Cel mai bun gresor pneumatic – Top 3

Top 3

Introducere

Pentru cei care au o masina sau sunt pasionati auto, cu siguranta ati auzit de gresoarele pneumatice. Aceste gresoare pneumatice pot fi folosite si in alte scopuri, dupa cum vom vedea in cele ce urmeaza. Pentru cei care nu stiu, un gresor pneumatic este un aparat care se conecteaza la priza, are un motor electric care depoziteaza aer comprimat intr-un rezervor. Din acest rezervor aerul iese printr-un mic furtun pentru a putea umfla rotile sau sufla aer. Acest furtun are in capat si un atasament cu un maner, prin care se controleaza cantitatea de aer ce iese din rezervor si un indicator al presiunii.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Produs
Total
Profitool
Profitool
Imagine
Descriere
Gresorul pneumatic de la Total este potrivit pentru activitati casnice si industriale. Dotat cu un rezervor mare, va ajuta in orice situatie.(Vezi pretul la eMag)
Gresorul pneumatic de la Profitool este conceput in special pentru activitati casnice. Este un gresor manual, usor de folosit.(Vezi pretul la eMag)
Gresorul pneumatic de la Profitool are dimensiuni reduse si este conceput pentru activitati casnice.(Vezi pretul la eMag)

Cu siguranta ca ati vazut un astfel de gresor pneumatic la o vulcanizare sau chiar si in benzinarii. Totusi, acestia folosesc gresoare pneumatice industriale, care au o capacitate foarte mare de depozitare a aerului si o putere mult mai mare de suflare a aerului. Un astfel de gresor este folosit, in general, pentru umflarea rotilor de la masina, bicicleta sau orice alt obiect cu roti si camera din cauciuc. In urma unei cuplari la priza, gresorul isi va depozita cat aer este necesar pentru a se umple, dupa care se va opri automat. Nu este necesar sa fie constant cuplat la priza pentru a-l folosi, insa presiunea va fi mult mai scazuta si nu va avea un randament la fel de bun.

Cel mai bun gresor pneumatic – cum il alegem?

Aceste gresoare pneumatice mai sunt cunoscute si sub denumirea de compresoare, intrucat stocheaza aer comprimat. In principal, singurele diferente majore pe care le veti regasi intre aceste gresoare pneumatice este capacitatea de stocare (masurata in litri), presiunea maxima de lucru (masurata in bari) si caii putere (in general 1 sau 2). Bineinteles, marca este si aceasta importanta, cele mai cunoscute fiind si mai fiabile, dar si mai scumpe. Si, desigur, pretul. Pretul variaza in special datorita capacitatii totale de stocare a aerului si puterea de suflare a gresorului. Majoritatea gresoarelor sunt destul de apropiate ca pret, diferenta majora o fac cele industriale, care sunt special construite pentru vulcanizari, vopsitorii industriale si alte servicii asemanatoare.

Dupa cum spuneam si mai sus, aceste gresoare pneumatice pot fi folosite si in alte scopuri, nu doar pentru umflarea rotilor. Ei bine, ele vin cu diferite accesorii, standard avand accesoriul de umflare. Exista un accesoriu cu o teava metalica subtire si lunga, acela fiind dedicat pentru a curata si a indeparta mizeria din anumite locuri cu ajutorul aerului sau pur si simplu pentru a crea presiune intr-un anumit loc.

Un alt accesoriu ce poate fi atasat la un astfel de gresor este pistolul de suflat. Aceste pistoale de suflat vin cu un vas special pentru vopsea. Acesta se umple cu vopsea si poate fi folosit pentru o vopsire uniforma a suprafetelor. In general, le veti regasi la vopsitoriile profesionale, intrucat aerul comprimat sufla vopseaua in mod egal pentru a putea avea o acoperire cat mai buna a suprafetei si cat mai liniara. Acesta poate fi folosit si pentru diverse obiecte din gospodarie, cum ar fi vopsirea gardului, a unor obiecte din lemn sau orice alt tip de obiect din lemn sau metal. Este foarte util acest accesoriu, insa suprafata pe care urmeaza sa fie folosit trebuie sa fie curata si fara imperfectiuni.

Bineinteles, mai exista si alte accesorii ce pot fi folosite pe astfel de gresoare, insa acestea sunt cele mai des intalnite. Acum, sa vedem care sunt cateva dintre cele mai bune gresoare pneumatice pentru uz casnic.

Cel mai bun gresor pneumatic – Tabel Comparativ

Nume produs
Total
Profitool
Profitool
Imagine
Greutate
16 kg
13 kg
13 kg
Automat
Da
Nu
Nu
Monitorizare presiune
Da
Da
Nu
Pret
925 lei
925 lei
1568 lei
Link

1.Gresor pneumatic Total 30L

Cel mai bun gresor pneumatic

Primul gresor pneumatic pe care am ales sa il includ in topul de azi: Cel mai bun gresor pneumatic, este cel de la Total. Acest gresor pneumatic este ideal pentru orice tip de sarcina casnica, precum umflarea pneurilor, curatenie cu aer comprimat sau vopsit diverse obiecte si suprafete. Capacitatea acestuia este destul de mare si mai mult decat suficienta pentru majoritatea sarcinilor. Acest gresor poate fi folosit atat pentru casa si gradina, cat si industrial pentru vulcanizari, vopsitorii sau alte servicii.

Despre compania Total nu stim foarte multe informatii, insa stim ca este specializata pe producerea de echipamente de uz industrial. Cei de la Total produc electrocasnice mari, echipamente profesionale pentru constructii si industria auto si diferite masinarii pentru uz industrial.

Descriere si specificatii tehnice

O prima caracteristica a acestui gresor pneumatic este ca are o capacitate de stocare a aerului generoasa de 30 de litri. Acest rezervor va asigura o functionare indelungata chiar si dupa ce gresorul nu mai este cuplat la curent. Totusi, in cazul in care doriti sa vopsiti cu ajutorul acestui gresor, este recomandat sa il folositi numai cuplat la curent.

O alta caracteristica importanta a acestui gresor este presiunea de lucru, care este intre 6 si 8 bari. Aceasta presiune este mai mult decat suficienta, de exemplu pentru majoritatea pneurilor masinilor este nevoie de 2.2, pana la 3 bari pentru un singur pneu. Asadar, acest gresor va face fata cu usurinta tuturor sarcinilor.

Are un raport de compresie foarte bun de 50:1, asigurand un flux de aer continuu si linear. Chiar daca veti achizitiona acest gresor pneumatic doar pentru uz casnic, este bine de stiut ca poate fi folosit cu usurinta si pentru uz industrial. Compresia este suficient de puternica pentru a fi folosita si pentru pistoalele de infiletare si desfiletare ale prezoanelor masinilor in vulcanizari sau pentru aparatele de batut cuie pentru mobila.

Are un consum de aproximativ 250L per minut la o presiune constanta de 6.2 bari. In plus, gresorul mai vine si cu un regulator de admisie si evacuare a aerului cu un dispozitiv de filtrare a apei. Diametrul cilindrului este de 70 de milimetri, suficient pentru toate sarcinile pe care le-am enumaerat mai sus. Debitul maxim in sarcina este de 850 de grame per minut.

Furtunul care vine inclus in pachet are o lungime de aproximativ 5 metri, fiind suficient de lung pentru a ajunge in orice spatiu si loc mai ingust. Are o greutate totala de 16 kg, iar dedesubt vine cu doua roti si un maner de prindere pe capacul de presiune, fiind foarte usor de transportat.

Gresor pneumatic Total 30L – Pro

 • Capacitate mare de 30 de litri
 • Presiune de lucru intre 6 si 8 bari
 • Raport de compresie de 50:1
 • Regulator de admisie si evacuare a aerului
 • Dispozitiv de filtrare a apei
 • Furtun lung de 5 metri

Gresor pneumatic Total 30L – Contra

 • Are o dimensiune destul de mare
Specificatii complete

2.Gresor complet pneumatic Profitool

Cel mai bun gresor pneumatic

Al doilea gresor pneumatic pe care am ales sa il includ in acest top, Cel mai bun gresor pneumatic, este cel de la Profitool. Acesta este un gresor pneumatic de dimensiuni putin mai reduse, fiind ideal pentru diferitele sarcini prin gospodarie. Poate fi ocazional folosit si pentru sarcini, precum: vopsire, ciocan de cuie pentru prinderea mobilei sau desfacerea prezoanelor de la rotile masinii.

Compania Profitool este este o companie romaneasca, aparuta in anul 2002 in Cluj-Napoca. Principala activitate a celor de la Profitool este importarea de scule profesionale de la diferiti retaileri. Printre acestia se numara: Elora, Ohm, Wi-Pi, Friedrich, Benning, Makita si altii. Principalele produse vandute de acestia sunt scule electrice, chei de diferite tipuri, aparate de diagnoza si monitorizare tensiune etc.

Descriere si specificatii tehnice

In primul rand, acest gresor pneumatic este de dimensiuni reduse, fiind foarte usor de transportat si depozitat. Are doua roti mari din plastic si un maner mare metalic cu ajutorul carora poate fi transportat mult mai usor. In partea de jos are un maner auriu cu ajutorul caruia se umple rezervorul cu aer.

In al doilea rand, are o greutate redusa, de doar 13 kg. Astfel, nu va fi o problema sa fie utilizat in mai multe locuri, deoarece se poate transporta usor si rapid.

Datorita sistemului de gresare manuala, acest gresor va putea fi folosit in principal doar la sarcini uzuale. In plus, furtunul de gresare are doar 2 metri, ceea ce nu prea permite folosirea lui in spatiile mai inguste.

Gresor complet pneumatic Profitool – Pro

 • Dimensiuni reduse
 • Greutate redusa de doar 13 kg
 • Maner metalic solid
 • Pompa de gresare aurie foarte rezistenta

Gresor complet pneumatic Profitool – Contra

 • Este un gresor manual, asadar gresarea se face printr-o pompa
 • Furtun de doar 2 metri
Specificatii complete

3.Gresor pneumatic Profitool

Cel mai bun gresor pneumatic

Pe locul 3 in acest top se afla tot un gresor pneumatic de la Profitool. La fel ca cel precedent, si acesta este un gresor de dimensiuni reduse, fiind potrivit pentru majoritatea sarcinilor din gospodarie. Un astfel de gresor pneumatic este necesar mai ales daca efectuati des diferite munci prin gospodarie, precum umflarea pneurilor masinii sau altui vehicul, curatenie prin aer comprimat sau desfacerea prezoanelor rotilor masinii.

Despre compania Profitool stim ca este o firma distribuitoare de produse, asadar este un retailer. Totusi, printre produsele importate de ei se afla si Makita, care produce unelte de foarte buna calitate.

Descriere si specificatii tehnice

Acest gresor pneumatic de la Profitool este un gresor de dimensiuni reduse, usor de transportat si de depozitat. Vine cu doua roti din plastic, un maner solid din metal si doua piciaore de sprijin pe fiecare parte.

Are o greutate redusa de doar 13 kilograme. In pachet contine si un furtun de 2 metri si un accesoriu pentru umflarea pneurilor.

Gresor pneumatic Profitool – Pro

 • Dimensiuni reduse
 • Greutate de doar 13 kilograme
 • Pachetul contine si un accesoriu pentru umflarea pneurilor

Gresor pneumatic Profitool – Contra

 • Pret mult prea mare
 • Furtun foarte scurt de doar 2 metri
Specificatii complete

Concluzie

Asadar, daca sunteti in cautarea unui gresor pneumatic acestea sunt cele 3 pe care eu vi le recomand. Cu siguranta gresorul de la Total este o alegere foarte buna, intrucat este un gresor automat, fiind foarte usor de utilizat si avand un raport calitate-pret foarte bun. Si celelalte doua reprezinta doua optiuni foarte bune pentru folosirea acestora exclusiv in gospodarie. Sper ca acest articol v-a fost de folos in alegerea gresorului potrivit pentru nevoile dumneavoastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *