Statie incarcare vehicule electrice HomeBox T2, 1 priza, 7.2 kW

Statie incarcare vehicule electrice HomeBox T2, 1 priza, 7.2 kW

Statii de incarcare pentru masini electrice
 • Pret - 9.9/10
  9.9/10
 • Constructie - 9.8/10
  9.8/10
 • Calitate - 9.7/10
  9.7/10
9.8/10

Pe scurt

HomeBox T2 este o statie de incarcare accesibila si buna pe care o recomand cu incredere!

Descriere

Autoturismele electrice devin din ce in ce mai populare de la an la an, si acest lucru ma bucura enorm. In unele state Europene dar si in Statele Unite ale Americii se preconizeaza ca in maxim 4-5 ani, majoritatea masinilor noi inmatriculate vor fi electrice. Chiar si in Romania, in anul 2020 avem o crestere a vanzarilor masinilor electrice de aproape 400% in comparatie cu anii 2018-2019. Pentru peroanele care nu sunt la curent, statul roman ofera un voucher in valoarea de aproape 10.000 de euro pentru achizitionarea unui autoturism full electric. Din cate am inteles, este cea mai mare subventie din toata Uniunea Europeana.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Cele mai populare masini electrice in anul 2020, pana la momentul scrierii review-ului sunt: Teste Model 3, Nissan Leaf si Renault Zoe. Din pacate, Tesla inca nu are un sediu pe teritoriul Romaniei si subventia de 10.000 de euro nu se poate aplica pentru modelele lor. Trecand peste acest lucru, beneficiile pe care le aduce o masina electrica in general sunt numeroase: polueaza foarte putin, nu se platesc taxe/impozite, intretinerea este mult mai ieftina (nu se schimba ulei, nu se fac revizii decat la anvelope, placute de frana etc) si detin cele mai noi tehnologii din industria auto. Preturile nu sunt inca atat de accesibile pe care ne-am dori, dar sunt convins ca in scurt timp o sa se schimbe si acest lucru. Recent am vazut un model electric de la Dacia pentru oras care am inteles ca o  sa coste in jur de 10-12.000 de Euro.

In randurile ce urmeaza va prezint statia de incarcare HomeBox T2. Apreciez faptul ca, teoretic, nu mai exista drumuri/trasee pe care nu le putem parcurge cu o masina electrica. In fiecare oras si pe majoritatea drumurilor exista statii de incarcare. Cu toate acestea, sunt persoane care doresc sa-si incarce masina acasa fara sa utilizeze priza normala. O statie de incarcare pentru uzul rezidential incarca bateriile mai repede, este mai sigura si mult mai comod de folosit.

Cumpara de la eMag

Statie incarcare vehicule electrice HomeBox T2, 1 priza, 7.2 kW

Specificatii

Aceasta statie incarcare vehicule electrice HomeBox T2 este destinata uzului rezidential, dar se poate folosi si in parcari/garaje privitate unde nu necesita autentificare. Statia are un singur cablu de incarcare iar mufa este Type 2, compatibila cu majoritatea autoturismelor electrice. Puterea statiei ajunge pana la 7,2Kw/h si nu suporta incarcare rapida. In functie de masina pe care o aveti, o incarcare completa variaza intre 2 si 6-7 ore.

HomeBox T2 se monteaza doar pe perete, atat in interior cat si in exterior. Are o forma ergonomica, o constructie compacta si se instaleaza foarte usor. Din cate am inteles, cu putina pricepere si rabdare, puteti sa instalati statia fara sa apelati la un electrican specializat. Carcasa lui HomeBox T2 este realizata dintr-un plastic de buna calitate care promite sa reziste la ploi, vant, praf si la temperaturi scazute/ridicate.

Bineinteles, statia are toate certificarile de siguranta si protectie impotriva scurtcircuitelor. De asemenea, are protectie IP54 si IK08 impotriva socurilor. Nu dispune de protectie impotriva vandalismului, dar consider ca nu are nevoie, mai ales daca o montati in curte sau in garaj.

Mentionez faptul ca HomeBox T2 functioneaza doar pe baza de curent monofazic si cu o putere de maxim 7,2Kw. Tensiunile de alimentare suportate sunt 220V, respectiv 230V. Statia nu este echipata cu tehnologii pe care le-am vazut la alte modele (display, conexiune la internet, control prin aplicatie), dar daca tinem cont de pret, nu reprezinta un dezavantaj important.

Cumpara de la eMag

Statie incarcare vehicule electrice HomeBox T2, 1 priza, 7.2 kW

Pro

 • Brand de incredere
 • Constructie compacta
 • Sigura
 • Are protectie pentru scurtcircuite, socuri, evenimente metorologice
 • Se monteaza foarte usor
 • Raport calitate-pret excelent

Contra

 • Nu dispune de multe elemente smart
 • Are un singur cablu de incarcare

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unei statii pentru incarcarea masinilor electrice care se monteaza usor si are o forma compacta, aceasta statie incarcare vehicule electrice HomeBox  T2 consider ca reprezinta o alegere excelenta.

Cumpara de la eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *