Cel mai bun Ultrabook

Cel mai bun ultrabook – Top 3

Top 3

Introducere

In anul 2020, mobilitatea si portabilitatea sunt absolut esentiale. Lumea calatoreste mult, are nevoie sa-si faca treaba din orice locatie si mare parte din viata noastra se desfasoara online. In ciuda pandemiei si a tuturor problemelor care le-a adus, multi oameni sunt nevoiti in continuare sa calatoreasca si sa munceasca de oriunde s-ar afla. Ca urmare aveti nevoie de cel mai bun ultrabook.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Evolutia tehnologica din ultimii ani este absolut imrpesionanta si nimeni nu poate contesta acest lucru. Am ajuns sa avem smartphone-uri aproape la fel de puternice precum un laptop, laptop-uri aproape la fel de capabile precum un sistem desktop si tablete din ce in ce mai inteligente. In prezent, smartphone-ul/tableta si laptop-ul pot spune ca sunt esentiale pentru persoanele care trebuie sa fie mereu conectate.

Imi place mult iniviativa producatorilor importanti de tablete care doresc, intr-un mod curajos, sa inlocuiasca usor-usor laptop-urile. Recent am testat cateva modele de la Apple si Samsung care aproape ca m-au convins sa renunt la laptop-ul meu si sa le adaug pe lista de achizitii. Estimez ca in viitorul apropiat, tabletele o sa-si recapete popularitatea si vor incepe sa inlocuiasca cat mai multe laptop-uri.

Totusi, pana sa vina acea vreme, trebuie sa recunoastem ca laptop-urile sunt esentiale si reprezinta cea mai buna solutie atunci cand trebuie sa muncim sau sa consumam continut intr-un mod comod, mai ales cand suntem plecati intr-o deplasare. Bineinteles, si laptop-urile au devenit mai puternice, mai compacte si mai complete ca niciodata. Dupa cum bine stiti, si laptop-urile se incadreaza in mai multe categorii la randul lor: notebook-uri, netbook-uri, laptop-uri de gaming, ultrabook-uri si workstation-uri.

Cel mai bun ultrabook

Cel mai bun ultrabook

Astazi am ales sa discut despre categoria mea preferata, si anumie ultrabook-urile. Acestea sunt intr-o continua evolutie si au ajuns la un nivel care efectiv sunt aproape perfecte. Multe dintre acestea au specificatii extraordinare, display-uri uluitoare si baterii mari, toate intr-o carcasa foarte subtire si cantarind sub 1-1,2KG. Din punctul meu de vedere, ultrabok-urile sunt alegerea perfecta pentru persoanele care-si calatoresc mult si isi doresc un laptop puternic, performant, ultra subire si ultra compact. Sa nu mai spun de autonomia bateriei care variaza de la 8 la 20 de ore in functie de model.

Pentru mine, categoria ultrabook-urilor este dominata de catre modelele MacBook de la Apple. Indiferent ca vorbim despre versiunile Pro, Air sau normale, MacBook-urile sunt un etalon atunci cand vorbim despre protabilitate, design, autonomia bateriei si calitatea constructiei. Performantele nu sunt cele mai ofertante si destule persoane se plang de faptul ca se incalzesc usor, dar arta cere sacrificii. Raman la parerea mea si consider ca Macbook-urile domina piata ultrabook-urilor si sunt o alegere excelenta, in ciuda preturilor mari. Abia astept ca Apple sa foloseasca procesoarele proprii pentru MacBook-uri iar acest lucru se va intampla foarte curand.

Totusi, astazi am ales sa nu includ un MacBook in top si sa ma concentrez pe ultrabook-urile cu Windows. Foarte multe persoane folosesc Windows si aceasta platoforma are fanii ei infocati. Desi iubesc MacBook-urile si MacOs-ul, folosesc un laptop cu Windows si n-am de gand sa fac trecerea la Apple prea curand, pe partea de laptop-uri. Asadar, am selectat 3 dintre cele mai bune, performante, ofertante si frumoase ultrabook-uri ale momentului pentru acest top.

Daca ma intrebati pe mine, consider ca aceste 3 modele pe care le-am ales sunt un etalon in industrie si sunt concurentii directi pentru MacBook-urile celor de la Apple. Desi mi-a fost greu sa aleg 3 modele si am fost nevoit sa exlud niste ultrabook-uri senzationale de la Lg sau Huawei, am certitudinea ca ultrabook-urile de la Dell, Asus si Acer o sa fie pe placul dumneavoastra. Desi mi-as fi dorit sa discutam mai mult despre acest subiect si sa intru mai in detaliu, cred ca am spus lucrurile esentiale si in continuare am sa va las cu review-urile celor 3 modele care pe mine m-au incantat.

Cel mai bun ultrabook – Tabel Comparativ

Model

Ultrabook Dell XPS 7390

Asus ZenBook 14 UX434FAC

Acer Swift 5 SF514-54

Poza
Dell XPS 7390
Laptop ultraportabil Asus ZenBook 14 UX434FAC
Laptop ultraportabil Acer Swift 3 SF314-57-78YK
Procesor
Intel Core I7 10710U
Intel Core i7 10510U
Intel Core I5-1035G1
Placa video
Intel UHD Graphics
Intel UHD Graphics
Nvidia MX350
Display
13.3inch 4K Touchscreen
14inch FullHD IPS
14inch FullHD IPS
Memorie RAM
8Gb DDR3 2133Mhz
8Gb DDR4 2133MHz
8Gb LPDDR4
Link

1. Ultrabook Dell XPS 7390

Cel mai bun ultrabook

Primul ultrabook din topul de astazi, Cel mai bun ultrabook,  este nimeni altul decat legendarul Dell XPS 7390. Mi-a fost enorm de greu sa aleg intre acest model si urmatorul al celor de la Asus, dar consider ca Dell s-au intrecut pe ei insasi cu acest model. Daca pana acum putin timp credeam ca Dell nu mai are sanse sa recupereze teren in fata companiilor precum Apple, Samsung sau Lenovo, aparent acest model mi-a scapat total perceptia. Din punctul meu de vedere, XPS sunt este cel mai bun ultrabook cu  Windows de pe piata.

Dell XPS 7390 este echipat cu un procesor Intel Core i7-10710U, probabil cel mai puternic procesor mobil al momentului din lumea ultrabook-urilor. Mai exista si modelele I9, respectiv cele cu terminatia H, dar le gasim in special pe laptop-urile de gaming. Procesorul are 6 nuclee care stau la 1.1Ghz in frecventa nominala dar pot ajunge panala 4,7ghz in Turbo Boost.\

Pe langa faptul ca este un procesor foarte performant, i7-10710U consuma foarte putin curent, nu se incalzeste atat de tare precum generatiile urmatoare si faca fata cu brio oricarei activitati. Puteti sa faceti multitasking, tot ce tine de office/browsing/media si chiar un usor gaming sau editare foto/video. In curand apare generatia a11a de procesoare de la Intel, dar pana atunci, i7-10710U ramane unul dintre preferatele mele.

Din nefericire, Dell XPS 7390 nu vine cu o place video integrata. Asadar, avem la dispozitie placa video integrata a procesorului, Adica un Intel UHD Graphics. Exceptand faptul ca nu va puteti juca titluri noi si ca nu puteti lucra la proiecte complexe de editare, aceasta placa video n-o sa va puna probleme. Poate rula orice fel de continut, de pe orice platforma si la rezolutie 4K fara ca macar sa se chinuie atat de mult. Bineinteles, contribuie si la cresterea autonimiei bateriei deoarece consuma din specificatiile pocesorului. Mi-ar fi placut sa vad o placa video dedicata, oricat de slaba ar fi ea, dar nu ma deranjeaza in mod deosebit.

Cel mai bun ultrabook – Specificatii

Specificatii complete

Cel mai bun ultrabook - Dell XPS 7930

Display-ul este probabil cea mai placuta surpriza in cazul lui Dell XPS 7390 si factorul care m-a determinat sa-l aleg pe prima pozitie. Laptop-ul are un ecran de 13.3inch, cu rezolutie 4K si capabilitati touchscreen. Culorile sunt senzationale si tot continutul arata incredibil de bine, mai ales la rezolutie 4K. Luminozitatea m-a impresionat si mentionez faptul ca este certificat sRGB, deci ofera o acuratete excelenta a culorilor, lucru ideal pentru persoanele care editeaza foto/video. De asemenea, touchscreen-ul este extrem de precis, functioneaza perfect si aduce un plus de productivitate. In prezent folosesc un laptop cu ecran cu touchscreen si pot spune ca munca a devenit mai usoara, respectiv mai placuta.

Dell XPS 7390 vine cu 8Gb de memorie RAM DDR4 la 2133Mhz. Apreciez faptul ca au optat pentru memorie DDR4, dar nu pot intelege cantitatea, respectiv frecventa destul de mica. Am observat ca ultrabook-urile moderne tot adopta aceasta moda cu doar 8GB RAM, lucru pe care personal nu-l inteleg. Preturile nu sunt mici deloc si mi-ar fi placut sa vad macar 16Gb. Bineinteles, placa de baza suporta pana la 16GB, dar acest upgrade trebuie sa-l faceti dumneavoastra. Oricum, si cu 8Gb totul ruleaza extrem de rapid si n-o sa aveti mari probleme.

Stocarea ultrabook-ului este asigurata de catre un SSD de 512GB Sata, adica PCI Express. Am ramas surprins sa vad ca pentru un asemenea ultrabook n-au ales un SSD pe M2, deoarece era mai rapid, mai eficient si ajuta la productivitate. Fiind de 512Gb, pentru un ultrabook consider ca este suficient, dar bineinteles ca mai puteti adauga unul sau folosi un HDD/SDD extern. Asadar, la capitolul memorie RAM si stocare, Dell nu pot spune ca mi-a intrat la inima.

Conectivitatea ultrabook-ului este foarte buna daca tinem cont de dimensiunile compacte. Avem la dispozitie 1 port full HDMI, 1 port jack de 3.5mm, 2 porturi Thunderbolt v3 pentru conectarea de ecrane/monitoare/televizoare exterioare cu rata de refresh mare si fara lag, 2 porturi USB Type-C, slot pentru carduri microSD, Wi Fi dual band capabil de viteze foarte bune si Bluetooth in versiunea 5.0. Din pacate, nu exista porturi USB normale si trebuie sa cumparati un dongle (adaptor) Type-C care dispune de alte porturi de care aveti nevoie.

Daca nu prea l-am laudat la ultimele capitole, a venit timpul sa discutam despre constructie si design. Constructia lui Dell XPS 7390  m-a impresionat din toate punctele de vedere si consider ca este unul dintre cele mai misto ultrabook-uri de pe piata in momentul actual. Aluminiul si fibra de carbon se simt excelent la fiecare atingere si ofera o experienta premium pe care am regasit-o doar la MacBook-uri si la cateva dintre modelele de la Asus. Design-ul de asemenea este incredibil de frumos, simplu, modern si elegant. Dell XPS 7390 cantateste doar 1.33Kg si are o grosime de 20mm, fiind printre cele mai compacte din categoria sa.

Tastatura lui Dell XPS 7390 este foarte buna, dar nu pot spune ca m-a impresionat in totalitate. Tastele ofera un feeling placut, au o cursa ok, sunt bine spatiate dar parca inca n-au ajuns la nivelul tastaturilor de la Lenovo sau Asus. Bineinteles, tastatura are iluminare in 3 trepte si este perfect vizibila pe timp de noapte. Touchpad-ul l-am apreciat mult deoarece are o dimensiune marita, peste media ultrabook-urilor concurente. Este precis, comod si suporta gesturi in Windows.

Autonomia bateriei este excelenta si puteti lucra/distra o zi intreaga pe Dell XPS 7390 fara sa-l incarcati. Intr-un regim de utilizare mediu, am reusit sa obtin pana la 10-12 ore de autonomie, lucru care mi se pare incredibil mai ales daca tinem cont ca are ecran 4K. Intr-un regim de utilizare mai complex, tot am reusit sa scot 5-6 ore de utilizare, un alt rezultat pe care-l apreciez enorm.

Specificatii complete

2. Asus ZenBook 14 UX434FAC

Laptop ultraportabil Asus ZenBook 14 UX434FAC

Urmatorul ultrabook de pe lista mea este incredibilul Asus ZenBook 14 UX434FAC. Pana sa testez ultrabook-ul de la Dell, acesta era preferatul meu all time si nu credeam ca o sa-l poate bate alt model in viitorul apropiat. Am devenit fanul companiei Asus si al produselor lor in ultimul timp, mereu vin cu inovatii si incearca sa rezolve probleme pe care ceilalti producatori nu se complica sa le abordeze. Merita toata atentia acest Asus ZenBook 14 UX434FAC si este in continuare una dintre “bijuteriile” tehnologice ale anului 2019-2020. Poate nu mai este cel mai bun ultrabook, dar este acolo in top.

Asus ZenBook 14 UX434FAC are un procesor Intel Core i7-10510U, versiunea foarte putin mai slaba comparativa cu cea pe care am vazut-o la modelul celor de la Dell. Diferentele sunt aproape inexistente, dar unele persoane care vor sa scoata “untul” din ele e posibil sa le simta pe alocuri. Procesorul are 4 nuclee fizice care stau la 1.8Ghz si pot ajunge pana la 4.9Ghz in TurboBoost. Performantele pe care le ofera sunt excelente si poate rula cu brio orice aplicatie fara emotii. Desigur, puteti face si un light gaming, dar nu-l recomand pentru asa ceva. Cu siguranta pentru cel putin 2-3 ani n-ar trebui sa simtiti probleme in utilizarea zilnica iar performantele o sa fie aceleasi.

Ca si in cazul ultrabook-ului de la Dell, pe Asus ZenBook 14 UX434FAC regasim o placa grafica integrata, mai exact Intel UHD Graphics 620. Daca nu ma insel, este exact acelasi tip de placa si poate rula fara probleme orice fel de continut. Nu puteti face gaming pe ea si nici sa va inhamati la proiecte complexe de editare, dar isi face treaba pentru care a fost gandita. Desigur, si in acest caz mi-as fi dorit o placa grafica dedicata, dar n-a fost sa fie.

Cel mai bun ultrabook – Specificatii

Cumpara de la eMag

Laptop ultraportabil ASUS ZenBook Pro Duo UX581GV

Ecranul de pe Asus ZenBook 14 UX434FAC este foarte bun, dar departe de cel pe care l-am vazut la ultrabook-ul celor de la Dell. Aici avem de-a face cu un display ce masoara 14 inch in diagonala, are rezolutie FullHD si este construit pe tehnologie LED. Daca nu are rezolutie 4K, ma asteptam macar sa opteze pentru un ecran IPS care oferea o gama mai buna de culori. Nu vreau sa ma intelegeti gresit, este un ecran bun, dar basic in aceasta categorie de pret. Nu exceleaza la niciun capitol, dar o sa-si faca treaba foarte bine. Luminozitatea este buna, unghirile de vizualizare decenta si ofera o experienta de vizionare buna datorita marginilor subtiri.

Si Asus ZenBook 14 UX434FAC vine echipat cu doar 8Gb de memorie RAM DDR4 la 2133Mhz. Dupa cum v-am spus si mai sus, parca este o moda in care toti producatorii important de ultrabook-uri opteaza pentru acelasi tip si aceeasi cantitate de memorie RAM. Desigur, totul o sa ruleze foarte bine, dar sunt convins ca multi dintre dumneavoastra o sa aveti nevoie de macar 16Gb de memorie RAM in anumite situatii.

Stocarea, ca si in cazul modelului precedent, este reprezentata de un SSD cu o capacitate de 512Gb pe Pci Express. ofera viteze de scriere-citire bune, dar totusi ramane inferior unui SSD pe M2. Evident, mai aveti spatiu pentru inca un SSD si puteti folosi oricand surse de stoacre externe precum stick-uri, HDD/SSD-uri externe etc.

Conectivitatea lui Asus ZenBook 14 UX434FAC este foarte buna. Desi tentinda ultrabook-urilor este sa renunte la porturi pentru pastrarea unei carcase slim, se pare ca Asus a reusit sa le faca pe amandoua destul de bine. Avem la dispozitie 1 port USB 3.1, 1 port USB 2.0, 1 port HDMI, 1 port jack de 3.5mm, 1 port USB Type-C Gen2, Bluetooth in versiunea 5.0 si un modul Wi Fi dual band capabil de viteze foarte bune, pana la 1000mb/s. De asemenea, are si un slot pentru carduri microSD de pana la 1tb pentru situatiile in care doriti sa suplimentati stocarea.

Cel mai interesant, inovativ si tare lucru la Asus ZenBook 14 UX434FAC este touchpad-ul. Acesta se numeste ScreenPad 2.0 si este de fapt un ecran de 5.65 inch integrat in locul unde ar trebui sa fie touchpad-ul traditional. Pe langa faptul ca arata senzational de bine, practic mai aveti un ecran mic pe care puteti face o multime de activitati productive: sa verificati caledarul, sa controlati muzica, sa deschideti calculatorul, sa desenati, sa-l transformati intr-un numepad. Toate acestea pe langa faptul ca-l puteti utiliza ca un touchpad obisnuit. Este cu adevarat un element special care-l deosebeste pe Asus ZenBook 14 UX434FAC  de alte modele din categoria din care face parte. Sper sa vad acest ScreenPad imbunatatit si pe cat mai multe modele de la Asus in viitorul apropiat.

Cum era de asteptat, constructia lui Asus ZenBook 14 UX434FAC este aproape impecabila. Carcasa este realizata dintr-un aluminiu de foarte buna calitate care arata si se simte premium la fiecare atingere. Imi place enorm culoarea Royal Blue de pe acest model si nu cred ca am vazut o nuanta mai atragatoare pana acum pe un alt ultrabook. Ca si design, laptop-ul este cat se poate de subtire, elegant, modern si impresioneaza la primul contact atunci cand vedeti ca in locul touchpad-ului traditional se afla de fapt un ecran.

Tastatura este excelenta, de tip clichet, specifica modelelor de la Asus din categoria premium. Se simte excelent, ofera un feedback foarte placut iar tastele au o cursa aproape perfecta. Iti face placere sa scrii pe ea si parca iti pare rau atunci cand revii la o tastatura normala. Are iluminare pe 3 trepte si merita toate apreciere. Mai mult decat atat, difuzoarele se aud excelent datorita colaborarii cu Harman Kardon si avem la dispozitie un senzor pentru amprente.

Autonomia bateriei nu impresioneaza, dar se afla la acelasi nivel cu alte ultrabook-uri concurente. Intr-un regim de utilizare normal, puteti atinge intre 10-12 ore de ecran pornit. Intr-un regim de utilizare intensiv, o sa puteti atinge in ju de 5-6 ore. Este un rezultat bun, multumitor, dar trebuie sa recunoastem ca de la un ecran FullHD, o placa video integrata si un procesor care consuma putin curent, asteptarile erau putin mai mari. Nu ma plang, dar cred ca era loc de putin mai bine.

Cumpara de la eMag

3. Acer Swift 5 SF514-54

Laptop ultraportabil Acer Swift 5 SF514-54

Ultimul ultrabook de astazi, Cel mai bun ultrabook,  este, si spre surprinderea mea, un model de la Acer. A trecut ceva vreme de cand n-am mai apreciat atat de mult un laptop de la Acer, exceptand modelele lor de gaming. Acer Swift 5 SF514-54 m-a impresionat intr-un mod tare placut si il consider o alegere perfecta pentru persoanele care chiar isi doresc un laptop ultra-subtire si ultra-usor. Il puteti cara oriunde fara ca macar sa-l simtiti ca-l aveti in ghiozdan. De asemenea, are si un pret ceva mai mic comparativ cu modelele anterioare, dar o sa vedeti imediat de ce.

Acer Swift 5 SF514-54 dispune de un procesor Intel Core I5-1035G1, deci din start avem de-a face cu o componenta ceva mai slaba din punct de vedere al performantelor. Diferentele dintre un I5 si I7 nu sunt colosale, dar cu siguranta o sa se faca departajarea in unele situatii in care aveti nevoie de putere. Trecand peste acest lucru, procesorul are 4 nuclee ce stau la 1Ghz si pot ajunge laa la 3.6Ghz in Turbo Boost.

Performantele pe care le ofera sunt foarte bune, mai ales pentru office/business/media/browsing. Nu va asteptati sa faceti gaming sau editare la un nivel inalt pentru ca nu se pune problema de asa ceva. In rest, pentru oricare dintre activitatile anterior mentionate, procesorul se descurca foarte bine, va ofera puterea de care aveti nevoie si consuma putin curent, lucru care o sa adauge la autonomia bateriei.

Cel mai bun ultrabook – Specificatii

Specificatii complete

Laptop ultraportabil Acer Swift 5 SF514-54

Acer Swift 5 SF514-54 este singurul model de ultrabook de astazi care are o placa video dedicata. Este vorba despre Nvidia MX 350 de 2GB GDDR5, o placa entry-level de la care nu trebuie sa aveti mari asteptari. Diferentele dintre aceasta placa si cele integrate despre care am vorbit mai sus nu sunt mari, dar exista. Puteti rula unele jocuri mai vechi la rezolutie scazuta si cu detalii mai mici, dar cam atat. In orice caz, este de apreciat faptul ca au inclus o placa video dedicata si nu pot decat sa salut si sa apreciez aceasta alegere.

Display-ul este foarte asemanator cu cel pe care l-am vazut la ultrabook-ul de la Asus. Masoara 14inch in diagonala, are rezolutie FullHD, dar aici avem parte de un panou IPS. Asadar, din start pot spune ca am vazut culori ceva mai bine calibrate, o luminozitate mai puternica si unghiuri de vizualizare mai bune. Nu m-a impresioant display-ul si nu este la fel de bun ca cel 4K de pe laptop-ul Dell, dar cu siguranta este peste media concurentilor. Sunt convins ca o sa va multumeasca pe majoritatea dintre dumenavoastra si o sa va ofere o experienta placuta.

Si Acer Swift 5 SF514-54 vine echipat cu 8Gb de memorie RAM LPDDR4, rapida, Nu mai are rost sa intru in polemici si sa spun acelasi lucru pe care l-am povestit mai sus, dar voiam maacr 16GB. Puteti sa faceti upgrade la 16Gb de memorie deoarece placa de baza suporta acest lucru. Aplicatiile si sistemul de operare lucreaza rapid, fara probleme si o sa aveti parte de o experienta fluida.

Lucrul care nu mi-a placut deloc in cazul lui Acer Swift 5 SF514-54 este stoacre. Pentru un ultrabook modern si scump, s-au gandit sa puna un SSD doar de 256Gb si pe PCI Express. Pe langa faptul ca are o capacitate mica si nu are un HDD pentru stocare suplimentara, nu este nici M2, lucru care imbunatatea consideraibil vitezele de scriere-citire. Desi puteti folosi alte surse de stoacare externe si puteti sa mai adaugati un SSD pe M2, nu-mi place deloc abordarea pe care au avut-o si nu consider deloc ok un SSD de doar 256Gb pe un asemenea ultrabook.

Acum sa trecem la cea mai frumoasa parte a ultrabook-ului Acer Swift 5 SF514-54, constructia. Din informatiile mele si din cate m-am documentat, acest ultrabook este cel mai subtire si cel mai usor model de 14 inch din lume. Cantareste doar 990 de grame si are o grosime de 15mm, aproape ca a unui telefon mai gros. Mi se pare absolut impresionant ca au reusit sa puna toate componentele de care am vorbit intr-o carcasa atat de compacta. Materialele folosite sunt de buna calitate, se simte foarte bine la atingere si imi lasa impresia unui produs premium. Arata foarte bine, se bine bine, este extrem de usor, ultra subtire si efectiv n-am ce sa-i reprosez din acset punct de vedere.

Tastatura de pe Acer Swift 5 SF514-54 este surprinzator de buna si mi-a intrecut asteptarile. In trecut, tastaturile de la Acer nu-mi placeau deloc, dar de cand au facut trecerea la taste de tip clichet, lucrurile s-au schimbat. Tastatura ofera un feedback excelent, tastele au o cursa foarte buna si a fost o placere sa lucrez de pe acest Ultrabook. Avem iluminare pe 3 trepte si chiar mi-a placut enorm. Touchapad-ul este unul basic, nimic deosebit, langa el fiind instalat si un senzor de amprenta pentru deblocare.

Autonomia bateriei este foarte buna, ceva mai ok comparativ cu ultrabook-urile precedente. Avand un procesor i5 care consuma si mai putin curent, puteti obtine pana la 12-14 ore de autonomie intr-un regim de utilizare usor. Intr-un regim de utilizare intens, s-ar putea sa atingeti pragul de 8 ore. Am fost placut surprins de autonomie, de constructie si de resutl caracteristicilor acestui laptop. Are cateva neajunsuri referitoate la stocare si memorie RAM, dar merita cumparat si merita pus le lista pe achizitii viitoare.

Specificatii complete

 Concluzie

Ca si concluzie va pot spune ca toate modelele prezentate astazi sunt foarte bune si merita urmarite daca planuiti sa faceti o asemenea achizitie. Trebuie sa puneti in balanta avantajele si dezavantajele fiecarui model, dupa care sa faceti alegerea potrivita pentru nevoile si bugetul dumenavoastra. Imi pare rau ca n-am inclus si alte modele de la LG, Huawei sau Razer, dar poate am s-o fac intr-un top ulterior. Asadar, va indemn sa stati aproape pe site-ul nostru si sa urmariti articolele viitoare!

0 thoughts on “Cel mai bun ultrabook – Top 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *