Masina de spalat rufe Slim Beko WRE6512BWW

Top 3 masini de spalat rufe Slim sub 1000 de lei

Top 3

Masinile de spalat rufe sunt niste aparate electrocasnice fara de care viata ne-ar fi mult mai complicata. Prima masina electrica destinata comertului a parut in anul 1908 in America iar de atucni numarul lor a crescut considerabil. Cu toate astea, in prezent inca mai sunt multe familii care nu detin una. Din informatiile si cautarile mele, am descoprit ca acestea sunt cele mai vandute si cautate aparate electrocasnice de catre consumatori, mai ales in piata din Romania.

Evolutia lor din punct de vedere tehnologic este considerabila. Regasim in comert o varietate enorma de modele cu functii la care poate nici nu v-ati gandit. Spre exemplu, recent am vazut o masina de spalat rufe care se poate comanda vocal sau programa dintr-o aplicatie destinata telefonului mobil. Despre utilitate lor nu trebuie sa va povestesc mare lucru, ganditi-va doar la eforturile pe care le-ati depune spaland la mana si la confortul pe care o astfel de masina vi-l ofera.

 Criterii in alegerea unei masini de spalat rufe SLIM sub 1000 de lei

Exista cateva criterii destul de importante dupa care trebuie sa va ghidati atunci cand planuiti sa cumparati o masina de spalat rufe, mai ales sub pragul mai sus mentionat. In randurile urmatoare am sa va prezint factorii care m-au determinat pe mine sa fac alegerea potrivita si care sunt convis ca va sunt si dumneavoastra de ajutor:

 Capacitatea de spalare reprezinta cel mai important factor din moment ce pretul deja l-am stabilit. In general, masinile de spalat rufe sub 1000 de lei ofera o capacitate curpinsa intre 5 si 7Kg. In functie de numarul de membrii din familia din care faceti parte, trebuie sa va ganditi cam de ce capacitate aveti nevoie. Important de mentionat este faptul ca acei 5, 6, 7Kg pe care producatorul ii promit sunt disponibili doar la anumite programe de spalare. Informati-va cu atentie in descrierea produselor pentru a vedea exact acest lucru.

 Brand-ul si garantia trebuie luate in serios. Nu va lasati pacaliti de brand-urile care ofera “marea cu sarea”, mai ales in acest interval de pret. Recomandarea mea este sa va orientati catre un producator cat mai cunoscut si care ofera o garantie valabila pe teriroriul Romaniei. De asemenea, luati in seama si faptul ca poate la un moment dat sunteti nevoit sa cautati piese de schimb; cu cat brand-ul este mai cunoscut, cu atat sunt mai usor de gasit. Cei mai importanti producatori sunt: Arctic, Beko, Samsung, Lg, Indesit, Whirlpool, Bosch, Electrolux.

 Functiile si tehnologiile pe care le are modelul vizat de dumenavoastra conteaza foarte mult. Acest aspect conteaza cu atat mai mult in acest prag de sub 1000 de lei. Cu cat mai multe sunt tehnologiile si functiile pe care le ofera, cu atat mai bine. Aici ma simt nevoit sa ma leg si de criteriul de mai sus; cautati un model al unui brand de mai sus care sa aiba cat mai multe functii, nu stiti niciodata cand puteti avea nevoile de ele.

 Clasa energetica nu trebuie ignorata absolut deloc. Cu siguranta toata lumea isi doreste ca aparatele electronice din casa sa consume cat mai putin curent electric si cat mai putina apa in acest caz. Va recomand sa va inreptati catre modele ce apartin din clasele superioare de consum: A, A+, A++ sau A+++. Pe lang faptul ca sunt mai economice, aveti satisfactia ca protejati in acelasi timp si mediul inconjurator.

 Nivelul de zgomot produs in timpul spalarii sau al stoarcerii ar trebui sa va intereseze. Nu va asteptati sa gasiti modele sub 1000 de lei care sa ofere aceleasi rezultate ca cele de peste 1500-2000 de lei, dar totusi va puteti informa cu privire la acest aspect. In general, o masina de spalat rufe care pastreaza un nivel de pana la 65 decibeli in timpul spalarii si 85 decibeli in timpul stoarcerii se poate considera acceptabila, decenta.

In toul de astazi am ales 3 dintre cele mai vandute si apreciate masini de spalat sub pragul de 1000 de lei din Romania. Exceptand pretul, cateva functii comune si capacitatea de spalare asemenatoare intre ele, nu impart foarte multe lucruri in comun. Modelele alese sunt: Arctic PL51011BDW, Beko WRE6512BWW si Indesit IWSNE 61253C. Tin sa mentionez faptul ca topul este realziat in functie de preferintele mele. Va garantez faptul ca daca alegeti unul dintre cele 3 modele n-o s fiti dezamagit. Dumneavoastra sunteti cel care trebuia sa decida pana la urma modelul cel mai potrivit si care se muleaza perfect necesitatilor pe care le aveti.

Tabel Comparativ Masini de spalat Rufe

 

1. Beko WRE6512BWW

Cumpara de la eMag

Masina de spalat rufe Slim Beko WRE6512BWW

Locul 1 in topul de astazi il ocupa masina de spalat de la Beko. Sincer sa fiu, nu am fost foarte decis intre locul 1 si 2, dar un factor decisiv pe care vi-l prezint imediat m-a facut sa aleg. Design-ul acesteia este unul destul de simplu, la fel ca celelalte 2 modele. In acest interval de pret nu trebuie sa va asteptati la elemente de design iesite din comun. Constructia este solida si realizata din materiale calitative. Afisajul de tip LCD pozitionat in partea frontala si cuva cu o forma interesanta ne amintesc ca vorbim despre un aparat din anul 2019.

Are o capacitat de spalare de pana la 6Kg (dupa cum am spus si la criterii, disponibila doar cu anumite programe) si se incadreaza in clasa de consum A+++, adica clasa cea mai superioara. In timpul spalarii produce un zgomot de pana la maxim 61 decibeli iar in timpul stoarcerii pana la 77 de decibeli. Este oarecum la aceleasi valori cu masina de la Arctic, dar superiaora fata de cea de la Indesit. Motorul poate ajunge pana la maximum 1000 de rotarii per minut.

Factorul decisiv de care v-am spus adineaori sunt tehnologiile si functiile acestui model, in special SteamGuard-ul. SteamGuard reprezinta o functie care elibereaza abur (inainte de programul de spalare sau dupa in functie de cum setati dumenavoastra) care inmoaie murdaria/mizeria si fac hainele sa fie mai putin sifonate atunci cand le scoateti din masina. Pe langa acesta, mai dispune de tehnologia OptiSense ce presupune un numar de 4 senzori care ajusteaza automat cantitatea de apa si curent necesara hainelor introduse, ajutandu-va sa faceti economie de apa, respectiv detergent.

Mai mult decat atat, are un sistem electronic de contorl al balansului si functia DrumClean care curata cuva intr-un mod automat tot prin intermediul aburilor. Acest lucru va ajuta sa scapati de mirosuri neplacute sau de mizeriile care se acumuleaza in interiorul acesteia.

Are un numar de 15 programe, cele mai importante fiind: Lenjerii, Lana, Rufe Delicate, Bumbac, Sintetice, Camasi sau programul rapid care este util cand nu aveti multe haine de spalat, reducand durata programului normal la jumatate (indiferent de programul selectat: 15 minute, 30 minute etc, programul injumatateste timpul)

Ce are Beko WRE6512BWW in plus fata de celelalte 2 modele?

  • Cea mai buna constructie si cel mai frumos design
  • Cea mai silentioasa in timpul stoarcerii
  • Cele mai multe tehnologii
  • Functia SteamGuard

Ce are in minus?

  • Cea mai zgomotoasa in timpul sparatii (diferentele sunt minime, aproape insesizabile)

2. Indesit IWSNE 61253C

Cumpara de la eMag

Indesit IWSNE 61253C

Locul 2 este ocupat de catre modelul celor de la Indesit. De asemenea, in conscturctia ei s-au folosit materiale de calitate si durabile, dar pare mai firava decat cea de la Beko dar in acelasi timp superioara fata de cea de la Arctic. Ca si modelul anterior, nu are un design iesit din comun si s-a pastrat cat de poate de simplu. Dispune si ea de un afisaj de tip LCD in partea frontala pe care se pot vedea informatii precum: programul in curs, timpul ramas etc.

Ca si masina de spalat de la Beko, are o capacitate maxima de spalare de 6Kg, destinata in special pentru familile intre 1 si 4 membrii. Se incadreaza in clasa de consum A++, deci este suficient de economica si prietenoasa cu mediul inconjurator. In timpul functionarii produce un zgomot de pana la 60 de decibeli iar in timpul stoarcerii ajunge pana la 81 de decibeli. Motorul este puternic si poate ajunge pana la 1200 de rotatii per minut.

Are un numar de 16 programe de spalare, cele mai importate fiind: Matase, Lana, Jeans, Sport, Clatire intensiva. Cel mai important dintre aceste programe il reprezinta EcoTime care va permite sa spalati o mai mica cantitate de haine (3kg)  cu pana la 30% mai repede si pana cu 40% mai eficient din punct de vedere al consumului.

Ca si functii suplimentare, dispune de un timer in care puteti seta intervalele orare cand doriti ca masina de spalat sa porneasca programele setate de dumneavoastra, functie Energy Saver (disponibila doar pentru programele Bumbac si Sintetice) care optimizeaza consumul de apa/curent electric, precum si posibilitatea setarii rotatiilor in functie de hainele pe care le introduceti.

Ce are in plus Indesit IWSNE 61253C fata de celelalte 2 modele?

  • Are cel mai puternic motor
  • Cele mai multe programe de spalare
  • Va ofera posibilitatea sa alegeti numarul de rotatii la orice program
  • Este cea mai ieftina (diferentele sunt extrem de mici)

Ce are in minus?

  • Este cea mai zgomotoasa in timpul stoarcerii
  • Nu ofera multe functii suplimentare

3. Arctic PL51011BDW

Cumpara de la eMag

Masina de spalat rufe Slim Arctic APL51011BDW3

Ultimul loc in topul de astazi i revine modelului de la Arctic. Sincer, am decis sa o plasez pe ultima pozitie deoarece nu dispune de un afisaj LCD si are cel mai simplu design. In continuare este construita totusi din material calitative si durabile. In rest, nu am prea multe sa va spun, este cat se poate de simpla.

Are o capacitate de spalate de maxim 5Kg, deci se adreseaza in special famililor putin numeroase. Motorul asigura maxim 1000 de rotatii per minut iar in timpul spalarii produce un zgomot de pana la 60 decibeli, respectiv 77 decibeli in timpul stoarcerii. La fel ca modelul de la Beko, se incadreaza in clasa de consum A+++, fapt care o transforma intr-un aparat electrocasnic foarte economic si ingaduitor cu mediul inconjurator.

Un aspect interesant legat de acest model il reprezinta cuva numita S-shape care alaturi de sistemul electronic de control al balansului asigura o functionare fara prea multe vibratii si zgomot. Pe langa aceasta, tehnologia Flow Control (presupune niste sigilii care mentin detergentul in recipient fara sa curga inutil) va ajuta sa obtineti niste economii la produsele de curatare de pana la 5,5Kg pe an. Mai mult decat atat, are Timer (pe care l-am explicat putin mai sus) si Child Lock care prin apasarea unui buton blocheaza interfata masinii de spalat ca cei mici sa nu modifice programele/setarile facut de dumneavoastra.

Dispune de un numar de 15 programe de spalare, cele mai importante fiind: Bumbac, Sintetice, Camasi, Clatire, Stoarcere + evacuare (program cu apa rece pentru un consum mai redus de energie cu pana la 80%) si programele rapide de respectiv 30 si 15 minute, gandite pentru persoanele care nu au mult timp la dispozitie.

Ce are Arctic PL51011BDW in plus fata de celelalte 2 modele?

  • Thenologia Flow Control
  • Cuva S-Shape

Ce are in minus?

  • Cel mai banal design
  • Nu dispune de un afisaj de tip LCD

Concluzie

In concluzie, acestea sunt cele 3 modele pe care eu le-am ales sa le includ in topul de astazi. In functie de nevoile dumenavoastra, sper ca v-am ajutat sa va faceti o imagine de ansamblu asupra variantelor pe care le aveti sub pragul de 1000 de lei. Sunt convis ca o sa alegeti un model de care o fiti multumit multa vreme de acum incolo.

 

 

 

Top 3 masini de spalat rufe Slim sub 1000 de lei

0 thoughts on “Top 3 masini de spalat rufe Slim sub 1000 de lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *