Contents
Telefon mobil Samsung Galaxy A51
-
Pret - 9.8/10
9.8/10
-
Display - 9.8/10
9.8/10
-
Specificatii - 9.7/10
9.7/10
-
Camere foto/video - 9.7/10
9.7/10
Pe scurt
Samsung Galaxy A51 este unul dintre cele mai bune telefoane mid-range ale anului si il recomand cu toata increderea!
Descriere
Samsung este cel mai mare si important producator de telefoane mobile din lume. De cativa ani incoace ocupa prima pozitie in ierarhia producatorilor de smarphone-uri iar vanzarile lor sunt impresionante. Pe langa faptul ca sunt primii in aceasta industrie, Samsung produce display-uri si alte componente pentru diverse companii concurente. De exemplu, Samsung produce si vinde display-uri pentru Apple, principalul rival in lupta pentru suprematie.
Ofertele continua la eMag
La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.
Portofoliul de produse al companiei Samsung este absolut enorm: pe langa telefoane mobile, acestia produc smartwatch-uri, laptop-uri, tablete, aparate electrocasnice, componente, monitoare, televizoare etc. Pe partea de telefoane mobile, acestia atata toate segmentele de piata cu modele ce ofera un raport calitate-pret foarte bun. De exemplu, pe segmentul low, Samsung propune seria J si M, pe segmentul mediu este seria A iar pentru segmentul premium avem seriile S, respectiv Note. Indiferent de bugetul pe care-l aveti, sunt convins ca puteti achizitiona un telefon de la Samsung de care sa fiti multumit.
In randurile urmatoare va propun smartphone-ul Samsung Galaxy A51. Dupa cum v-am spus si mai sus, seria A face parte din segmentul Mid-Range si il domina de cativa ani. Telefoanele din seria A ofera un raport calitate-pret foarte bun si pastreaza o buna parte din functiile si caracteristicile modelelor de top, iar acest lucru a prins enorm la public.
Cumpara de la eMagAspect si specificatii
Inainte de a incepe, trebuie sa vorbim putin despre scopul acestui telefon. Seria A de la Samsung si-a facut debutul in anul 2016 prin telefoanele A3, A5 si A7. Au avut atat de mult succes cu ele incat in urmatorii ani au aparut modelele imbunatatite, spre exemplu A5 2018, A5 2019, A50 si mai nou, A51. A51 este de fapt si de drept o versiune imbunatatita si actualizata pentru smartphone-ul Samsung A50, unul dintre cele mai bine vandute telefoane mobile din anul 2019. Ca sa fac o paranteza amuzanta, putem spune ca A51 este de fapt un A50 facelift. In ciuda faptului ca nu sunt cel mai mare fan al companiei Samsung si prefer telefoanele de la Apple, trebuie sa recunosc ca Samsung A51 este singurul mid-ranger pe care l-as achizitiona in momentul de fata. Exista si fratii mai mici A20, A30, A40 dar pentru un segment de pret mai jos. Desigur, varful seriei A este de fapt Samsung A71, dar consider ca are un pret putin prea mare pentru aceasta categorie. Asadar, Samsung A51 ramane varianta de mijloc si cea mai buna alegere pe care o puteti face in acest segment.
Revenind la specificatii, Samsung Galaxy A51 vine echipat cu un procesor Exynos 9611 pe 10 nano, octa core. Fiind un procesor gandit pentru segmentul mid-range, performantele sunt foarte bune, dar nu se compara cu procesoare Apple Bionic sau Snapdragon de top. In utilizarea zilnica, acest procesor face o treaba excelenta. Sistemul ruleaza fluid, aplicatiile se deschid repede, nu exista lag si n-am sesizat intarzieri majore. Mai agata pe ici colo cateodata cand il pui la treburi mai serioase, dar este absolut normal pentru un telefon mid-range. Puteti de asemenea sa faceti gaming pe Samsung Galaxy A51, dar la rezolutie mai mica si cu detaliile pe mid-low. In orice caz, este un procesor excelent si foarte bine optimizat pentru segmentul sau. Sunt convins ca puteti tine telefonul 1-2 ani fara sa sesizati scaderi masive de performanta, cel putin in utilizarea zilnica.
Pe langa procesor, pe partea de grafica avem un accelerator Mali-G72 MP3, ceva mai vechi. Dupa cum v-am spus si mai sus, in cazul jocurilor cu cerinte mari, sunteti nevoit sa reduceti rezolutia dar mai ales detaliile. Pentru jocurile obisnuite de tip Arcade, n-o sa aveti nici cea mai mica problema. Cum era de asteptat, continutul media este redat excelent si nu exista dificultati in acest sens. Per total, procesorul impreuna cu acceleratorul grafic fac o treaba mai mult decat decenta si consider ca majoritatea utilizatorilor o sa fie multumiti.
Samsung Galaxy A51 vine in mai multe versiuni: 6Gb de Ram cu 128Gb de stocare, 6Gb de RAM si 64Gb de stocare, 6Gb Ram si 128Gb de stocare, respectiv 8Gb de Ram si 128Gb de stocare. Diferentele de performanta intre aceste versiuni sunt destul de mici. Cu toate acestea, in cazul telefoanelor cu Android, orice memorie RAM in plus ajuta destul de mult. In cazul telefoanelor de la Apple, memoria RAM nu are asa mare relevanta deoarece sistemul de operare IOS este extrem de bine optimizat. Revenind la versiuni, nici diferentele de pret nu sunt colosale. Daca sunteti o persoana obisnuita care vorbeste la telefon/trimite mesaje si sta pe social media, puteti alege fara probleme cea mai ieftina varianta. In schimb, daca sunteti o persoana care se joaca pe telefon si care vrea sa faca mai multe task-uri in acelasi timp, va sfatuiesc sa mergeti pe varianta cu 8Gb de RAM si 128Gb de stocare. Bineinteles, Samsung Galaxy A51 are si slot pentru carduri MicroSD in cazul in care cei 128GB nu sunt suficienti pentru dumneavoastra.
Am ajuns la partea mea preferata a telefonului Samsung Galaxy A51, adica display-ul. Fara doar si poate, Samsung Galaxy A51 are cel mai bun display din categoria mid-range de departe. Avem de-a face cu un ecran superb ce masoara 6.5inch in diagonala, are rezolutie FullHD+, o densitate a pixelilor de 405ppi si un screen-to-body ratio de 87.4%. Marginile sunt extrem de subtiri, lucru care o sa imbunatateasca experienta de vizionare si o sa-l faca mai atragator pentru potentialii clienti. Ca si format, ecranul lui Samsung Galaxy A51 seamana foarte mult cu cele de la smartphone-urile premium ale companiei (Note 10, S20, S20 Ultra). In ciuda faptului ca nu are o rata de refresh mai buna (60hz) si nu impresioneaza la capitolul specificaiti, acest display mi-a placut enorm. Culorile se vad senzational, experienta de navigare si vizionare este aproape impecabila si efectiv iti vine sa faci diverse lucruri pe telefon doar din placere. Cand am revenit la telefonul meu de zi cu zi (Iphone 8), display-ul mi s-a parut o gluma proasta. Asadar, daca display-ul reprezinta cel mai important criteriu si nu va permiteti un telefon de top, Samsung Galaxy A51 este alegerea perfecta.
Cumpara de la eMag
Un alt capitol extrem de important pentru foarte multa lume sunt camerele foto/video. Pe spate avem un modul format din 4 camere (quad camera): senzorul principal are 48mpx, senzorul ultrawide are 12mpx. senzorul macro are 5mpx iar senzorul de adancime are de asemenea 5mpx. Fotografiile realizate de Samsung Galaxy A51 sunt foarte bune, peste asteptarile mele. Diferentele dintre A51 si A50 nu sunt foarte mari, dar exista. Fotografiile sunt ceva mai clare, mai corect expuse si parca au mai multe detalii. De asemenea, senzorii ultrawide, macro si de adancime va permit sa va dati frau liber imaginatiei. Desigur, nu va asteptati la fotografii atat de bune precum vedem la telefoanele de top (S20, P40 Pro, Iphone 11 Pro etc), dar sunt mai mult decat decente pentru aceasta categorie de pret. Fanii retelelor sociale si amatorii de fotografii in regim amator o sa fie foarte multumiti de performantele acestei camere.
Pe partea frontala, avem o camera selfie single de 32mpx. Din nou, rezultatele pe care le ofera mi-au intrecut asteptarile. Selfie-urile sunt clare, precise, echilibrate iar culorile nu dezamagesc. In orice caz, imi mentin parerea referitoate la faptul ca Iphone-ul nu are concurent la camerele frontale. Din pacate, majoritatea producatorilor de telefoane cu Android folosesc un efect de infrumusetare prestabilit care nu arata natural. Bineinteles, acest lucru se poate corecta prin editare si nu reprezinta un dezavantaj atat de major. Cum am spus si mai sus, admiratorii retelelor sociale si persoanele carora le place sa-si faca selfie-uri n-o sa fie dezamagiti de camera frontala de pe Samsung Galaxy A51.
O alta surpiza placuta vine la capitolul filmare. Anul trecut, Samsung A50 si A70 puteau sa filmeze maxim la rezolutie FullHD cu 30 de cadre pe secunda. Samsung Galaxy A51 poate filma cu camera principala la rezolutie 4K cu 30 FPS-uri si la rezolutie FullHD cu 30, respectiv 120 FPS-uri pentru slowmotion. Nu pot spune ca filmarile si stabilizarea m-au impresionat, dar sunt mai mult decat suficiente, mai ales daca tinem cont de pretul telefonului. Cu riscul de a parea fanboy, daca va doriti un telefon care filmeaza extraordinar, alegeti un Iphone. Inca sunt cu cateva clase peste producatorii de telefoane cu Android si probabil acest lucru n-o sa se schimbe in viitorul apropiat.
Conectivitatea lui Samsung Galaxy A51 este foarte buna si nu-i lipseste nimic esential pentru un smartphone din anul 2020. Dispune de Wi Fi dual band capabil de viteze excelente, Bluetooth in versiunea 5.0, Hotspot, GPS, Radio FM, capabilitati Dual Sim, slot pentru carduri MicroSD si port USB Type-C 2.0 pentru incarcare/transfer de date. Pe langa acestea, sunt bucuros sa vad faptul ca Samsung a pastrat NFC-ul si pe telefoanele din seria A, dar cel mai important, au pastrat portul Jack de 3.5mm. Senzorul de amprente este optic si a fost amplasat sub display. Nu ma dau in vand dupa senzorii de amprente din display, dar functioneaza destul de bine si de repede. Raman la parerea ca senzorul de amprente trebuie sa fie amplasat pe lateral, integrat in butonul de power.
Constructia lui Samsung Galaxy A51 nu impresioneaza. Este unul dintre capitolele la care Samsung a trebuit sa scada costurile. Constructia telefonului este realizata preponderent dintr-un plastic de calitate care se simte surprinzator de bine in mana. Nu ofera aceeasi senzatie de premium precum un telefon facut din sticla si aluminiu, dar este mai mult decat ok. Fara sa exagerez deloc, este cel mai bine realizat si placut smartphone facut din plastic din cate am testat eu pana acum. Nici pe partea de design nu exceleaza si n-o sa atraga priviri, fiind un telefon modest din acest punct de vedere.
In ultima instanta, Samsung Galaxy A51 ruleaza Android 10 din cutie si foloseste interfata OneUi in ultima versiunea. Spre deosebire de vechiul TouchWizz al celor de la Samsung, interfata OneUi arata foarte bine si se misca excelent. Conform traditiei, Samsung Galaxy A51 o sa primeasca probabil un update major la Android 11 si cateva update-uri de securitate. Sistemul ruleaza bine, nu exista lag si aveti la dispozitie multiple posibilitati de customizare.
Samsung Galaxy A51 Pro
- Brand de incredere
- Raport calitate-pret excelent
- Display foarte bun
- Specificatii suficient de puternice
- Camere foto/video mai mult decat decente
- Conectivitate foarte ok
Samsung Galaxy A51 Contra
- Constructia si design-ul nu impresioneaza
- Face parte dintr-o categorie de pret unde exista o multime de alternative
Concluzie
Daca va doriti unul dintre cele mai bune telefoane mid-range construite vreodata, Samsung Galaxy A51 reprezinta probabil cea mai buna alegere pe care o puteti face! Primiti la schimb un ecran superb, specificatii suficient de puternice si o experienta similare cu cea oferita de telefoanele premium.
In cazul in care Samsung Galaxy A51 nu este smartphone-ul potrivit pentru dumneavoastra, va recomand sa vizitati categoria “Telefoane” de pe site-ul nostru unde am prezentat o sumedenie de modele pentru toate gusturile si buzunarele!
Cumpara de la eMag