Pompa apa murdara – Top 3

Top 3

Introducere

vezi gama completa

Alimentarea locuintelor cu apa curenta nu este accesibila pentru toate zonele din cauza inexistentei unui sistem de distributie a apei. In astfel de cazuri, daca nu exista apa curenta, veti avea nevoie de pompe speciale care sa asigure ridicarea apei din puturi pentru a putea fi transportata catre instalatia de apa. O pompa de apa buna are ca avantaj principal faptul ca va permite sa procurati apa rapid si gratuit direct dintr-o sursa proprie, cum este fantana, un lac, iaz sau izvor. Pompa submersibila cum mai este ea denumita reprezinta cea mai buna optiune pentru a pompa apa de la adancimi mari. In comparatie cu un hidrofor, aceasta este mult mai fiabila. Aceasta pompa poate fi folosita atat pentru uz casnic, cat si pentru uz industrial, agricol sau comercial.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Pompele submersibile sunt produse utilizate pentru drenarea apei ori pentru a pompa apa reziduala, pentru irigatii sau chiar pentru a asigura apa curenta in locuinte in care nu exista inca o retea de apa. Pompa submersibila nu se utilizeaza niciodata inafara apei si este imersata in lichidul ce trebuie pompat, lichid care are si rol de racire al pompei. Produsul foloseste un motor inchis ermetic in corpul ei pentru a putea pompa cu putere apa la suprafata. Pompele submersibile sunt scufundate in pozitie verticala in apa, iar prin intermediul unui rotor actionat de motor vor impinge fluidul cu ajutorul unei forte puternice spre suprfata sub forma unui jet puternic.

Pompa submersibila se recomanda celor care locuiesc la casa si au posibilitatea de a scoate apa din pamant, fara a mai fi nevoiti sa plateasca apa furnizata de catre alte companii locale. In special pentru o gradina ce trebuie irigata periodic, o astfel de pompa poate fi foarte utila. In continuare o sa va prezint un ghid de alegere a unei pompe de apa murdara. Dupa care, veti putea alege dintr-un top 3 cu pompele alese de mine.

Pompa apa murdara – cum o alegem?

vezi gama completa
Pompa apa murdara

Primul aspect de care trebuie sa tineti cont este nivelul de adancime al sursei de apa din care doriti sa scoateti apa. Hidrofoarele fac aproximativ acelasi lucru, diferenta fiind ca pompele submersibile sunt mult mai eficient atunci cand sursa de apa se afla la o adancime mai mare de 8 metri. Principiile de functionare dintre cele doua difera insa. Hidroforul functioneaza aspirand apa, in timp ce pompa submersibila o impinge catre suprafata. Astfel, se explica si avantajul pe care il au pompele submersibile cand vine vorba de ape aflate la adancimi mari.

Pompa submersibila are capacitatea de a se autoamorsa, astfel ca nu sunteti nevoiti sa apelati la un specialist pentru intretinere. In plus, spre deosebire de un hidrofor, pompa submersibila are un randament cu pana la 30% mai mare si genereaza o presiune mai mare, cu acelasi consum de energie. Este si mult mai silentioasa atunci cand este pusa in functiune.

Intrucat producatorii investesc tot mai mult in tehnologii noi, pompele submersibile se pot alege in functie de mai multe criterii si sunt de mai multe tipuri.

Pompele submersibile pot sa fie clasificate in functie de sursa de apa in care vor fi introduse pentru pompare. Cele mai multe sunt cele introduse in fantani proprii, dar exista si cele utilizate pentru apa de suprafata. Diferenta dintre cele doua tipuri este ca pompele utilizate pentru fantani sunt fixe, putand fi utilizate din aceeasi pozitie pentru perioade mai indelungate. In schimb, cel de-al doilea tip pentru apa de suprafata pot fi utilizate pentru mai multe aplicatii, intrucat sunt concepute pentru a fi mutate cu usurinta.

Pompa submersibila de fantana se introduce la adancimi mari pentru a impinge apa la suprafata cu un debit suficient de mare pentru a alimenta locuinta, a efectua irigatii sau alte activitati. Important este sa tineti cont de inaltimea maxima de refulare pentru astfel de pompe. Inainte de achizitionare, evaluati debitul de apa pentru a putea fi suficient pentru activitatile la care aveti nevoie de apa.

Pompele submersibile de apa de suprafata sunt utile daca aveti in apropiere lacuri, iazuri sau alte recipiente din care puteti prelua apa. Aceste pompe pot impinge de zece ori mai multa apa decat o pompa de fantana in acelasi interval de timp. Totusi, acestea nu pot fi utilizate pentru a impinge apa de la adancimi mari.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este modul de functionare al pompei de apa murdara. Unele pompe pot sa fie folosite la nivel industrial din cauza ca pot scoate volume mari de apa intr-un timp foarte scurt. Acest tip de pompe pot fi utilizate pentru a evacua fluidul din inundatii. Pompele au diferite tehnologii pe care le folosesc.

Pompele submersibile cu ejector au o presiune crescuta cand vine vorba de impingerea apei, acestea fiind foarte utile cand vine vorba de impingerea fluidelor de mare vascozitate. Pompele submersibile cu turbina asigura o presiune marita si sunt foarte utile pentru fantanile adanci. Pompele submersibile cu plutitor sunt de 2 tipuri si se utilizeaza fie pentru scoaterea unor cantitati mari de apa dintr-un bazin sau recipient, fie pentru adancimi mari si locuinte.

Astfel, trebuie sa tineti cont de debitul de apa de care aveti nevoie daca veti folosi pompa pentru casa dumneavoastra, cat si de adancimea la care veti folosi pompa.

1.Pompa submersibila apa murdara Wolfson TP-3300T

Pompa apa murdara

Descriere si specificatii tehnice

Pe primul loc in acest top, Pompa apa murdara, am ales sa includ pompa de apa murdara de la Wolfson modelul TP-3300T. Este o pompa cu o putere mare ce va face fata pentru locuintele de dimensiuni mari.

Pompa este dotata cu cutit tocator exterior potrivita pentru drenarea apelor murdare uzate din fose septice, haznale, WC, canalizari etc. Diametrul maxim al particulelor este de 35 mm si are un debit de la 6.000 pana la 25.000 de litri pe ora, iar inaltime pomparii este de pana la 20 de metri.

Vine echipata cu un motor electric puternic de 3300 W ascuns intr-o carcasa robusta din fonta impreuna cu un maner de transport. Pachetul include si o mufa de aluminiu cu filet exterior pentru cuplare rapida la furtunele de tip Pompier. Pe langa acest colier, aveti inclus si un furtun cu diametru de 2 inch si o lungime de 20 de metri. Presiunea maxima este de pana la 8 bari.

In functie de nivelul apei, plutitorul poate opri sau porni automat functionarea. Poate fi folosita atat pentru uz casnic, cat si pentru uz comercial. Adancimea maxima la care poate fi utilizata pompa este de pana la 8 metri si are incluse atat plutitor, cat si turbina. Are o protectie IP 68 impotriva prafului si a apei. Pretul pentru aceasta pompa de apa murdara este de 499 lei, redus de la 772 lei.

Pompa submersibila apa murdara Wolfson TP-3300T – Pro

 • Debit pana la 25.000 litri
 • Motor mare de 3000 W
 • Inaltime pompare 20 m si adancime maxima 8 m
 • Carcasa din fonta
 • Plutitor si turbina pentru impingerea apei
 • Protectie IP 68
 • Pornire si oprire automata
 • Autoamorsare

Pompa submersibila apa murdara Wolfson TP-3300T – Contra

 • Nimic de reprosat
Specificatii Complete

2.Pompa de apa murdara EuroAqua

Pompa apa murdara

Descriere si specificatii tehnice

Pe al doilea loc in, Pompa apa murdara – Top 3, am ales sa includ o pompa de apa murdara de la EuroAqua. Este ideala pentru a fi folosita la fosele septice, beciuri, ape cu particule etc. Pompa este prevazuta cu un tocator interior ce permite absorbtia de particule de dimensiuni mari. In bazinele cu mal sau nisip, aceasta pompa poate aspira cu usurinta particulele.

Motorul este unul puternic de 2600 W, fiind o pompa ideala pentru uz casnic sau chiar si industrial. Carcasa motorului este din fonta si rezista la ape uzate agresiv si rezista la coroziune.

Are un debit de 12.000 de litri pe ora, o inaltime de pompare de 12 metri si o inaltime maxima de aspirare de pana la 9 metri. Racordul se face cu un furtun de 2 inch si se prinde cu ajutorul unui colier inclus in pachet. Pretul acestei pompe este de 309 lei, fiind redus de la 595 lei.

Pompa de apa murdara EuroAqua – Pro

 • Motor puternic de 2600 W
 • Tocator interior pentru particulele mari
 • Carcasa din fonta
 • Debit de pana la 12.000 litri pe ora
 • Inaltime de pompare 12 metri si aspirare 9 metri
 • Colier inclus in pachet

Pompa de apa murdara EuroAqua – Contra

 • Lipsa functie de pornire si oprire automata
Specificatii Complete

3.Pompa apa murdara Alpin Profi

Pompa apa murdara

Descriere si specificatii tehnice

Pompa de apa murdara de la Alpin Profi este proiectata pentru drenarea apei curate si murdare din iazuri, gradina, subsoluri, santiere etc. Plutitorul cu contact electric va porni sau opri automat pompa in functie de nivelul apei.

Are o putere de 900 W si o clasa de protectie IP 68. Debitul maxim este de 14.000 litri pe ora si inaltimea de pompare de pana la 8.5 metri. Are un cablu de 10 metri si o adancime de scufundare de pana la 7 metri. Pretul acestei pompe este de doar 226 lei, redus de la 510 lei.

Pompa apa murdara Alpin Profi – Pro

 • Plutitor pentru pornire/oprire automata
 • Protectie IP 68
 • Cablu de 10 metri inclus
 • Debit de 14.000 litri pe ora
 • Pret mic

Pompa apa murdara Alpin Profi – Contra

 • Carcasa din plastic
 • Motor destul de mic
Specificatii Complete

Pompa apa murdara – Concluzie

Asadar, acestea au fost cele 3 pompe submersibile pentru apa murdara pe care vi le recomand. Primele doua sunt mult mai puternice si pot fi utilizate atat casnic, cat si industrial. Cea de-a treia pompa este mai mica, insa isi va face treaba pentru o locuinta mai mica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *