Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit

Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit

Routere
 • Pret - 9.8/10
  9.8/10
 • Tehnologii - 9.8/10
  9.8/10
 • Calitate - 9.8/10
  9.8/10
9.8/10

Pe scurt

TP-Link Archer AX10 este fara doar si poate unul dintre cele mai bune routere Wi Fi din categoria sa de pret si il recomand cu incredere!

Descriere

Internetul este, in acest moment, unul dintre cele mai importante si folosite servicii din lume. Puterea, raspandirea si importanta internetului in zilele noastre nu are margini. In prezent, aproape totul se desfasoara online intr-un loc in care cateva miliarde de utilizatori sunt conectati zilnic. Nu am cuvinte suficiente sau exprimari adecvate pentru a descrie utilitatea si necesitatea internetului in socitatea noastra.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Pentru a te putea bucura de internet, exista mai multe posibilitati: internet prin cablu (fibra eventual), datele mobile (internetul pe care-l avem pe telefoanele mobile 2G, 3G, 4G si mai nou 5G), si internetul Wireless. Mai sunt cateva modalitati dar ma concentrez pe cele mai folosite. Pentru a beneficia de internet wireless la o viteza buna si stabil, ai nevoie de un router wireless de buna calitate. Router-ule este practic aparatul in care se introduce cablul de internet iar acesta raspnadeste semnalul in toata locatia. Exista routere normale, de calitate inferioara destinate apartamentelor si care suporta o anumita viteza la internet, dar si routere serioase, profesionare care ofera o conexiune mult mai stabila, o viteza excelent si o raza de actiune foarte mare.

In review-ul de astazi va propun un router foarte apreciat si cautat la noi in Romania. Este vorba despre TP-Link Archer AX10, un router pe care-l plasez undeva la mijlocul dintre routerele normale si cele avansate, scumpe. Este o alegere excelent pentru cineva care-si doreste un router destul de puternic, aratos, compact si care sa ofere viteze bune.

Specificatii complete

Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit

Aspect si specificatii

TP-Link Archer AX10 foloseste cel mai nou standard, adica WI Fi 6 si am decis sa incep direct cu acest lucru.  Wi Fi 6 este cea mai noua tehnologie din industrie si asigura o viteza mai buna la internet, un lag mult mai mic si o conexiune mult mai stabila. Daca sunteti o persoana care are nevoie de un internet stabil si fara lag, va recomand sa va orientati neaparat catre Routere care suporta acest standard Wi Fi. Mentionez ca dispozitivele pe care le conectati la internet prin acest router, pentru a beneficia de Wi Fi 6 trebuie sa dispuna si ele de hardware compatibil. Va garantez ca doata ce folositi noul standard Wi Fi 6, n-o sa mai doriti sa reveniti niciodata la vechile standarde.

Bineinteles, TP-Link Archer AX10 este un router dual band, fapt care se traduce prin conexiuni Wi Fi atat la 2.4Ghz cat si la 5Ghz. Pentru persoanele care nu stiu, conexiunea 2.4Ghz momentan este cea mai folosita deoarece ofera o acoperire mai mare si va permite sa conectati mai multe dispzitive simultan. Conexiunea pe 5Ghz in schimb, desi are o raza de actiune mai mica si puteti conecta mai putine dispozitive, ofera o viteza mai buna la internet si o stabilitate crescuta a conexiunii.

TP-Link Archer AX10 este un router cu viteze Gigabit, ceea ce inseamna ca puteti avea pana la 1000Mb/s sau chiar mai mult cu ajutorul lui. Conform producatorului, in urma testelor si cu o conexiune excelenta de internet, router-ul a oferit un semnal cu viteze de pana la 1200mb/s. Pentru a beneficia de aceasta viteza, bineinteles, trebuie sa aveti si un pachet de internet superior cu viteze Gigabit. Acestea, din fericire, in Romania sunt foarte comune si la preturi extrem de bune comparativ cu restul lumii. Nu degeaba ne aflam in topul 5 al tarilor cu cel mai bun si ieftin internet din lume.

Router-ul are nu mai putin de 4 antene, fapt care promite o raza foarte mare de actiune si o stabilitate excelenta a conexiunii. Este mai mult decat suficient pentru un apartament de dimensiuni medii-mari, un birou sau un etaj al unei case. Bineinteles, daca aveti nevoie, puteti oricand sa extindeti semnalul cu extendere de Wi FI, chiar am vazut recent modele foarte buna tot de la Tp Link. Ca si securitate, avem standardele obisnuiet: WEP, WPA/WPA2/WPA-PSK respectic WPA2-PSK.

Router wireless TP-Link Archer AX10, Dual-band, WiFi 6, Gigabit

Pe partea de conectivitate, router-ul dispune de un port WAN, 4 poturi LAN, mufa de alimentare si cam atat, din pacate nu are un port USB. De asemenea, router-ul are un procesor de 1.5Ghz Triple Core, suficient de capabil incat sa ofere o conexiune foarte stabila si fara lag. Ca ultim detaliu, TP-Link Archer AX10 are o constructie foarte buna. Desi este din plastic, pare un produs durabi, bine facut si acre o sa reziste in timp. Design-ul mi-a placut enorm, are o forma compacta, este foarte slim si cu sigurata se va potrivi in foarte multe medii fara sa iasa “din context”

Router wireless TP-Link Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret excelent
 • Wi Fi 6
 • 4 antene
 • Design foarte placut
 • Review-uri excelente din partea utilizatorilor

Router wireless TP-Link Contra

 • Sincer sa fiu, nu am ce sa-i reprosez la acest pret

Concluzie

Daca suneti in cautarea unui router Gigabit de foarte buna calitate, aspectuos, cu tehnologie Wi Fi 6 ce ofera un raport calitate-pret excelent, acest Router wireless TP-Link Archer AX10 s-ar putea sa fie una dintre cele mai bune optiuni pe care le aveti in acest interval de pret.

Specificatii complete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *