Cel mai bun Hidrofor – Top 3

Top 3

Introducere

Probabil ca cei care lucrati in domeniul instalatiilor sau aveti cat de cat experienta in acest domeniu stiti deja ce este un hidrofor si la ce se foloseste acesta. Totusi, nu toata lumea stie ce este acela un hidrofor sau poate doar a auzit de acest termen. Inainte de a putea vorbi despre cum se alege un hidrofor corespunzator, o sa incerc sa explic pe cat de bine posibil ce este un hidrofor, la ce se foloseste si din ce este alcatuit.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Nume
Alpin
Zinith
Metabo
Imagine
Descriere
Kitul hidrofor de la Alpin este un kit foarte puternic, cu o presiune mare si un vas de expansiune din inox incapator.
Kitul de la Zinith este foarte asemanator cu cel de la Alpin, diferentele fiind de pret.
Kitul de la Metabo este un kit pentru locuintele mici si gradina.
Link

Cea mai buna definitie a unui hidrofor este chiar cea din dex, si anume: hidroforul este un aparat mecanic cu ajutorul caruia se poate ridica apa din conducte, pana la o anumita inaltime, prin expansiunea aerului dintr-un rezervor in care se introduce apa cu o pompa. Asadar, pornind de la aceasta definitie sa vedem ce anume contine un hidrofor. Un hidrofor este un sistem mecanic format dintr-o pompa (electropompa), vas de expansiune (vas de hidrofor, rezervor, butelie de hidrofor etc.), racord antivibrant, presostat, manometru.

Pompa sau electropompa, fiind formata dintr-un motor electric, este fabricata din diverse materiale in functie de utilizare. Aceasta poate fi din plastic, inox, cupru etc.

Vasul de expansiune are rolul de a reduce consumul de curent electric al pompei, dar si de a proteja pompa impotriva schimbarii bruste de viteza a fluidului din tevile sistemului. De obicei acestea au un volum de 24 de litri, ajungand chiar si la 50 de litri.

Racordul antivibrant este furtunul ce face legatura intre pompa si vasul de expansiune. Acestea difera in functie de marime si mai multe aspecte. Manometrul masoara si afiseaza presiunea apei in sistemul de alimentare. Presostatul este cel care se ocupa de oprirea si pornirea pompei in functie de presiunea apei din circuit.

Acum, sa vedem cum puteti alege un hidrofor in functie de nevoile dumneavoastra si care sunt cele 3 hidrofoare pe care le-am ales pentru Cel mai bun Hidrofor – top 3.

Cel mai bun Hidrofor – cum il alegem?

Asadar, dupa cum am mentionat anterior, un hidrofor este responsabil pentru pomparea apei de pe anumite tevi. In fiecare locuinta, pentru ca apa sa poata ajunge la robinet si la alte conducte necesare, veti avea nevoie de un hidrofor. Pentru a putea alege un hidrofor corespunzator trebuie sa stiti urmatoarele aspecte: de ce debit de apa aveti nevoie, ce presiune necesita apa, ce tip de pompa si din ce material aveti nevoie si daca aveti nevoie de un hidrofor complet echipat sau doar de o pompa separata.

Pentru a afla ce debit de apa aveti nevoie va puteti orienta dupa urmatoarele valori de la consumatorii casnici:

  • Toaleta – 9 litri / minut
  • Dus obisnuit – 10-15 litri / minut
  • Dus cu consum redus de apa – 7 litri / minut
  • Robinet de apa – 10 litri / minut
  • Masina de spalat vase – 15 litri / minut
  • Furtun de gradina – 20 litri / minut
  • Aspersor – 10-15 litri / minut

Cu alte cuvinte, hidroforul se alege in primul rand in functie de consum. Daca in casa dumneavoastra locuiesc mai multe persoane, veti avea nevoie de un hidrofor mai mare si mai puternic. Pentru a va face o idee am intocmit si cateva consumuri orientative de apa in functie de dimensiunea locuintei: casa de vacanta – 10-20 litri / minut, casa obisnuita – 20 – 30 litri / minut, casa medie – 30-50 litri / minut, casa mare – 50-90 litri / minut.

In mod normal, presiunea necesara pentru un hidrofor este de 2,5 – 5 bari. Totusi, pentru a afla presiunea exacta puteti consulta un specialist sau sa studiati factorii ce trebuie luati in considerare pentru a putea calcula aceasta presiune.

Ca sa stabiliti daca aveti nevoie sau nu de un hidrofor complet echipat, ganditi-va ca cele complet echipate se folosesc atunci cand trageti apa dintr-un rezervor, din fantana sau din alte surse de unde apa trebuie sa fie aspirata. Cu cat adancimea este mai mare, cu atat debitul va fi mai mic. Hidrofoarele au capacitatea de a aspira apa de la o adancime de 7-8 metri. Spre exemplu, daca alegeti sa luati un hidrofor doar pentru a iriga gradina, atunci va trebui sa tineti cont si de debitul apei.

Alegerea marimii rezervorului se face tot in functie de numarul de consumatori, de frecventa consumului si de numarul de bai. Pornirile hidroforului sunt mai rare atunci cand rezervorul are o capacitate mai mare. Atunci cand rezervorul este mic, hidroforul va porni la cel mai mic consum de apa. In mod normal, hidroforul trebuie sa porneasca numai cand rezervorul este golit pe jumatate.

Cu cat motorul pompei hidroforului are o putere mai mare, cu atat adancimea de la care acesta poate aspira este mai mare. Va recomand sa optati pentru un hidrofor care detine un sistem integrat, intrucat acesta se va opri automat cand este sesizata lipsa apei.

Asadar, tineti cont de numarul de persoane care traiesc in locuinta dumneavoastra, precum si numarul de consumatori de apa din casa. Debitul si presiunea apei trebuie sa fie corespunzatoare pentru a nu avea neplaceri la deschiderea robinetului. In ceea ce priveste materialul din care este vasul de expansiune, este recomandat ca acesta sa fie din inox deoarece apa venita in acesta nu va fi alterata de particulele de rugina.

Nume
Alpin
Zinith
Metabo
Imagine
Capacitate
50 litri
50 litri
24 litri
Debit
4000 l/ora
7000 l/ora
4500 l/ora
Presiune
6.3 bar
7 bar
4.8 bar
Pret
1189 lei
1285 lei
1100 lei

1.Kit hidrofor 50L Alpin Profi – Cel mai bun Hidrofor

Descriere si specificatii tehnice

Cel mai bun Hidrofor Alpin

Pe primul loc in acest top, Cel mai bun Hidrofor, si produsul pe care vi-l recomand cu incredere este kitul de hidrofor de la Alpin Profi. Este un kit complet pentru tragerea apei si nu veti avea nevoie de alte instrumente in plus pentru a-l putea pune in functiune.

Aceasta pompa poate sa fie folosita chiar si in puturile cu un diametru mai mare de 120 mm. componentele hidroforului nu sunt toxice si poluante, bobinajul fiind 100% din cupru, iar supapa de sens este direct integrata in pompa. Cablul de alimentare are o lungime de 15 metri si un racord de refulare cu un diametru de 1 ch.

Datorita celor 2 turbine din bronz si a triplei etansari, hidroforul Alpin Profi nu va scapa apa pe nicaieri si va avea un debit si o putere suficient de mare pentru orice nevoie veti avea. Pentru ca nisipul sa nu patrunda in vasul de expansiune sau in racordul flexibil, acesta este prevazut cu un o-ring din cauciuc.

Puterea motorului hidroforului este de aproximativ 1100 kW sau 1.5 cai putere. Turatia de lucru este de 2850 de rotatii pe minut si are un grad de protectie clasat IP 68. Inaltimea maxima de refulare a pompei este de 100 de metri si are o greutate de numai 15 kilograme. Functioneaza la un debit de 4 m3 pe ora si o presiune de 6.3 bari, acestea fiind mai mult decat veti avea nevoie chiar si pentru o locuinta mare.

In pachet aveti incluse urmatoarele: pompa submersibila, panou de comanda/ tablou electric, rezervor de 50 de litri din inox, racord flexibil cu cot de 60 cm, presostat, manometru, rola banda de teflon si racord 5 cai din bronz. Produce un zgomot de doar 10 decibeli, fiind chiar foarte silentios. Pretul acestui kit de hidrofor este de 1189 de lei, redus de la 2126 lei.

Kit hidrofor 50L Alpin Profi – Pro

  • Motor cu putere mare
  • Toate accesoriile necesare incluse in pachet
  • Debit mare si presiune foarte buna
  • Foarte bine etansat
  • Vas de expansiune din inox de 50 de litri
  • Raport calitate-pret foarte bun

Kit hidrofor 50L Alpin Profi – Contra

  • Nimic de reprosat
Specificatii Complete

2.Kit hidrofor 50L Zinith Italy

Cel mai bun Hidrofor

Descriere si specificatii tehnice

Pe al doilea loc din acest top am ales sa clasez kitul de hidrofor de la Zinith Italy. Acesta este un sistem premium complet ce poate fi folosit pentru locuinte de dimensiuni mari. Vine cu o pompa submersibila de mare adancime multietajata cu turbine, dar nu este recomandata sa fie folosita in apa murdara de pietris, nisip sau alte deseuri.

Vine cu protectie sporita impotriva nisipului si cu un corp din inox ce nu va lasa rugina in timp. Puterea acestui hidrofor este de 1.3 kW si reuseste sa scoata un debit de 7000 de litri de apa pe ora. Teava vine cu o racordare standard de 1 tol, iar pompa are o lungime de 90 de cm si un diametru de 10 cm.

Bobinajul motorului este facut 100% din cupru pentru a izola cat mai bine. Cablul are o lungime de 15 metri, astfel ca nu veti fi nevoit sa aveti o priza in apropierea hidroforului. In pachet veti regasi urmatoarele: pompa submersibila, panou de comanda / panou electric, un rezervor de 50 de litri din inox, racord flexibil cu cot de 60 cm, presostat, manometru, rola banda de teflon si racord 5 cai din bronz.

Presiunea maxima poate ajunge pana la 7 bari si o adancime de refulare de 128 de metri. Pretul acestui kit de hidrofor este de 1285 de lei, redus de la 2367 lei.

Kit hidrofor 50L Zinith Italy – Pro

  • Motor puternic
  • Vas de expansiune din inox de 50 de litri
  • Presiune pana la 7 bari
  • Toate accesoriile necesare incluse
  • Etansare foarte buna

Kit hidrofor 50L Zinith Italy – Contra

  • Nimic de reprosat
Specificatii Complete

3.Set hidrofor Metabo HWW

Descriere si specificatii tehnice

Cel mai bun Hidrofor

Pe ultimul loc din acest top am ales sa includ kitul de hidrofor de la Metabo modelul HWW. Motivul clasarii pe ultimul loc este din cauza vasului de expansiune mult mai mic.

Per total, acest hidrofor este foarte bun. Are un motor puternic de 1.3 kW si un debit de 4500 de litri de apa pe ora. Adancimea maxima de la care poate sa aspire apa este de 8 metri si inaltimea maxima de refulare este de 48 de metri. Diametrul pentru aspiratie, cat si pentru refulare este de 1 inch.

Vasul, dupa cum spuneam, are o capacitate mai mica, si anume 24 de litri. Si presiunea este destul de scazuta fata de cele precedente, acesta avand doar 4.8 bari. Nivelul de zgomot insa va fi ceva mai ridicat, aproximativ 85 de decibeli, de aceea va recomand sa il pozitionati intr-un loc mai putin circulat.

Pretul acestui kit este de 1100 de lei, fiind redus de la 2100 lei.

Set hidrofor Metabo HWW – Pro

  • Motor de 1.3 kW
  • Debit de 4500 litri pe ora
  • Adancime mare de refulare

Set hidrofor Metabo HWW – Contra

  • Capacitate a vasului destul de mica
  • Zgomot produs destul de mare
Specificatii Complete

Cel mai bun Hidrofor Concluzie

Asadar, acesta a fost ghidul de alegere a unui hidrofor, precum si cele 3 hidrofoare pe care le-am clasat in top 3. Primul si cel de-al doilea hidrofor sunt foarte asemanatoare, singura diferenta fiind ca cel de-al doilea s-ar putea sa aiba o pompa putin mai slaba decat cea mentionata din spusele altor utilizatori. Cel de-al treilea hidrofor este putin mai mic si cu o presiune mai scazuta, insa isi va face treaba pentru gradina sau pentru uz casnic intr-o locuinta mica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *