Motocultor Rotakt RO 100S – pentru pasionati

Motocoase
 • Pret - 8/10
  8/10
 • Accesorii - 10/10
  10/10
 • Materiale folosite - 9/10
  9/10
9/10

Summary

Motocultorul Rotakt RO 100S este un produs romanesc, cu o putere mare si un consum redus, fiind ideal pentru micii agricultori.

Introducere

Intrucat de-a lungul anilor tehnologia a evoluat intr-un ritm alert au aparut chiar si scule si unelte electrice foarte utile pentru diverse munci, inclusiv constructii, munca campului, IT etc. De-a lungul anilor multe persoane au ales sa cultive pamantul, indiferent ca aveau un pamant de mari dimensiuni sau o bucata de pamant in spatele casei. La inceput se lucra manual, cu diferite unelte de mana, insa acum exista unelte si scule electrice pentru orice tip de munca. Acestea sunt automatizate, usurand cu mult efortul depus si facand-o intr-un timp mult mai scurt. Un astfel de exemplu sunt motocultoarele si in acest articol vom vorbi despre motocultorul Rotakt RO 100S.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Compania Rotakt este o companie romaneasca, fondata in anul 1994 in Ramnicu Valcea. La inceput, compania era doar importatoare de diverse unelte de la branduri renumite din afara, precum STIHL, Bosch sau Makita. In cele din urma, Rotakt a inceput si o linie de productie proprie pentru micii agricultori, printre uneltele produse de ei numarandu-se si motocultoarele, motocoase, pompe, motopompe, precum si accesorii dedicate acestor unelte. Principalul scop al companiei Rotakt este acela de a aduce produse de calitate la un pret accesibil pentru micii agricultori.

Un motocultor este util pentru cei care au o gradina de dimensiuni medii si doresc sa o lucreze in mod automat. De asemenea, chiar si cei care au un pamant mai mare pe care doresc sa il cultive pot beneficia de ajutorul unui motocultor. Un motocultor reuseste sa sape pamantul intr-un timp scurt, fiind totusi nevoie de coordonarea unei persoane. Aceste motocultoare functioneaza in general pe baza de combustibil si sunt foarte puternice, fiind potrivite pentru mai multe tipuri de sol. Unele vin echipate chiar si cu anumite accesorii pentru plantarea cartofilor de exemplu. Sa vedem acum cateva caracteristici ale acestui motocultor de la Rotakt.

Descriere si specificatii tehnice

Specificatii complete
Motocultor Rotakt

Primul aspect de mentionat despre motocultorul Rotakt RO 100S este motorul cu care vine echipat, avand un motor de 7 cai putere in 4 timpi care functioneaza pe baza de benzina. Acest motor are puterea de a lucra orice tip de sol intr-un timp relativ scurt.

Carcasa motocultorului este rezistenta, fiind fabricata din fonta care va rezista la socuri si la conditii grele de lucru. Are o transmisie pe baza de ambreiaj, cutie de viteze si grup cu cardan si planetare.

Ghidonul motocultorului poate fi reglat in functie de inaltime, pe verticala cu ajutorul unei manete situate intre cele doua coarne.

Acest motocultor vine echipat si cu un senzor de ulei, astfel ca atunci cand motocultorul nu mai are suficient ulei sau nu are destula presiune, se va opri automat pentru a nu cauza vreo avarie.

Motocultorul Rotakt este suficient pentru a putea acoperi o suprafata de 5000 de metri patrati, iar datoria celor doua faruri cu LED din fata poate fi utilizat chiar si pe timp de noapte. In plus, vine dotat cu roti mari din cauciuc pentru a putea trece cu usurinta peste orice tip de sol sau obstacole, freze detasabile si segmentabile cu 4 randuri de cutite.

Pentru a intretine acest motocultor nu este nevoie de cunostinte de mecanica, intrucat vine cu instructiuni detaliate. Este usor de pornit, are o eficienta mare si un consum de carburant redus. Vine cu cateva accesorii incluse in pachet, precum plug de arat, plug de bilont, prasitoare si plug pentru cartofi.

Datorita frezelor care au o latime de lucru cuprinsa intre 560 si 1050 de mm si o adancime de lucru de 150 – 300 mm poate executa cu usurinta operatiuni de frezare si maruntire a pamantului si poate fi utilizat in diverse activitati.

Are o greutate totala de 100 de kilograme si vine dotat si cu roata de transport si cutie de scule. Pe langa accesoriile incluse in pachet, acest motocultor de la Rotakt vine si cu 3 litri de ulei in cutie pentru a putea folosi imediat motocultorul.

Motocultor Rotakt RO 100S – Pro

 • Motor puternic de 7 cai in 4 timpi pe benzina
 • Carcasa din fonta
 • Reglaj al ghidonului pe inaltime
 • Senzor de ulei in cazul unei scurgeri sau a unui consum excesiv de ulei
 • Lumini LED pentru utilizare noaptea
 • Accesorii diverse incluse in pachet + 3 litri de ulei

Motocultor Rotakt RO 100S – Contra

 • Nimic

Concluzie

Asadar, motocultorul Rotakt RO 100S este ideal pentru micii agricultori care vor sa isi lucreze gradina intr-un mod autonom.

Specificatii complete

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *