Televizor LG OLED 4K

Cele mai bune Smart TV-uri – Top 3

Top 3

Introducere

Vezi gama completa!

Cele mai bune SmartTV

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Televizoarele de tip SMARTV sunt extrem de populare in randul utilizatorilor din toata lumea. Sunt atat de cautate deoarece se pot face o multime de lucruri cu ajutorul lor, nu doar simpla vizionare a canalelor TV. De exemplu, puteti viziona filme/seriale pe platformele preferate, puteti sa va jucati, puteti sa instalati diverse aplicatii sau sa navigati pe internet. Posibilitatile pe care le ofera sunt enorme si continua sa creasca de la o zi la alta. Toti se intreaba care sunt cele mai bune Smart TV ?

Ca orice dispozitiv inteligent care poate face atatea lucruri, Smartv-urile au un sistem de operare. Cele mai populare sisteme de operare din industrie sunt Android TV, Tyzen OS de la Samsung sau WEB OS de la LG. Ca sa ruleze aceste sisteme de operare, ele au componente precum procesor, procesor de imagine, memorie RAM si memorie interna.

Preturile lor au scazut destul de mult din cauza concurentei stranse dintre producatori. Daca pana acum cativa ani un astfel de SmarTV cu o diagonala decenta si cu rezolutie FullHd costa cateva mii de lei, in momentul de fata puteti gasi modele chiar si sub 1000 de lei. Exista variante pentru toate tipurile de persoane si pentru toate buzunarele. Cert este faptul ca in prezent nu merita sa cumparati un televizor normal si ar trebui sa va orientati catre un SmartTV deoarece au preturi rezonabile si ofera o multime de posibilitati.

Cele mai bune Smart TV – Cum le alegem

Vezi gama completa!

Cele mai bune SmartTV

In randurile urmatoare am sa va prezint criteriile pe care eu le consider cele mai importantate atunci cand doriti sa achizitionati un SmarTV. Este foarte probabil ca preferintele si cerintele mele sa difere fata de ale dumenavoastra, dar macar va puteti face o idee generala:

  1. Pretul reprezinta cel mai important factor de decizie din punctul meu de vedere. Variaza foarte mult in functie de modelul ales, de diagonala acestuia, de tipul ecranului sau de functiile speciale pe care le are. Daca nu sunteti o persoana foarte pretentioasa si va doriti un SmartTV decent, puteti plati intre 800 si 3000 de lei. In schimb, daca apreciati calitatea imaginii iar bugetul nu reprezinta o problema, puteti plati intre 4000 si 20.000 de lei pentru modelele de top.
  2. Diagonala display-ului este de asemenea un criteriu esential. Desi majoritatea persoanelor isi doresc diagonale cat mai mari, trebuie sa va ganditi la spatiul unde doriti sa montati televizorul. Intr-un spatiu mic nu este recomandata o diagonala mai mare de 109 cm deoarece o sa stati prea aproape de televizor, lucru care se traduce prin dureri de ochi/cap precum si o vedere de ansamblu mai proasta. Pentru spatiile mari, va recomand diagonale cat mai generoase
  3. Tipul Ecranului conteaza foarte mult. Dupa cum am mentionat si mai sus, aici depinde foarte mult de preferintele si asteptarile dumneavoastra. Daca nu cautati cea mai buna calitate a imaginii, puteti opta pentru ecranele de tip LED care se vad foarte bine. Daca claritatea imaginii reprezinta prioritatea numarul 1, va recomand sa va orientati catre televizoarele cu ecrane OLED. Acestea din urma se adreseaza in special persoanelor pretentioase si cu bugete mai mari.
  4. Review-urile si comentariile nu trebuie ignorate. Inainte sa faceti o alegere, cautati mai multe modele in bugetul dumneavoastra dupa care incepeti sa va documentati despre ele. Exista mii de surse de unde puteti afla informatiile pozitive/negative. Probabil cea mai de incredere sursa sunt comentariile pe care le lasa uitilziatorii in sectiunea dedicata de pe magazinele online. Trebuie sa aveti grija si la aceste surse pentru ca pot fi masluite in vederea obtinerii unor vanzari mai mari.

Cele mai bune Smart TV – Tabel Comparativ

Televizor LG OLED 4K
Televizor OLED Smart Android Philips, 139 cm, 55OLED803/12
Televizor 4K Samsung 55Q6FN
Model
LG OLED55B8PLA
Philips 55OLED803/12
Samsung 55Q6FN
Diaognala ecran
139cm
139cm
138cm
Tip Ecran
OLED
OLED
OLED
Rezolutie Maxima
4K
4K
4K
Compatibil HDR10+
DA
DA
DA
Subwoofer integrat
DA
DA
 DA
Link

In topul de astazi am decis sa includ 3 dintre cele mai bune si premium Smartv-uri de pe piata din Romania. Toate se incadreaza intr-o categorie de pret ridicata si sunt niste televizoare excelente. Au ecrane OLED, diagonale asemanatoare si o multime de functii/tehnologii incredibile.

1. LG OLED55B8PLA

Cumpara de la eMag!

Televizor LG OLED 4K

Locul 1 in topul de astazi este ocupat de catre modelul celor de la LG. Din punctul meu de vedere, este cel mai bun televizor Smart 4K OLED daca ne raportam la toate avantajele pe care le ofera. Are un design absolut superb, aproape de perfectiune. Constructia este foarte slim iar marginile ecranului aproape ca nu exista. Chiar arata excelent si garantez ca se va potrivi in orice incapere doriti sa-l instalati.

 Ecranul lui OLED55B8PLA este efectiv incredibil, unul dintre cele mai bune pe care le-am vazut vreoata. Masoara 139cm in diagonala, are o rezolutie 4K si este de tip OLED, cea mai avansata tehnologie in prezent. Cei 8.000.000 de pixeli cu autoiluminare si procesorul grafic Alfa 7 fac ca imaginle sa arate senzational. Culorile sunt atat de vii si vibrante incat nu-ti vine sa-ti iei ochii din fata ecranului. Contrastele si unghiurile de vizualizare sunt fara repros iar experienta de vizionare pe care o ofera se apropie cu cea din cinematografe. Dispune si suporta o multime de tehnologii superioare de imagine: Ultra Luminance Pro, 4K HDR Cinema, Doby Vision, Billion Rich Colours, Collor Accuracy, Infinite Contrast, Noise reduction si altele. Va recomand sa-l testati intr-un magazin sau intr-un showroom pentru a intelege cu adevarat potentialul acestui SmarTV exceptional.

 Auditia pe OLED55B8PLA a fost dusa la alt nivel. Inginerii de la LG au implementat tot ce este mai bun si mai nou in industrie. Astfel, difuzoarele stereo impreuna cu tehnologii precum Dolby Atmos, Dolby Surround, Clear Voice 3, Lg Sound Sync, Adaptive Sound Control, DTS decoder, Hi-FI Audio, Magic Sound Tuniing transforma sunetul intr-o adevarata arta. Ofera un sunet puternic, clar, spatial si incredibil de precis. Este capabil sa produca un sunet surround genial, sunet care credeam ca se poate obtine doar dintr-un sistem audio sau dintr-un soundbar separat. Chiar am ramas impresionat de calitatea sunetului si consider ca o sa-i multumeasca si pe cei mai pretensiosi utilizatori.

 Pe partea de SMART, LG OLED55B8PLA se descurca excelent. Sistemul lor de operare, WebOS, este unul dintre cele mai bune si fluide sisteme de pe piata. Alaturi de procesorul puternic quad core, puteti vizualiza continut 4K la o calitate uimitoare si fara nici cea mai mica problema. Magazinul lor de aplicatii este suficient de variat incat puteti gasi toate programele de care aveti nevoie, inclusiv YouTube, HBO, Netflix etc. In plus, puteti face mirracasat (adica sa oglinditi ecranul telefonului/laptop-ului direct pe televizor), puteti sa redati continut audio/video prin Bluetooth si chiar sa vizualizati continut 360 cu ajutorul aplicatiei dedicate. Din punctul meu de vedere nu-i lipseste absolut nimic si este un pachet complet.

Conectivitatea este de asemenea la cel mai inalt nivel. Regasim pe acest model: 4 porturi HDMI pentru conectarea laptop-ului sau a consolei de jocuri, 1 port jack pentru conectarea castilor sau a unui sistem audio extern, 3 porturi USB, un port pentru antena digitala, Bluetooth, port LAN pentru internet, slor Ci+ (o cartela oferita de catre distribuitorul de televiziune care decodeaza programele TV) precum si un modul WI FI capabil de viteze foarte bune.

Ce are LG OLED55B8PLA in plus fata de celelalte 2 modele?

  • Cel mai echiibrat ecran
  • Cel mai bun sunet
  • Cel mai bun raport calitate-pret

Ce are in minus?

  • Este cel mai scump

2. Philips 55OLED803

Cumpara de la eMag!

Televizor OLED Smart Android Philips, 139 cm, 55OLED803/12

Locul 2 ii revine televizorului de la Philips in topul Cele mai bune smart tv. Modelul 55OLED803/12 are si el un design excelent din toate punctele de vedere. Arata bine, este foarte subtire, are margini minuscule si inca de la prima vedere lasa impresia unui produs premium. Sincer sa fiu, cred are cel mai bine-gandit si premium design din toate modelele prezentate astazi,

Dislpay-ul lui 55OLED803/12 mi-a produs o surpriza tare placuta. Desi poate nu este la fel de colorat si vibrant ca cel de la LG, ofera o imagine extrem de buna. Apreciez faptul ca au calibrat culorile si contrastele intr-un mod cat mai natural. Eu personal sunt fanul imaginilor care se apropie de realitate, chiar daca nu sunt atat de placute pentru ochi. Experienta de vizionare per total este foarte buna, indiferent ca doriti sa vedeti filme/seriale sau sa va jucati pe consola. Suporta continut HDR SI HDR10, un standard folosit de regirozi si producatori video in productiilor lor. Imaginile HDR sunt mai clare si mai luminoase in comparatie cu imaginile 4K standard. Masoara 139cm in diagonala, are rezolutie 4K si dupa parerea mea este unul dintre cele mai bine calibrate ecrane din industrie.

Din punct de vedere al sunetului, 55OLED803/12 sta foarte bine. Dispune de difuzoare stereo cu o putere de 50W fiecare si un subwoofer integrat de 30W. Se aude foarte tare, puternic, clar si are un bass neasteptat de bun. Nu credeam ca dintr-un televizor fara alte sisteme audio suplimentare pot iesi note joase atat de profunde. Ca si tehnologii, Philips a optat pentru DTS HD Premium Sound care ofera un plus de calitate in anumite situatii. Per total, experienta audio este una buna si nu cred ca sunt necesare sisteme suplimentare pentru vizionare de filme/seriale in conditii decente. Desi apreciez abordarea cu subwoofer-ul integrat, Samsung si LG parca s-au descurcat mai bine cand vine vorba despre claritatea sunetului.

Are una dintre tehnologiile mele preferate. Ea se numeste AmbiLight si presupune niste lumini de tip LED care se sincronizeaza automat cu imaginea de pe ecran, oferind in jurul televizorului un efect de lumina ambientala. Atunci cand vizualizati un film, un serial sau un videoclip captivant iar camera este intunecata, acest AmbiLight efectiv imbunatareste experienta de vizionare enorm. Va recomand sa incercati cel putin o data aceasta tehnologie si va garantez ca n-o sa regretati.

Conectivitatea de pe Philips 55OLED803/12 ofera tot ceea ce aveti nevoie. Dispune astfel de 2 porturi USB, 3 porturi HDMI, 1 port jack, un port digital audio optic, un slot CI+, un port LAN pentru internet precum si un modul Wi Fi capabil de viteze foarte bune. Din pacate nu dispune si de Bluetooth, dar acest lucru nu m-a deranjat prea tare. Nu am mai explicat fiecare port ce face intrucat am mentionat mai sus.

Cand vine vorba despre partea de Smart, Philips 55OLED803/12  nu dezamageste. Sistemul de operare este Android, cel mai raspundit si customizabil sistem din industrie. Puteti gasi si instala sute de mii de aplicatii din Google Play, fiind cel mai mare magazin de aplicatii din lume. Totul ruleaza fluid si rapid datorita procesorului quad core puternic, respectiv a memoriei Ram. Nu am observat intarzieri si lag iar continutul 4K de pe platformele de streaming ruleaza perfect. Un lucru interesant este faptul ca dispune de asistent Google integrat, deci puteti efectua cautari sau diverse actiuni cu ajutorul controlului vocal.

Ce are Philips 55OLED803/12  in plus fata de celelalte 2 modele?

  • Cel mai frumos si premium design
  • Cel mai natural ecran
  • AmbiLight

Ce are in minus?

  • Ofera un sunet inferior in comparatie cu modelele de la Samsung si LG
  • Desi are Android TV, sistemele WebOs de la LG si Tyzen OS de la Samsung sunt mai bine integrate

3. Samsung 55Q6FN

Cumpara de la eMag!

Televizor 4K Samsung 55Q6FN

Ultimul loc in topul de azi: cele mai bune smart tv”, il ocupa televizorul celor de la Samsung. Acest lucru nu inseamna ca este un televizor prost, ci doar ca se afla pe ultima pozitie in preferintele mele. Are un design foarte frumos, elegant si slim. Marginile sunt extrem de subtiri dar nu-mi place muchia de jos vopsita in alta culoare. Fara doar si poate este un produs premium, asa cum ne-a obisnuit Samsung de fiecare data.

Ecranul lui 55Q6FN este exclent pentru persoanele care apreciaza culorile suprasaturate si vii. Eu sunt adeptul culorilor mai naturale, dupa cum am mentionat si mai sus. Masoara 138cm in diagonala si are rezolutie 4K de asemenea. Imaginile sunt foarte colorate, vibrante si ies in evidenta. Pentru majoritatea utilizatorilor, ecranele produse de Samsung sunt cele mai apreciate. Suporta tehnologii superioare de imagine precum: Contrast Enchancer, Wide Viewing Angle, Supreme UHD Dimming, Mod Film si Natural Mode Support. De asemenea, este capabil sa redea continut HDR10+, cel mai inalt standard de imagine pe care l-am explicat mai sus.  Functiile Q implementate de Samsung (Q Engine, Q contast si Q colour) imbunatatesc considerabil imaginea, analizand automat fiecare tip pe continut pe care-l vizualizati. Per total sunt multumit de experienta generala dar mi-ar fi placut sa fie culorile ceva mai apropiate de realitate.

Auditia de pe 55Q6FN mi-a placut. Cele 2 difuzoare stereo cu o putere de 40W si subwoofer-ul integrat ofera un sunet puternic, clar si spatial. In unele situatii se simte si un bass decent care imbogateste experienta generala. Este compatibil cu Dolby Digital Plus, Multiroom Link si Bluetooth audio care imbunatatesc calitatea sunetului si va ofera posiiblitatea de a asculta muzica prin Bluetooth. Din pacate, Samsung a renuntat la DTS si foarte multi utilizatori s-au plans de acest lucru. Sincer sa fiu, cred ca este una dintre cele mai proaste decizii pe care compania le-a adoptat in ultimii ani de zile.

Conectivitatea modelului 55Q6FN va asigura toate cele necesare. Astfel, aveti la dispozitie 2 porturi USB, 4 porturi HDMI, un port digital audio optic, un port jack, un sloc CI+, un modul Wi Fi capabil de viteze foarte bune precum si Bluetooth in versiunea 5.0. Nu cred ca-i lipseste nimic la acest capitol si va ofera multiple posibilitati de conectare. Unele persoane s-au plans de faptul ca Wi Fi-ul pica cam des si intrerupe vizionarea continutului in cele mai proaste momente. Nu este o defectiune general intrucat majoritatea cumparatorilor nu s-au plans de acest lucru.

Pe partea de Smart, Samsung 55Q6FN se prezinta excelent. Ruleaza sistmeul meu preferat de operare din industrie, si anume Tyzen Os. Totul se misca perfect, fluid, rapid si nu exista intarzieri. Magazinul de aplicatii gazduieste o gama larga de software-uri pe care le puteti descarca/instala. In unele situatii  observat ca la redarea continutului 4K exista o anumita intarziere, lucru ciudat dat fiind ca procesorul quad core este unul puternic. Cel mai probabil are legatura cu problema Wi Fi-ului pe care am amintit-o mai sus, altfel nu-mi explic. Apreciez faptul ca televizorul are un asistent integrat care va permite sa efectuati comenzi vocale si tehnologia Steam Link care va ofera posibilitatea sa rulati jocurile de pe laptop/PC direct pe ecranul televizorului fara o unitate separata. Bineinteles, dispune si de mirracast, o tehnologie pe care v-am prezentat-o si in cazul modelelor anterioare.

Ce are Samsung 55Q6FN in plus fata de celelalte 2 modele?

  • Cel mai mic pret
  • Cel mai viu colorat si contrastant ecran (personal nu apreciez asta)
  • Cel mai bun sistem de operare

Ce are in minus?

  • Nu suporta DTS
  • Exista unele probleme cu Wi Fi-ul
  • Parca Samsung nu s-a straduit atat de mult cu acest model, cel putin asa mi-a lasat impresia

Cele mai bune Smart TV – Concluzie

Toate cele 3 modele prezentate astazi sunt niste Smartv-uri excelente. Dupa cum precizez la finalul fiecarui top pe care-l fac, clasamentele sunt realizate in functie de preferintele si necesitatile mele. Decizia finala va apartine in totalitate si trebuie sa puneti in balanta dezavantajele/avantajele fiecarui model pentru a face alegerea perfecta pentru dumneavoastra. Pot sa va asigur ca indiferent de modelul ales n-o sa ramaneti dezamagit.

Vezi gama completa!

0 thoughts on “Cele mai bune Smart TV-uri – Top 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.