Set Badminton

Set badminton – Top 3

Top 3

Introducere

vezi gama completa la eMag

Sportul este o parte integranta a vietii fiecaruia dintre noi. Fiecare alege sa faca miscare in diferite moduri, jucand diferite jocuri ce implica agilitate si viteza sau prin simple exercitii de cardio sau cu greutati. Pentru pasionatii de sporturi precum tenisul de camp sau badmintonul, acesta este articolul potrivit. Badmintonul si tenisul de camp sunt doua sporturi ce implica o rapiditate foarte mare din partea fiecarui jucator, precizie, dar si foarte multa atentie la miscarile adversarului. Majoritatea persoanelor practica aceste sporturi din pasiune sau din placere, rareori sunt cazurile cand se gandesc sa faca performanta in acest sport.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Nume
SportX
Talbot Torro
Sunflex
Imagine
Descriere
Setul de badminton de la SportX este un set cu rachete din aluminiu, doua fluturase, husa de transport si un pret foarte bun.(Vezi pretul la eMag)
Setul de la Talbot Torro contine 4 rachete din otel, 3 fluturasi si o husa de transport.(Vezi pretul la eMag)
Setul de la Sunflex contine doua rachete din aluminiu de foarte buna calitate, dar cu precizie scazuta.(Vezi pretul la eMag)

Totusi, este bine ca alegeti sa va petreceti timpul liber facand activitati din care puteti beneficia mai tarziu pe plan fizic si mental. Faptul de a juca badminton cu un prieten va poate apropria si intari relatia cu acesta, dar va stimuleaza si anumite parti ale creierului mai rar stimulate in alte activitati. Jucatorii profesionisti de badminton cunosc diferitele tehnici de lovire si de servire, cat si cum sa isi aleaga o racheta potrivita cu nevoile pe care acestia le au. Insa, daca sunteti o persoana cu putina experienta in acest sport, veti avea nevoie de un ghid si cateva sfaturi care sa va ajute sa va alegeti o racheta potrivita.

De aceea, tema acestui articol o reprezinta alegerea unui set de badminton potrivit, cat si intocmirea unui top 3 cele mai bune seturi pentru a va face o idee in legatura cu setul pe care sa il achizitionati. Nu sunt nici eu un mare cunoscator al acestui sport, insa va pot oferi cateva sfaturi de la persoanele mai pricepute in domeniu si cu mai multa experienta. Asadar, sa incepem cu ghidul de alegere a setului.

Set badminton – cum il alegem?

Set Badminton

Pentru inceput, as vrea sa mentionez ca intr-un set de badminton cel mai important lucru este racheta cu care vine acesta. Intr-adevar si fluturasii sunt importanti, insa acestia nu sunt la fel de costisitori si pot cu usurinta sa fie inlocuiti din magazine sportive special dedicate. Trebuie sa va stabiliti corect nivelul la care practicati si jucati badmintonul. In functie de aceste nivele se alege si racheta potrivita.

Cele 3 nivele de practica sunt: nivel ocazional sau incepator, nivel consecvent sau mediu si nivel intensiv sau profesionist. Pentru jucatorii ocazionali sau incepatori se recomanda achizitionarea unei rachete cu cap izometric si cu o suprafata mare ce nu se va indoi foarte tare. Pentru cei cu un nivel consecvent sau mediu se recomanda o racheta cu un echilibru bun la cap pentru a va aduce cat mai multa putere. Pentru jucatorii la nivel intensiv sau profesionist, manevrabilitatea rachetei este cea mai importanta. Un echilibru la maner ii va oferi aceasta manevrabilitate, intrucat cei avansati stiu deja cum sa loveasca cu putere.

Al doile aspect foarte important in ceea ce priveste racheta este materialul din care este confectionata. Si in aceasta privinta exista 3 tipuri generale de materiale care va ofera senzatii diferite.

Primul tip de rachete sunt cele din otel, fiind niste rachete foarte rezistente. Dezavantajul acestora este greutatea crescuta si confort redus. Al doilea tip de rachete sunt cele din aluminiu, aproximativ la fel de rezistente ca cele din otel. Totusi, sunt mai usoare ca greutate decat cele din otel, insa mai grele decat cele din grafit. Al treilea tip de rachete sunt rachetele din grafit. Acestea ofera cel mai bun confort si cea mai buna manevrabilitate, greutate redusa, dar si un pret mult mai ridicat. Se recomanda pentru cei deja avansati rachetele din grafit.

Echilibrul rachetei pe care l-am mentionat si anterior este al treilea criteriu de alegere a unei rachete de badminton. Si in ce priveste echilibrul, exista 3 tipuri de echilibre: echilibru la cap, echilibru neutru sau echilibru la maner.

Echilibrul la cap este cel care va aduce mai multa putere. Capul fiind mai solid si mai greu, va ofera o putere de lovire mai mare. Echilibrul neutru reprezinta un compromis intre manevrabilitate si putere. Rachetele cu echilibru neutru se recomanda celor care sunt la inceput in acest sport si nu cunosc foarte bine regulile. Echilibrul la maner este cel care aduce o manevrabilitate mult mai buna si o viteza mai mare de reactie. Racheta cu echilibru la maner se recomanda celor avansati, care cunosc deja bazele badmintonului.

Set badminton – Tabel Comparativ

Nume
SportX
Talbot Torro
Sunflex
Imagine
Cadru
Aluminiu
Otel
Aluminiu
Echilibru
La cap
Neutru
La cap
Numar rachete
2
4
2
Pret
145 lei
140 lei
165 lei
Link

1.Set badminton viteza SportX

Set badminton

Descriere si specificatii tehnice

Pe primul loc in acest top am ales sa includ setul de badminton de la SportX. Acest set include 2 rachete de badminton si 3 fluturasi. In plus vine si cu o husa pentru transport si protectie.

Acest set se recomanda copiilor cu varsta de peste 5 ani, cat si adultilor. Capul rachetei are o suprafata de lovire foarte mare, avand un echilibru la cap care va ofera o putere mare de lovire si se recomanda atat pentru cei incepatori, cat si pentru cei la un nivel mediu.

Rachetele au un cadru din aluminiu de foarte buna calitate si un racordaj acrilic din nailon. Racordajul acestor rachete este foarte strans si intins, astfel ca in momentul impactului cu fluturasii va oferi o putere mare si nu se va intinde prea mult. Acest lucru se traduce printr-o elasticitate buna a miscarii, putere de lovire foarte mare si un control relativ bun.

Setul de badminton rapid de la SportX vine si cu 3 fluturasi din nailon in culoare neon cu suport verde din cauciuc. Rachetele au o lungime de 58 de centimetri si o latime de 23 de centimetri.

Datorita cadrului din aluminiu de buna calitate, fiecare racheta de badminton are o greutate de doar 800 de grame, fiind usor manevrabila chiar si de catre copii. Este racordata corespunzator si poate fi folosita de catre barbati, femei sau copii. De asemenea, sunt potrivite pentru cei incepatori si intermediari.

Pretul este unul relativ mic, doar 145 de lei avand si o reducere de la 180 de lei in momentul de fata.

Set badminton viteza SportX – Pro

 • 2 rachete incluse in pachet cu 3 fluturasi si husa de transport
 • Capul rachetei lat cu o suprafata mare de lovire
 • Cadru din aluminiu
 • Racordaj acrilic din nailon
 • Greutate de doar 800 de grame
 • Raport calitate-pret foarte bun

Set badminton viteza SportX – Contra

 • Fluturasi de slaba calitate
Specificatii complete

2.Set badminton Talbot Torro Attacker Plus

Set badminton

Descriere si specificatii tehnice

Pe al doilea loc in acest top am inclus setul de badminton Talbot Torro modelul Attacker Plus. Spre deosebire de setul anterior, acesta vine cu cateva piese in plus, dar si cu materiale diferite folosite la constructie.

In primul rand, rachetele de badminton au un cadru mult mai ingust si mai putin intins, oferind un echilibru neutru intre cap si maner. Este dedicat celor incepatori in special, dar poate sa fie folosit si de catre cei intermediari.

Cadrul rachetelor este din otel dur, ceea ce le ofera o greutate mai mare si o manevrabilitate mai slaba fata de cele din aluminiu. Fluturasii inclusi in set sunt sintetici cu baza din pluta. In set sunt incluse 4 rachete din otel, cei 3 fluturasi, o husa pentru depozitare si transport facil, cat si o plasa cu ancora si cuier.

Poate sa fie folosit atat de catre barbati, femei, cat si copii cu varste de peste 5 ani. Principala problema a acestor seturi de badminton in general este faptul ca fluturasii sunt de calitate slaba si se deterioreaza foarte repede. Ceea ce va recomand este sa va achizitionati un set de fluturasi mai de calitate de la un magazin de articole sportive sau chiar de pe site-ul de pe care comandati daca exista. Vine la pachet si cu acel fileu, care pentru unii este foarte util si este bine sa il aveti.

In ceea ce priveste pretul, in momentul actual este de 140 de lei, fiind redus de la 250 de lei.

Set badminton Talbot Torro Attacker Plus – Pro

 • Echilibru neutru
 • 4 rachete din otel incluse in pachet
 • 3 fluturasi + husa de transport si fileu
 • Pretul de doar 140 de lei

Set badminton Talbot Torro Attacker Plus – Contra

 • Fluturasi de calitate foarte slaba
Specificatii complete

3.Set badminton Sunflex Sonic II

Set badminton

Descriere si specificatii tehnice

Pe locul al treilea din acest top am ales sa includ setul de badminton de la Sunflex modelul Sonic II. Acest set este foarte asemanator cu primul la rachete. Rachetele au o suprafata de lovire foarte mare, ceea ce le ofera un echilibru la cap si o manevrabilitate mai slaba.

Cadrul rachetelor este din aluminiu si sunt foarte asemanatoare cu cele folosite la squash. Cei 2 fluturasi inclusi in pachet au o constructie mai apropiata de cea a unei mingi prin greutate, astfel ca vor rezista mai mult la loviri si la socuri.  Acest lucru este si necesar, intrucat aceste rachete pot sa loveasca cu o putere foarte mare.

Racordajul rachetelor este de asemenea unul identic cu cel de tenis sau squash, fiind mult mai gros si mai rezistent fata de rachete clasice. Acest lucru va ofera un joc mult mai lin si mai fluent. Pe langa cele 2 rachete si cei 2 fluturasi din pachet, veti avea si o husa de transport inclusa in pret.

In momentul de fata pretul este de 165 de lei, fiind redus de la 195 de lei.

Set badminton Sunflex Sonic II – Pro

 • Suprafata de lovire a rachetei foarte mare
 • Cadru din aluminiu ceea ce ofera o greutate redusa
 • Fluturasi grei, apropiati de greutate unei mingi de tenis
 • Racordajul rachetelor mult mai gros si mai rezistent

Set badminton Sunflex Sonic II – Contra

 • Manevrabilitate redusa
Specificatii complete

Concluzie

Asadar, acesta a fost ghidul de alegere a unui set de badminton, cat si top 3 cele mai bune seturi in opinia mea. Primul set reprezinta o alegere foarte buna din punct de vedere al rachetelor, insa fluturasii lasa de dorit. Al doilea set este ideal pentru cei care doresc un joc in 4, insa aceeasi problema o au, fluturasii. Cel de-al treilea set ofera o calitate buna a rachetei, insa nu este foarte usor manevrabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *