Masinuta electrica pentru copii Mappy, cu 2 locuri, Drifter Jeep

Masinuta electrica pentru copii, un cadou interesant – TOP 3

Top 3
Cumpara de la eMag

Evolutia tehnologiei si inovatiile nu ocolesc nici industria jucariilor pentru copii. Acestea devin din ce in ce mai realiste, mai interactive si capteaza atentia micutilor aproape instant. Unul dintre cele mai bune exemple in acest sens sunt masinutele electrice. In ciuda faptului ca nu este un concept tocmai nou, masinutele electrice sunt o atractie incredibila pentru copii si se bucura de o popularitate enorma. Desi tindem sa credem ca baietii sunt cei mai interesati de o astfel de masinuta, am ramas surpins sa vad ca fetitele nu se lasa mai prejos.

Din punctul meu de vedere, masinutele electrice reprezinta o forma de divertisment inedita si o jucarie pe care micutul o poate folosi o lunga perioada de timp. Majoritatea modelelor sunt construite si gandite pentru a oferi siguranta deplina si n-ar trebui sa va procupe prea tare acest aspect. Recent am achizitionat o masina electrica pentru fratii mei mai mici (fata si baiat) si pot spune ca dupa 3-4 luni de utilizare inca nu s-au plictisit. Masinuta functioneaza, arata si se comporta exact ca in prima zi.

Sunt zeci de modele in comert din care puteti alege, in functie de preferintele si de bugetul pe care-l aveti. Am observat ca sunt foarte multe masinute la preturi mai mult decat accesibile daca ma intrebati pe mine. Fiecare model in parte are particularitatile si accesoriile lui. Personal, cel mai mult imi plac masinutele electrice care imita design-ul unui autoturism consacrat, fiind un fel de miniaturi. Asadar, daca micutul dumneavoastra are o marca auto sau un model preferat, cel mai probabil puteti gasi o masina electrica care imita modelul respectiv.

Masinuta electrica pentru copii – de ce sa cumparati una.

In primul rand, pe langa faptul ca sunt distractive, masinutele electrice sunt foarte practice. Acestea il vor ajuta sa-si dezvolte diverse aptitudini precum: dexteritate, simtul directiei, aprecierea distantei, rapiditatea reflexelor si vigilenta. Micutul o sa devina mult mai responsabil si mult mai atent atunci cand o sa conduca o astfel de masina. Aceasta vigilenta se va resimti si in comportamentul lui de zi cu zi.

Un alt motiv pe care-l consider important este faptul ca dumneavoastra va puteti relaxa mai mult atunci cand iesiti cu micutul la plimbare. Nu mai trebuie sa carati biciclete, caruturi sau triciclete de fiecare data. Punteti copilul in masina, il lasati sa conduca sau il controlati cu ajutorul telecomenzii si toata iesirea devina mai relaxanta. Bineinteles, va recomand sa lasati copii sa se joace si sa faca cat mai mult sport pentru o dezvoltare sanatoasa. Dar pentru momentele cand nu este posibil acest lucru, o masinuta electrica reprezinta alegerea perfecta.

Masinuta electrica pentru copii – Cum o alegem?

Pret: din punctul meu de vedere, indiferent ca de atractica este o jucarie in prima instanta, copilul se va plictisi intr-un timp relativ scurt. Recomandarea mea este sa alegeti un model de mijloc, sa nu fie prea scump, nici prea ieftin. In general, modelele ieftine sunt de proasta calitate, se strica mai repede si nu dispun de atat de multe functii interactive.

Varsta: masinutele electrice sunt impartite pe anumite categorii de varste. Bineinteles, aceste categorii nu sunt fixate si depinde de la situatie la situatie, dar va recomand sa respectati pe cat posibil indictiile oferite de producator. Asadar, exista masinute electrice pentru intervalele de varsta 0-2 ani, 2-4 ani, 5-7 ani, 8-13 ani si cele pentru copiii de peste 14 ani. Astazi ne vom axa pe 3 modele destinate micutilor cu varsta curpinsa intre 3 si 8 ani.

Tipul masinutei: exista diverse modele si abordari, in functie de inclinatiile si de preferintele copilului. Puteti gasi modele in forma de autoturim, de JEEP, de camion, de ATV, de motocicleta etc. Fiecare are avantaje si dezavantaje pe care trebuie sa le discutati cu micutul inainte de achizitionare.

Baterie: in general, capacitatea bateriilor pentru masinutele eletrice sunt de 6, 12 sau 24 de volti. Trebuie sa luati in considerare faptul ca bateria este o adaptare pentru masinuta pe care o cumparati. De cele mai multe ori, va recomand sa cumparati o baterie de rezerva sau sa o inlocuiti pe cea existenta cand incepe sa dea semne ca nu mai face fata. Autonomia unei asemenea baterii pleaca de la 20/30 de minute si poate ajunge pana la 18-20 de ore, in functie de model. Din experienta mea, masinutele electrice din segmentul mid-range au autonomii de pana la 2-3 ore.

Viteze: viteza maxima pentru categoria de varsta 2-8 ani este limitata la 4-4,5 km/h. Aceasta valoare a fost aleasa din motive de siguranta si pentru ca o puteti urmari intr-un stil de mers alert, fara prea mari dificultati. Viteza masinii este influentata si de puterea motorului, de greutatea copilului si de terenul pe care merge. Cu cat bateria este mai mare, cu atat puterea motorului creste si o sa poata avansa cu incredere chiar si pe terenuri accidentate.

Masuri de siguranta: va recomand sa alegeti modelele care nu au obiecte ce pot rani copilul. De asemenea, cu cat mai putine colturi ascutite, cu atat mai bine. In cazul in care va doriti siguranta maxima pentu micut, puteti sa-l echipati cu o casca de protectie.

Dotari extra: cateva dintre cele mai populare si cool dotari ale masinutelor electrice sunt farurile LED, claxonul, functia de radio/mp3 (cu loc pentru stick/card de memorie), centura de siguranta, pedale pentru acceleratie/frana, schimbator de viteze, diverse elemente de tunning, roata de rezerva, jocuri de lumini, melodii preinstalate (exista modele cu melodii educationale incluse in memorie) etc.

Acestea fiind spuse, in randurile urmatoare va prezint 3 dintre cele mai populare si apreciate masinute electrice in momentul de fata. Modelele alese sunt destul de diferite si se incadreaza in segmentul de mjloc din punct de vedere al pretului. Ramane la latitudinea dumneavoastra si a copilului sa alegeti modelul care va place cel mai mult!

 

Masinuta electrica pentru copii – Tabel comparativ

Model
Mappy Drifter Jeep
Mappy Mercedes Benz ML350
Mappy Aero
Imagine
 
 
 
Greutate maxima suportata
30Kg
25Kg
25Kg
Numar de locuri
2
1
1
Motor
2 motoare de 30V
1 motor de 6V
2 motoare de 6V
Autonomie baterie
aprox. 2 ore
aprox. 1-1,5 ore
 aprox. 2 ore
Link

 

1. Masinuta electrica pentru copii Mappy, cu 2 locuri, Drifter Jeep

Cumpara de la eMag

Masinuta electrica pentru copii Mappy, cu 2 locuri, Drifter Jeep

Primul model din topul de astazi se numeste Mappy Drifter Jeep. Dupa cum puteti observa si din poza, este o masinuta electrica ce imita foarte bine un SUV conceput pentru mersul pe teren accidentat. Daca nu ma insel, este o reinterpretare suficient de realista a modelului Renegade de la Jeep.

Se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 8 ani. Cantareste in jur de 17Kg si suporta o greutate maxima de pana la 3KG. Marele avantaj al masinutei Mappy Drifter Jeep consta in faptul ca are 2 locuri. In acest fel, devine ideala pentru familiile cu 2 copii sau pentru micutii care au prieteni de aceeasi varsta/greutate.

Mappy Drifter Jeep dispune de 2 motoare independente montate in spate. Puterea motoarelor este de aproximativ 60V (30×2), fiind suficienta pentru a propulsa masinuta cu o viteza de pana la 4,5Km/h. Apreciez faptul ca Mappy Drifter Jeep are schimbator de viteza cu 2 setari pentru inainte si mers cu spatele. In prima treapta, masina atinge 3,2Km/h iar in a doua treapta poate atinge viteza maxima anterior mentionata.

Masinuta se poate conduce independent de catre copil, dar o puteti controla si dumneavoastra prin intermediul telecomenzii incluse in pachet. Mappy Drifter Jeep are centuri de siguranta pentru ambele locuri iar rotile sunt construite din plastic cu o banda de cauciuc in mijlor. Banda de cauciuc este folosita pentru reducerea zgomotului in timpul rularii si pentru a trece mai usor pe un teren accidentat.

Din punct de vedere al accesoriilor, acest model are faruri puternice, diverse elemente sepcifice unui SUV 4×4, proiectoare, oglinzi retrovizoare, claxon, bari de protectie si praguri pentru a urca/cobori mai usor. Autonomia bateriei este de aproximativ 2 ore, iar o incarcare completa se realizeaza in aproximativ 2-3 ore.

Ce are in plus?

  • Are 2 locuri
  • Imi place mult aspectul de SUV
  • Pare cea mai solida
  • Are cea mai mare putere

Ce are in minus?

  • Nu are sistem mp3

2. Masinuta electrica pentru copii cu telecomanda, Mappy, Mercedes Benz ML350

Cumpara de la eMag

Masinuta electrica cu telecomanda pentru copii, Mappy, Mercedes Benz ML350

Urmatorul model pe care vi-l prezint se numeste Mappy Mercedes Benz ML350. Este o varianta mai mica pentru celebra serie de Suv-uri ML de la Mercedes. ML-urile sunt cunoscute pentru luxul, confortul si opulenta pe care o ofera. In ciuda faptului ca este un SUV, capacitatile de Off-Road sunt limitate si se axeaza mai mult pe confort. Aparent, masinuta electrica a preluat majoritatea caracteristicilor si consider ca a iesit o replica foarte reusita.

Este destinata pentru copiii cu varsta de 3-6 ani, suportang o greutate de maxim2 25KG. Spre deosebire de modelul anterior, are doar un singur loc si nu se pot urca mai multi copii in acelasi timp. Mappy Mercedes Benz ML350 dispune de un singur motor cu o putere de 6V, capabil sa impinga masina pana la o viteza de 3,5Km/h. Are schimbator de viteza cu doar 2 trepte: mers in fata si mers in spate.

Bineinteles, si acest model se poate conduce independent de catre copil sau de catre parinti prin intermediul telecomenzii. Lucrul care-mi place cel mai mult la Mappy Mercedes Benz ML350 este interiorul. Inginerii chiar s-au straduit sa imite un interior veritabil de Mercedes, bineinteles, din plastic. Ceasurile, volanul, schimbatorul de viteze si celelalte elemente sunt o reproducere exacta si arata excelent.

Rotile sunt facute dintr-un plastic dur si promit sa reziste bine in timp. Apreciez atentia la detalii iar discurile de frana impreuna cu jantele mi-au provocat un zambet larg. Spre deosebire de modelul anterior, Mappy Mercedes Benz ML350 dispune de sistem mp3 si puteti sa introduceti un stick, un card de memorie sau un cablu auxiliar pentru a asculta muzica.

Autonomia bateriei nu este punctul forte al masinutei. Cel mai probabil, dupa 1-1,5H de utilizare trebuie sa o incarcati. Din cate am inteles, o incarcare completa a bateriei dureaza aproximativ 12 ore.

Ce are in plus?

  • Imita aproape perfect un model Mercedes
  • M-a impresionat atentia la detalii

Ce are in minus?

  • Costa cel mai mult
  • Are cea mai mica autonomie a bateriei

3. Masinuta electrica pentru copii, cu telecomanda, Mappy, Aero

Cumpara de la eMag

Masinuta electrica pentru copii, cu telecomanda, Mappy, Aero

Ultimul model pe care vi-l propun se numeste Mappy Aero. Nu stiu sincer daca imita neaparat un automobil real, dar am impresia ca seamana cu un Chevrolet Corvette. Faptul ca am pus-o pe ultima pozitie nu inseamna ca este o masinuta electrica proasta, chiar dimpotriva. Are cele mai multe comentarii si review-uri pozitive din partea utilizatorilor. Clasamentul este subiectiv si n-ar trebui sa luati in seama felul in care eu le-am clasat.

Mappy Aero este recomandata pentru copiii cu varsta curprinsa intre 3 si 8 ani. Suporta o greutate de maxim 25Kg si are un singur loc. Dispune de doua motoare pozitionate la rotile din spate, motoare care au impreuna o putere de 12V in total. Poate rula cu maxim 3,5Km/h si are 3 trepte de viteza: 2 pentru mers inainte (1,5 km/h, respectiv 3,5 km/h) si una pentru mersul cu spatele. Bineinteles, are schimbator de viteza si pedale pentru acceleratie/franare.

Precum modelele anterioare, se poate conduce de catre copil sau poate fi controlata de parinti prin intermediul telecomenzii. Si la Mappy Aero imi place mult atentia la detalii. Interiorul nu m-a impresionat, dar exteriorul arata senzational. Jantele, rotile, discurile de frana si forma aerodinamica m-au impresionat. Probabil cel mai interesant element su farurile si luminile de pozitie cu LED. Pe timp de noapte arata extraordinar de bine si imita aproape perfect un autoturism modern.

Rotile sunt facut din plastic si cel mai probabil o sa fie putin zgomotoase in timpul rularii. Dispune de sistem mp3 in care puteti introduce un stick, un card de memorie sau un cablu auxiliar. Copilul poate controla volumul, poate schimba melodiile sau opti de tot muzica cand simte nevoia.

Autonomia bateriei poate ajunge pana la maxim 2 ore, un rezultat suficient de bun zic eu. O incarcare completa a bateriilor dureaza aproximativ 8-12 ore, in functie de situatie.

Ce are in plus?

  • Are cel mai mic pret
  • Luminile LED m-au cucerit de la prima vedere
  • Autonomia bateriei

Ce are in minus?

  • Interiorul nu este atat de bine facut ca la modelele anterioare
  • Calitatea rotilor putea sa fie mai buna

Concluzie

Sper ca macar unul dintre modelele prezentate astazi v-a atras atentia si v-a convins sa-l cumparati pentru copilul dumneavoastra. Va recomand sa tineti cont de toate criteriile de achizitie pe care le-am enumerat pe parcursul articolului si sa alegeti masinuta electrica ideala din toate punctele de vedere!

Cumpara de la eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *