Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4

Sistem wi-fi

Introducere

Specificatii complete

Pentru cei care au o locuinta mare intervine o problema destul de importanta: semnalul de internet. Indiferent de furnizorul de internet pe care il aveti, cu router-ul primit de la acesta nu veti avea semnal la mai mult de 15-20 de metri. Asadar, pentru cei care au o locuinta mai mare de 100 de metri patrati sau pe doua nivele, router-ul nu va furniza destul semnal. In acest sens au aparut noile sisteme Wi-Fi de tip Mesh.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4

Un sistem Wi-fi Mesh este alcatuit din 2 sau 3 hub-uri, pozitionate in colturi diferite ale casei pentru a furniza o conexiune de internet stabila si o acoperire mult mai mare. Pe langa asta, mai vin si cu foarte multe functii utile pentru protectie si securitate. Astfel de hub-uri sunt si foarte discrete, fiind relativ mici si pot fi ascunse in diferite locuri prin case, unele putand fi chiar prinse de perete. Sistemul Wi-fi Mesh despre care vom vorbi in acest articol este cel TP-Link Deco M4.

TP-Link este o companie fondata in anul 1996, fiind furnizor global de produse si accesorii de retea. Compania este lider de piata pe segmentul de echipamente WLAN si CPE broadband. Pe langa produsele de retea, cei de la TP-Link au inceput sa produca si diferite dispozitive inteligente si de networking.

Descriere si specificatii tehnice

In primul rand, hub-urile acestui sistem de la TP-Link au un design placut, avand o forma cilindrica de culoare alba cu cateva porturi pe lateral. Au dimensiuni reduse si pot fi usor mascate de diferite obiecte.

Pachetul Deco M4 ofera o acoperire totala de Wi-fi de 370 de metri patrati. Un aspect foarte important in acest sens este ca daca acoperirea nu este suficienta, exista posibilitatea de adaugare a mai multor hub-uri la reteaua deja existenta.

Hub-urile beneficiaza de tehnologia Deco Mesh care colaboreaza impreuna pentru a forma o singura retea cu acelasi nume. Astfel, de fiecare data cand va indepartati de un hub, dispozitivul dumneavoastra se va conecta automat la alt hub mai apropiat pentru a beneficia de acelasi semnal si stabilitate a conexiunii. Astfel, nu veti pierde niciodata semnalul si nu veti inregistra intreruperi ale retelei.

Specificatii complete
Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4

Sistemul Mesh de la TP-Link foloseste Wi-fi Gigabit, care este cunoscut pentru viteza si stabilitatea de internet pe care o ofera. Wi-fi-ul vine cu Dual Band AC1200 care acopera fiecare colt al casei si chiar si al curtii sau gradinii.

Cele trei hub-uri ofera o viteza de pana la 1167 de Mb pe secunda, asta bineinteles daca aveti un abonament care sa furnizeze o astfel de viteza. Sistemul functioneaza pe majoritatea conexiunilor ISP, chiar si pe cele cu modem.

Acest sistem Deco poate sa suporte pana la 100 de dispozitive conectate pe retea. Asadar, acest sistem Mesh este potrivit atat pentru casa, cat si pentru o zona de birouri. Fiecare dispozitiv va functiona la aceeasi viteza si va avea o conexiune la fel de stabila.

Cele 3 hub-uri pot fi pozitionate in mai multe moduri, oferind conexiuni de diferite tipuri. Cand sunt asezate pe acelasi nivel pe o suprafata mare, vor furniza o conexiune de 2.4 GHz. Cand sunt asezate pe nivele diferite, acestea vor putea furniza conexiuni de 5 GHz. Iar cand vor fi pozitionate in forma unui L vor furniza ambele tipuri de conexiune.

Sistemul TP-Link Mesh Deco M4 poate fi folosit atat ca router normal, cat si ca Access Point pentru orice retea prin cablu.

O ultima functie demna de mentionat este cea de control parental. Aceasta functie permite creearea unor profile pentru fiecare utilizator pentru a seta un timp limita pe Internet, nivele de filtrare a website-urilor in functie de varsta fiecarui membru, limita de timp, statistici pentru a vedea site-urile accesate de ceilalti si oprirea conexiunii pentru cina in familie sau alte activitati.

Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4 – Pro

  • Acoperire mare de pana la 370 de metri patrati
  • Deco Mesh pentru a avea o singura retea
  • Wi-fi de la Gigabit
  • Viteze de pana la 1167 MB pe secunda
  • Suport de pana la 100 de dispozitive conectate
  • Functie de control parental

Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco M4 – Contra

  • Fara functie de setare SSID separat
  • Configurare doar pe aplicatia mobila

Concluzie

Asadar, sistemul Wi-fi Mesh TP-Link Deco M4 este ideal atat pentru cei cu o casa spatioasa, cat si pentru un spatiu de birouri, oferind o conexiune stabila si viteza mare.

Specificatii complete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *