Monitor gaming curbat LED VA Samsung 27", Full HD, Display Port, 240Hz, G-Sync

Monitor gaming Samsung 240Hz 27″, Full HD, Display Port, G-Sync

Monitoare
 • Pret - 9.8/10
  9.8/10
 • Constructie - 9.7/10
  9.7/10
 • Imagine - 9.5/10
  9.5/10
9.7/10

Pe scurt

LED VA Samsung 27″ este un monitor de gaming decent, cu specificatii foate bune dar care in realitate parca nu se descurca atat de bine. Mentionez totusi ca are un pret de nerefuzat, cu mult sub medie.

Descriere

Samsung este cea mai mare companie din Asia si cel mai important producator de componente electronice din lume. Se afla chiar pe primul loc la vanzarea de telefoane mobile, televizoare si ecrane in general. Sunt principalul distribuitor de display-uri pentru majoritatea companiilor din industrie, inclusiv pentru Apple, concurentul lor direct.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

In industria gaming-ului, Samsung nu se implica prea mult si nu au un renume in mod deosebit. Au avut cateva incercari modeste dar nu au avut succes. Totusi, in continuare ne ofera cateva monitoare de gaming destul de bune si la preturi neasteptat de accesibile. Tocmai despre un astfel de model vom discuta astazi; un monitor de gaming cu ecran curbat de 27 inch, ieftin si destul de bun pentru pretul pe care-l are.

Cumpara de la eMag!

Monitor gaming curbat LED VA Samsung 27", Full HD, Display Port, 240Hz, G-Sync

Apect si specificatii

Din punct de vedere al aspectului, monitorul are un design foarte clean si frumos. Desi Samsung il recomanda ca fiind unul de gaming, liniile elegante si marginile subtiri ne demonstreaza faptul ca poate fi folosit si in alte scopuri. Nu are elemente specifice de gaming si nici lumini RGB, lucru pe care personal il apreciez. Suportul de asemenea este unl discret dar care din pacate nu se poate ajusta chiar in orice pozitie dorita.

Avem de-a face cu un display de masoara 27 de inch in diagonala, are rezolutie FullHd si este de tip VA. In cazul in care nu stiati, cele mai populare panouri in randul gamerilor sunt VA, TN si IPS-ul. Ecranele IPS sunt cele mai bune din punct de vedere al calitatii imaginii si al unghiurilor de vizualizare iar panourile de tip TN sunt cele mai performante din punct de vedere al performantelor. Panourile VA sunt o combinatie intre IPS si TN si nu prea le recomand, intrucat nu ofera nici performante excelente in gaming nici o calitate a imaginii senzationale.

Trecand peste acest aspect, panoul VA al acestui monitor este unul destul de bun, corect echilibrat si decent din punct de vedere al performantelor. Timpul de raspuns din pacate este de 4ms, cam mult daca comparam cu monitoare vertibile care au sub 1ms sau chiar 0,5 pe cele mai noi tehnologii. Samsung ne spune ca rata de refresh este de 240Hz, dar consider ca este doar o strategie de marketing. Am comparat acest monitor cu altul tot de 240Hz si diferentele sunt mari in favoarea celuilalt. Nu stiu exact care sunt masuratorile exacte si care este numarul de Hertzi reali, dar cu siguranta nu sunt 240.

Ca si conectivtiate avem la dispozitie 2 porturi HDMI si 2 display port-uri. In cazul in care nu stiati, pe HDMI puteti obtine doar 60HZ. Daca doriti sa va bucurati de la multi Hertzi, trebuie sa conectati monitorul la placa video printr-un cablu display port. Mentionez faptul ca FPS-urile si Hertzii sunt in stransa legatura. Degeaba aveti un monitor de 144 sau 240Hz daca sistemul dumneavoastra nu poate produce un numar echivalent de FPS-uri.

Din punct de vedere al tehnologiilor suplimentare, avem la dispozitie: Black equalizer care lumineaza zonele intunecate in timpul jocurilor. Acest lucru va ajuta sa depistati inamici care se ascund in zonele intunecate ale hartilor si sa-i ucideti mai usor. De asemenea, acest monitor mai dispune de functia FlickerFree care dimineaza considerabil acel efect de flick al imaginii si nu in ultimul rand, este compatibil cu Nvidia G-Sync. G-sync este o tehnologie care optimizeaza conexiunea si contactul dintre monitor si placa video (placa trebuie sa fie de la Nvidia), fapt care se traduce prin obtinerea unor imagini mai calitative, mai clare, mai smooth si per total mai bune.

Cumpara de la eMag!

Monitor gaming curbat LED VA Samsung 27", Full HD, Display Port, 240Hz, G-Sync

 Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret ok. Chiar are un pret scazut
 • Display decent
 • Compatibil cu G-sync
 • Flickerfree
 • Black Equalizer

Contra

 • Desi in teorie are 240Hz, acestia nu par sa fie reali
 • Nu recomand atat de mult panourile VA pentru gaming. Prefer TN-urile pentru performanta sau IPS-urile pentru calitate

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unui monitor de gaming curbat, cu o diagonala de 27 inch si care are un ecran decent cu o rata de refresh teoretica de 240Hz, acest Monitor gaming Samsung 240Hz s-ar putea sa fie o optiune de luat in calcul.

Cumpara de la eMag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *