Detector de radar Cobra RAD 450

Detector de radar Cobra RAD 450

Accesorii Auto Detectoare radar
 • Pret - 9.6/10
  9.6/10
 • Functii - 9.8/10
  9.8/10
 • Eficienta - 9.5/10
  9.5/10
9.6/10

Pe scurt

Cobra RAD 450 este un detector de radar suficient de bun pe care va recomand sa-l cumparati doar daca cititi cu atentie tot review-ul!

Descriere

In ciuda faptului ca incurajez un stil de condus preventiv si fara incalcarea regulilor de circulatie, cu siguranta o sa intampinam momente/situatii cand vom depasi limita de viteza sau cand vom face anumite greseli. Ca sofer, este destul de frustrant sa primesti amenzi, indiferent de motivul si valoarea lor. Chiar daca suntem soferi profesionisti si responsabili, toata lumea greseste si trebuie sa acceptam acest lucru. Pentru evitarea amenzilor/sanctiunilor, va recomand achizitionarea unui detector de radar. Desi aplicatiile mobile precum Waze au capatat o popularitate enorma si lumea renunta la detectoarele de radar, consider ca acestea din urma sunt inca cea mai buna solutie de prevenire.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

In randurile urmatoare va prezint detectorul de radar Cobra RAD 450. Este produs de catre compania japoneza Uniden, un gigant in aceasta industire. Parerile referitoare la Cobra RAD 450 sunt impartite, dar se bucura de o popularitate crescuta, cel putin pe teritoriul Romaniei. Va las pe dumneavoastra sa-l descoperiti si sa dediceti daca merita cumparat.

Cumpara de la eMag

Detector de radar Cobra RAD 450

Aspect si specificatii

Pentru persoanele care nu stiu, radarele folosite de catre Politia Romana emit un semnal care are ca traiectorie o anumita banda de emisie. Pentru Romania, banza de emisie este K si functioneaza in baza efectului Doppler. Cu alte cuvinte, cand o masina in miscare este in directia semnalului de la aparatul radar, aceasta reflecta unda si se intoarce cu frecventa schimbata, in functie de viteza de deplasare.

RAD 450 este capabil sa identifice de la distanta majoritatea dispozitivelor radar din Romania, exceptand cele moderne sub forma de pistol. Conform producatorului, detectorul poate sa intercepteze semnalele radar de la o distanta curpinsa intre 650 si 800 de metri. Din cate am inteles de la utilizatori, putine sunt situatiile in care functioneaza la aceasta capacitate. In general, Cobra RAD 450 detecteaza radarul cu circa 150-200 de metri inainte.

RAD 450 dispune de tehnologia LaserEye, tehnologie care poate sa identifice semnalele laser atat din fata, cat si din spate. Impreuna cu functia Istant-On Ready, detectorul este capabil sa receptioneze semnalele emise in mod instant. Dupa cum v-am spus si in introducere, parerile sunt impartite. Unele persoane spun ca functioneaza excelent, altele reclama faptul ca identifica mult prea greu semnalele si nu au timp sa reactioneze.

RAD 450 poate sa evite alarmele false generate de benzile de detectie precum X sau Ka. Tehnologia Premium Anti-Flashing Circuitry reduce in mod automat toate altertele emise de alte surse, exceptand cele folosite de catre Politie. Din cate am inteles, poate diferentia pana si semnalele emise de tehnologiile Cruise Control sau sistemele de evitare a coliziunilor. Cu riscul de a repeta o anumita informatie de prea multe ori, si in acest caz utilizatorii au raportat probleme. Unii dintre ei raporteaza faptul ca radarul emite o multime de alterte false, in timp ce altii spun ca functioneaza excelent.

Un avantaj important al detectorului de radar Cobra RAD 450 este faptul ca dispune de modurile City, respectiv City Max. Din punctul meu de vedere, un detector de radar fara modul special pentru oras nu merita achizitionat. Dupa cum bine stiti, in orase, sunt mult mai multe sanse sa primiti altere false din cauza sensibilitatii in banda X. De asemenea, detectorul are si modul Highway care, la viteze mari, devine activ pe absolut toate benzile de emisie.

Din punct de vdere al confortului, Cobra RAD 450 este foarte bine conceput si n-o sa va oboseasca in timpul condusului. Acesta reduce automat intensitatea avertizarilor sonore atunci cand activati functiile AutoMute sau Quiet Drive. Display-ul OLED din dotare o sa va afiseze in permanenta informatii precum: banda in care semnalul a fost detectat, frecventa semnalului si intensitarea acestuia. Mai mult decat atat, Cobra RAD 450 poate sa ofere informatii vocale despre semnalele receptate datorita functiei VoiceAlert. Nu in ultimul rand, detectorul dispune de un Dark Mode pe care va incurajez sa-l folositi pe timp de noapte. Afisajul devine negru si n-o sa va incurce atunci cand conduceti.

Ca si constructie, Cobra RAD 450 are o forma compacta si poate fi montat fara probleme in orice autoturism. Materialele din care este realizat sunt de foarte buna calitate si pormit sa reziste la temperaturi extreme.

Cumpara de la eMag

Cobra RAD 450 Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret ok
 • Modurile City si City Max
 • O multime de functii/tehnologii utile
 • Display OLED
 • Constructie compacta

Cobra RAD 450 Contra

 • Parerile sunt foarte impartite despre detectorul Cobra RAD 450. Unele persoane spun ca functioneaza excelent, altele sunt dezamagite
 • Face parte dintr-o categorie de pret unde exista o multime de alternative

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unui detector de radar bun ce are o multime de functii/tehnologii utile, Cobra RAD 450 este o alegere pe care va recomand sa o luati in calcul!

Cumpara de la eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *