Plita incorporabila AEG HG654550SM

Plita gaz incorporabila AEG HG654550SM

Plite incorporabile
 • Pret - 9.7/10
  9.7/10
 • Constructie - 9.5/10
  9.5/10
 • Functii - 9.7/10
  9.7/10
9.6/10

Pe scurt

AEG HG654550SM este o plita pe gaz destul de buna pe care va recomand sa o studiati atent inainte de achizitionare!

Descriere

AEG este una dintre cele mai cunoscute si apreciate companii producatoare de aparate electrocasnice din Europa. Produsele lor sunt premium si se adreseaza in special segmetului de utilizatori cu o putere de cumparare ridicata. Bineinteles, toate produsele sunt de o calitate foarte buna, de aici si pretul peste media condurentilor directi. Nu va pot spune daca preturile sunt justificate in totalitate, dar unele produse pe care le-am testat nu consider ca meritau banii ceruti de catre producator. Recent am aflat faptul ca AEG a fost cumparate de catre Electrolux si au devenit cumva brand-ul de lux al grupului. Din cate am inteles, linia de productie a ramas in Germania iar inginerii nu s-au schimbat.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

In randurile urmatoare va prezint plita incorporabila AEG HG654550SM. Este o plita destul de accesibila daca tinem cont de preturile produselor AEG. Parerile despre aceasta plita sunt impartite, dar va recomand sa o luati in considerare daca planuiti sa achizitionati un asemenea produs in viitorul apropiat.

Cumpara de la eMag

Plita incorporabila AEG HG654550SM

Aspect si specificatii

Plita gaz incorporabila AEG HG654550SM are 4 zone de gatit (arzatoare). Cele 4 arzatoare sunt structurate in felul urmator: un arzator este de dimensiunie mare, unul este de dimensiune mica iar celelalte 2 sunt de dimensiune medie. Spatiul dintre zonele de gatit este generos, lucru care va permite sa utilizati vase voluminoase fara prea mari dificultati. Apreciez gratarul din fonta care va permite sa mutati vasele de pe un arzator pe altul fara sa le ridicati.

Design-ul noilor arzatoare permite flacarii sa acopere cu pana la 20% mai mult din baza vaselor. In acest fel, vasele se incalzesc mai repede si puteti prepara retetele preferate intr-un timp mult mai scurt. Plita dispune si de un arzator WOK, un lucru destul de rar pentru o plita pe gaz. Arzatorul WOK are o putere mult mai mare in comparatie cu celelalte zone de gatit si va ajuta sa reduceti timpul pe care-l petreti in bucatarie gatind.

Design-ul plitei imi place foarte mult si consider ca se potriveste in majoritatea bucatariilor. Are un aspect modern, simplu care pare premium. Este realizata dintr-un inox care la prima vedere pare de cea mai buna calitate, dar lucrurile nu stau chiar asa. Cel mai mare dezavantaj al plitei il constituie inoxul care se zgarie foarte rapid. Va recomand sa aveti grija cum stergeti plita si ce solutii de curatare folositi. Unele persoane au raportat faptul ca in timp aparat chiar si pete de rugina. Este pentru prima data cand aud ca un produs de la AEG are asemenea probleme.

Fiind o plita pe gaz, functiile suplimentare nu sunt numeroase. Singurele lucruri care merita mentionae sunt sistemul de aprindere electronic integrat si sistemele de siguranta. Atunci cand plita detecteaza probleme la reteaua de gaze, sisteaza imediat alimentarea si nu va permite sa aprindeti zonele de gatit. Functioneaza doar pe baza de gaz natural si nu puteti sa o folositi cu GPL.

Panoul de comanda mi-a atras atentia si il consider cel mai mare plus al plitei AEG HG654550SM. Butoanele sunt excelent realizate, atat din punct de vedere al materialelor, cat si din punct de vedere al preciziei. Puteti sa selectati intesitatea flacarii intr-un mod perfect, lucru care o sa va ajute in prepararea mancarurilor la temperaturile ideale.

Cumpara de la eMag

Plita incorporabila AEG HG654550SM

Plita gaz incorporabila AEG Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret ok
 • Aprindere electronica
 • Grat cu fonta “dintr-o bucata
 • Design palcut
 • Panou de comanda excelenta

Plita gaz incorporabila AEG Contra

 • Face parte dintr-o categorie de pret unde exsita o multime de optiuni
 • Calitatea inox-ului folosit lasa de dorit

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unei plite incorporabile pe gaz care arata foarte bine si este produsa de catre o companie din segmentul premium, plita gaz incorporabila AEGHG654550SM este o alegere foarte buna.

In cazul in care considerati ca AEG HG654550SM nu este potrivita, va recomand sa vizitati categoria “Plite incorporabile” de pe site-ul nostru unde am prezentat o gama larga de modele.

Cumpara de la eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *