Sistem de alarma wireless

Sistem de alarma wireless – Top 3

Top 3

Introducere

Cumpara de la eMag

Tehnologia fiind atat de avansata si inovatoare, trebuie sa fim foarte atenti. Nu doar tehnologia a evoluat, dar si hotii si spargatorii de case sau de masini si-au adaptat tehnicile in functie de tehnologii. Acum cativa ani cand tehnologia nu avansase atat de mult, un hot putea sa sparga cu usurinta locuinta cuiva. In cazul apartamentelor este mai putin probabil sa se intample, intrucat aud vecinii si se alarmeaza imediat. In plus, cei care trec pe scara blocului vor observa usa sparta sau alte semne ce le-ar putea indica o spargere sau un furt.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Nume
Gsm
PNI
PGST
Imagine
Descriere
Sistemul de alarma de la GSM este cel mai performant, oferind o protectie buna la un pret foarte bun.(Vezi detalii la eMag)
Sistemul de alarma de la PNI este un sistem ce ofera o acoperire buna si suficienti senzori.(Vezi detalii la eMag)
Sistemul de alarma PGST este un sistem cu destul de putini senzori si cu alarma sonora.(Vezi detalii la eMag)

Intr-adevar, trebuie sa ne pazim foarte bine atat lucrurile personale, cat si bunirile de mare valoare in ziua de azi. Hotii de buzunare sunt peste tot, insa mult mai grav este cand ne este sparta locuinta sau masina personala spre exemplu. Chiar daca masinile au sisteme de alarma, acestea pot sa fie pacalite sau daca sunt in spatii deschise pot fi furate cu alte metode. Totusi, majoritatea persoanelor isi tin in casa multe bunuri de valoare si chiar si masinile sau alte obiecte. De aceea, un sistem de alarma pentru casa este absolut necesar, in special daca plecati in concediu sau intr-o mica excursie.

Sistemele de alarma sunt foarte utile deoarece, pe langa faptul ca va alerteaza cu privire la un posibil furt sau spargere, cele mai inteligente pot sa si inchida usi sau sa aprinda toate luminile daca este nevoie. Cele mai inteligente astfel de sisteme de alarma functioneaza si de la distanta, astfel ca puteti controla toate acestea de pe propriul telefon mobil de oriunde va aflati. In continuare o sa va prezint un ghid de alegere a unui sistem de alarma wireless. Dupa aceea, o sa va prezint un top cu 3 cele mai bune sisteme de alarma in opinia mea.

Sistem de alarma wireless – cum il alegem?

Fiecare viitor proprietar al unui sistem de alarma isi pune o intrebare foarte importanta inainte de achizitie: ce sistem de alarma imi trebuie? Pentru ca un sistem de alarma sa fie bun, acesta trebuie sa realizeze 3 procese de baza: detectie, procesare de informatie si semnalizare. In ceea ce priveste componentele sistemului de alarma, acesta este format din 3 elemente:

 • Centrala de alarma (prin cablu, wireless sau hibrida) care asigura procesarea informatiei;
 • Detectorii (detectori de miscare de exemplu) sunt perifericele ce realizeaza detectia la schimbarile produse in mediul supravegheat;
 • Elementele de semnalizare opto-acustica(sirene de interior sau exterior).

De asemenea, sistemele de alarma pot sa fie si conectate la un dispecerat sau la o firma de monitorizare si interventie.

Acum ca stim din ce se compune un sistem de alarma, trebuie sa ne gandim la ce anume il vom utiliza. Spre exemplu, unii au nevoie de un sistem de alarma pentru locuinta proprie, in timp ce altii au nevoie pentru o firma sau un depozit. Ganditi-va cat de mare este spatiul pe care doriti sa il securizati. Fiecare sistem de alarma are o anumita raza pe care poate actiona in functie de senzorii cu care este dotat. Un sistem de alarma mic si cu putini senzori nu va putea oferi siguranta pe o suprafata mare, cum ar fi o firma importanta. In schimb, daca doriti un sistem pentru propria locuinta va puteti alege cu usurinta unul care are doar senzorii de baza.

Spre exemplu, principalul senzor pe care il veti regasi pe majoritatea sistemelor de alarma este senzorul de miscare. Acest senzor reuseste sa identifice miscarile anormale in anumite zone si sa va avertizeze fie sonor, fie printr-o avertizare in aplicatia mobila. Un alt senzor important pentru casa este senzorul de lumina, cel de gaz si cel de fum. Acesti senzori va pot atentiona in cazul in care aveti o problema la centrala termica sau la aragaz. Poate ca vi s-a intamplat sa uitati o oala cu mancare pe foc, astfel ca un sistem de acest gen va simti fumul din aer si va va avertiza imediat.

Sistemele de alarma prin wireless vin si cu aplicatie mobila, astfel ca aceasta va ofera informatii in timp real despre casa dumneavoastra. Fie veti primi notificari direct in aplicatie, fie pe mesageria telefonului mobil.

Un alt aspect foarte important este pretul sistemului de alarma. In cazul in care il folositi pentru uz propriu, va recomand sa nu va luati un sistem prea costisitor, pana in suma de 1000 de lei. Daca aveti o casa mai scumpa, atunci nu va zgarciti la un sistem mai scump, insa cele pana in 6-700 de lei fac fata foarte bine pentru o casa obisnuita.

Nu in ultimul rand, puteti verifica daca sistemul de alarma ales este compatibil si cu alte dispozitive inteligente din casa. Acesta poate prelua informatii si despre prizele inteligente conectate, intrerupatoare inteligente, aer conditionat sau alte electronice si electrocasnice inteligente din casa dumneavoastra.

Sistem de alarma wireless – Tabel Comparativ

Nume
GSM
PNI
PGST
Imagine
Zone
99
93
100
Senzori maximi
150
90
80
Pret
535 lei
620 lei
600 lei
Link

1.Sistem de alarma wireless GSM Waler

Sistem de alarma wireless GSM Wale

Descriere si specificatii tehnice

Pe primul loc in acest top am ales sistemul de alarma wireless de la GSM modelul Wale. Acest sistem are inclus in pachet un numar de 11 senzori si ofera control prin intermediul aplicatiei mobile.

Acest kit de alarma este ideal pentru spatii medii, cum ar fi locuinta proprie, un apartament, birou, depozit sau chiar si pentru un magazin. Cu ajutorul conectivitatii wireless, acesta reuseste sa comunice in mod eficient cu senzorii sai si sa va ofere informatii in timp real prin sms, aplicatie sau direct in telecomanda sa.

Sistemul de alarma de la GSM Wale beneficiaza de un ecran touchscreen LCD mare. In cazul unei spargeri, sistemul va poate alerta prin apelare telefonica la un total de 6 numere sau 3 numere pentru SMS. Sistemul beneficiaza si de comunicare bidirectionala, ceea ce inseamna ca puteti asculta ceea ce se intampla in spatiul in care este amplasata alarma si fara sa fiti acolo. Doar trebuie sa apelati numarul de telefon al alarmei, introduceti parola si selectati optiunea dorita.

Instalarea se face foarte usor, in maxim 5 minute. Senzorii se monteaza in locatia dorita si unitatea se conecteaza la priza. In total se pot monta pana la 150 de senzori wireless si se pot seta pana la 99 de zone de protectie wireless si 4 zone cablate.

Zonele au 8 moduri de setare:

 • Normal
 • At-Home – se dezactiveaza anumiti senzori
 • Inteligent – doar daca senzorul este declansat de 2 ori va porni alarma
 • Urgenta – senzorul declanseaza automat alarma
 • Inchis – senzorul nu declanseaza alarma
 • Alarma sonora – senzorul declanseaza un sunet de sonerie
 • Welcome – senzorul declanseaza un mesaj audio
 • Help senior – folosit pentru batrani

Fiecare zona poate sa fie programata in mod independent si armata. In pachet se afla 6 senzori de miscare, 5 senzori magnetici pentru sticla sau geam, o telecomanda si o sirena. Sistemul de alarma poate functiona pana la 100 de metri in camp deschis. Temperatura de operare minima este de -10 grade si cea superioara este de +50 de grade. Pretul acestui sistem de alarma este de doar 535 de lei.

Sistem de alarma wireless GSM Wale – Pro

 • 6 senzori de miscare inclusi si 5 magnetici
 • Ecran LCD touchscreen mare
 • Usor de instalat in doar 5 minute
 • Posibilitatea de a monta pana la 150 de senzori wireless
 • Setarea pana la 99 de zone de protectie wireless si 4 cablate
 • 8 moduri de setare
 • Pret mic

Sistem de alarma wireless GSM Wale – Contra

 • Nimic de reprosat
Cumpara de la eMag

2.Kit sistem de alarma wireless PNI SafeHouse

Kit sistem de alarma wireless PNI SafeHouse

Descriere si specificatii tehnice

Pe al doilea loc din acest top am ales sa includ kit-ul de alarma wireless de la PNI modelul SafeHouse. Pachetul acestuia contine 4 senzori de miscare wireless, 4 senzori de usa wireless, 2 telecomenzi, 2 cartele TAG si o sirena de interior sonora pana la 120 dB.

Fiind un sistem modern, acesta poate trimite notificari si alerte direct pe telefonul dumneavoastra mobil si poate fi configurat cu usurinta cu ajutorul aplicatiei mobile Easy Security. Cu ajutorul aplicatiei mobile puteti verifica in timp real starea fiecarui senzor si ceea ce a reusit sa inregistreze. Aveti de asemenea functia de monitorizare si comunicare audio cu zona protejata prin conexiunea GSM.

Printre accesoriile optionale ce se pot adauga, amintim: senzorii de fum si de gaz, priza inteligenta fara fir, detectorul de inundatie, telecomanda si contact magnetic wireless toate oferite de cei de la PNI.

Puteti seta in propria locuinta diferite zone pentru alarma. Astfel, acesti senzori pot fi configurati in asa fel incat sa aflati cand a fost deschis un geam, o usa, daca a fost detectat fum, gaz, apa sau miscare. Exista si cateva tipuri de zone predefinite: perimetral, total, 24 ore, inchis, 24 ore silentios, perimetral fara intarziere sau total fara intarziere.        

Modul dual de alertare poate fi folosit fie prin sms si apel telefonic catre numerele configurate in sistem, fie prin Wi-fi direct in aplicatia mobila. De asemenea, electronicele si electrocasnicele pot fi conectate si acestea daca sunt de tip smart.

Numarul maxim de zone suportat este de pana la 93 de zone si suporta 90 de senzori wireless. Pretul acestui kit este de 620 de lei.

Kit sistem de alarma wireless PNI SafeHouse – Pro

 • 4 senzori de miscare si 4 senzori magnetici inclusi
 • Usor de instalat
 • Se pot monta pana la 90 de senzori wireless
 • Suporta 93 de zone de protectie
 • Diferite moduri de setare

Kit sistem de alarma wireless PNI SafeHouse – Contra

 • Senzorii magnetici se dezlipesc usor
Cumpara de la eMag

3.Sistem de alarma wireless PGST PG-107

Sistem de alarma wireless PGST PG-107

Descriere si specificatii tehnice

Pe ultimul loc din acest top am inclus sistemul de alarma wireless de la PGST modelul PG-107. Este un sistem de alarma ce vine cu un ecran de 4.3 inch tactil pentru o operare usoara. Display-ul este unul premium IPS cu anti-reflexie.

Sistemul de alarma suporta pana la 100 de zone wireless. Include 4 zone cablate pentru montarea de senzori in spatiile sensibile. Vine cu buton de panica SOS pentru activarea alarmei. Sistemul poate transmite notificari pe diferite cai: sms, apel vocal si aplicatie mobila. Se pot monta pana la 8 prize wireless la sistem.

Puteti programa in mod automat armarea si dezarmarea alarmei. Ora este automat sincronizata si suporta memorarea unui mesaj vocal de pana la 20 de secunde. In pachet veti regasi 1 senzor PIR wireless, 1 senzor pentru geam/usa, o sirena cablata, 2 telecomenzi, 2 taguri RFID si un alimentator. Pretul acestui sistem de alarma este de 600 de lei.

Sistem de alarma wireless PGST PG-107 – Pro

 • Pana la 100 de zone wireless
 • Ora sincronizata automat
 • Display mare si tactil

Sistem de alarma wireless PGST PG-107 – Contra

 • Nu include senzori de miscare
Cumpara de la eMag

Concluzie

Acestea au fost cele 3 recomandari in materie de sisteme de alarma wireless. Primul sistem este cel mai potrivit pentru spatii de dimensiuni medii, fiind si la un pret foarte bun. Al doilea sistem nu are la fel de multi senzori, insa isi face treaba pentru banii sai. Cel de-al treiela sistem este unul mai slab dotat, fara prea multi senzori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *