Sistem Wi-fi mesh Asus Lyra

Sistem wi-fi
 • Pret - 9.7/10
  9.7/10
 • Calitate - 9.6/10
  9.6/10
 • Acoperire - 9.4/10
  9.4/10
9.6/10

Summary

Sistemul wi-fi mesh Asus Lyra este ideal pentru a acoperi fiecare colt al casei cu banda de internet

Introducere

De cate ori v-ati confruntat cu problema intreruperii internetului? Daca aveti o locuinta mai spatioasa sau aveti nevoie de o acoperire ceva mai mare, routerul pe care il primiti de la furnizorul de internet nu o sa fie indeajuns de bun. Cel standard acopera maxim pana la 50 de metri patrati, dar la mai mult de 30 cel mai probabil o sa intampinati intreruperi frecvente si o stabilitate redusa a retelei. De aceea, pentru cei care au o locuinta mai mare de 100 de metri patrati sau au nevoie de internet pe mai multe nivele este nevoie de un sistem Wi-fi de tip mesh. Un astfel de sistem este cel de la Asus Lyra.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Specificatii complete
Sistem Wi-fi mesh Asus Lyra

Compania Asus este o companie taiwaneza din domeniul calculatoarelor si al telecomunicatiilor, fondata in 1989. Asus a aparut si in Romania in anul 2008, fiind specializata pe vanzarea de laptop-uri, calculatoare si componente. Cei de la Asus sunt specializati pe producerea de calculatoare, laptop-uri, telefoane, componente de calculator si componente de retelistica si servere.

Un sistem Wi-fi mesh functioneaza destul de simplu: este format, in general, din doua sau trei hub-uri, care se pozitioneaza in colturi diferite ale casei pentru a oferi o acoperire cat mai buna asupra intregului spatiu. Aceste hub-uri sunt destul de mici si compacte, unele putand fi montate chiar si pe perete. Hub-urile transmit semnal Wi-fi si date intre ele, oferind o singura retea stabila cu mai multe puncte de conectare. Acesta este principiul de functionare, acum sa vedem cateva caracteristici ale sistemului wi-fi mesh de la Asus Lyra.

Descriere si specificatii tehnice

Primul aspect de mentionat despre acest sistem wi-fi mesh este design-ul. Are un design modern, cu o grafica de tip respiratie de culoare alba. Se potriveste perfect pentru cei care au peretii albi, facand sistemul aproape insesizabil. Fiecare hub are inscriptia Asus pe el si are o lumina albastra, ceea ce indica faptul ca hub-ul este pornit si functioneaza plus un buton de pornire si sincronizare.

Sistemul wi-fi Mesh Asus Lyra va ofera o acoperire de mare suprafata si ofera o conexiune stabila si fara intreruperi. Conexiunea la wi-fi se poate face pe orice dispozitiv, indiferent ca vorbim de telefon mobil, tableta, calculator, laptop, consola de jocuri si chiar alte dispozitive inteligente din casa. Fiecare dispozitiv va beneficia de conexiune securizata si protectie a datelor.

Datorita celor trei hub-uri fara fir cu care vine sistemul de la Asus, veti putea beneficia de conexiune la internet chiar si in zone in care un wi-fi obisnuit nu ar putea furniza conexiune, cum ar fi subsolul, garajul sau curtea din spatele casei.

Sistem Wi-fi mesh Asus Lyra

Fiecare hub vine cu cate 3 benzi de frecventa. Astfel, o singura banda este utilizata pentru comunicarea intre hub-uri, lasand celelalte 2 benzi libere pentru a va putea conecta cu orice dispozitiv si pentru a oferi o conexiune mai rapida.

Pe langa cele 3 benzi de frecventa, fiecare hub are si patru antene inteligente integrate. Fiecare hub verifica intotdeauna puterea si calitatea conexiunii fiecarei antene. Astfel, in momentul cand doriti sa adaugati un nou hub la reteaua dumneavoastra Lyra, sistemul se va conecta automat la hub-ul cu cel mai bun semnal si va utiliza cele mai bune doua antene.

Sistemul wi-fi mesh Asus Lyra vine cu un standard wi-fi 802.11a si cu IPv4 si IPv6. Suporta o rata de transfer de pana la 1000 Mb pe secunda si vine inclus cu securitate WPA2-PSK. Poate atinge frecvente de pana la 5 GHz, iar rata de transfer Wi-fi al celor 3 hub-uri este de 400 Mbps, respectiv 867 pe fiecare din celelalte doua.

Alte functii si sisteme importante: sistem MU-MIMO care permite furnizarea de date de la wi-fi catre mai multe dispozitive simultan, Adaptive QoS care prioritizeaza aplicatiile si ofera o latime de banda crescuta pentru dispozitivele care au nevoie, cum ar fi pentru streaming sau jocuri, AIProtection pentru protectia datelor a dispozitivelor conectate, Control Parental pentru a bloca diverse site-uri si a seta timpul de utilizare al internetului si Guest Network care creeaza o noua retea speciala doar pentru musafiri.

Sistem Wi-fi mesh Asus Lyra – Pro

 • Design placut si compact
 • 3 hub-uri pentru o acoperire crescuta
 • Fiecare hub vine cu 3 benzi de frecventa
 • Sistem MU-MIMO, Adaptive QoS si AIProtection
 • Control parental si Guest Network
 • In momentul de fata are un pret foarte redus

Sistem Wi-fi mesh Asus Lyra – Contra

 • Lipsa port USB pentru HDD extern sau imprimanta

Concluzie

Asadar, daca aveti o locuinta de dimensiuni mari, de peste 100 de metri patrati sau cu doua nivele, sistemul wi-fi mesh Asus Lyra este ideal pentru a acoperi fiecare colt al casei cu banda de internet.

Specificatii complete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *