Videoproiector Optoma GT1070XE

Videoproiector Optoma GT1070XE

Videoproiectoare
 • Pret - 9.8/10
  9.8/10
 • Constructie - 9.8/10
  9.8/10
 • Imagine - 9.8/10
  9.8/10
9.8/10

Pe scurt

Optoma GT1070XE este un videoproiector pentru gaming foarte bun pe care-l recomand cu toata increderea!

Descriere

Pana nu acum foarte mult timp, videoproiectoarele erau folosit doar in domeniul business sau in scoli/universitati pentru diverse prezentari. In ultima perioada, videoproiectoarele au evoluat si au si pe segmentele de gaming, respectiv divertisment. Concurenta stransa dintre producatori a facut ca preturile sa scada destul de mult si ca utilizatorul final sa primeasca un produs calitativ, potrivit pentru mai multe tipuri de activitati.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Algerea videoproiectorului potrivit se face in functie de domeniul de utilizare si de nevoile/preferintele fiecaruia. Daca ma intrebati pe mine, principalele criterii pe care trebuie sa le urmariti sunt luminozitatea (recomand modelele cu o luminozitate cuprinsa intre 1000 si 3000+ de lumeni), rezolutia (FullHD sau HD), conectivitatea sa fie cat mai varianta si calitatea imaginii proiectate.

In randurile ce urmeaza va propun videoproiectorul Optoma GT1070XE. Conform producatorului, este un videoproiector destinat gaming-ului, dar se poate folosi cu siguranta si in alte domenii. Are un pret destul de mare dar consider ca specificatiile si calitatea justifica aproape in totalitate banii ceruti.

Cumpara de la eMag

Videoproiector Optoma GT1070XE

Specificatii

Optoma GT1070XE este un videoproiector special gandit pentru gaming si pentru proiectarea pe distante scurte. Conform producatorului, distanta maxima de proiectie n-ar trebui sa depaseasca 3.35m pentru obtinerea unei imagini de calitate. Este capabil sa proiecteze imagini la rezolutie FullHD si in format 16:9 cu un constrast dinamic de 23.000:1.

Luminozitatea maxima a imaginii este de 2800 lumeni, fiind mai mult decat suficienta pentru utilizarea de baza (gaming, business, divertisment). Lampa are o durata de viata de pana la maxim 5000 de ore, in functie de modul de utilizare. Producatorul Optoma garanteaza o redare a culorilor excelenta, cu mult peste alti producatori de pe piata. Optoma GT1070XE este echipat cu tehnologia BrilliantColor, tehnologie care se asigura ca aveti parte de culori vibrante dar cu un aspect natural in acelasi timp.

Optoma GT1070XE este un proiector de tip DLP (digital light processing). In prezent, majoriteatea proiectoarelor folosesc aceasta tehnologie fiind mai moderna. Foloseste un semiconductor optic, lucru care face ca suprafata proiectata sa fie mai mica. Avantajul proiectoarelor DLP in comparatie cu cele LCD este contrastul imbunatatit, dar stau ceva mai prost pe partea de calitate a imaginii.

Optoma GT1070XE are mai multe moduri de utilizare: ECO Mode, Brilliant Color, MHL si 3D Mode. ECO Mode este modul in care puteti economisi energie (se reduce luminozitatea si contrastul), Brlliant Color potenteaza toate culorile (ideal pentru gaming si vizualizare de filme/seriale), MHL va permite sa va conectati telefonul sau laptop-ul direct la proiector si sa prezentati toate documentele/pozele/clipurile pe care le doriti iar modul 3D va permite sa vizualizati continut 3D (inclusiv pentru jocuri, playere 3D, Blue-Ray etc).

Pe partea de conectivitate, Optoma GT1070XE va pune la dispozitie 1 port mini USB, 2 porturi HDMI, port jack de 3.5mm, conexiune Wi Fi si modul MHL pe care l-am prezentat anterior. In principiu, aveti la dispozitie majoritatea conexiunilor necesare si n-ar trebui sa intampinati probleme.

Ca si constructie, Optoma GT1070XE este realizat din materiale de calitate si cantareste doar 2.6KG. Gurile de aerisire sunt amplasate foarte bine si n-am observat ca proiectorul sa se incalzeasca excesiv, nici macar dupa mai multe ore de utilizare continua. Din punct de vedere al design-ului, arata modern, este compact si apreciez faptul ca v-au vopsit complet in alb.

Videoproiector Optoma GT1070XE

Videoproiector Optoma Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret ok
 • Proiectare FullHD
 • Conectivitate buna
 • Wi Fi/MHL
 • 3D Mode
 • Brilliant Color

Videoproiector Optoma Contra

 • Sincer sa fiu, n-am nimic major de raportat/criticat

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unui videoproiector excelent iar principala activitate pentru care-l cumparati este gaming-ul, Optoma GT1070XE reprezinta una dintre cele bune optiuni pe care le aveti in momentul de fata!

Cumpara de la eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *