Televizor LED Smart LG, 80 cm, 32LK6200PLA

Top 3 televizoare cu diagoana de 81cm

Top 3

Introducere

Televizoarele sunt probabil cele mai cautate si cumparate produse electronice din Romania. Ele reprezinta o piata extrem de importanta atat pentru producatori cat si pentru retaileri, respectiv cumparatori. Exista mii de modele din care sa alegeti, de la celebrele OLED-uri extraordinare dar care costa enorm pana la televizoarele de buget care pot ajunge chiar si sub 600 de lei.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Va recomand in special sa cumparati televizoare inteligente si cu diagonale potrivite pentru camera unde doriti sa le montati. Daca aveti o camera mica, nu trebuie sa cumparati un televizor cu diagonala de epste 80-109cm. In schimb, daca doriti sa-l montati intr-o incapere mai mare nu exista o limita anume. Cert este faptul ca SmartTV-urile au ajuns sa coste atat de putin incat nu se merita sa va orientati catre modele de televizoare normale.

In review-ul de astazi am decis sa includ 3 modele de televizoare cu diagonale de 80-81de cm. Per total, sunt niste modele foarte bune, de tip SmartTV si care le putem incadra in categoria de buget. Exceptie face doar modelul celor de la Sony care are un pret cam piperat din punctul meu de vedere.

Criterii pentru alegerea unui televizor cu diagoanala de 81cm

  1. Pretul reprezinta cel mai important factor pentru alegerea unui televizor cu aceasta diagonala. Ele sunt destul de ieftine si nu cred ca merita sa platiti mai mult de 1400-1500 de lei. Daca sunteti o persoana fara prea multe pretentii, puteti gasi televizoare cu rezolutie HD si o calitate a imaginii medie chiar si sub 800 de lei. In schimb, daca totusi apreciati o imagine mai calitativa va recomand un televizor cu rezolutie FullHd, preturile fiind intre 900 si 1500 de lei in functie de model.
  2. SmartTV sau nu? Raspundul este cat se poate de simplu; SmartTV! Dupa cum v-am spus si in introducere, preturile lor au scazut atat de mult incat efectiv nu merita sa cumparati un televizor normal. Puteti face o multime de lucruri pe un televizor inteligent si consider ca este momentul ca toate persoanele sa faca trecerea. Eu detin deja de cativa ani un SmartTV si nu m-as intoarce niciodata la unul simplu.
  3. Camera unde doriti sa-l montati reprezinta un alt criteriu important. In caz ca nu stiati, distanta ideala intre televizor si locul de unde-l priviti trebuie sa fie de 2 ori diagonala. De exemplu, daca alegeti un televizor de 81cm, distanta de la comoda/perete pana la capanea trebuie sa fie de minim 160cm. Desi aparent nu reprezinta un factor important, distantele optime ajuta la protejarea ochilor, respectiv la obtinerea unei experiente placute de vizionare.
  4. Cititi review-urile si comentariile produselor. Se aplica pentru toate produsele pe care doriti sa le cumparati. Cautati cat mai multe surse si cat mai multe informatii inainte sa faceti o alegere. Este o greseala imensa daca in 2019 cumparati un produs prost cand aveti toate informatiile la cateva click-uri distanta. Va recomand sa vizualizati in special comentariile de la magazinele online unde utilizatorii isi expun parerea sincera de cele mai multe ori.

Tabel Comparativ

 
 
 
Model
LG 32LK6200PLA
Sony Bravia 32WD757
Horizon 32HL7330F
Diagonala
80
80
81
Smart
da
da
da
Rezolutie
FullHD
FullHD
FullHd
Suport continut HDR
da
da
Nu
Link

 

1. Televizor LED Smart LG 80 cm, 32LK6200PLA

Cumpara de la eMag!

Televizor LED Smart LG, 80 cm, 32LK6200PLA

Primul loc in tipul de astazi ii revine modelului celor de la LG. Din punctul meu de vedere, acesta reprezinta cel mai bun televizor daca ne uitam la raportul calitate-pret pe care-l ofera. Are un design placut, destul de subtire si o constructie solida. Din pacate, marginile ecranului sunt cam mari si sunt vopsite in alb. Desi la prima vedere nu pare mare lucru, aceste margini albe lasa impresia ca marginile sunt si mai groase decat sunt de fapt.

Ecranul este capitolul la care am ramas chiar impresionat. Masoara 80 de cm in diagonala, este construit pe tehnologie LED si se vede neasteptat de bine. Culorile sunt realiste, naturale si foarte bine echilibrate. Unghiurile de vizualizare sunt multumitoare dar contrastele nu dezamagesc. Probabil cea mai mare suspriza a acestui ecran este faptul ca suporta continut HDR10. HDR10 este unul dintre cele mai inalte standarde de imagine in prezent, folosit de regizori si producatori video. Experienta de vizionare este una tara placuta daca ne raportam la pretul acestui televizor. Nu va asteptati totusi la o calitate uimitoare precum ofera televizoarele 4K sau OLED, dar cu siguranta majoritatea utilizatorilor vor fi mai mult decat multumiti.

Pe partea de acustica iar am ramas placut surprins. Desi producatorii nu se obosesc sa includa boxe bune pe modelele de buget, LG se pare ca a decis sa ne impresioneze. Televizorul are 2 difuzoare stereo cu o putere de 10W fiecare si este compatibil cu tehnologii precum DTS Decoder sau Clear Voice 3. Sunetul pe car-el ofera este neasteptat de puternic, de clar si nu am vazut sa exista distorsionari. Mai mult decat atat, au inclus tehnologia Virtual Surround care produce un sunet surround neasteptat de bun si convingator. Chiar nu m-am asteptat ca la un model atat de ieftin un producator sa ofere asemenea caracteristici pe care le regasim in general la televizoarele premium si mult mai scumpe.

Cand vine vorba despre conectivitate, sta excelent si nu-i lipseste absolut nimic. Regasim astfel 3 porturi HDMI pentru conectarea pc-ului sau a consolei de jocuri, 2 porturi USB, un port pentru antena TV, un port jack pentru audio, slot CI+ (cartela oferita de provider-ul de televiziune care decodeaza canale), Bluetooth in versiunea 4.2 precum si un modul Wi Fi capabil de viteze bune. Apreciez mult faptul ca au inclus si Bluetooth-ul, o functie care lipseste chiar si la televizoarele mai scumpe.

Din punct de vedere al functiilor Smart, LG pune pe televizoarele lor unul dintre cele mai bune si fluide sistemele de operare din industrie. Dupa mine, WebOs-ul celor de la LG este cu foarte putin in spatele Android Tv-ului si a Tyzen Os-ului celor de la Samsung. Totul se misca neastepat de fluid, nu exista intarzieri iar continutul FullHd este redat fara nici cea mai mica problema. Au un magazin foarte variat de unde puteti descarca mii de aplicatii, inclusiv platformele prefertate de streaming precum Hbo GO, Netflix, YouTube etc. Chiar este un televizor inteligent foarte bun ce ofera o multime de functii la un pret excelent.

Ce are LG 32LK6200PLA in plus fata de celelalte 2 modele?

  • Cel mai bun ecran
  • Cea mai buna acustica
  • Cel mai bun raport calitate-pret
  • Cel mai bun pe partea de Smart

Ce are in minus?

  • Design-ul nu prea imi place, mai ales acele margini groase de culoare alba

2. Televizor Smart LED Sony Bravia 32WD757

Cumpara de la eMag!

Top 3 televizoare Smart LED Sony BRAVIA, 108 cm, 43XG7096

Locul 2 in topul de astazi este ocupat de catre modelul celor de la Sony. L-am pus pe aceasta pozitie deoarece are un ecran mai bun decat ultimul model si prezinta cateva caracteristici in plus, dar nu-si merita banii ceruti din punctul meu de vedere. Totusi, are un design foarte frumos, elegant, subtire si chiar imi lasa senzatia unui produs premium. Marginile ecranului sunt foarte subtiri si creeaza acea experienta de “infinity display” in timpul vizionarii filmelor/serialelor. Chiar arata foarte bine si apreciez abordarea celor de la Sony.

Display-ul este si el foarte bun, dar sub modelul celor de la LG din punctul meu de vedere. Este construit pe tehnologie LED, masoara 80 de cm in diagonala si are rezolutie FullHd. Din pacate, nu suporta continut HDR10, un lucru cam dezamagitor daca tinem cont de faptul ca are un pret ridicat. Marele avantaj il reprezinta procesorul de imagine numit X-reality Pro care fac ca imaginile sa arata excelent in toate situatiile. Culorile sunt vii, constrastele bine echilibrate iar unghiurile de vizualizare decente. Per total ofera o experienta de vizionare placuta, dar care va spun din start ca nu impresioneaza prin nimic anume.

La capitoul acustica nu pot spune ca lucrurile stau foarte bine. Dispune de 2 difuzoare stereo cu o putere de 5W fiecare si suporta tehnologii de sunet precum Dolby Digital Plus, S-Master- DTS, respectiv Clear Phase. Desi are la bord toate aceste tehnologii, se vede lipsa de putere a boxelor si sunetul nu impresioneaza. Se aude decent, destul de puternic si clar dar parca nu-mi spune nimic. La acest capitol, LG este net sueprior desi nu poseda prea multe tehnologii.

Pe partea de Smart nu sta rau. Dupa cum bine stiti, Sony foloseste AndroidTv-ul in general pentru televizoarele lor. Aici din pacate nu avem Android, ci sistemul lor de operare. Experienta este una destul de ok, meniurile se misca bine si n-am intampinat probleme majore. Exista totusi unele sacadari si intreruperi cand ti-e lumea mai draga. Continutul FullHd este redat fara probleme, deci va puteti urmari filmele/serialele preferate fara prea mari batai de cap. Magazinul de aplicatii nu este atat de variat si bogat, dar cu siguranta o sa gasiti lucrurile esentiale precum Facebook, YouTube, Netflix, HBO GO etc.

Conectivitatea de asemenea nu este rea deloc pe acest dispozitiv. Regasim aici un modul Wi Fi integrat ce ofera viteze bune, un port pentru Lan, un port pentru iesire audio, un port pentru conectarea castilor sau a sistemelor de sunet, porturi HDMI pentru conectarea laptop-ului sau a consolei de jocuri, precum si un slot CI+ (o cartela oferita de catre distribuitorul de servicii TV pentru decodarea programelor din grila).

Ce are in plus Sony Bravia 32WD757 fata de celelalte 2 modele?

  • Cel mai frumos si premium design
  • Sta mai bine la capitolele ecran si smart in comparatie cu televizorul de la Horizon

Ce are in minus?

  • Acustica destul de slaba
  • Pret exagerat din punctul meu de vedere

3. Televizor LED Smart Horizon, 81 cm, 32HL7330F

Cumpara de la eMag

Televizor LED Smart Horizon, 81 cm, 32HL7330F

Ultimul loc in top este ocupat de catre televizorul produs de Horizon. Desi ocupa aceasta pozitie, va informez de faptul ca are un pret imbatabil si ofera suficient de multe lucruri pentru cat costa. Are o construtie neastepat de buna si un design foarte frumos din punctul meu de vedere. Desi nu pare la fel de premium ca televizorul celor de la Sony, chiar imi place cum arata si apreciez ca au optat pentru margini subtiri ale display-ului.

Ecranul nu este unul rau deloc. Se situeaza sub calitate pe care o ofera modelele anterioare, dar nu pot spune ca m-a dezamagit. Masoara 81 de cm in diagonala, este de tip LED si are rezolutie FullHD. Chiar am apreciat faptul ca pe un televizor atat de ieftin au optat pentru un panou FullHd in detrimentul unuia HD. Culorile sunt destul de realiste si vii, unghiurile de vizualizare sunt decente iar contrastele par bine calibrate. Per total ofera o experienta de vizionare neasteptat de buna care depaseste cu mult asptetarile pe care le-am avut cand am vazut pretul respectiv.

Pe partea de acustica din nou nu am fost dezamagit. Difuzoarele stereo chiar fac o treaba neasteptat de buna si ofera un sunet relativ puternic, clar, spatial si fara distorsiuni majore. Suporta tehnologii precum DTS HD, Dolby Digital Plus si DTS TrueSurroundHD, lucruri total excelente in aceasta categorie de pret. Sunetul surround pe care-l ofera nu pot spune ca este ceva extraordinar, dar simplul fapt ca l-au inclus ma face sa-i apeciez. Dispune de cateva caracteristici pe care e regasim la modele mult mai scumpe.

Nici la conectivitate Horizon nu s-a zgarcit deloc. Astfel, pe modelul 32HL7330F regasim 3 porturi HDMI pentru conectarea consolei/pc-ului, 1 port USB, 1 port Scart, un port jack, un port LAN, Wi Fi capabil de viteze bune, 1 port pentru digital audio optic si un slot CI+ (o cartela pe care o ofera prodiverii de servicii pentru decodarea canalelor). Singurul lucru care-i lipseste este Bluetooth-ul, dar nu am simtit ca as avea nevoie de el.

Pe partea de Smart lucrurile puteau sa fie mai bune. Sistemul de oeprare al celor de la Horizon se misca cam greu si se blocheaza mai des decat ar trebui. Personal detin un televizor Horizon si mentionez ca acest lucru ma deranjeaza. Totusi, redarea continutului Fullhd de pe platformele de streaming se face perfect si nu exista lag sau intreruperi. Magazinul de aplicatii este relativ bogat, dar cuu siguranta o sa gasiti aplicatiile de baza si cateva software-uri interesante.

Ce are in plus Horizon 32HL7330F fata de celelalte 2 modele?

  • Este cel mai ieftin
  • Are o constructie neasteptat de buna

Ce are in minus?

  • Cel mai slab ecran din cele 3 modele
  • Sistemul de operare al celor de la Horizon se misca cam greoi

Concluzie

Din punctul meu de vedere, acestea sunt 3 dintre cele mai bune modele de televizoare cu diagonala de 81cm de pe piata in momentul de fata. Alegerea trebuie sa o faceti in functie de preferintele si nevoile dumneavoastra. Va recomand sa puneti in balanta avantajele/dezavantajele fiecarui model in parte si sa cantariti cu atentie situatia. Daca ma intrebati pe mine, cel mai echilibrat model este televizorul de la LG. Ofera un raport-calitate pret excelent, chiar daca are si el najunsurile lui.

 

Top 3 televizoare cu diagoana de 81cm

0 thoughts on “Top 3 televizoare cu diagoana de 81cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *