Centrala murala in condensatie VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5

Centrala murala in condensatie VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5

Centrale
 • Pret - 9.7/10
  9.7/10
 • Functii - 9.7/10
  9.7/10
 • Eficienta - 9.8/10
  9.8/10
9.7/10

Pe scurt

VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 este o centrala foarte eficienta pe care o recomand!

Descriere

Nu incape indoiala atunci cand spunem ca centralele murale in condensatie sunt printre cele mai eficiente si performante metode de a incalzi o locuinta. Acest lucru a fost demonstrat de diversi specialisti si de multe teste/analize care le plaseaza in locurile fruntase atunci cand vorbim despre eficienta in special. Alegerea unei centrale nu este tocmai o actiune usoara si trebuie sa tineti cont de cativa factori importati: suprafata care necesita incalzita, tipul imobilului, izolarea care s-a folosit, accesul la reteaua de gaze, cat de mult zgomot produce, cat este de eficienta etc.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Preturile centralelor murale in condensatie variaza destul de mult. Conteaza brand-ul pe care-l alegeti, specificatiile centralei, functiile sale, tehnologiile de care dispune si alte lucruri asemanatoare. Printr-o singura cautare, puteti vedea ca preturile variaza intre 2500 si 30.000 de lei pentru cele mai avansate modele.

In randurile urmatoare va propun centrala VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5. Vaillant este un produs foarte cunoscut in aceasta industrie si concureaza direct cu giganti precum: Bosch, Ariston sau Motan. Acest model merita luat in considerare si consider ca ofera un raport calitate-pret corect.

Cumpara de la eMag

Aspect si specificatii

Centrala murala in condensatie VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 este o centrala proiectata si gandita pentru utilizarea rezidentiala. Din specificatiile produsului, reiese faptul ca centrala poate incalzi o supafata de pana la 220mp fara probleme. Asadar, este ideala pentru casele medii si mari, facand fata cu brio. Bineinteles, centrala se foloseste atat pentru incalzire, cat si pentru prepararea apei calde. Din pacate, VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 se poate folosi doar cu gaz natural si nu puteti apela la GPL.

Puterea maxima utila pentru incalzire ajunge la 26,5Kw iar pentru prepararea apei calde atinge valoarea de 30Kw. Intervalul de temperatura se invarte in jurul intervalului de 36-65 de grade Celsius iar debitul de apa calda este de aproximativ 14.4L pe minut. Un lucru pe care-l apreciez enorm la centrala VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 este silentiozitatea. Conform producatorului, in timpul functionarii la capacitate maxima, centrala produce un zgomot de apoximativ 45 de decibeli. Cu alte cuvinte, aproape ca nu o auziti functionand, fiind mai silentioasa decat un frigider modern de ultima generatie.

In cazul lui VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 s-a folosit un sistem revolutionar de modulare a amestecului aer-gaz. In acest fel, centrala devine mult mai eficienta si o sa consume mai putine resurse in comparatie cu alte modele concurente. Tirajul de evacuare al gazelor arse este fortat si mentionez ca centrala are un vas de expansiune cu o capacitate de aproximativ 10L. Dispune de un sistem special anti-inghet care nu-i permite ghetii sa se formeze, indiferent de temperatura.

Un lucru pe care nu l-am vazut la VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 si pot spune ca ma deranjeaza este lipsa Wi Fi-ului. Centrala nu se poate conecta la internet si nu poate fi controlata prin intermediul unei aplicatii pentru telefonul mobil. Pentru multe persoane sunt convins ca acest lucru nu reprezinta un dezavantaj major, dar alte modele concurente dispun de aceasta caracteristica. Este mult mai usor sa controlezi temperaturile, modurile de functionare si alte functii direct pe telefon. Tinand cont totusi de celelalte beneficii oferite, n-am sa o “depunctez” considerabil.

Panoul de comanda este complet digital si aveti la dispozitie un display generos pe care sunt afitate informatiile de care aveti nevoie. Interfata este una user-friendly si o sa va obisnuiti in scurt timp cu toat butoanele/modurile de functionare. Din cate am inteles, are mai multe moduri de functionare din care puteti alege: confort, vancata, auto si manual. Daca ma intrebati pe mine, modul auto este cel mai util deoarece ii permite centralei sa-si faca singura toate setarile necesare in functie de temperaturi si de dorintele dumneavoastra.

La momentul scrierii review-ului, centrala murala in condensatie VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 are un pret foarte bun si vine cu o garantie de minim 2 ani, in functie de cum alegeti. Va recomand sa centrala sa fie instalata de catre personal autorizat. Daca este montata de catre o persoana neautorizata, garantia se pierde automat si va puneti viata/siguranta in pericol.

Cumpara de la eMag

Centrala murala in condensatie VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5

Pro

 • Brand de incredere
 • Raport calitate-pret ok
 • Extrem de silentioasa
 • Panou de comanda digital cu display
 • Foarte eficienta
 • Design modern si minimalist
 • Poate incalzi o suprafata de pana la 220mp

Contra

 • Nu dispune de Wi Fi
 • Face parte dintr-o categorie de pret unde exista o multime de alternative

Concluzie

Daca sunteti in cautarea unei centrale murale in condensatie foarte eficienta si de buna calitate, VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 reprezinta o optiune excelenta.

In cazul in care considerati ca VAILLANT ecoTEC plus VUW INT II 306/5-5 nu este potrivita, va recomand sa vizitati categoria “Centrale” de pe site-ul nostru unde am prezentat cateva alternative cel putin la fel de interesante.

Cumpara de la eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *