Statie de incarcare masini electrice, Lek3co Joy-L22C, 22 kW, cablu Type 2

Statie de incarcare masini electrice, Lek3co Joy-L22C, 22 kW, cablu Type 2

Statii de incarcare pentru masini electrice
 • Pret - 9.9/10
  9.9/10
 • Calitate - 9.7/10
  9.7/10
9.8/10

Pe scurt

Lek3co Joy-L22C este o statie de incarcare inteligenta, compacta si simpla pe care o recomand cu toata increderea!

Descriere

Interesul romanilor pentru masinile electrice a crescut considerabil in ultimul an de zile. Pe langa faptul ca sunt extrem de promovate de catre jurnalistii/expertii auto, masinile electrice devin din ce in ce mai accesibile. In cazul in care nu stiati, Romania ofera cel mai mare voucher pentru achizitionarea unei masini electrice, in valoare de aproape 10.000 de euro. Asadar, daca planuiti sa cumparati un Renault Zoe, un Nissan Leaf sau alte masini asemanatoare, cu toate reducerile aplicate scoateti din buzunar putin sub 20.000 de euro.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Sunt convins ca despre avantajele masinilor electrice auziti peste tot. Acestea polueaza foarte putin, nu consuma combustibil, sunt mai usor de intretinut deoarece au putine piese in miscare, sunt foarte tehnologizare si lista poate continua. De asemenea, modelele aparute recent ofera autonomii impresionante, de peste 400-500 km.

O mare problema pentru care lumea era reticenta la aparitia masinilor electrice erau statiile de incarcare. Va informez ca in Romania exsita deja cateva mii de statii de incarcare si continua sa creasca de la o zi la alta. Majoritatea dintre ele sunt gratuite, dar sunt si statii cu incarcare rapida care percep un anumit tarif pentru o incarcare completa. Oricum privim, costurile de intretinere si costurile de deplasare sunt mult mai mici la o masina electrica in comparatie cu o masina pe benzina/motorina.

Astazi va prezint o statie de incarcare interesanta, mai exact modelul Lek3co Joy-L22C. Este o statie compacta, discreta si foarte simpla. Personal o recomand pentru persoanele care-si doresc o statie in curtea lor si nu mai vor sa incarce masina de la retea, dar se poate folosi si in parcari, spatii de birouri etc. Are un pret accesibil si consider ca este o investitie buna pentru persoanele care detin deja un autoturism electric.

Cumpara de la eMag

Statie de incarcare masini electrice, Lek3co Joy-L22C, 22 kW, cablu Type 2

Aspect si specificatii

Lek3co Joy-L22C este o statie de incarcare masini electrice ce poate incarca o masina cu pana la 22KW/h. Din pacate, nu suporta incarcare rapida dar acest lucru nu ma deranjeaza in mod deosebit, mai ales daca este montata in curte. Daca facem un calcul simplu, bateriile masinilor electrice moderne au o capacitate curpinsa intre 20 si 80KW/h, deci statia este capabila sa incarce complet o masina intr-o ora/2/3 in functie de baterie.

Dupa cum ati vazut si in titlu, Lek3co Joy-L22C foloseste incarcarea Type 2, adica ulimul standard disponibile care este compatibil cu 99% din masinile electrice de pe piata. Pentru persoanele interesante de specificatii tehnice si cifre, curentul maxim de incarcare monofazic este de 7,4Kw si 32Amps, iar curent maxim de incarcare trifazic este de 22Kw si 32Amps.

Statia se monteaza extrem de usor si este foarte compacta. Puteti sa o pozitionati oriunde va este comod in curtea dumneavoastra, fara ca aceasta sa ocupe un spatiu important. Poate fi montata atat pe piedestal, dar se poate folosi si de sine statoare. Din cate am inteles de la producator, piedestalul nu este inclus si trebuie sa-l cumparati/proiectati singur.

Un lucru care mi-a placut este faptul ca Lek3co Joy-L22C este afisata pe harda statiilor EV. Aceasta harta este dedicata persoanelor care au masini electrice si doresc sa-si incarce masina. Astfel, daca o folositi in scopuri comerciale o puteti include pe aceasta harta, iar daca o folositi acasa, puteti sa o listati de asemenea in cazul in care doriti sa ajutati o persoana care ramane fara baterie aproape de locuinta dumneavoastra.

Lek3co Joy-L22C poate opera la toate temperaturile, dar cele recomandate sunt: minim -30 de grade Celsius si maxim +50 de grade Celsius. Materialele din care este folosita sunt destul de calitative si pare un obiect durabil. Bineinteles, este prevazuta cu sisteme de siguranta impotriva scurt circuitelor si impotriva scurgerilor de curent.

Nu in ultimul rand, Lek3co Joy-L22C se poate conecta prin Bluetooth sau cu ajutorul unui modem 3G la reteaua de internet. Astfel, o sa puteti monitoriza in permanenta consumul de energie pe care statia il are.

Cumpara de la eMag

Statie de incarcare masini electrice, Lek3co Joy-L22C, 22 kW, cablu Type 2

Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret foarte ok
 • Usor de instalat/folosit
 • Compacta
 • Se poate folosi si acasa dar si in scopuri comerciale

Contra

 • Nu suporta incarcare rapida

Concluzie

Daca aveti o masina electrica si va doriti o statie de incarcare compacta pentru acasa, aceasta statie de incarcare masini electrice Lek3co Joy-L22C reprezinta probabil una dintre cele mai bune optiuni in momentul de fata.

Cumpara de la eMag

0 thoughts on “Statie de incarcare masini electrice, Lek3co Joy-L22C, 22 kW, cablu Type 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *