Sistem 5.1 Genius 5W – O alegere buna

Sistem sunet 5.1
 • Pret - 9.6/10
  9.6/10
 • Calitatea sunetului - 9.6/10
  9.6/10
 • Putere - 9.4/10
  9.4/10
9.5/10

Summary

Acest Sistem 5.1 Genius este un sistem decent. Nu este un produs perfect dar are un raport calitate/pret extrem de bun.

Introducere

Multora dintre noi le place sa asculte muzica, sa se uite la un film, la un serial sau poate chiar sa joace jocuri video. Pentru a beneficia de o calitate cat mai buna, este nevoie si de un sistem audio pe masura pentru a imbunatati experienta. Daca aveti un living spatios sau o camera dedicata pentru filme, seriale si muzica, atunci probabil ca va doriti un sistem audio suficient de bun. Pana nu de mult timp, nu existau sisteme audio atat de performante, majoritatea avand doar cate 2, maxim 4 amplificatoare legate intre ele, pe care le puteati conecta in general la calculator sau la laptop.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Specificatii complete
Sistem 5.1 Genius

Totusi, au aparut asa numitele sisteme de tip 5.1. Acestea vin cu 5 amplificatoare de marimi diferite si un subwoofer extern pentru a putea beneficia de o calitate a sunetului mult mai buna si a imbunatati experienta audio. Aceste sisteme sunt de tip surround si au fost proiectate pentru a reproduce cat mai fidel atmosfera unei sali de cinema chiar in locuinta proprie. In special in aceasta perioada in care cinematografele sunt inchise, experienta de cinema este tot mai cautata de majoritatea. De aceea, in continuare o sa va prezint un astfel de sistem 5.1 de la Genius 5W.

Descriere si specificatii tehnice

Primul aspect de mentionat despre acest sistem este design-ul sau. Toate cele 5 amplificatoare, numite si sateliti, impreuna cu subwooferul au o grafica ce duce spre forma lemnului intr-un gri antracit.

Un alt aspect pe care l-am observat la acest sistem este faptul ca pe subwoofer are direct cateva butoane pentru diferite comenzi. Majoritatea vin, de obicei, cu o consola centrala separata pentru astfel de controale, insa cei de la Genius le-au pastrat in carcasa subwooferului. Are butoane pentru modificarea volumului, un buton de resetare a modurilor, un buton pentru diferite preseturi, un buton de mute si un buton de input. De asemenea, are un mic display LED pentru a afisa diferite informatii.

Sistem 5.1 Genius

In plus, vine si cu o telecomanda externa pentru control de la distanta. Fiecare din cei  5 sateliti produc o putere de 16 W, iar impreuna cu subwooferul de 45 W reusesc sa produca o putere totala de 125 W. Desi are o putere destul de mica, acest sistem 5.1 de la Genius reuseste sa produca un raport semnal/zgomot de 90 dB.

Carcasa satelitilor si a subwooferului este din lemn masiv si toate acestea cantaresc 9.2 kilograme.

Sistem 5.1 Genius 5W – Pro

 • Design placut si structura din lemn
 • Butoane pentru diferite reglaje si un display LED direct in carcasa subwooferului
 • Telecomanda pentru control la distanta inclusa in pachet
 • Raport semnal/zgomot de 90 dB

Sistem 5.1 Genius 5W – Contra

 • Lipseste radiatorul de la subwoofer, astfel ca acesta se incinge destul de repede

Concluzie

Asadar, acest sistem 5.1 de la Genius 5W este un sistem de buget, dar care reuseste sa isi faca treaba. Este potrivit pentru o camera de dimensiuni medii si este recomandat sa nu fie folosit la o intensitate maxima, intrucat se vor arde satelitii si sigurantele destul de repede.

Specificatii complete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *