Robot taiat iarba gazon, Fuxtec, FX-RB144

Robot taiat iarba Fuxtec FX-RB144

Roboti taiere gazon
 • Pret - 9.8/10
  9.8/10
 • Functii - 9.8/10
  9.8/10
 • Constructie - 9.8/10
  9.8/10
9.8/10

Pe scurt

Fuxtec FX-RB144 este un robot de taiat gazonul foarte bun pe care merita sa-l cumparati cu incredere!

Descriere

Robotii de taiat iarba/gazonul sunt cea mai buna optiune pentru persoanele care locuiesc la casa si isi doresc un gazon perfect ingrijit. Dumneavoastra trebuie doar sa-i programati/porniti prin intermediul panoului de comanda sau prin intermediul aplicatiei pentru telefon (daca este disponibila), iar robotul o sa faca toata treaba. Preturile acestor roboti nu sunt tocmai mici, dar din punctul meu de vedere, trebuie vazuti ca pe o investitie.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

In randurile ce urmeaza va propun robotul de taiat iarba Fuxtec FX-RB144. Este un model foarte interesant ce dispune de o multime de functii/tehnologii care pe mine m-au cucerit. Daca ma intrebati pe mine, merita toata atentia dumneavoastra si consider ca trebuie sa-l luati in calcul daca planuiti o asemenea achizitie.

Cumpara de la eMag

Robot taiat iarba gazon, Fuxtec, FX-RB144

Aspect si specificatii

Fuxtec FX-RB144 este recomandat pentru curtile/gradinile de pana la 1500mp. Va spun de la inceput ca robotul functioneaza doar intr-un anumit perimetru pe care trebuie sa-l stabiliti dumneavoastra. In pachet primiti un cablu perimetral de 100M si 100 de carlige pentru stabilirea perimetrului. Bineinteles, optional, se poate opta pentru un cablu mai lung si pentru mai multe astfel de carlige. Costurile nu sunt foarte mari, dar trebuie sa aveti in vedere ca la pretul afisat pe site primiti doar obiectele anterior mentionate.

Fuxtec FX-RB144 poate taia/cosi iarba in mod complet automat. Are senzori care pot evita obiectele din curte, se opreste automat daca se rastoarna, detecteaza pantele si detecteaza daca urmeaza sa ploua. Dupa cum bine stiti, nu este recomandat ca gazonul sa fie taiat atunci cand este umed. Asadar, robotul detecteaza daca suprafetele sunt umede si o sa taie iarba/gazonul doar cand acestea sunt complet uscate.

Un lucru care mi-a placut foarte mult la Fuxtec FX-RB144 este faptul ca se poate controla prin intermediul unei aplicatii pe telefon. Aceasta este disponibila atat in Google Play cat si in App Store. Puteti sa programati robotul dupa cum doriti, puteti sa-l localizati in permanenta, sa faceti diverse setari, sa vedeti starea bateriei etc. Robotul trebuie sa fie conectat in permanenta la Wi Fi pentru a beneficia de functiile anterior mentionate.

Inaltimea de taiere se poate regla atat manual, cat si prin aplicatia de care am amintit mai sus. Din cate am vazut, inaltimea variaza de la 2.5cm pana la 5.5cm iar latimea de taiere ajunge pana la 21cm. Apreciez foarte mult ca in timpul functionarii, Fuxtec FX-RB144 produce un zgomot de doar 65 de decibeli. Este fara doar si poate unul dintre cei mai silentiosi roboti de tuns iarba din cate am testat pana acum.

Pentru o lectura mai usoara, urmatoarele functii/tehnologii am sa le prezint sub forma de lista:

Senzor de inclinare: robotul poate functiona pe pante cu o inclinatie de maxim 30 de grade. In cazul in care detecteaza o panta mai mare de atat, robotul se opreste automat in apoximativ 2 secunde;

Senzor de soc: capacele laterale si colturile robotului sunt prevazute cu senzori pentru socuri. In cazul in care robotul loveste un obiect, senzorii se activeaza instant si acesta se va retrage imediat, revenind la treaba;

Senzor de atingere: daca atingeti manerul robotului in timp ce el functioneaza, acesta se opreste automat. Functie ideala pentru momentele cand sunteti langa el si doriti sa-l opriti din diverse motive;

Protectie impotriva furtului: atunci cand masina este activata protectia impotriva furtului, robotul nu poate fi pornit fara introducerea unui cod PIN pe care-l stabiliti dumneavoastra;

Protectie la suprasarcina: ambele motoare ale robotului sunt monitorizate continuu. In cazul in care acestea se supraincalzesc intr-o anumita situatie, robotul se inchide automat pentru protectie;

Sistem automat de reincarcare: atunci cand ramane fara baterie, robotul se intoarce singur la statia de incarcare. In cazul in care statia nu este conectata la priza, robotul asteapta conectarea acesteia si se duce spre ea in mod automat. Daca n-a terminat de tuns/cosit iarba pana la terminarea bateriei, dupa incarcare, revine in punctul de unde a plecat.

O incarcare completa a bateriei dureaza aproximativ 2 ore si ii asigura robotului aproximativ 2-3 ore de autonomie, in functie de dificultatea traseului. Constructia lui Fuxtec FX-RB144 este una de calitate iar plasticul folosit pare sa reziste excelent in timp. Din cate am inteles, robotul are protectie impotriva apei si poate functiona pe ploaie daca se doreste acest lucru. Ca si design, imi place combinatia de culori negru-portocaliu si faptul ca are dimensiuni compacte.

Nu in ultimul rand, pe langa robotul Fuxtec FX-RB144, in pachet mai primiti: cablu de limitare de 100m (pentru fixarea perimetrului), 100 de carlige (pentru fixarea cablului), 10 conectori pentru firul central, statia de incarcare, 4 piloni/cuie, cablu de incarcare si 3 lame de rezerva.

Cumpara de la eMag

Robot taiat iarba gazon, Fuxtec, FX-RB144

Robot taiat iarba Fuxtec Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret ok
 • O multime de senzori/functii
 • Dimensiuni compacte
 • Silentios
 • Autonomie buna a bateriei
 • Ofera rezultate excelente
 • Se poate controla prin aplicatie

Robot taiat iarba Fuxtec Contra

 • La acelasi pret am vazut cateva modele de roboti care n-au nevoie de delimitarea zonelor (nu necesita instalare)

Concluzie

Daca va doriti un robot pentru taiat iarba/gazonul care face o treaba excelenta si dispune de majoritatea functiilor necesare, acest Robot taiat iarba Fuxtec FX-RB144 este o alegere foarte buna si merita luat in considerare!

Cumpara de la eMag

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *