Router wireless gaming ASUS RT-AX82U, AX5400, Dual Band WiFi 6

Router wireless gaming ASUS RT-AX82U, AX5400, Dual Band WiFi 6

Routere
 • Pret - 9.7/10
  9.7/10
 • Calitate - 9.9/10
  9.9/10
 • Functii - 10/10
  10/10
9.9/10

Pe scurt

ASUS RT-AX82U este un router wireless de gaming excelent pe care-l recomand atat eu cat si review-urile pozitive ale utilizatorilor!

Descriere

Dupa cum probabil stiti deja, Router-ul wireless este un dispozitiv care indeplineste in acelasi timp si functia de router da si functia de wireless acces point. Pentru a putea beneficia de internet wireless, trebuie sa introduceti cablul de internet intr-un astfel de router iar acesta o sa emita unde wireless in spatiul unde-l instalati. Nu are rost sa intru in foarte multe detalii tehnice intrucat sunt convins ca toata lumea stie cum se foloseste si ce face un astfel de router wireless.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Discutia trebuie sa o dezvoltam in directia alegerii router-ului potrivit. Exista zeci de brand-uri si sute/mii de modele de routere din care puteti alege, toate cu diferite preturi, diferite specificatii si diferite caracteristici. Conteaza foarte mult pentru ce doriti sa folositi router-ul wireless si unde doriti sa-l folositi. Pentru acasa si pentru activitati normale precum browsing, consum de continut, jocuri, social media, un router basic ar trebui sa-si faca treaba fara probleme atata timp cat are o raza suficienta cat sa curpinda toata casa.

In schimb, pentru gaming intensiv, pentru munca sau pentru alte activitati care necesita o conexiune mai stabila si mai rapida de internet, aveti nevoie de un router ceva mai avansat, precum modelul pe care vi-l prezint astazi. Se numeste ASUS RT-AX82U si este etichetat ca router de gaming, lucru pe care nu-l prea inteleg. Situ ca producatorii profita la maxim de termenul “gaming”, dar nu ma gandeam ca o sa ajunga si la routere. In orice caz, este un router wireless excelent, dar cu un pret putin exagerat din punctul meu de vedere.

Specificatii complete

Router wireless gaming ASUS RT-AX82U, AX5400, Dual Band WiFi 6

Specificatii

Trebuie sa incep prezentarea prin a va spune ca fiind un produs Asus, toata lumea se asteapta la o calitate deosebit de buna, iar aceset model nu dezamageste. Cum am spus si mai sus, nu prea imi place aceasta denumite de “router de gaming” deoarece adauga cateva zeci/sute de lei in plus la pretul de achizitie, desi nu ar trebui.

ASUS RT-AX82U  este compatibil cu Wi Fi 6, ultimul standard din industrie. Standardul Wi Fi 6 asigura o viteza mult mai buna a internetului (depinde si de abonamentul pe care-l aveti, desigur), o conexiune mult mai stabila si lag aproape inexistent. Acest lucru este excelent pentru jocuri la nivel competitiv si pentru munca/scoala online care se vor desfasura in cele mai bune conditii.

ASUS RT-AX82U  suporta viteze de pana la 5400mb/s, adica 5.4Gb pe secunda, viteze pe care o sa le obtineti doar daca aveti un contract de internet Business si doar de la un anumit provider, cel putin la noi in Romania. Desigur, este un router dual band si aveti la dispozitie atat benzi 2.4Ghz cat si 5Ghz. Banda 2.4Ghz ofera o raza mai mare de actiune si o stabilitate mai scazuta, in timp de banda 5ghz ofera o stabilitate a conexiunii excelenta dar o raza redusa de actiune.

Router-ul are un numar de 4 antene si ofera un semnal excelent chiar si intr-un apartament mai mare sau intr-un spatiu de birouri generos. Conexiunea este stabila, sigura (prin prisma diverselor tehnologii de securitate) si n-am intampinat deloc probleme pe toata durata testarii. Ca si conectivitate, router-ul dispune de 1 port USB 3.2, 1 port WAN, 4 poturi LAN si mufa pentru alimentare.

Acum sa trecem la partea in care putem spune despre ASUS RT-AX82U  ca este un router de gaming. Are o optiune foarte interesanta numita Gear Accelerator. Aceasta tehnologie va permite sa setati dumneavoastra proritatile dispozitivelor conectate la router prin wireless. De exemplu, daca sunt 4 telefoane si 3 laptop-uri conectate iar dumneavoastra aveti nevoie de o viteza sporita pe unul din laptop-uri, puteti face acest lucru prin intermediula acestui soft. Este o optiune foarte tare care mi-a placut enorm si chiar face o treaba foarte buna, mai ales pentru situatiile cand ai nevoie de o conexiune rapida iar ceilalti membri ai familiei nu au neovie de o conexiune atat de calitativa.

Un alt lucru care mi-a placut la partea de “gaming” a router-ului este portul de gaming. Atunci cand conectati un cablu ethenet in acel port si in pc-ul/laptop-ul/consola pe care o detineti, atuomat toata prioritatea trece pe acea conexiune. Asadar, va puteti bucura cu prioritate de o conexiune excelenta pentru jocurile dumneavoastra sau pentru munca pe care o faceti.

Ca ultime elemente, mai exista modul Mobile Gaming care de asemenea prioritizeaza conexiunea catre telefonul mobil atunci cand intrati in jocuri si aplicatia dedicata a router-ului. Prin acesta aplicatie puteti sa faceti toate setarile si sa intrati in toate mod-urile pe care le-am prezentat mai sus, dar puteti controla si iluminarea RGB a router-ului pentru ca da, acest router “de gaming” are pana si iluminare RGB.

Router wireless gaming ASUS RT-AX82U, AX5400, Dual Band WiFi 6

Router wireless gaming ASUS Pro

 • Brand de increre
 • Securitate si conectivitate foarte buna
 • Compatibil Wi Fi 6
 • Diverse functii dedicate gaming-ului
 • Iluminare RGB
 • Semnal excelent si conexiuni extrem de stabile/rapide

Router wireless gaming ASUS Contra

 • Are un pret usor cam piperat daca ma intrebati pe mine

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unui Router Wireless excelent din toate punctele de vedere, acest Router wireless gaming ASUS RT-AX82U  reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe care le puteti face in momentul de fata. Poate pentru mine nu merita pretul cerut de producator, dar cu siguranta este un produs foarte bun si daca va permiteti ar trebui sa-l achizitionati.

Specificatii complete

0 thoughts on “Router wireless gaming ASUS RT-AX82U, AX5400, Dual Band WiFi 6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *