Plita cu inductie este ultima aparitie in zona Electrocasnicelor incorporabile. Acestea sunt mult mai practice si ocupa mai putin spatiu decat aparatele conventionale. De cele mai multe ori, acestea detin tehnologii mai avansate si ii ofera bucatariei dumenavoastra un plus de modernitate. Ele se pot integra in mobilierul de bucatarie pe care deja il aveti, economisind astfel un spatiu destul de important.
Contents
- 1 Plita cu inductie – cum o alegem ?
- 2 1. Plita cu inductie Samsung NZ64H57477K
- 3 Ce are Samsung NZ64H57477K in plus fata de celelalte modele?
- 4 Ce are in minus?
- 5 2. Plita cu inductie Electrolux EHH6240ISK
- 6 Ce are Electrolux EHH6240ISK in plus fata de celelalte 2 modele?
- 7 Ce are in minus?
- 8 3. Plita cu inductie Beko HII64401AT
- 9 Ce are Beko HII64401AT in plus fata de celelalte 2 modele?
- 10 Ce are in minus?
- 11 Concluzie
Ofertele continua la eMag
La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.
Plitele incorporabile cu inductie sunt printre cele mai vandute electrocasnice incorporabile. Ele se alimenteaza la reteaua de curent electric (fiind cu inductie, nu folosesc gaz, ci electricitate) si nu sunt niste consumatori de speriat. In urma testelor si a opiniilor pe care oamenii le-au exprimat dupa ce au cumparat o astfel de plita, s-au dovedit a fi mult mai eficiente decat un aragaz normal. Dispun de programe si moduri de folosire speciale (se poate seta temperatura dorita, timpul de gatire etc) care transforma activitatea din bucatarie intr-o placere. De asemenea, sunt mult mai sigure deoarece au diverse sisteme care impedica aparitia unor accidente neplacute.
Sunt construite din materiale de cea mai buna calitate, predominant din sticla si aluminiu care rezista respectabil in timp. Dupa cum am mentionat si mai sus, design-urile lor sunt mult mai aspectuase si moderne fata de electrocasnicele normale. Trebuie sa tineti cont de dimensiunile de incorporare pe care le au pentru o integrare perfecta.
Plita cu inductie – cum o alegem ?
Sunt cateva caracteristici destul de importante de luat in calcul inainte sa cumparati o astfel de plita. In randurile de mai jos am sa va exprim parerea mea cu privire la factorii esentiali pentru a face cea mai buna alegere.
- Pretul reprezinta cel mai important criteriu. Trebuie sa va faceti un buget si sa incercati pe cat posibil sa nu-l depasiti. In mare parte, toate plitele fac acelasi lucru. Pentru cele mai simple si fara prea multe pretentii, puteti gasi preturi chiar si pana in 700 de lei. In schimb, pentru cele mai avansate cu diferite tehnologii si zone de gatit speciale, puteti scoate din buzunar chiar si peste 1500-2000 de lei.
- Design-ul este de asemenea un factor de luat in seama. Pe piata sunt disponibile sute de modele diferite. In primul rand trebuie sa luati in considerare dimensiunile de incorporare, dupa sa va orientati catre aspectul plitei. Recomandarea mea este sa cautati o plita construita din aluminiu cu sticla securizata, tratata cu straturi speciale anti-amprente si care se curata usor.
- Brand-ul trebuie sa fie unul cunoscut. Cand va uitati dupa un asemenea aparat, incercati pe cat posibil sa apelati la cei mai cunoscuti producatori: Samsung, Beko, Indesit, Arctic, Heinner, Whirpool, Electrolux etc. Astfel, stiti cu siguranta ca produsul este unul durabil iar in cazul unor defectiuni, garantia va poate ajuta si este una reala.
- Tehnologiile si modurile de gatit trebuie sa reprezinte un criteriu important. Daca sunteti o persoana care nu dispune de foarte mult timp si sunteti mai pretentioasa, va recomand sa va orietanti catre modele cu cat mai multe functii si programe (incalzire rapida, timer, trepte de intensitate, functii de sigurata) pentru a iesi totul perfect din prima. In schimb, daca sunteti o persoana care iubeste activitatea gatitului, o plita cat mai simpla este ideala pentru dumneavoastra.
In topul de astazi, am ales 3 dintre cele mai apreciate si vandute plite de pe piata din Romania. Sunt 3 modele care se incadreaza in categorii destul de diferite de pret. In categoria premium avem plita Samsung NZ64H57477K, in categoria mid-range este Electrolux EHH6240ISK iar in categoria de buget regasim plita Beko HII64401AT. Toate sunt foarte bune si cu siguranta pe oricare dintre ele o alegeti, aceasta nu va dezamagi. Ramane la latitudinea dumneavoastra sa decideti care este mai potrivita pentru nevoile si cerintele pe care le aveti.
1. Plita cu inductie Samsung NZ64H57477K
Cumpara de la eMag!Primul loc este ocupat de catre plita de la Samsung. Aceasta este una dintre cele mai apreciate plite de pe piata din intreaga Europa, inclusiv Romania. Are cel mai frumos si premium design, construit in totalitate din sticla securiata si aluminiu. Are o culoare negru-lucios care cu siguranta se potriveste cu majoritatea bucatariilor. Pe partea frontala se regaseste panoul de control de tip Touchscreen, foarte intuitiv si bine pozitionat. Dimenisunile de incorporare sunt urmatoarele: 5,6cm inaltime, 60cm latime si 52cm adancime.
Desi la prima vedere dispune de 2 zone de gatit in comparatie cu celelalte modele care au 4, Flex Zone vine si contrazice acest lucru. Aceasta zona dreptunghiulara are dimensiuni mari si pot fi folosite vase foarte voluminoase fara probleme. Posibilitatile sunt multiple si nu cred ca exista reteta pe care nu o puteti realiza pe aceasta suprafata.
Are nu mai putin de 15 trepte de intesitate. Acest lucru reprezinta un avantaj considerabil deoarece puteti gati aproape orice la temperaturile pe care le doriti sau sunt recomandate.
La capitolul functii, regasim Ready Pan/Quick Start care prin apasarea unui buton ridica temperatura la maximum timp de 50 de secunde (ideal pentru incins uleiul sau a fierbe apa) dupa care revine automat la temperatura setata de dumneavoastra initial. Ca si siguranta, Child Lock blocheaza accesul copiilor la panoul de control prin apasarea unui buton iar Safety ShutOff stinge plita automat cand aceasta detecteaza ca nu s-au mai facut operatiuni o perioada de timp.
Cumpara de la eMag!Ce are Samsung NZ64H57477K in plus fata de celelalte modele?
- Cel mai frumos si premium design
- Zona de gatit Flex Zone
- Cel mai intuitiv panou de control
- Cele mai multe pareri pozitive de la critici/experti
Ce are in minus?
- Este cea mai scumpa
2. Plita cu inductie Electrolux EHH6240ISK
Cumpara de la eMagLocul 2 ii revine plitei de la producatorul Electrolux. Si acest model este unul extrem de bun si de apreciat. Sincer, pentru locurile 1 si 2 am oscilat foarte mult intre Samsung si Electrolux. Design-ul este foarte modern, elegant si aspectuos, construit de asemenea din materiale foarte calitative. Sticla securizata de culoare neagra arata foarte bine si se curata excelent. Panoul de control din partea frontala este integrat discret si este intuitiv, dar nu la fel de placut ca cel de la Samsung.
Dispune de 4 zone de gatit, 2 mari mari si 2 mai mici. Unul dintre putinele dezavantaje ale acestei plite il reprezinta marimea ingusta a zonelor de gatit. Desi pentru majoritatea persoanelor este suficient, unii oameni s-au plans ca nu pot folosi vase voluminoase.
Functiile acestei plite sunt numeroase. Cea mai interesanta este senzorul de prezenta a tigaii care porneste automat zona de gatit cand detecteaza un vas. Pe langa acesta, dispune de Protectie pentru copii care functioneaza aproximativ la fel ca cea de la Samsung, functia de Auto Oprire care inchide automat plita cand aceasta nu este folosita precum si tehnologia Booster care incalzeste suprafete de gatit intr-un timp extrem de scurt (mai putin fata de cele 50 de secunde cu care se lauda Samsung)
Cumpara de la eMagCe are Electrolux EHH6240ISK in plus fata de celelalte 2 modele?
- Cel mai bun raport calitate-pret
- Functia Booster
- Garantie 5 ani de zile
- Design mai premium decat plita de la Beko, dar cu putin in spatele celei de la Samsung
Ce are in minus?
- Zonele de gatit sunt cam inguste
3. Plita cu inductie Beko HII64401AT
Cumpara de la eMagUltimul loc din topul de astazi este ocupat de catre plita de la Beko. Aceasta este cea mai ieftina si simpla dintre toate cele 3 modele. Acest lucru nu inseamna neaparat ca este un aparat rau, fiind ideal pentru persoanele care nu se incred atat de mult in tehnologie. Aspectul plitei este unul placut si modern, construit din materiale calitative dar inferioara ca design fata de celelalte modele de la Samsung si Electrolux. Panoul de control din partea frontala este bine pozitionat dar din pacate mai multe persoane s-au plans de faptul ca butoanele se apasa greoi.
La fel ca plita de la Electrolux, dispune de 4 zone de gatit care au integrat sistemul de prezenta automat al tigaii pe care l-am explicat mai sus. In acest caz, persoanele nu s-au plans intr-un mod deosebit despre marimea zonelor de gatit. Cu alte cuvinte, puteti folosi aproximativ orice dip de vase, chiar si pe cele mai voluminoase.
Dispune de 9 setari pentru reglarea intensitatii caldurii, fiecare zona avand posibilitatea sa fie controlata individual. Desi sunt mai putine la numar ca cele de la plitele Samsung si Electrolux, cu siguranta pentru majoritatea persoanelor este suficient.
La capitolul tehnologii suplimentare, regasim Child Lock si Auto Shutdown ca la celelalte modele (oarecum sunt niste setari standard de siguranta pentru majoritatea plitelor), Timer pentru setarea intervalelor de gatit ideale si Safety Lights care va avertizeaza cand suprafetele nu s-au racit complet si inca nu pot fi atinse.
Cumpara de la eMagCe are Beko HII64401AT in plus fata de celelalte 2 modele?
- Cel mai mic pret
- Safety Lights
Ce are in minus?
- Panoul de control este inferior
- Sticla din dotare se zgarie foarte repede
- Cel mai simplu design
Concluzie
Ca si concluzie, cea mai buna plita cu inductie incorporabila este cea care va acopera toate nevoile si nu va depaseste bugetul. Astazi am ales 3 dintre cele mai bune variante de pe acesta piata, dumenavoastra fiind cel care trebuie sa ia decizia finala. Dupa cum am mentionat si undeva in introducerea topului, indiferent de alegerea pe care o faceti, acestea nu vor dezamagi.
Model |
|||
Zone de gatit |
2 + FlexZone |
4 |
4 |
Child Lock |
da |
da |
da |
Auto ShutDown |
da |
da |
da |
Garantie producator |
2 ani |
5 ani |
2 ani |
Functie Boost |
da |
da |
nu |
0 thoughts on “Plita cu inductie – top 3 plite incorporabile”