Cel mai bun aparat de sudura MIG – Top 3

Top 3

Introducere

Industria prelucrarii metalelor a avansat intr-un ritm accelerat. Pe piata au inceput sa apara tot felul de unelte de taiat, sudat si indoit diferite tipuri de metale. Totusi, in acest articol ne vom concentra mai mult atentia asupra uneltelor de sudat, si anume aparatele de sudura.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Produs
Velt
KraftDele
Mac Allister
Imagine
Descriere
Aparatul de sudura de la Velt este un aparat profesional cu sudura cu electrod, sarma si gaz. Ideal pentru orice tip de sudura.(Vezi pretul la eMag)
Aparatul de sudura de la KraftDele este un aparat profesional cu sudura cu electrod, sarma si gaz. Ideal pentru otel si alte aliaje asemanatoare.(Vezi pretul la eMag)
Aparatul de sudura Mac Allister este un aparat semiprofesional. Ideal pentru uz casnic si utilizare ocazionala industrial.(Vezi pretul la eMag)

Atat aparatele de sudura industriale, cat si cele pentru uz casnic au devenit tot mai performante. Producatorii au inceput sa faca aparatele de dimensiuni mai reduse, greutate redusa, dar sa isi pastreze aceeasi putere de sudura si intensitate. Pentru cei care efectueaza diferite munci si prin gospodarie cu aparatul de sudura, un aparat profesional sau semiprofesional este alegerea potrivita.

Cu siguranta, cu totii ati mai vazut pana acum cel putin o data un aparat de sudura. Principiul de functionare este destul de simplu: o unitate centrala cuplata la priza, care furnizeaza tensiune de sudura, un cablu cu un cleste in varf folosit drept masa de sudura si un cablu cu cap de sudura portelectrod pe care se ataseaza electrodul. Acesta este un aparat de sudura clasic, totusi au aparatu si aparate cu alt tip de sudura infara de electrod, si anume cele MIG. Acestea folosesc sudura cu gaz, cu sarma plina sau tubulara. Despre acestea vom discuta in acest articol si vom vedea top 3 cele mai bune in aceasta gama.

Cel mai bun aparat de sudura MIG – cum il alegem?

In functie de intensitatea muncii pe care o desfasurati, primul si cel mai important aspect este capacitatea de lucru suportata de aparatul de sudura. Principala problema a majoritatii aparatelor de sudura nu este puterea la care acestea lucreaza, ci racirea si capacitatea de a rezista la o durata lunga de folosire. Este important sa aiba si o protectie impotriva supraincalzirii si a supratensiunii pentru a evita diferitele probleme ce pot sa apara.

Un alt lucru important de care sa tineti cont este tipul de aparat de sudura. Exista 3 tipuri de aparate de sudura: profesional, semiprofesional si hobby. Cele profesionale sunt folosite la munci mai serioase, chiar in mod industrial intrucat au o capacitate mare de sudare. Acestea se pot folosi si pentru munci in gospodarie. Cele semiprofesionale sunt dedicate muncilor intense ocazionale, nefiind la fel de potente ca cele profesionale. Cele hobby sunt dedicate exclusiv muncilor pe langa casa si gospodarie.

Un ultim aspect foarte important este, bineinteles, raportul calitate-pret. Exista multe aparate de sudura care ofera diferite functii, insa daca nu veti avea nevoie de aceste functii, mai bine optati pentru un aparat mai ieftin care are exact ceea ce aveti nevoie. Totusi, pentru cei care folosesc des un aparat de sudura, multe dintre functii vor fi foarte utile. Sa vedem acum, care sunt top 3 aparate de sudura in opinia mea.

Cel mai bun aparat de sudura MIG – Tabel comparativ

Nume produs
Velt
KraftDele
Mac Allister
Imagine
Tensiune sudura
180 A
250 A
160 A
Display digital
Da
Da
Nu
Functie supraincalzire
Da
Nu
Nu
Sudura cu gaz
Da
Da
Nu
Link

1.Invertor de sudura profesional Velt MIG/MMA 180

Cel mai bun aparat de sudura MIG

Pe primul loc in acest top,Cel mai bun aparat de sudura MIG, am ales sa plasez aparatul de sudura de la Velt. Principalul motiv pentru care se afla pe primul loc este ca ofera o gama larga de sudura, suportand suduri cu sarma, cu electrod invelit, cu gaz, cu sarma plina sau tubulara. In plus, are multe functii importante si interesante.

Compania Velt este o companie romaneasca producatoare de aparate de sudura profesionale si industriale. Ofera o gama larga de aparate de sudura si pana in prezent au reusit sa obtina o rata de probleme de service cu aparatele de sub 1%. Cei de la Velt sunt recunoscuti pentru calitatea si profesionalismul de care dau dovada prin produsele lor.

Sa vedem cu ce se lauda acest aparat de sudura de la Velt 180.

Descriere si specificatii tehnice

Principala caracteristica a acestui aparat de sudura de la Velt este ca poate suda cu aproape orice tip de electrod si sarma. Este ideal pentru o utilizare indelungata si la o intensitate ridicata. In plus, este compact si eficient pentru a putea fi folosit la capacitate maxima.

Torta de sudura MIG/MAG este de dimensiuni mari pentru un regim de utilizare ridicat, permitand suduri de calitate. Sudura nu deformeaza materialul pe care este utilizata si nu creste temperatura zonei de lucru prea mult.

Acest aparat de la Velt este dotat cu un sistem de ventilatie fortat si protectie cu termostat, ceea ce il face sa reziste la temperaturi inalte. Dispune de un panou frontal digital, care indica informatii despre parametri de sudare, precum: indicator pentru reglarea vitezei de avans a sarmei, comutator pentru reglarea curentului de sudare de tip MIG, buton de reglare a curentului de sudare de tip MMA, buton derulare sarma pentru a introduce sarma pe pistolet.

Vine cu doua display-uri, unul care afiseaza tensiunea de sudare, iar celalalt afiseaza curentul in timpul sudarii. Vine cu functii specifice celor de la Velt, precum Arc Virtute pentru reglarea lungimii arcului, S/L pentru comutare de pe functia de sudare continua pe cea de sudare prin punctare si un indicator LED care indica functionarea aparatului.

Vine cu functie de protectie termica, care in momentul cand aparatul a atins o temperatura prea mare, indicatorul LED se va aprinde, iar aparatul trebuie lasat pornit fara a se suda pana acest LED se stinge. In plus, vine cu o borna de legatura a cablului port electrod pentru electrozii inveliti si o borna de legatura a cablului de masa.

In pachet, pe langa aparatul de sudura vom regasi: o perie de sarma cu ciocanel pentru zgura, cablu cu cleste de masa lung de 2 metri, pistolet MIG/MAG de 3 metri, o duza conica pentru gaz, o duza de 0.8 mm si una de 1 mm, un furtun pentru gaz si un cablu cu cleste. In plus, aparatul vine si cu maner pentru transport.

Se alimenteaza la priza de 230 V si produce un curent maxim de 180 A. Are o greutate totala de 16 kg, fiind relativ usor de transportat datorita manerului. Acest aparat de la Velt este de tip profesional, fiind ideal pentru sudurile pe oteluri aliate, aluminiu si alte aliaje asemanatoare.

Invertor de sudura profesional Velt MIG/MMA 180 – Pro

 • Posibilitatea de sudura pe gaz, cu sarma si cu electrod invelit
 • Protectie termica
 • Display central cu informatii despre parametrii de sudura
 • Sistem de ventilatie si protectie cu termostat
 • In pachet sunt incluse si diferite accesorii
 • Vine si cu maner de transport
 • Sudura fara intrerupere sau punctata

Invertor de sudura profesional Velt MIG/MMA 180 – Contra

 • Pret destul de ridicat
Specificatii complete

2.Aparat de sudura MIG/MAG KraftDele KD 1837

Cel mai bun aparat de sudura MIG

Al doilea aparat de sudura din acest top, Cel mai bun aparat de sudura MIG, este cel de la KraftDele 1837. Si acest aparat de sudura este de tip profesional, insa poate fi folosit la orice tip de sudura atat industrial, cat si pentru uz casnic. Principalul motiv pentru care am ales sa includ acest aparat este ca poate suda cu orice tip de electrod, cu sarma si cu gaz.

La fel ca cel precedent, si acest aparat de sudura vine cu foarte multe functii interesante si posibilitati de configurare. In plus, este usor de folosit si vine cu cateva accesorii utile. Sa vedem care sunt cateva caracteristici ale acestui aparat de sudura.

Descriere si specificatii tehnice

In primul rand, acest aparat de sudura de la KraftDele are dimensiuni reduse si o greutate relativ mica, de doar 10.8 kg, fiind usor de folosit si transportat. Cei de la KraftDele au pastrat puterea aparatului si capacitatea de sudura continua.

Pe langa functiile de sudare MIG/MAG si MMA, acest aparat foloseste si functii PWM de inalta clasa de modulare a latimii pulsului si IGBT, care este un tranzistor bipolar cu poarta izolata. In  plus, viteza de transmitere a datelor in cablu este stabila, are un consum redus de energie, este silentios si usor de folosit.

Acest aparat de sudura multifunctional are o tehnologie avansata a invertorului ce se caracterizeaza prin eficienta ridicata. Poate fi folosit pentru sudarea otelului cu continut redus de carbon, otel inoxidabil, otel aliat, table subtiri si alte materiale asemanatoare. Pentru sudura otelurilor se pot folosi atat electrozi normali inveliti, cat si sarme tubulare cu autoprotectie tip flux.

Aparatul de sudura KraftDele functioneaza cu sarme pline cu o grosime de 0.6 – 1 mm sau cu sarme tubulare cu diametru de 0.8 – 1 mm, in bobine de 1 sau 5 kg. Pentru alimentare, este suficienta o priza de 230 V, avand o capacitate de curent maxim de 250 A. Vine cu functie “burn-back” pentru a evita supraincalzirea, ventilatoare puternice pentru racire si temporizator. De asemenea, pe display-ul principal pot fi setate tensiunile de lucru, precum si conversia de la electrod normal la sarma sau gaz.

In pachet, pe langa aparatul de sudura vom regasi si un pistol MIG/MAG de 2 metri, un cleste cu cablu pentru masa, un ciocan pentru zgura si o masca de protectie de mana.  Aparatul este rezistent inclusiv si la ploaie, iar temperatura de lucru este de 40 de grade Celsius.

Aparat de sudura MIG/MAG KraftDele KD 1837 – Pro

 • Compact si usor
 • Aparat de tip profesional
 • Suporta sudura MIG/MAG si MMA
 • Functii PWN si IGBT
 • Functie burn-back, ventilatoare si temporizator
 • Display cu informatii despre tensiune si conversie
 • Masca de protectie inclusa
 • Un raport calitate-pret foarte bun

Aparat de sudura MIG/MAG KraftDele KD 1837 – Contra

 • Lipsa mai multor functii
eMag

3.Aparat de sudura Mac Allister Mig 160 A

Cel mai bun aparat de sudura MIG

Pe al treilea loc in acest top se afla aparatul de sudura de la Mac Allister Mig 160. Acesta este un aparat de tip semiprofesional, care poate fi folosit ocazional in mod industrial, dar mai ales pentru diverse munci in gospodarie. Este ideal pentru sudura otelului, aluminiului si altor aliaje asemanatoare.

Un lucru pe care mi-as fi dorit sa il regasesc si la acest aparat de sudura este posibilitatea sudura cu gaz. Insa, pentru majoritatea acesta nu este un minus, intrucat este suficienta sudura cu electrozi si cu sarma. Sa vedem cu ce se lauda acest aparat de sudura.

Descriere si specificatii tehnice

In primul rand, dimensiunile acestui aparat sunt destul de reduse, avand o greutate de aproximativ 10 kg. In plus, manerul de transport este foarte util, iar cele patru picioare din plastic pe care este construit il face sa fie stabil pe orice suprafata.

In partea din fata, regasim cateva fante de ventilatie din care ies si cele doua cabluri pentru masa si pistolul de sudura. Acest lucru permite ca aparatul sa nu se supraincalzeasca si sa aiba o eficienta sporita.

Pe langa fantele de ventilatie, in partea de sus regasim doua comutatoare pentru tensiune si pentru intensitate. Mai are si doua LED-uri indicatoare pentru starea de functionare si pentru supraincalzire.

Pe partea de sudura, suporta o grosime a sarmei intre 0.6 si 1 mm. Capacitatea maxima suportata a rolei de sarma este de 5 kg, fiind suficienta pentru suduri de durate mai lungi. Vine si cu o protectie cu termostat, astfel ca atunci cand atinge o temperatura ridicata, LED-ul va incepe sa palpaie semn ca aparatul trebuie lasat sa se raceasca.

Se alimenteaza la priza de 230 V, iar puterea maxima a sudurii pe care o produce este de pana la 160 A. Este certificat cu un grad de protectie impotriva ploii si a prafului IP21S. Asadar, poate fi folosit chiar si in conditii mai putin favorabile.

In pachet, pe langa aparatul de sudura regasim si cateva accesorii, precum: pistolet MIG/MAG de sudura, un ciocanel pentru zgura, un cleste de masa si un cablu de alimentare de 2 metri.

Aparat de sudura Mac Allister Mig 160 A – Pro

 • Dimensiuni si greutate redusa
 • Comutatoare pentru tensiune si intensitate
 • LED-uri pentru atentionare la supraincalzire si la functionare
 • Protectie IP21S pentru ploaie si praf

Aparat de sudura Mac Allister Mig 160 A – Contra

 • Lipsa sudura cu gaz
 • Lipsa display digital
 • Lipsa mai multe accesorii
Specificatii complete

Concluzie

Asadar, acestea sunt top 3 aparate de sudura de tip MIG. Toate cele 3 aparate pot fi folosite atat industrial, cat si pentru uz casnic. Sunt ideale pentru orice tip de sudura, atat cu sarma, cat si cu electrod invelit. Sper ca acest top v-a ajutat sa gasiti un aparat de sudura potrivit nevoilor dumneavoastra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *