uscator de rufe Miele TDB230WP
Uscator de rufe AEG T8DEA68S
Beko DPS7405GXB2
Clasa energetica
A++
A+++
A++
Nivel de zgomot
66 decibeli
65 decibeli
70 decibeli
Wi Fi
nu
da
nu
Numar programe
11
14
16
Greutate maxima
7kg
8kg
7kg
Link

1. Uscator de rufe Miele TDB230WP

Uscator de rufe Miele TDB230WP

Descriere

Primul model pe care l-am ales astazi se numeste Miele TDB230WP. Este un uscator de rufe premium, destinat persoanelor care-si doresc un produs de calitate premium, indiferent de pretul pe care-l are. Pentru persoanele care nu stiu, producatorul german Miele produce doar aparate electrocasnice premium, de calitate superioara. Nu intotdeauna preturile pe care le cer sunt justificate, dar efectiv nu am ce sa le reprosez pe partea de constructie, calitate si durabilitate. Pe scurt, daca aveti un buget mai mare si va doriti un produs durabil, Miele este brand-ul pe care trebuie sa-l alegeti. Este cel mai bun uscator de rufe.

Caracteristici generale

Miele TDB230WP este un uscator de rufe destinat utilizarii rezidentiale, facand parte din categoria premium. Se incadreaza in clasa A++ de consum, fiind un aparat electrocasnic economic si eco-friendly. Capacitatea maxima de incarcare (disponibila doar la anumite programe) este de 7KG. Motorul pe care-l are Miele TDB230WP este unul de ultima generatie, ajungang lana la 1400 de RPM si produce un zgomot de doar 66 decibeli in timpul functionarii.

Tehnologii

Miele TDB230WP dispune de o multime de functii/tehnologii. Prima care mi-a atras atentia este functia anti-sifonare, o functie care acorda o importanta deosebita hainelor cu tesatura delicata si incearca pe cat posibil sa nu le sifoneze. In ajutorul functiei anti-sifonare este tehnologia pompei de caldura care usuca hainele la temperaturi scazute, lucru care previne distrugerea tesaturilor si are un impact pozitiv asupra consumului de energie. Pe langa acestea, Miele TDB230WP este echipata cu o tehnologie numita EcoDry, special gandita pentru a economisi resurse si timp pentru momentele in care va grabiti.

Programe

Uscatorul de rufe Miele TDB230WP va pune la dispozitie 11 programe diferite: camasi, lana, bumbac, aer liber, denim, precalcare, programul espress (usuca hainele in aproximativ 30 de minute), uscarea cronometrata etc. Fiecare program are caracteristici/setari diferite, lucruri pe care o sa le gasiti detaliat in cartea tehnica a uscatorului.

Constructie

Ca orice produs Miele, uscatorul de rufe Miele TDB230WP are o constructie impecabila, premium. Materialele sunt de o calitate exceptionala si promit sa reziste in timp. Sunt tratate impotriva ruginii, au strat anti-amprente si rezista la lovituri minore. In ciuda faptului ca nu are un aspect foarte modern, simplitatea design-ului merita apreciata. In partea frontala se regaseste si panoul de comanda format dintr-o rotita mecanica, respectiv un display LCD pe care sunt afisate informatiile de care aveti nevoie.

Cumpara de la eMag

2. Uscator de rufe AEG T8DEA68S

Uscator de rufe AEG T8DEA68S

Descriere

Urmatoarea mea propunere se numeste AEG T8DEA68S. Ca si in cazul uscatorului de la Miele, AEG T8DEA68S este un model premium, destul de scump si de foarte buna calitate. AEG este de asemenea un producator german extrem de apreciat, recunsoscut pentru produsele excelente pe care le fac. Preturile nu sunt accesibile pentru toata lumea, dar aveti siguranta ca ati cumparat un aparat electrocasnic durabil, rezistent si facut cu simt de raspundere. Sincer sa fiu, mi-e greu sa aleg intre Miele si AEG, de aceea prefer sa le pozitionez pe ambele in topul preferintelor mele. Poate fi cel mai bun uscator de rufe de pe piata, sau extrem de aproape de Miele.

Caracteristici generale

AEG T8DEA68S are o capacitate ceva mai mare in comparatie cu uscatorul prezentat anterior, ajungand pana la 8KG. Este uscatorul cu cea mai mare capacitate din acest top si daca acest lucru conteaza cel mai mult pentru dumneavoastra, AEG T8DEA68S reprezinta alegerea perfecta. Se incadreaza in clasa A+++ din punct de vedere al consumului, cea mai eficienta categorie disponibila in momentul actual pe piata. In timpul functionarii, motorul de ultima generatie produce un zgomot de doar 66 decibeli, fiind cel mai silentios dintre toate modelele prezentate astazi.

Tehnologii

Tehnologiile care mi-au placut cel mai mult la AEG T8DEA68S sunt Prosense si Sensidry. Acestea analizeaza cantitatea de haine pe care ati introdus-o in uscator, estimeaza tipurile tesaturilor si va recomanda cel mai bun program pentru uscarea acestora. Functioneaza excelent si merita sa le folositi cat mai des, reprezentand un fel de mod “Auto”.

Bineinteles, AEG T8DEA68S dispune de senzori pentru balans, senzori pentru siguranta/protectie impotriva inundatiilor, respectiv un sistem de filtrare ultra-eficient numit OKOFlow. Cu ajutorul acestora aveti mereu siguranta ca uscatorul n-o sa se balanseze prea mult si camera unde l-ati montat n-o sa fie inundata.

Spre deosebire de celelalte modele, AEG T8DEA68S dispune de tehnologie Wi Fi. Pentru persoanele care nu stiu, tehnologia Wi Fi va permite sa conectati uscatorul la reteaua de internet si sa-l controlati prin intermediul telefonului/tabletei/laptop-ului etc. Aplicatia este una foarte bine gandita si pe langa control o sa gasiti o multime de sfaturi legate de programele de uscare, cantitatile de haine pe care sa le introduceti, cum se protejeaza tesaturile etc.

Programe

AEG T8DEA68S va pune la dispozitie un numar de 14 programe de uscare, cele mai improtante dintre acestea fiind: tesaturi sensibile, lana, jeans, camasi, bumbac, programele rapide etc. Programele rapide sunt capabile sa usuce o cantitate de pana la 4KG de haine in mai putin de 30 de minute.

Constructie

Ca si in cazul uscatorului de la Miele, calitatea constructiei in cazul lui AEG T8DEA68S este aproape impecabila. S-au folosit materiale de calitate premium si se vede de la primul contact ca avem de-a face cu un produs rezistent, durabil. Nu pot spune ca design-ul m-a impresionat, dar are un aspect ceva mai modern in comparatie cu uscatorul de la Miele. In partea frontala sa regasete panoul de comanda format dintr-o rotita mecanica si dintr-un display (afisaj) generos, ceva mai calitativ si complex fata de cel pe care l-am vazut anterior.

Cumpara de la eMag

3. Beko DPS7405GXB2

Beko DPS7405GXB2

Descriere

Ultimul model pe care vi-l prezint astazi se numeste Beko DPS7405GXB2. Este uscatorul care costa cel mai putin, dar asta nu inseamna ca diferentele sunt colosale. Dupa cum bine stiti, Beko este unul dintre cei mai mari si apreciati producatori de aparate electrocasnice din lume. In Estul Europei, din cate am inteles, ocupa chiar primul loc in vanzarea aparatelor electrocasnice. Preturile produselor Beko sunt accesibile dar variaza destul de mult in functie de dotari, specificatii, calitatea materialelor etc. In orice caz, am avut si detin in continuare mai multe produse Beko de care sunt foarte multumit.

Caracteristici generale

Beko DPS7405GXB2 are o capacitate maxima de uscare de pana la 7KG, disponibila numai cu anumite programe. Se incadreaza in clasa A++ din punct de vedere al consumului, deci este un uscator de rufe economic care n-o sa aiba un impact negativ asupra facturilor la electricitate. Dispune de un motor de ultima generatie, puternic si suficient de silentios. In timpul functionarii produce un zgomot de maxim 70 de decibeli, fiind o idee mai zgomotos in comparatie cu modelele anterioare.

Tehnologii

Beko DPS7405GXB2 dispune de foarte multe functii/tehnologii si am sa le prezint pe cele mai importante. Primele care mi-au atras atentia au fost Auto Anti-Sifonare si Optisense. Sistemul anti-sifonare se activeaza automat la fiecare uscare si se asigura ca hainele sunt protejate, mai ales cele cu tesaturi fine. Optisense optimizeaza etapele de uscare si cu ajutorul senzorilor uscatorul se opreste automat in cazul in care hainele ajung la parametrii optimi pe care i-ati setat.

Auto OFF si Child Lock sunt alte 2 tehnologii utile. Auto OFF inchide automat uscatorul dupa finalizarea programului daca nu efectuati alte actiuni timp de 10 minute, extrem de util pentru situatiile cand nu sunteti acasa, ajutand de asemenea la economia de curent electric. Child lock, dupa cum bine stiti, blocheaza accesul la panoul de comanda si este gandit special pentru copii. Asadar, cand este activata, Child Lock n-o sa influenteze programele uscatorului chiar daca sunt apasate toate butoanele.

Ultimele 2 functii care mi-au placut sunt Buzzer-ul si Aquawave. Buzzer-ul emite un semnal sonor la finalul fiecarui program in timp de Aquawave reprezinta design-ul special al cuvei, proiectat pentru a oferi rezultate optime fara sa afecteze tesaturile hainelor.

Programe

Beko DPS7405GXB2 va pune la dispozitie un numar de 16 programe, cele mai multe dintre toate cele 3 modele prezentate astazi. Cele mai importante dintre acestea sunt: bumbac, sintetic, jeans, camasi, baby protect, sport si programul Xpress. Xpress este programul rapid care poate usca o cantitate de maxim 2kg de rufe in mai putin de 35 de minute.

Constructie

Constructia uscatorului Beko DPS7405GXB2 este buna. Calitatea materialelor nu se afla la nivelul uscatoarelor prezentate anterior, dar cel mai probabil vor rezista in timp fara prea mari probleme. Nu pot spune ca mi-a lasat impresia unui produs premium, dar tinand cont de pretul pe care-l are, este ok. Bineinteles, in partea frontala regasim rotita mecanica prin care puteti selecta programele de uscare, respectiv un afisaj (display) pe care sunt afisate majoritatea informatiilor necesare.

Cumpara de la eMag

 Concluzie

In concluzie, sper ca v-am oferit informatii utile si ca v-am format o idee despre piata uscatoarelor de rufe din Romania. Va sfatuiesc sa tineti cont de sfaturile pe care le-am oferit pe parcursul articolului si sa alegeti un uscator de rufe potrivit nevoilor dumneavoastra. Sunt convins ca o sa gasiti cel mai bun uscator de rufe, mai ales in situatia in care v-am prezentat 3 modele excelente pe care le puteti lua in calcul!

 

0 thoughts on “Cel mai bun uscator de rufe – TOP 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *