Monitor gaming LED TN Lenovo Legion 27", WQHD, G-Sync Ultimate, HDR, 0.5 Ms, 240 hz, Display Port, Negru, Y27GQ-25

Top 3 Monitoare de 240Hz

Top 3

Monitoare de 240Hz Dell Alienware 25", 240Hz, 1ms, G-sync, FHD, HDMI, Display Port, Pivot, Negru, AW2518H

eMag!

Monitorul reprezinta fara doar si poate una dintre cele mai importante componente din setup-ul unui gamer. Degeaba aveti un desktop sau un laptop extrem de performant si de capabil daca monitorul pe care va jucati nu se ridica la aproximativ acelasi nivel. In cazul gamerilor profesionisti, acesta joaca un rol deosebit de important si chiar poate oferi avantaje considerabile fata de adversari.

Industria monitoarelor de gaming a crescut si a evoluat foarte mult in ultimul timp. Gasim pe piata modele pentru toate buzunarele si pentru toate nevoile. Evolutia consta atat din punct de vedere al rezolutiei (unele dintre ele deja au ajuns la rezolutie 8k) dar si la performante precum luminozitate sau rata de refresh. Desi se spune ca omul uman percepe doar 60 de Hertzi (hertzii sunt unitatea de masura a ratei de refresh), diferentele intre 60 si 144 sau 240 sunt mari, vizibile.

Am vazut recent lansate la CES 2020 (un targ foarte popular de tehnologie care se tine la inceputul fiecarui an in Las Vegas) monitoare care au rata de refresh de 300 sau 340Hz. Este un lucru incredibil din punct de vedere tehnologic, dar nu stiu sincer daca ochiul uman poate percepe aceasta cifra. Trecand peste aceste detalii, in review-ul de astazi am ales 3 dintre cele mai bune si corecte monitoare de 240Hz din punct de vedere al raportului-calitate pret de pe piata. Sunt convins ca mai exista multe modele excelente, dar acestea 3 mi-au atras atentia in mod special. Mentionez faptul ca toate monitoarele au panouri TN ca sa fie relativ corecta comparatia dintre ele. Dupa cum probabil stiti deja, ecranele TN ofera cele mai bune performante desi nu exceleaza pe partea de calitate a imaginii.

Ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand va uitati dupa Monitoare de 240Hz?

In primul rand, trebuie sa va ganditi ce fel de jocuri aveti de gand sa jucati in general. Daca sunteti fanul jocurilor de tip Esports (Lol, Cs:Go etc), aveti nevoie in principal de performante foarte bune fara sa conteze calitatea intr-un mod deosebit. Astfel, un monitor FullHd cu o rata de refresh de 240Hz ar trebuie sa fie alegerea perfecta. In schimb, daca sunteti fanul jocurilor bazate pe grafica, va recomand monitoare cu rezolutie 2K sau 4K chiar daca nu au neaparat 240Hz.

Un alt element important este diagonala monitorului. Aici tine foarte mult de preferintele fiecaruia si de spatiul pe care-l are. Personal prefer monitoarele intre 22 si 25 de inch intrucat stau destul de aproape de ele. Nu as spune nu nici la un monitor de 27 inch sau mai mult daca spatiul mi-ar permite si m-as putea obisnui sa stau la distanta.

Trebuie sa retineti faptul ca aveti nevoie de un desktop performant ca sa obtineti toti cei 240Hz ai unui monitor. FPS-urile din jocuri si Hertzii monitorului sunt in stransa legatura. Degeaba aveti dumneavoastra un monitor de 240Hz daca pc-ul nu este capabil sa ruleze jocul respectiv cu minim 240 de FPS-uri constant.

De asemenea, va spun ca nu toate persoanele pot sa observe cei 240 de Hertzi. Dupa cum v-am spus si la inceput, teoretic, ochiul uman poate percepe pana la 60Hz. O sa observati si dumneavoastra daca aveti ocazia faptul ca diferentele de la 60Hz la 144Hz sunt foarte mari si chiar sesizabile. Totul se misca mai fluid si mai smooth fara indoiala. De la 144Hz la 240Hz diferentele sunt destul de mici. Chiar daca exista imbunatatiri, sunt multe persoane care efectiv nu pot percepe diferentele.

 

Monitoare de 240Hz – Tabel Comparativ

Model
Lenovo Legion 27″ Y27GQ-25
Dell Alienware 25″ AW2518H
HP Omen X 25 24.5″
Imagine
Monitoare de 240Hz Lenovo Legion 27", WQHD, G-Sync Ultimate, HDR, 0.5 Ms, 240 hz, Display Port, Negru, Y27GQ-25
Monitoare de 240Hz Dell Alienware 25", 240Hz, 1ms, G-sync, FHD, HDMI, Display Port, Pivot, Negru, AW2518H
Monitoare de 240Hz HP Omen X 25 24.5", Full HD, Display Port, G-Sync, 240Hz, Negru
Diagonala
27 inch
25 inch
24,5 inch
Rezolutie
2K
FullHd
FullHd
Luminozitate
400 candele pe m2
400 candele pe m2
400 candele pe m2
Tip panou
LED TN
LED TN
LED TN
Rata de refresh maximala
240Hz
240Hz
 240Hz
Link

1. Monitor gaming LED TN Lenovo Legion 27″ Y27GQ-25

Cumpara de la eMag!

Monitor gaming LED TN Lenovo Legion 27", WQHD, G-Sync Ultimate, HDR, 0.5 Ms, 240 hz, Display Port, Negru, Y27GQ-25

Prima pozitie din topul de astazi ii revine monitorului genial al celor de la Lenovo. Este de departe unul dintre cele mai bune si performante monitoare de 240Hz de pe piata in momentul de fata. Desi aparent are un pret de achizitie mare, consider ca raportul calitate-pret este unul suficient de corect. Arata excelent din toate punctele de vedere; este simplu, slim si are marginile display-ului extrem de subtiri. Suportul este unul destul de simplu dar se poate ajusta in orice pozitie doriti dumenavoastra ca sa obtineti experienta de gaming dorita.

Panoul acestui monitor este absolut impresionant din toate punctele de vedere. Are 27 inch in diagonala, este construit pe tehnologie LED TN si are rezolutie 2K. Dispune de o rata de refresh de 204Hz si un timp de raspuns senzational, de doar 0,5Ms. Din cate m-am documentat si din cate stiu eu, 0,5ms este cel mai mic timp de raspund disponibil pe piata in momentul de fata. Timpul de raspuns are un rol esential in jocurile multiplayer si ofera un avantaj in fata adversarilor. De apreciat este faptul ca cei de la Levono au optat pentru un ecran cu rezolutie 2K, lucru care dovedeste ca acest monitor se poate folosi si pentru jocurile bazate pe grafica, nu numai pentru jocurile de tip Esports. Pentru persoanele interesate de specificatii, acest monitor este certificat 100% SRGB, 88% NTCS si are o luminozitate de aproximativ 400 de candele pe metru partat.

Pe partea de conectivitate lucrurile stau foarte bine de asemenea. Monitorul ne pune la dispozitie un port HDMI, un port jack de 3.5mm, un mini display port, 3 portri USB 3.0 si un port USB 3.0 Type-B. Din pacate nu dispune de difuzoare integrate, dar acest lucur nu reprezinta un dezavantaj major.

Din punct de vedere al tehnologiilor suplimentare, Lenovo a implementat functia Flicker Free care diminueaza efectul de flick al imaginii, respectiv functia Reduced Reflection care dupa cum ii spune numele, reduce reflexia pentru o experienta de gaming imbunatatita. Bineinteles, ca orice monitor premium si de gaming, este compatibil cu Nvidia G-sync dar si cu AMD Freesync.

 Ce are in plus fata de celelalte 2 modele?

 • Are cel mai bun ecran
 • Ecranul are cel mai mic timp de raspuns
 • Are cea mai mare diagonala
 • Dispune de cea mai mare rezolutie, 2K

 Ce are in minus?

 • Costa cel mai mult dintre toate

2.Monitor Gaming TN LED Dell Alienware 25″ AW2518H

Cumpara de la eMag

Monitor Gaming TN LED Dell Alienware 25", 240Hz, 1ms, G-sync, FHD, HDMI, Display Port, Pivot, Negru, AW2518H

Locul 2 este ocupat de catre monitorul celor de la Dell Alienware. Personal sunt fanul acestui brand si mereu i-am apreciat pentru inovatiile si exagerarile intentionate pe care le-au facut in domeniul gaming-ului. Monitorul are un design profesional, o constrctie robusta si pare “sanatos”, fiind unul dintre cele mai bune Monitoare de 240Hz de pe piata. Corpul metalic este slim iar marginile display-ului sunt de asemenea foarte subtiri pentru o mai buna experienta. Suportul pare extrem de stabil si de robust iar faptul ca se poate ajusta in aproape orice pozitie doriti reprezinta cu siguranta un avantaj.

Display-ul de care dispune acest monitor este unul excelent, facand parte din categoria ecranelor celor mai performante de pe piata in momentul actual. Masoara 25 de inch in diagonala, are rezolutie FullHd si este consturit pe un panou LED TN.  Este destinat in special jucatorilor de Esports fara discutie. Pentru persoanele interesate de aceste aspecte, Alienware AW2518H are un timp de raspuns de 1ms, o rata de refresh de 240Hz, o luminozitate maxima de 400 de candele pe metru patrat, respectiv un contrast tipic de 1000:1. Se descurca neasteptat de bine chiar si pentru jocurile bazate pe grafica sau chiar pentru consumul de continut media (filme, seriale, videoclipuri etc)

Din punct de vedere al conectivitatii, monitorul dispune de un port HDMI, un mini display port, 4 porturi USB si un port jack de 3.5mm. Din pacate, nici modelul celor de la Alienware nu are difuzoare integrate dar la fel ca si mai sus, acest aspect nu este unul foarte deranjant.

Ca si functii/tehnologii suplimentare, acest monitor dispune doar de compatibilitatea cu Nvidia G-sync. Mi-ar fi placut sa fie compatibil macar si cu AMD Freesync, chiar daca nu are tehnologii precum FlickerFree sau alte functii similare.

 Ce are in plus fata de celelalte 2 modele?

 • Ofera cel mai bun raport calitate-pret din punctul meu de vedere
 • Are cel mai interesant (profesional) design

 Ce are in minus?

 • Dispune doar de G-sync, nu si de Amd Freesync

3. Monitor gaming LED TN HP Omen X 25 24.5″

Cumpara de la eMag

Monitor gaming LED TN HP Omen X 25 24.5", Full HD, Display Port, G-Sync, 240Hz, Negru

Ultima pozitie in topul de astazi ii revine monitorului celor de la Hp Omen. Nu este deloc un monitor rau, dar consider ca in comparatie cu celelalte 2 modele anterioare pretul cerut de catre producator nu se justifica la fel de bine. Are un design placut, cu margini subtiri, o carcasa metalita si lumini RGB in spate care se vad foarte tare pe timp de noapte. Combinatia de culori rosu-negru arata foarte bine si cu siguranta se va potriti cu majoritatea setup-urilor de gaming ale utilizatorilor. Suportul imi place mult, este minimalist, solid si ajustabil intr-o multime de pozitii.

Display-ul lui Omen X 25 este unul foarte bun. Masoara 24,5 inch in diagonala, are rezolutie FullHd si este construit pe tehnologie LED TN. Performantele pe care le ofera sunt excelente si cu siguranta este un panou interesant, dedicat in special pentru jucatorii de Esports. Pentru gamerii interesati de cifre, avem de-a face cu un timp de raspuns de 1ms, o luminozitate de aproximativ 400 de candele pe metru partat, un contrast tipic 1000:1 si o rata de refresh de 240Hz.

Ca si conectivitate, Omen x25 ne pune la dispozitie un port HDMI, un mini display port, un port jack de 3.5mm, 2 porturi USB 3.0 si atat. La fel ca si in cazul monitoarelor anterioare, nici acesta nu dispune de difuzoare integrate, o functie care mi-ar fi placut.

Din punct de vedere al functiilor suplimentare, Omen X25 dispune de tehnologia Adaptive Sync. Cu alte cuvinte, este compatibil atat cu G-Sync de la Nvidia cat si cu Freesync de la AMD. Din pacate nu dispune si de alte caractersitici precum monitorul celor de la Lenovo, dar de multe ori acestea nu au o contributie enorma daca nu sunt implementate corect.

 Ce are in plus fata de celelalte 2 modele?

 • Are cel mai frumos si discret design
 • Dispune de lumini RGB in spate
 • Adaptive Sync

 Ce are in minus?

 • Are un pret cam piperat din punctul meu de vedere pentru ce ofera

 Concluzie

Sper ca acest top v-a ajutat sa luati o decizie sau sa va faceti o idee asupra acestor monitoare de 240Hz de pe piata. Sunt convins ca o sa faceti o alegere corecta si o sa puneti in balanta avantajele/dezavantajele fiecarui model in parte. Din punctul meu de vedere, daca aveti un buget mai mare si jucati jocuri atat Esports cat si normale, va recomand monitorul de la Lenovo. Daca aveti un buget ceva mai limitat si sunteti jucator de Esports, alegerea potrivita pentru dumneavoastra consider ca este monitorul de la Alienware.

 

Top 3 monitoare de 240Hz

0 thoughts on “Top 3 Monitoare de 240Hz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *