Monitor gaming LED TN Lenovo Legion 27", WQHD, G-Sync Ultimate, HDR, 0.5 Ms, 240 hz, Display Port, Negru, Y27GQ-25

Monitor gaming Lenovo Legion 240 hz 27″, WQHD, G-Sync Ultimate, Y27GQ-25

Monitoare
 • Pret - 9.7/10
  9.7/10
 • Constructie - 9.9/10
  9.9/10
 • Imagine - 9.8/10
  9.8/10
 • Performanta - 9.8/10
  9.8/10
9.8/10

Pe scurt

Lenovo Legion Y27GQ-25 este unul dintre cele mai bune si performante monitoare de gaming de pe piata in momentul actual.

Descriere

Monitorul este una dintre cele mai importante componente intr-un sistem de gaming. Degeaba aveti un dekstop foarte performant daca monitorul nu este unul pe masura. Pentru gamerii profesionisti, monitorul reprezinta un obiect esential pentru obtinerea performantelor. Bineinteles, si gamerii care se joaca ocazional sau in regim amator isi pot achizitiona un monitor de calitate daca au un buget pe masura si daca-si doresc performante excelente.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

In review-ul de astazi am sa va prezint unul dintre cele mai bune si performante monitoare de gaming de pe piata. Modelul se numeste Y27GQ-25 si este produs de catre Lenovo, mai exact de catre devizia lor de gaming numita Legion. Desi are un pret destul de piperat, consider ca pentru toate caracteristicile pe care le ofera isi merita banii.

Cumpara de la eMag!

Monitor gaming LED TN Lenovo Legion 27", WQHD, G-Sync Ultimate, HDR, 0.5 Ms, 240 hz, Display Port, Negru, Y27GQ-25

Aspect si specificatii

Ca si aspect, acest monitor gaming Lenovo Legion 240 hz Y27GQ-25 arata excelent. Este subtire, destul de compact si are un design profesional sa zic asa. Apreciez faptul ca marginile display-ului au fost reduse considerabil pentru a oferi o experienta de vizionare/de gaming mai buna. De asemenea, suportul este unul foarte bine gandit si se poate ajusta in zeci de pozitii pentru a obtine o vizibilitate perfecta in jocuri.

Panoul de care dispune acest monitor este unul impresionant. Masoara 27 de inch in diagoala, are rezolutie 2K si este construit pe tehnologie TN. In cazul in care nu stiati, panourile TN sunt cele mai performante pentru gaming intrucat suporta o rata de refresh mai mare. In acest caz, aveam de-a face cu o rata de refresh de 240HZ si un timp de raspuns incredibil de doar 0,5Ms. Din cate stiu, 0,5Ms este cel mai mic timp de raspuns disponibil pe piata, acest lucru oferind un avantaj considerabil in jocuri. Apreciez faptul ca cei de la Levono au optat pentru o rezolutie 2K intrucat monitorul se poate folosi si pentru jocuri bazate pe calitatea graficii, nu doar pentru cele de tip Esports care in general se joaca pe rezolutii mici, maxim pana la FullHd. Pentru pasionatii de cifre, display-ul este certificat 100% SGRB si 88% NTCS.

Pentru persoanele care nu stiu ce inseamna rata de refresh, aceasta va ajuta sa obtineti imagini mai smooth, mai fluide intrucat imaginea se reimprospateaza de mai multe ori pe secunda. Desi se spune ca ochiul uman percepe doar 60Hz, diferentele de la 60 la 144 de Hz sunt notabile si majoritatea persoanelor o observa. Diferentele de la 144 Hz la 240 nu sunt atat de evidente, dar cu siguranta exista o mica diferenta. Chiar recent am vazut ca s-au lansat pe piata monitoare de 300 si 360 de Hz, dar aveti nevoie de pc-uri ultra performante si de un buget mare ca acestea sa merite. De asemenea, luati aminte ca FPS-urile sunt in stransa legatura cu Hertzii. Trebuie sa aveti un calculator capabil sa produca cel putin 240 de FPS-uri in jocul pe care-l jucati ca sa va puteti bucura de toti cei 240Hz.

Si pe partea de conectivitate lucrurile stau excelent. Avem la dispozitie 1 port HDMI 1.4, 1 mini display Port, 1 port jack combo, 1 port USB 3.0 Type-B si 3 porturi USB 3.0. Din pacate nu avem la dispozitie si difuzoare integrate, dar un gamer adevarat o sa foloseasca mereu castile.

Ca si tehnologii suplimentare, Lenovo a implementat pe acest monitor functia Flicker Free care reduce considerabil acel efect enervant de flick, respectiv Reduced Reflection, o functie care are ca scop reducerea reflexiei pentru o mai buna experienta de gaming.  De asemenea am ramas surprins sa vad ca este compatibil atat cu Nvidia G-Sync cat si cu AMD Freesync. Aceste tehnologii va ajuta sa obtineti imagini mai stabile, mai smooth si mai calitative, indiferent daca folositi o placa video de la AMD sau de la Nvidia. In general, majoritatea monitoarelor implementeaza doar o singura tehnologie (ori Freesync ori G-sync), dar este de apreciat ca in acest caz Lenovo s-a gandit la toata lumea.

 Pro

 • Brand de incredere
 • Display foarte bun
 • Rezolutie 2K
 • Timp de raspuns de 0,5ms
 • Rata de refresh de 240Hz
 • Conectivitate excelente
 • Compatibil si G-sync si Freesync

Contra

 • Are un pret cam mare, dar consider ca este justificat

Concluzie

Daca va doriti un monitor de gaming excelent si complet din majoritatea punctelor de vedere, acest Monitor gaming Lenovo Legion 240 hz reprezinta fara doar si poate una dintre cele mai bune optiuni disponibile pe piata.

Cumpara de la eMag!

0 thoughts on “Monitor gaming Lenovo Legion 240 hz 27″, WQHD, G-Sync Ultimate, Y27GQ-25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *