Subwoofer auto plat Focal

Subwoofer auto

Introducere

Sunteti o persoana careia ii place sa asculte muzica? Poate ca deja aveti un sistem audio in casa si ascultati zilnic muzica la el. Dar probabil ca va doriti sa aveti un sistem audio bun si in masina, in cazul in care nu aveti inca unul. Muzica este o parte importanta din viata pentru foarte multi dintre noi. Unii nu pot sa conceapa viata fara muzica sau sa inceapa munca fara sa asculte macar o data piesa preferata. Indiferent care este cazul, cu siguranta un sistem audio auto va face calatoriile mult mai placut alaturi de familie si prieteni. Sau poate ca pur si simplu doriti sa faceti o mica modificare la sistemul actual al masinii. Personal, si mie imi place sa ascult muzica in masina, chiar si pentru o scurta plimbare prin oras.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Specificatii complete
Subwoofer auto plat Focal

Acest articol nu este, insa, despre un sistem audio in sine, ci despre subwoofere auto. Pentru a obtine un bass profund si placut va trebui sa aveti un subwoofer auto extern. Boxele standard ale masinii nu sunt facute sa redea un bass prea puternic. Chiar daca reusesc sa redea un bass placut, in timp, acestea s-ar putea sa cedeze daca le folositi cu bass-ul dat foarte tare din setari. De aceea, un subwoofer auto va poate scapa de aceasta problema.

Subwooferele pot fi de doua tipuri: clasice sau plate. Principala diferenta intre acestea doua este dimensiunea. Subwooferele plate sunt mult mai compacte si pot fi cu usurinta plasate sub scaunele din fata sau in portbagaj, pe cand un subwoofer clasic va ocupa foarte mult spatiu din portbagaj. Bineinteles, puterea nu va fi la fel de mare, insa va garantez ca este suficienta chiar si pentru un subwoofer plat. Exista si subwoofere plate care au o putere echivalenta cu cele clasice.

Descriere si specificatii tehnice

Vom vorbi in acest articol despre subwoofer-ul auto plat de la Focal Ibus20. Este un subwoofer cu doua canale, destul de compact si usor. Astfel de subwoofere se monteaza usor, intrucat vin cu cabluri adaptate pentru majoritatea sistemelor audio prezente pe masini.

Compania Focal este o companie franceza aparuta in 1979 ce produce si comercializeaza sisteme audio de mare fidelitate. Compania este specializata pe sisteme audio pentru casa, de tip 5.1, sisteme audio pentru masini, casti si sisteme audio profesionale. Pe partea de boxe, Focal este considerata a fi una dintre cele mai bune companii in ceea ce priveste fidelitatea acestora.

Subwoofer auto plat Focal

Pe partea de butere, acest subwoofer de la Focal dezvolta o putere de 150 W. Pentru un sistem de sunet care nu are deloc bass, acesta ar trebui sa fie suficient. In general, nu doriti sa achizitionati un subwoofer cu o putere nici prea mare, dar nici prea mica, intrucat cele cu putere mare s-ar putea sa arda sigurantele masinii sau chiar sistemul audio.

Pe partea de conectare, vine cu doua canale, doua sigurante, un buton pentru Gain(sunet mai puternic), un buton de Low Pass pentru a modifica sunetele joase si un comutator pentru Bass Boost. Are un diametru de 200 mm si o frecventa de raspuns de 45 – 150 Hz.

Un aspect foarte important la acest subwoofer auto plat de la Focal sunt cablurile de instalare cu care vine. Vine in pachet cu cabluri de instalare de tip Plug and Play, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa modificati absolut nimic la cablurile deja existente ale sistemului audio. Aceste cabluri doar se conecteaza si nu trebuie facute adaptari. Astfel, acest subwoofer poate sa fie montat chiar si pe masinile noi sau care inca sunt in garantie fara ca aceasta sa fie afectata.

In plus, subwoofer-ul vine si cu o telecomanda mica pentru control la distanta si diferite setari.

Subwoofer auto plat Focal – Pro

 • Foarte compact, fiind usor de instalat sub scaunele din fata sau in portbagajul masinii
 • Vine cu doua canale, sigurante incluse si setari pentru Bass, Low Pass sau Gain
 • Cabluri de conectare de tip Plug and Play fara adaptare necesara
 • Telecomanda inclusa pentru control la distanta

Subwoofer auto plat Focal – Contra

 • Pretul este putin cam mare pentru puterea sa de doar 150 W

Concluzie

Per total, acest subwoofer plat de la Focal este o alegere foarte buna pentru o masina care nu are un subwoofer deja instalat. Cablurile de tip Plug and Play sunt foarte utile chiar si pentru masinile in garantie, un design compact si un montaj usor si rapid. Va recomand totusi sa studiati putin piata, intrucat la pretul la care este acest subwoofer listat s-ar putea sa gasiti altele ceva mai puternice.

Specificatii complete

Subwoofer auto plat Focal
 • Materiale - 8/10
  8/10
 • Putere - 6/10
  6/10
 • Pret - 7/10
  7/10
7/10

Summary

Subwoofer-ul auto de la Focal este un subwoofer cu cabluri de tip Plug and Play, ideal chiar si pentru masinile in garantie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *