Televizor profesional Sony BRAVIA 8K LED FWD-98Z9G/T, 98 inch

Televizor Sony BRAVIA 8K LED FWD-98Z9G/T, 98 inch

Televizoare
 • Pret - 9.5/10
  9.5/10
 • Constructie - 9.9/10
  9.9/10
 • Imagine - 10/10
  10/10
9.8/10

Pe scurt

Sony BRAVIA 8K LED FWD-98Z9G/T este un televizor impresionant din toate punctele de vedere dar pe care recomand sa-l cumparati exclusiv in scopuri profesionale.

Descriere

Sony este una dintre cele mai mari si cunoscute companii din Asia, respectiv din toata lumea. Au o istorie impresionanta si sunt experti in domeniul camerelor foto/video, respectiv in industria televizoarelor. Bineinteles, domeniile in care activeaza sunt mult mai multe (telefoane mobile, ecrane, monitoare, camere de orice fel, PlayStation etc), dar in cele 2 mentionate mai sus pur si simplu exceleaza

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

In review-ul de astazi am sa va prezint ceva absolut incredibil si care mi-a rapit toate cuvintele. Este vorba deste un televizor monstru cu o diagonala de 98 inch si rezolutie 8K. Totul la acest televizor este la superlativ si sincer sa fiu nu cred ca am termeni de comparatie in momentul de fata. Mentionez faptul ca este un televizor destinat cadrelor profesionale (scoli, shoowroom-uri etc) dar sunt convins ca s-au gasit cateva persoane care sa plateasca peste 7000 de euro ca sa aiba cel mai tare televizor in living-ul lor.

Cumpara de la eMag!

Televizor profesional Sony BRAVIA 8K LED FWD-98Z9G/T, 98 inch

 Aspect si specificatii

Depre design-ul acestui Televizor Sony BRAVIA 8K FWD-98Z9G/T nu pot sa va spun prea multe din pacate. Este absolut imrpesionat prin marimea sa, dar nu are elemente deosebite sau caracteristici care merita mentionate. Marginile ecranului sunt extrem de subtiri iar suportul este unul sanatos, suficient de stabil incat sa sustina acest monstru. Greutatea televizorului impreuna cu stand este de 94Kg, deci numai imaginati-va despre ce proportii discutam aici.

Display-ul este ceva senzational, desprins parca din filme Science Fiction. Masoara, dupa cum am zis, 98cm in diagonala (248cm), are rezolutie 8K reala si certificata. Sincer sa fiu, mai mult este un monitor de prezentare si un dispozitiv profesionat decat un televizor. Bineinteles, suporta o multime de standarde video incepand de la HDR, HDR10, Dolby Cinema si pana la cele mai complicate tehnologii pentru domeniile anterior mentionate. Cei 33 de milioane de pixeli alaturi de procesorul incredibil numit X1 Ultimate produc niste imagini absolut incredibile. Nici macar nu-mi pot gasi cuvintele si nu pot exprima ce experienta de vizionare ofera si ce imagini uluitoare din toate punctele de vedere produce. Fara sa exagerez deloc, cred ca este cel mai performant si profesional televizor pe care banii il pot cumpara in momentul actual. Nu cred ca merita sa-l cumparati pentru acasa intrucat niciodata n-o sa-l puteti folosi la capacitate maxima. Continutul 8K este putin, greu de gasit iar scalarea nu este cea mai ideala si calitativa solutie. Astfel, il recomand pentru unitatile de invatamant, universitati, companii mari sau showroom-uri de prezentate. Efectiv nu s-ar potrivi si nu ar fi util intr-o casa/apartament. Sunt atatea standarde video pe care le suporta incat nu are rost sa le insir aici, am sa va las pe dumenavoastra sa le descoperiti atunci cand cautati produsul.

Pe partea acustica, din nou, lucrurile stau impresionant. Televizorul asta demonstreaza opulenta din toate punctele de vedere. Are nu mai putin de 8 difuzoare (8.1) cu o putere de 10W fiecare si un woofer inclus. Sunetul este intredibil de puternic si de clar incat poate acoperi o sala de cateva sute de mp daca este liniste. Bineinteles, suport acele mai noi si avansate tehnologii de sunet precum: Dolby Digital, Dolby Atmos, Dolby Cinema, DTS si o multime de altele pe care din nou, nu are rost sa le insir pentru ca ar deveni un review imens. La fel, nu va pot exprima in cuvinte experienta audio pe care o ofera si va recoman sa-l testati undeva daca aveti ocazia.

Conectivitatea a fost dusa la alt nivel. Pe langa porturile obisnuite precum: un port RF, 4 porturi HDMI, 1 port composit video, un port digital audio, 3 porturi USB exista o multime de optiuni si posibilitati de conectare. Se vede de la distanta ca este un televizor/monitor profesional gandit pentru asa ceva. Va puteti conecta la el printr-o multime de metode, atat wireless cat si prin intermediul cablurilor. De asemenea, dispune de Bluetooth in versiunea 5.0 si un modul Wi Fi dual band capabil de viteze excelente.

Bineinteles, acest gigant FWD-98Z9G/T este un SmartTV. Sistemul de operare pe care-l ruleaza este AndroidTV in versiunea 8.0 Oreo. Datorita procesorului totul se misca excelent din toate punctele de vedere. Meniurile sunt fluide, aplicatiile se deschid foarte repede iar continutul indiferent de rezolutie este redat intr-un mod aproape perfect. Magazinul de aplicatii este cel mai variat din lume, deci o sa gasiti toate cele necesare. Bineinteles, mai exista cateva caracteristici speciale dedicate mediului profesional pe care din pacate nu le-am parcurs si nu le-am descoperit.

Cumpara de la eMag!

Televizor Sony BRAVIA 8K Pro

 • Brand de incredere
 • Este probabil unul dintre cele mai impresionante televizoare din lume
 • Are un display senzational pe care cuvintele nu-l pot descrie
 • Acustica este geniala
 • Conectivitate ireprosabila
 • Partea de Smart impecabila

Televizor Sony BRAVIA 8K Contra

 • Costa cat o Dacia Logan noua la momentul scrierii review-ului
 • Totul este exagerat la acest televizor. Nu-l recomand pentru acasa ci doar pentru institutii/companii

Concluzie

Daca banii nu reprezinta o problema si va doriti unul dintre cele mai bune, profesionale si impresionate televizoare din lume, acest Televizor Sony BRAVIA 8K FWD-98Z9G/T este o alegere excelenta.

0 thoughts on “Televizor Sony BRAVIA 8K LED FWD-98Z9G/T, 98 inch

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *