Contents
Introducere
Ofertele continua la eMag
La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.
Soundbar-urile sunt niste sisteme audio moderne care se folosesc in general alaturi de televizor. Aspectul lor este unul foarte placut si elegant, tocmai de aceea sunt atat de apreciate. Au dimensiuni relativ reduse si se pot instala aproape oriunde in locuinta dumneavoastra fara sa ocupe prea mult spatiu. Sistemele de tip soundbar sunt de mai multe feluri: soundbar-uri independente, sounbar-uri 2.1 care contin si o boxa separata pentru bass precum si soundbar-uri 5.1 formate din inca 4 boxe pentru a genera sunet surround.
Nu va asteptati de la ele sa produca acelasi sunet puternic si calitativ precum o face un sistem audio profesional. Depinde foarte mult de modelul pe care-l alegeti si de bugetul pe care l-ati selectat. Cele mai ieftine soundbaruri pleaca undeva de la 150-200 de lei iar cele mai scumpe depasesc pragul de 2000 de lei. Exista anumite modele care ofera un sunet exceptional si cu care puteti gazdui petreceri in adevaratul sens al cuvantului.
Unul dintre cele mai improtante avantaje ale lor il reprezinta faptul ca puteti reda muzica/continutul dorit prin mai multe modalitati. Va puteti conecta prin bluetooth sau NFC cu telefonul/laptop-ul/tableta dumenavoastra, puteti folosi un stick USB, cablu auxiliar, HDMI sau cablu audio optic. Cele mai multe dintre ele vin si cu o telecomanda in pachet prin care il puteti controla de la distanta. Multa lume le foloseste si ca sisteme audio independente (nu neaparat impreuna cu televizorul) deoarece sunt usor de folosit. Din pacate nu se pot considera portabile intrucat depinde de o sursa de alimentare si nu au acumulator inclus.
Criterii pentru alegerea unui soundbar
In randurile ce urmeaza am sa va prezint criteriile pe care le-am urmarit si eu inainte sa-mi cumpar un soundbar. Experienta mea se bazeaza atat pe faptul ca detin unul dar si pe faptul ca am testat cateva zeci de modele de-a lungul timpului. Nu este absolut necesar ca dumenavoastra sa aveti aceleasi interese/cerinte ca mine, dar cel mai probabil macar cateva informatii o sa va ajute in luarea unei decizii.
- Sunetul este cel mai important criteriu daca deja am stabilit bugetul de sub 1000 de lei. Oricat de mult incerc eu sau alte surse de incredere pe care le aveti sa va explice calitatea sunteului oferit de un asemenea sistem, indicat este sa mergeti intr-un magazin/showroom sa-l testati dumneavoastra. Incercati sa cautati modele care nu distorsioneaza suntetul chiar si la volum maxim, care ofera un bass decent si au in general un sunet placut, spatial si cat mai natural posibil.
- Tipul de soundbar pe care-l alegeti conteaza mult. Dupa cum v-am spus si mai sus, exista 3 tipuri de sisteme de tip soundbar. Daca ma intebati pe mine, eu m-as orienta catre cele 2.1 sau 5.1 deoarece experienta oferita este superioara. Oricat de calitativ ar fi sunetul scos de o singura boxa, parca tot nu ofera spatialitatea si naturaletea pe care mi-o doresc.
- Modurile de conectare nu trebuie sa le ignorati. Cu cat acestea sunt mai multe, cu atat mai bine. Eu in 90% din timp folosesc conexiunea prin Bluetooth dar nu putine au fost situatiile cand am folosit si NFC-ul, desi nu este atat de necesar. Cautati totusi sa dispuna de tot felul de porturi/module pentru ca nu stiti niciodata cand aveti nevoie de ele.
- Brand-ul conteaza enorm. Desi in 2019 nu mai are o relevanta atat de mare ca in trecut, in continuarea reprezinta un factor important. Trebuie sa va asigurati ca garantia pe care o primiti este una valabila pe teritoriul Romaniei. Brand-urile cele mai cunoscute pe care eu le recomand sunt urmatoarele: Samsung, Jbl, JVC, Panasonic, Horizon, Sony, LG, Bose, Harman&Kardon.
- Review-urile sunt foarte importante daca nu aveti posibilitate sa testati produsul fizic intr-un magazin/showroom. Incercati pe cat posibil sa va documentati si sa cautati pareri/opinii de la experti sau utilizatori care au interactionat/folosit produsul respectiv. Acest lucru se aplica in cazul tuturor produselor, electronice mai ales. Daca informatiile mele v-au convins, puteti citi sute de articole pe site-ul nostru despre toate categoriile de produse.
In topul de astazi am decis sa includ 3 soundbar-uri foarte bune sub pragul de 1000 de lei. Ele sunt clasate in functie de experienta mea personala cu ele, de review-urile/parerile surselor mele de incredere precum si dupa satisfactia utilizatorilor. Aceste 3 modele sunt: LG SJ3, 300W, Sony HT-SF150 si Sony HTRT3. Analizati atent continutul pe care urmeaza sa-l citit, puneti in balanta avantajele/dezavantajele si abia dupa ganditi-va sa luati o decizie. Preturile sunt destul de asemanatoare, unul dintre ele fiind mai de buget sa-i spun asa.
Tabel Comparativ Soundbar
Model |
Sony HTRT3 |
Sony HT-SF150 |
LG SJ3 |
Putere (W) |
600 |
120 |
300 |
Tip Sistem |
5.1 |
Single speaker dual channel |
2.1 |
Bluetooth |
da |
da |
da |
NFC |
da |
nu |
nu |
Sunet surround |
da |
da |
nu |
Unitate Optica |
da |
nu |
nu |
Port USB |
da |
da |
Da |
Link |
1.Soundbar Sony HTRT3
Cumpara de la eMag!Primul loc in topul de astazi il ocupa sistemul HTRT3 de la Sony. Am luat aceasta decizie in special pentru faptul ca este un sistem 5.1 in comparatie cu celelalte 2 modele care sunt 2.1. Design-ul imi place foarte mult si apreciez faptul ca toate cele 4 boxe (boxa pentru bass, cele 2 boxe pentru inalte/medii si soundbar-ul in sine) pastreaza aceeasi linie. Un lucru care ma deranjeaza in constructia lui este faptul ca ventilatoarele de racire produc un zgomot exagerat de puternic uneori.
Din punct de vedere al sunetului, HTRT3 este unul dintre campioni in aceasta categorie de pret, fiind foarte asemanator cu alte sisteme care costa si de 2 ori mai mult. Sunetul pe care-l ofera este foarte puternic, clar, spatial iar la volum maxim nu disotrsioneaza aproape deloc. Un lucru care nu-mi place este ca Sony a spus ca puterea sistemului ajunge pana la 600W, lucru neadevarat. Personal am testat sisteme audio cu 600W reali si va pot spune clar ca diferentele sunt notabile. Acest lucru n-ar trebui totusi sa va deranjeze prea tare intrucat este o strategie de marketing. Dupa cum v-am spus si mai sus, sunetul este de cea mai buna calitate.
Cand vine vorba despre conectivitate, Sony n-a omis nimic pentru modelul acesta. Dispune de bluetooth, Wi-Fi, port USB, port HDMI, port pentru cablu audio optic, NFC si chiar unitate optica pentru CD-uri sau BlueRay-uri. Conexiunile sunt foarte stabile si nu am intampinat probleme absolut deloc in utilizare.
Ca functii suplimentare, poate crea efectul de sunet surround dar din pacate numai in mocul “Clear Voice”. Daca va doriti un sunet surround in jocuri sau muzica, acesta n-o sa fie disponibil. In pachet primit pe langa sistemul in sine si o telecomanda discreta pentru controlarea de la distanta, un cablu HDMI si un cablu digital optic.
Ce are in plus Sony HTRT3 in plus fata de celelalte 2 modele?
- Este de tip 5.1
- Are NFC si unitate optica
- Ofera cel mai bun sunet
Ce are in minus?
- Este cel mai scump
2. Soundbar Sony HT-SF150
Cumpara de la eMagLocul 2 ii revine tot unui soundbar de la Sony, dar modelul se numeste HT-SF150. Partea cea mai interesanta la aceasta boxa il reprezinta faptul ca tot sunetul provine doar de la soundbar in sine, fara alte boxe de bass sau pentru inalte/medii. Desi initial nu ma asteptam la rezultate prea bune, am ramas placut impresionat. Are un design foarte placut, simplu si elegant. Se potriveste in absolut orice loc doriti sa-l instalati. Este practic o “bara” complet neagra cu 2 leduri si cateva butoane pozitionate in partea superioara.
Cand vine vorba despre sunet ma declar impresionat. Nu ma asteptam ca dintr-o sinigura boxa dual channel sa iasa un sunet atat de clar, puternic, spatial si placut. Singurul lucru care nu mi-a placut a fost bass-ul care consider ca trebuia sa fie mai accentuat (eu sunt fan al notelor joase, poate pentru dumneavoastra este perfect). Nu distorsioneaza la volum maxim si per total ofera o experienta excelenta. Diferentele nu sunt foarte mari fata de modelul de pe primul loc, dar acela are avantajul boxelor dedicate pentur bass si medii/inalte.
La conectivitate sta destul de bine. Dispune de bluetooth, port USB, port Jack, port HDMI precum si un port pentur cablul digital optic. Din pacate nu dispune de NFC, dar nu cosider ca este o problema majora. Nu am experimentat intreruperi, interferente sau blocari, conexiunile fiind foarte stabile indiferent de modul de conectare dorit.
Am ramas surprins si de faptul ca poate oferi un sunet surround doar dintr-o singura boxa. Nu ajunge chiar la nivelul modelului de mai jos, dar nici departe nu este. Chiar mi-a facut placere sa urmaresc un film cu aceasta functie activata si consider ca este cel putin bine venita tinand cont de pretul soundbar-ului.
Ce are Sony HT-SF150 in plus fata de celelalte 2 modele?
- Este cel mai ieftin
- Sunetul provine doar din soundbar, fara boxe aditionale
- Cel mai bine cotat si laudat de catre utilizatori/experti din cauza raportului pret-calitate
Ce are in minus?
- Din pacate ofera cel mai putin bass
3. LG SJ3
Cumpara de la eMagUltimul loc in topul de astazi este ocupat de catre soundbar-ul de la LG. Asta nu inseamna ca este un sistem rau, dar asa am considerat eu ca ar trebui sa fie clasate. Are un design foarte placut si un aspect retro datorita difuzoarelor frontale care sunt la vedere. Apreciez de asemenea ca afisajul este inclus in grilele de protectie precum si faptul ca boxa de bass este wireless, deci nu aveti nevoie de cabluri inestetice prin casa.
Sunetul pe care-l ofera nu este rau deloc, fiind aproximativ la nivelul lui Sony HT-SF150. Trebuie mentionat totusi faptul ca fiind un sistem 2.1, ma asteptam la rezultate mai bune decat la un soundbar format dintr-o singura boxa. Sunetul este clar, puternic, spatial dar din pacate distorsioneaza cam mult la volum maxim. Imi place faptul ca LG a pus anumite tehnologii precum Adaptive Sound sau LG Sound Engine care adapteaza/ajusteaza sunetul in functie de continutul pe care-l vizualizati. Din punct de vedere al bass-ului, ma asteptam la mai mult tinand cont ca are si o boxa dedicata in acest sens.
Va punteti conecta la el prin Bluetooth, cablu HDMI, cablu digital optic sau puteti reda muzica printr-un stick USB, respectiv cablu auxiliar. Conexiunile sunt foarte ok, nu am intampinat probleme si nu mi-au dat batai de cap. Un lucru cam ciudat este faptul ca in pachet nu sunt incluse cablurile HDMI si digital optic; nu sunt neaparat scumpe dar totusi trebuiau sa fie acolo. Primiti totusi o telecomanda discreta si intuitiva cu care puteti controla soundbar-ul de la distanta.
Ce are LG SJ3 in plus fata de celelalte 2 modele?
- Are cel mai frumos design
- Boxa pentru bass este wireless
- Afisajul este integrat in grila (pastreaza liniile de design)
Ce are in minus?
- Nu vine in pachet cu cabluri (ciudat)
- Ofera un sunet/bass asemanator cu modelul de pe locul 2, dar acela este format dintr-o singura boxa
Concluzie
Acestea fiind spuse, va recomand sa alegeti soundbar-ul care considerati dumneavoastra ca va satisface toate nevoile. Dupa cum v-am spus si undeva in introducere, cel mai bine este sa le testati intr-un magazin sau showroom pentru a putea experimenta intocmai sunetul pe care-l ofera.
0 thoughts on “Top 3 sounbdar-uri sub 1000 de lei”