Contents
Introducere
Cumpara de la eMagOfertele continua la eMag
La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.
Televizoarele au devenit niste adevarate gadget-uri inteligente in ultima perioada. Daca pana acum cativa ani tot ce puteam face pe un televizor era sa ne uitam la canale TV sau la filme/seriale, posibilitatile pe care le ofera acum sunt enorme. Tv-urile SMART au sisteme de operare si magazine de aplicatii de unde puteti descarca o multime de jocuri, platforme, canale de stiri etc. Sa nu mai vorbim si de preturile acesta care au scazut considerabil datorita concurentei mari dintre producatori si a varietatii de modele disponibile.
In prezent, putem gasi televizoare cu rezolutie 4K (momentan este cea mai inalta rezolutie disponibila pe piata, desi au fost scoase si cateva televizoare 8K) cu diagonale de peste 100cm la preturi de sub 1300 de lei. In trecut, pretul pentru aceleasi specificatii sarea de 4000 de lei. Evolutia lor este absolut incredibila; ecranele sunt absolut senzationale, acustica a evoluat si ea enorm, design-urile sunt din ce in ce mai atragatoare. Din punctul meu de vedere, pentru a beneficia de o experienta de vizionare excelenta trebuie sa achizitionati un televizor 4K. Dupa cum am spus si mai sus, preturile lor au scazut dramatic si merita fiecare banut.
Cum alegem cel mai bun televizor 4K
Exista cateva criterii dupa care trebuie sa va ghidati atunci cand cumparati un televizor 4K. In randurile ce urmeaza am sa va prezint caracteristicile care m-au interesat pe mine cel mai mult si sper sa va ajute si pe dumneavoastra atunci cand sunteti pregatit sa luati o decizie in acest sens.
- Pretul conteaza cel mai mult din punctul meu de vedere. In functie de diagonala, tipul ecranului si alte caracteristici preturile variaza enorm. Incep de la 1200 de lei pentru cele mai simple si pot ajunge chiar la 20.000 de lei pentru cele mai avansate televizoare. Conteaza mult pretentiile pe care le aveti si ce asteptari va faceti.
- Diagonala este un factor foarte important. Desi toata lumea isi doreste diagonala cat mai mari, trebuie sa tineti cont de spatiul din camera si ca televizorul sa nu fie prea aproape de locul din care priviti la el. Daca spatiul va permite si nu reprezinta o problema, optati pentru diagonale de peste 130cm. Daca spatiul sau bugetul nu va permit totusi, puteti alege si ecrane mai mici care tot se vor vedea foarte bine.
- Tipul ecranului conteaza foarte mult. Aici intervine din nou bugetul si pretul pe care sunteti dispus sa-l platiti. Daca va doriti cele mai bune ecrane pentru o experienta de vizionare incredibila, va recomand televizoarele OLED care au preturi de la 4000 de lei in sus. Daca totusi nu sunteti atat de pretentios si va doriti ca imaginea sa fie la un nivel mai scazut, puteti apela cu incredere la televizoarele cu ecrane LED.
- Acustica este un capitol pe care nu multa lume il baga in seama. Pentru mine sunetul conteaza foarte mult si imi doresc ca televizorul sa-mi ofere o experienta acustica decenta fara sa fiu nevoit sa apelez la sisteme audio sau soundbar-uri. Nu spun neaparat sa puteti da petreceri cu acel sunet, dar macar sa puteti viziona un film/serial cu o calitate audio decenta care poate acoperi un dormitor/sufragerie.
Cel mai bun televizor 4K – Tabel Comparativ
Model |
LG |
Samsung |
Philips |
Diagonala (cm) |
139 |
138 |
108 |
Tip Ecran |
OLED |
LED |
LED |
SmarTV |
da |
da |
da |
Redare continut HDR10 |
da |
da |
nu |
Ecran curbat |
nu |
da |
Nu |
Link |
In topul de astazi am decis sa includ 3 dintre cele mai apreciate si cumparate televizoare pe piata din Romania. Desi comparatia nu este neaparat cea mai corecta, am vrut sa existe si un televizor cu ecran OLED pentru persoanele care au un buget mai mare. Astfel, modelele de astazi sunt: LG OLED55B8PLA, Samsung 55RU7302 si Philips 43PUS6804/12. Ultimele 2 se incadreaza cam in aceeasi cateogorie de pret dar au abordari diferite.
1. LG OLED55B8PLA
Cumpara de la eMagPrimul loc in topul Cel mai bun televizor 4K il ocupa televizorul celor de la LG. Bineinteles, cel mai mult in aceasta decizie a contribuit ecranul superb de tip OLED pe care-l are. Contructia lui este incredibil de bine realizata si are un design atat de subtire incat atunci cand este stins, il puteti confunda foarte usor cu un tablou. Chiar arata foarte bine si se vede de la distanta ca este un produs premium din toate punctele de vedere.
Ecranul OLED cu a sa diagonla de 139cm este absolut incredibil. Efectiv m-a lasat masca si de fiecare data cand ma uitam la el parca nu-mi venea sa cred ca display-urile au putut sa ajunga atat de departe din punct de vedere tehnologic. Sincer sa fiu, cred ca este unul dintre cele mai bune ecrane pe care le-am privit vreodata si pot compara experienta de vizionare cu cea din cinematografe. Culorile sunt incredibil de vii si de precise, contrastele excelente iar unchiurile de vizualizare impresioneaza.
Functii importante
Are nu mai putin de 8.000.000 de pixeli cu autoiluminare, o cifra absolut uimitoare. Bineinteles, este compatibil cu cele mai inalte standarde video precum: Ultra luminance Pro, 4K Cinema HDR, Dolby Vision, Infinite Contrast, Noise Reduction si HDR10 (cel mai inalt standard folosit in prezent, fiind un etalon chiar si pentru regizori/producatori video. Trebuie neaparat sa megeti intr-un showroom sau intr-un magazin pentru a intelege despre ce vorbesc eu aici, cuvintele sunt de prisos.
Din punct de vedere al acusticii, LG au facut o treaba excelente. Sunetul pe care acest model il produce este senzational. Se aude tare, clar, spatial si nu se pune problema de distorsionari. Dispune de o multime de standarde audio inalte precum: Dolby Atmos, Clear Voice 3, Lg Ssoung Sync, Adaptive Sound Control, DTS, Magic Sound Tunning. Mai mult decat atat, este capabil sa redea un sunet surround neasteptat de bun. Desi in mod normal pentru a obtine sunet surround sunt necesare sisteme audio sau soundbar-uri, LG a reusit sa faca un lucru impresionant. Din nou, fara prea mari remuscari, pot spune ca experienta se aseamana cu cea din cinematografe, dar bineinteles la o scara mai mica.
Pe partea se Smart sta foarte bine. Sistemul de operare al celor de la LG se numeste WebOS si este unul dintre cele mai bune din industrie. Ramane totusi putin in urma Android-ului si al sistmeului TyzenOs pe care-l au cei de la Samsung. Magazinul de aplicatii este foarte mare si puteti gasi o varietate impresionanta de aplicatii/jocuri. Totul se misca perfect si nu exista lag, intarzieri sau probleme. Continutul 4K este redat ireprosabil iar platformele precum Netflix, YouTube sau HBO Go vor functiona excelent.Dispune si de mirracast (puteti oglindi ecranul laptop-ului/telefonului/tabletei direct pe televizor) si 360 view care va permite sa vizualizati continut in 360 de grade fara conversii.
Ce are LG OLED55B8PLA in plus fata de celelalte 2 modele?
- Cel mai spectaculos ecran, de tip OLED
- Cel mai bun sunet
- Cel mai slim design
Ce are in minus?
- Are cel mai mare pret
2. Samsung 55RU7302
Cumpara de la eMag!Locul 2 in topul nostru, cel mai bun televizor 4k, ii este asigurat televizorului de la Samsung. Acesta are un design superb din toate punctele de vedere. Marginile sunt extrem de subtiri, corpul are o forma inedita iar ecranul curbat arata demential. Fara doar si poate, are cel mai premium si frumos design din toate modelele prezentate astazi. Imi place foarte mult si suportul discret, foarte bine implementat si realizat.
Ecranul de pe acest model este excelent. Nu la acelasi nivel cu ecranul televizolui de la LG, dar tinand cont ca este un panou LED, chiar am ramas impresionat. Masoara 138 cm in diagonala si este curbat, acest lucru tranducandu-se printr-o experienta de vizionare inedita. Desi la prima vedere diferentele fata de un ecran plat nu sunt mari, in anumite situatii credeti-ma ca design-ul curbat reprezinta un avantaj. Culorile sunt foarte bune, putin cam suprasaturate totusi pentru gustul meu. Contrastele sunt perfect calibrate in schimb iar unghiurile de vizualizare ireprosabile. Tin sa mentionez ca Samsung este in momentul de fata cel mai mare distribuitor de ecrane pentru toata lumea, acest lucru spunand foarte multe despre calitatea lor. Cum era si normal, dispune de o multime de tehnologii precum: Mega Contrast, Auto Motion Plus, UHD Dimming si Contrast Enhancer. Poate reda continut HDR si HDR10, lucruri pe care le-am explicat si putin mai sus.
Experienta Audio/Video
Experienta acustica pe care acest model o ofera este una foarte buna. Difuzoarele stereo cu o putere de 20W fiecare produc un sunet puternic, clar, spatial si convingator. Nu pot spune ca se aude la fel de bine ca la LG, dar cu siguranta este superior televizorului de la Philips. Suporta tehnologii precum Dolby Digital Plus si Multiroom Link, functii care imbunatatesc calitatea audio. Difuzoarele sunt dual channel dar din pacate nu sunt capabile sa ofere sunet surround, deci sunteti nevoit sa cumparati un sistem audio separat sau un soundbar daca va doriti acest lucru. Per total, sunetul ar trebui sa va multumeasca in majoritatea situatiilor.
Cand vine vorba despre capitolul de smart, Samsung este cel mai bun fara discutie. Nu doar dintre modelele prezentate astazi, ci in general. Sistemul lor de operare numit Tizen OS este extrem de bine optimizat si totul ruleaza fluid, fara lag sau intarzieri. Magazinul lor de aplicatii este cel mai variat si bogat, deci o sa gasiti absolut tot ce aveti nevoie. Procesorul Quad-Core reda continutul 4K fara nici cea mai mica problema, deci puteti folosi serviciile dumenavoastra de streaming preferate pentru a vizualiza filmele sau serialele favorite. Ca si in cazul celorlalte 2 modele, puteti face screen mirroring sau mirracast, o functie pe care am detaliat-o mai sus.
Ce are Samsung 55RU7302 in plus fata de celelalte 2 modele?
- Cel mai frumos design
- Ecran curbat
- Cea mai buna experienta SMART datorita sistemului de operare Tyzen OS
Ce are in minus?
- Pentru gusturile mele, culorile sunt prea suprasaturate (unele persoane pot considera acest lucru un plus)
3. Philips 43PUS6804/12
Cumpara de la eMagLocul 3 in topul de astazi ii revine televizorului de la Philips. Acest lucru nu inseamna ca este un model prost sau slab, ci doar ca se afla putin in urma televizoarelor prezentate anterior. Are un design foarte frumos si o constructie premium, destul de slim. Marginile sunt si ele subtiri, dar fiind albe par mai mari in comparatie cu cele de la Samsung si LG.
Ecranul lui 43PUS6804 este unul foarte bun. Masoara 108 cm in diagonala si are o densitate a pixelilor impresionanta de 1200ppi. Culorile sunt foarte bune, contrastele sunt reglate excelent iar unchiurile de vizualizare nu dezamagesc. Personal apreciez enorm faptul ca imaginile sunt mai apropiate de realitate si mai naturale, dar majoritatea persoanelor vor prefera culorile suprasaturate pentru care opteaza companiile despre care am vorbit mai sus. Ce-i drept, desi este un display foarte bun, modelele precedente ofera o imagine per total mai vibranta si mai calitativa. Din pacate, nu suporta standarde inalte de imagine dar acest lucru n-ar trebui sa reprezinte o problema grava, asta in cazul in care nu sunteti extrem de pretentios in acest sens. Va recomand si in acest caz sa mergeti intr-un showroom pentru a putea vedea “pe viu” de ce este capabil acest televizor. Mie unul mi-a placut foarte mult in perioada testarii iar pentru pretul lui consider ca ofera o experienta de vizionare mai mult decat satisfacatoare.
Functii
Pe partea de acustica, desi difuzoarele sunt bune si ofera un sunet puternic si clar, modelele precedente parca se aud mai bine. Cele 2 boxe au o putere de 10W fiecare si suporta tehnologia Dobly Atmos care imbunatateste considerabil sunetul in anumite situatii. Apreciez faptul ca nu distorsioneaza deloc, nici macar la volum maxim. Partea cea mai tare la acest capitol este faptul ca are anumite functii care regleaza automat modul sunetului in functie de zgomotul din jur sau de continutul pe care-l vizualizati. In cele mai multe cazuri n-o sa simtit nevoia unui soundbar sau a unui sistem audio separat, dar uneori parca mi-as fi dorit mai mult.
Are una dintre tehnologiile mele preferate. Ea se numeste AmbiLight si presupune niste lumini de tip LED care se sincronizeaza automat cu imaginea de pe ecran, oferind in jurul televizorului un efect de lumina ambientala. Atunci cand vizualizati un film, un serial sau un videoclip captivant iar camera este intunecata, acest AmbiLight efectiv imbunatareste experienta de vizionare enorm. Va recomand sa incercati cel putin o data aceasta tehnologie si va garantez ca n-o sa regretati.
La capitolul Smart, Philips s-a descurcat destul de onorabil zic eu. L-au dotat cu un procesor puternic care poate reda continut 4K fara prea mari probleme. Nu am observat lag, intarzieri sau intreruperi. Sistemul de operare este destul de bine optimizat si fluid iar magazinul de aplicatii pare suficient de bogat. Nu se compara cu magazinul celor de la Samsung sau LG, dar din punctul meu de vedere este multumitor. Puteti instala platformele populare de streaming si sa vizualizati filmele/serialele preferate fara absolut nicio problema. Dispune de asemenea de mirracast, o functie pe care am explicat-o mai sus.
Ce are in plus Philips 43PUS6804/12 fata de celelalte 2 modele?
- Tehnologia AmbiLight
- Cel mai mic pret
Ce are in minus?
- Ecranul este foarte bun, dar inferioar in comparatie cu celelalte modele
- Difuzoarele desi se aud bine, la Samsung si LG s-a pus mai mult accent pe asta
Concluzie
Toate modelele prezentate astazi sunt niste televizoare exceptionale care au o multime de caracteristici pozitive. Depinde doar de dumneavoastra sa decideti care este cel mai bun televizor 4k.
Bineinteles, fiecare are avantajele si dezavantajele lui. Ramane ca dumneavoastra sa luati decizia finala si sa puneti in balanta lucrurile bune si lucrurile rele. Sunt convins ca macar unul dintre aceste 3 televizoare v-a atras atentia si se afla pe wishlist-ul din magazinul online preferat.
0 thoughts on “Cel mai bun televizor 4K”