Scaun de gaming

Scaun gaming: cum si ce trebuie sa stii

info

Daca esti genul de persoana care sta foarte mult in fata calculatorului, ca mine, atunci ai nevoie de un scaun bun care sa iti protejeze spatele. Un scaun de gaming s-ar putea sa fie alegerea ideala, dar nu e singura alegere posibila.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

In primul rand trebuie sa te gandesti ce fel de scaun vrei: din piele, piele ecologica, textil sau mesh. Apoi trebuie tinut cont de anumiti factori ca: baza din metal, daca are suport lombar sau nu, poate fi ajustat, etc.

Scaun gaming din piele sau piele ecologica

Scaunele din piele si piele ecologica, desi foarte aspectuoase si comode au dezavantanjul ca te infierbanta la spate. Iar vara, cel putin, vei transpira destul de mult, ceea ce face ca experienta sa nu fie chiar cea mai placuta. In medie un scaun din piele, daca nu e piele perforata, va creste temperatura pe zona de contact cu spatele cam cu 10-12 grade. O varianta ar fi scaunele din piele perforata, care se comporta asemanator cu scaunele din material textil. Ele permit o usoara ventilatie, ca urmare nu vei transpira la fel de tare. Daca vrei, musai, un scaun din piele ar trebui sa alegi unul din piele perforata.

Scaun gaming din material textil

Scaun de gaming

Scaunele din textil nu incalzesc la fel de tare, comparativ cu cele din piele. In medie un scaun din material textil va creste temperatura cam cu 5-7 grade, ceea ce e acceptabil. Deasemenea sunt mai rezistente in timp comparativ cu cele din piele ecologica, de exemplu. Un mare dezavantaj al scaunelor din material textil e ca sunt mari adunatori de praf. Daca esti putin alergic, mai ales la acarieni si praful de casa, atunci nu e recomandat sa cumperi asa ceva.

Scaun gaming mesh

Sunt la al saselea scaun, cred, si dupa 2 scaune din material textil, 3 din piele sau piele ecologica si 1 mesh pot spune ca cel mai recomandat pentru sesiuni lungi de gaming este cel mesh.

Din punct de vedere al temperaturii sunt probabil cele mai indicate, mai ales daca in camera in care stai este cald. Pe zona de contact creste temperatura cu 2-3 grade, ceea ce e mult mai bine decat in cazul scaunelor din piele, de exemplu. Recomandarea este sa iei un scaun cu suport lombar bun. Daca iti piermiti si unul cu bratele ajustabile pe verticala e perfect, daca nu poti lua unul cu brate fixe dar care sa fie comod raportat la inaltimea si greutatea ta.

Concluzie

Indiferent ce scaun alegi fie ca are tapiterie mesh, din material textil sau o combinatie de piele cu piele ecologica ar trebui sa tii cont de urmatoarele aspecte:

  • Suport lombar bun, cu cat stai mai mult la birou cu atat devine mai important acest aspect.
  • Sa fie comod
  • Sa fie adecvata greutatii si inaltimii tale

Restul tine de preferinte si puterea financiara. Daca iti poti permite cel mai scump scaun, ia-l. Daca-ti permiti un scaun de 400 lei, ia un scaun de 400 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *