Telefon mobil Samsung Galaxy A71, Dual SIM

Cel mai bun telefon sub 2000 lei

Top 3

Introducere

Cumpara de la eMag

Telefoanele mobile au devenit cele mai comune, vandute si folosite gadget-uri din lume. Trebuie sa recunoastem faptul ca nu mai putem trai fara smartphone-urile noastre, indiferent cat de ciudat suna. Fac parte din viata noastra, ne ajuta sa fim mereu conectati si ne faciliteaza drumul spre informatie. Din pacate totusi, am ajuns sa ne petrecem prea mult timp in fata micilor ecrane si acest lucru ne influenteaza intr-un mod negativ viata sociala.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Smartphone-urile au devenit atat de bune si atat de avansate incat au inlocuit gadget-uri precum: tablete, laptop, camera foto, camera video, GPS etc. Practic, cu un simplu telefon putem sa fotografiem, sa deschidem masina, sa incuiem locuinta, sa navigam intr-o locatie, sa vorbim cu prietenii, acestea fiind doar cateva exemple banale care mi-au trecut prin minte. Posibilitatile pe care le ofera un telefon mobil in prezent sunt aproape nelimitate si continua sa evolueze.

Cel mai bun telefon sub 2000 lei – cum il alegem?

Dupa ce am stabilit ca suntem in cautarea unui telefon pana in suma de 2000 de lei, ganditi-va pentru ce doriti sa folositi telefon si ce fel de utilizator sunteti. Daca folositi telefonul doar in scopuri business, pentru apeluri, sms-uri, e-mailuri, nu aveti nevoie de un telefon foarte performant. In schimb, daca aveti de gand sa folositi telefonul pentru aproape orice actiune, va recomand un model performant cu specificatii puternice.

Desi nu este un sfat care se aplica neaparat in situatia de fata, trebuie sa decideti sistemul de operare pe care-l indragiti cel mai mult. Dupa cum bine stiti, vesnica batalie Android VS IOS n-o sa inceteze niciodata. Din pacate, produsele Apple cu IOS nu intra in topul de azi, Cel mai bun telefon sub 2000 lei, din cauza pretului ridicat, doar daca alegeti un model mai vechi. Ca sa fac un rezumat: daca vreti stabilitate, optimizare, siguranta si simplitate, alegeti IOS. Daca va doriti performanta, customizare, rapiditate, nelimitare, alegeti Android. Retineti faptul ca telefoanele cu Android se depreciaza mult mai rapid in comparatie cu telefoanele cu IOS.

Urmatorul pas importanta este sa alegeti telefoane cu specificatii bune care sa va indeplineasca toate cerintele. Cand spun specificatii, includ tot (ecran, procesor, accelerator grafic, camere etc). Sunt efectiv prea multe procesoare, prea multe ecrane si prea multe abordari ca sa va pot exemplifica. Va recomand sa urmatiti diverse canale pe YouTube sau blog-uri din lumea IT ca sa fiti mereu la curent cu noutatile.

Cel mai bun sfat pe care vi-l pot oferi este sa nu cumparati un telefon pe care nu vi-l permiteti. Traim intr-o societate unde se pun etichete chiar si pe baza telefonului pe care-l detinem. Ignorati aceasta presiune si aceasta prostie. Alegeti un model care va place, care va indeplineste toate cerintele si care nu va depaseste bugetul.

Cel mai bun telefon sub 2000 – Tabel  Comparativ

Model
Samsung Galaxy A71
Xiaomi Redmi K30
Huawei P40 Lite
Imagine
Cel mai bun telefon sub 2000 lei -  Samsung Galaxy A71, Dual SIM
Cel mai bun telefon sub 2000 lei -  Xiaomi Redmi K30
Cel mai bun telefon sub 2000 lei -   Huawei P40 Lite
Display
6,7 inch Super Amoled FullHD+ 60Hz
6,5 inch IPS LCD FullHD+ 120Hz
6,4 inch IPS LCD FullHD+ 60Hz
Procesor
Snapdragon 730
Snapdragon 730
HiSilicon Kirin 810
Memorie RAM
6/8Gb
6/8Gb
6Gb
Baterie
4500Mah
4500Mah
4200Mah
Camere principale
quad camera (64+12+5+5 mpx)
quad camera (64+8+2+2 mpx)
quad camera (48+8+2+2)
Camere frontale
single 32mpx
dual 20+2 mpx
 single 16 mpx
Link

1. Telefon mobil Samsung Galaxy A71

Cumpara de la eMag

Telefon mobil Samsung Galaxy A71, Dual SIM

Samsung A71 este considerat Cel mai bun telefon sub 2000 lei al anului 2020 de mai multe site-uri/publicatii de specialitate. Imi place foarte mult ca Samsung incearca sa ofere o experienta similara pe seria A si aduce multe elemente pe care le vedem la seriile premium Note/S. Fratele mai mic a lui A71, modelul A51 este cel mai cumparat telefon cu Android in prima parte a anului. Strategia celor de la Samsung este senzationala si nu degeaba ocupa prima pozitie in lume la vanzarea de telefoane de ceva ani. Specificatiile pe care le are sunt integrate in segmentul mid-range si am decis sa le prezint intr-o forma mai usor de citit pentru toata lumea (la fel si in cazul celorlalte 2 modele din top).

Procesor: pe Samsung A71 s-a optat pentru procesorul SnapDragon 730 octa-core, unul dintre cele mai bune procesoare din categoria mid-range. Ofera performante foarte bune iar sistemul de operare impreuna cu toate aplicatiile ruleaza exemplar. Nu exista lag, nu am vazut franari si nu mi-a facut nici cea mai mica problema pe toata durata utilizarii. Pentru persoanele care fac gaming, puteti rula toate jocurile de pe Google Play la detalii medii-high si cu FPS-uri foarte bune.

Accelerator grafic: ca si accelerator grafic avem un Adreno 618, un procesor  de imagine mid-range de ultima generatie. Impreuna cu procesorul suficient de puternic, puteti sa rulati toate jocurile dupa cum v-am spus si mai sus. De asemenea, puteti sa editati foto-video intr-un mod decent si cu timpi de procesare relativi scurti.

Stocare: Samsung A71 vine in 2 variante: 128gb de stocare cu 6gb RAM si 128gb de stocare cu 8gb RAM. Mi-ar fi placut ca versiunea cu 8GB RAM sa aiba 256GB de stocare, dar tinand cont ca avem la dispozitie un slot pentru carduri de memorie de pana la 1TB, este suficient. Memoria RAM ajunge pentru toate task-urile si pentru toate aplicatiile fara probleme. Diferentele intre versiuni sunt destul de mici si n-o sa sesizati mai discrepante in utilizarea zilnica. Dupa cum v-am spus si in introducere, memoria RAM conteaza destul de mult la un telefon cu Android si trebuie sa fie cat mai multa.

Display: ecranul telefonului este absolut superb si nu puteti gasi unul mai bun in acest segment de pret. Display-ul masoara 6,7 inch in diagonala, este de tip Super Amoled si are rezolutie FullHD+. Daca nu stiati, Samsung este producatorul pricipal de ecrane pentru majoritatea companiilor de telefoane din industrie. Revenind la ecranul lui A71, experienta de vizionare este senzationala si n-o sa va plictisiti niciodata de el. Culorile, contrastele si luminozitatea efectiv sunt ireprosabile. Pacat nu nu are o rata de refresh de 90 sau 120Hz, dar tinand cont de pretul telefonului, putem trece peste acest lucru.

Conectivitate: avem la dispozitie Wi Fi dual band capabil de viteze excelente, Bluetooth in versiune 5.0, NFC, GPS, HOTSPOT, Dual Sim, 3G/4G si port USB Type-C pentru incarcare/transfer de date. Tot aici am sa includ si senzorul de amprente optic amplasat sub display. Nu sunt cel mai mare fan al acestui sistem de deblocare si al amprentei sub ecran, dar functioneaza suficient de rapid si ofera o securitate decenta.

Camere principale: camerele principale ale telefonului fac parte dintr-un sistem quad camera structurat in felul urmator: senzorul principal (wide) are 64mx, senzorul ultrawide are 12mpx, senzorul macro are 5mpx si senzorul pentru adancime are de asemenea 5mpx. Dupa cum v-am amintit si in introducere, numarul de camere si numarul de megapixeli nu determina calitatea fotografiilor in general. Sunt multe telefoane cu o singura camera sau cu 2 care obtin rezultate mult mai bune. Trecand peste acest lucru, camerele lui A71 sunt bune, fotografiile au detalii surprinzatoare si per total sunt multumit. In sengmetul de pret din care face parte, cu siguranta se afla in top 5 camere. Cu putina imaginatie, puteti scoate poze inedite datorita senzorilor ultrawide si macro. Pe parta de filmare, avem la dispozitie inregistrare 4K la 30 FPS si FullHD la 30/60 FPS. Filmarile sunt ok, stabilizarea lucreaza bine si in principiu o sa fiti multumit. Daca totusi va doriti un telefon care filmeaza excelent, va recomand un model de la Apple.

Camere secundare: camera secundara are un senzor de 32mpx care face o treaba excelenta. Selfie-urile ies incredibil de detaliate si unghiul este suficient de wide incat pot incapea mai multe persoane in acelasi timp. Nu-mi place ca aplica prea mult efectul de beaty, dar cu putina editare, fotorafiile chiar sunt foarte bune si abia asteapta sa fie postate pe social media.

Soft: inca din cutie Samsung A71 vine cu Android 10 instalat. Deasupra, avem interfata celor de la Samsung numita OneUI. In sfarsit pot spune ca Samsung are o interfata curata, bine optimizata si se apropie suficient de mult de experienta stock. Dupa Android-ul stock si Oxygen OS-ul celor de la OnePlus, pot spune ca urmatoarea mea alegere este OneUI-UL celor de la Samsung.

Baterie: bateria are o capacitate uriasa de 4500Mah. Trebuie sa tinem cont ca ecranul maanca multa baterie si Android-ul consuma suficiente resurse. Cu toate acestea, sunt convins ca se poate obtine o zi de utilizare in regim de utilizare mediu-intens. Bateria suporta incarcare rapida de 25W si telefonul se va incarca de la 0 la 60% in aproximativ 30 de minute.

Constructie/Design: desi aparent pare un telefon facut din sticla si metal, Samsung A71 are un corp facut din plastic. Este un capitol la care Samsung a fost nevoit sa reduca costurile pentru a pune celelalte componente de calitate. Cu toate ca este facut din plastic, telefonul se simte bine in mana si pare foarte bine inchegat.

Pro

  • Este considerat cel mai bun telefon mid-range
  • Display senzational
  • Cea mai buna autonomie a bateriei
  • Cele mai bune camere

Contra

  • Are cel mai mare pret
  • Constructia nu este tocmai premium

2. Telefon Xiaomi Redmi K30

Cumpara de la eMag

Telefon Xiaomi Redmi K30

Xiaomi Remi K30 sau Poco X2 cum este denumit in alte zone ale lumii, este in teorie succesul legendarului PocoPhone F1. Pentru persoanele care nu stiu, PocoPhone F1 a fost cel mai ieftin “flagshipkiller”, adica avea componente de top la un pret sub jumatatea modelelor de la concurenti. A fost foarte bine vandut si cu ajutorul lui dar si a altor modele reusite, Xiaomi se afla acum pe locul 4 mondial in industria telefoanelor mobile. Din pacate, Redmi K30 nu a pastrat aceeasi idee de a pune cele mai bune specificatii la un pret mic, dar ramane in continuare in top 3 Cel mai bun telefon sub 2000 lei. Specificatiile sale sunt extrem de asemanatoare cu cele ale lui Samsung A71:

Procesor: dispune de acel procesor ca modelul anterior, si anume SnapDrap 730. N-am sa intru in detalii suplimentare deoarece v-am spus mai sus care este treaba cu acest procesor mid-range.

Accelerator grafic: si in cazul acceleratorului grafic lucrurile sunt identice. Performantele oferite sunt identice, dar probabil sa difere in functie de optimizarile Software pe care le-a facut fiecare companie in parte.

Stocare: telefonul vine in 3 variante: 6Gb RAM cu 128GB stocare, 8GB RAM cu 128GB stocare si 8GB RAM cu 256GB stocare. De asemenea, exista posibilitatea adaugarii unui card de memorie de pana la 256GB. Indiferent de versiunea pe care o alegeti, telefonul o sa ruleze excelent iar diferentele de performanta sunt insesizabile in utilizarea zilnica.

Display: probabil cea mai interesanta parte alui Redmi K30 este ecranul. Avem un display urias ce masoara 6,7 inch in diagonala, este de tip IPS LCD si are rezolutie FullHD+. Din pacate, nu este un ecran OLED sau Super Amoled, dar pot spune ca a fost folosit cel mai bun ecran LCD de pe piata. Marele sau avantaj consta in faptul ca are o rata de refresh de 120Hz. Astfel, experienta de navigare este incredibil de rapida si totul se misca cu o viteza fulgeratoare. Datorita ratei de refresh mari si a diagonalei uriase, experienta de vizionare este una foarte placuta si o sa-i multumeasca pe majoritatea utilizatorilor.

Conectivitate: are Wi Fi dual band, GPS, port Infrarosu, Dual Sim, conexiune 3G/4G, Bluetooth in versiunea 5.0, Radio FM si un port USB Type-C pentru incarcare/transfer de date. Senzorul de amprente este pozitionat pe lateral, fiind integrat in butonul de power. Din punctul meu de vedere, amplasarea senzorului pe butonul de on/off este cea mai naturala si cea mai buna solutie.

Camere principale: avem de-a face din nou cu un sistem quad camera structurat asemanator ca la celelalte telefoane: senzorul principal wide are 64mx,  senzor ultrawide de 8mpx, senzor pentru adancime de 2mpx si un senzor macro tot de 2mpx. Daca nu ma insel, senzorul principal este acelasi ca in cazul telefonului Samsung A71. Fotografiile ies excelent, sunt detaliate si corect expuse. Pentru segmentul din care face parte, nu cred ca se poate cere mai mult de atat. Camerele pot filma la rezolutie 4K cu 30 FPS si la rezolutie FullHD cu 30/60 FPS. Filmarile arata surprinzator de bine si sunt stabilizate intr-un mod decent. Per total, o camera foarte buna pentru un telefon mid-range.

Camere secundare: pe fata avem un setup din 2 camere: senzorul principal are 20mpx si senzorul de adancime are 2mpx. Senzorul de adancime este folosit pentru realizeaza de fotografii portret, fotografii care au devenit foarte populare in ultima perioada. In ciuda faptului ca decuparea se face face din software, o camera in plus imbunatateste efectul de bokeh. Selfie-urile ies foarte bine, au detalii excelente si sunt numai bune de impartasit cu prietenii. Ca si in cazul lui Samsung,  nu-mi place ca se aplica prea mult efectul de beaty.

Soft: Xiaomi Redmi 30K vine din cutie cu Android 10 instalat. Deasupra este instalata interfata MIUI a celor de la Xiaomi care nu prea imi place. In ciuda faptului ca a fost mult imbunatatita in ultimul timp, ramane in continuare o interfata cu destule probleme care arata prea science-fiction. Nu seamana aproape deloc cu experienta stock si pe multa lume deranjeaza acest lucru. Sunt convins totusi ca exista si multe persoane care o sa aprecieze MIUI-UL intrucat gusturile nu se discuta.

Baterie: bateria telefonului are 4500Mah si este mai mult decat suficienta. Desi nu avem un ecran OLED sau AMOLED, trebuie sa tinem cont de faptul ca rata de refresh de 120Hz consuma destul de mult. Cu toate acestea, va garantez ca obtineti cel putin o zi de utilizare. Suporta incarcare rapida de 27W si pentru 0-60% n-o sa fie necesare mai mult de 30 deminute.

Constructie/Design: este fara doar si poate cel mai premium model dintre toate cele 3 prezentate astazi. Pe fata/spate avem sticla acoperita cu Corning Gorilla Glass 5 iar marginile sunt realizate din metal. Telefonul se tine foarte bine in mana, ofera o senzatie premium si arata excelent. Fiind din sticla, recomand o husa si atentie sporita cand il folositi.

Pro

  • Cea mai buna constructie si cel mai frumos design
  • Ecran cu rata de refresh de 120Hz

Contra

  • Interfata MIUI

3. Telefon mobil Huawei P40 Lite

Cumpara de la eMag

Telefon mobil Huawei P40 Lite

Huawei P40 lite este ultimul telefon din seria cunoscuta Lite. Este fara doar si poate una dintre cele mai apreciate si vandute serii de telefoane din lume. Inca de la aparitia primului telefon din serie (Huawei p8 lite), Huawei a avut vanzari colosale. De la an la an, telefoanele Lite au devenit mai bune si consider ca ofera un raport calitate-pret excelent. Din pacate, in urma scandalului dintre Huawei si guvernul American, compania nu mai are voie sa colaboreze cu Google si telefonul vine fara aplicatiile Google (Youtube, harti, gmail etc) preinstalate. Daca va interesati pe internet, exista cateva metode pentru instalarea suitei Google. Din cauza asta este doar pe locul 3 in topul de azi: Cel mai bun telefon sub 2000 lei.

Procesor: P40 lite vine cu procesorul octa core Kirin 810, succesorul lui Kirin 710. Este un procesor produs de Huawei si pot spune ca ofera o performanta foarte buna, peste asteptarile mele. Sistemul si aplicatiile ruleaza impecabil si n-am vazut urma de lag pe toata durata testarii. Puteti sa faceti si gaming pe detalii medii-high la FPS-uri bune. Nu va asteptati sa concureze ca performanta cu alte procesoare de top, dar daca tinem cont de pretul telefonului, este un deal incredibil de bun.

Accelerator grafic: Mali-G52 MP6 este acceleratorul grafic al telefonului. In urma testelor, am observat ca se afla putin in spatele acceleratorului Adreno 618 pe care l-am gasit la telefoanele anterioare. Diferentele nu sunt colosate si dupa cum v-am spus si mai sus, puteti juca majoritatea jocurilor pe detalii medii.

Stocare: Huawei P40 Lite vine intr-o singura varianta cu 6Gb de memorie RAM si 128GB de stocare. Sincer sa fiu, n-am simtit nevoia de mai mult RAM in perioada testarii si telefonul stie sa-l managerieze bine. Pentru persoanele care au nevoie de mai mult de 128Gb de stocare, telefonul are slot pentru carduri de memorie de pana la 256GB.

Display: avem de-a face cu un ecran ce masoara 6,4 inch in diagonala, are rezolutie FullHD+ si este de tip IPS LCD. Nu spun neaparat ca este un display rau, dar telefoanele anterioare stau mai bine la acest capitol. Pana la urma, costa aproape jumatate din pretul celorlalte modele si in continuare ofera majoritatea caracteristicilor. Ecranul este suficient de luminos, are culori bune si ofera o experienta de vizionare placuta. Daca sunteti genul de persoana care apreciaza ecranele de calitate, nu cred ca P40 Lite este cea mai buna optiune pe care o aveti.

Conectivitate: dispune de Bluetooth in versiunea 5.0, Wi Fi dual band capabil de viteze excelente, NFC, GPS, port USB Type-C pentru incarcare/transfer de fisiere, slot pentru carduri de pana la 256GB, un port jack de 3.5mm (lucru pe care n-am crezut ca am sa-l mai vad de acum incolo) si capabilitati Dual Sim

Camere principale: ca si in cazul modelelor precedente, avem din nou un setup format din 4 camere: senzorul principal wide are 48mpx, senzorul ultrawide are 8mpx, senzorul pentru macro are 2 mpx iar senzorul pentru adancime are de asemenea 2mpx. Surpinzator sau nu, fotografiile pe care le face P40 Lite sunt foarte apropiate de cele facute cu telefoanele de mai sus, in ciuda faptului ca este aproape la jumatate din punct de vedere al pretului. Pentru majoritatea persoanelor, Huawei P40 Lite o sa realizeaza fotografii satisfacatoare si n-o sa aveti nevoie de mai mult. Limitarea majora vine la capitolul filmare, unde camerele pot filma doar la rezolutie FullHD cu 30 FPS-uri. Din punctul meu de vedere, limitarea la 30 FPS-uri o consider ca fiind una dintre cele mai proaste miscari facute de Huawei in ultima perioada.

Camere secundare: camera selfie are un senzor de 16mpx care m-a surprins in mod placut. Fotografiile sunt clare, au detalii bune si pot incapea mai multe persoane intr-un selfie. In cazul lui Huawei se aplica cea mai multa procesare, dar daca editati pozele, o sa obtineti fotografii neasteptat de bune. De asemenea, camera frontala este limitata sa filmeze la rezolutie FullHD cu  30 de cadre pe secunda.

Soft: telefonul vine din cutie cu Android 10 instalat si cu interfata EMUI deasupra. Personal nu-mi place deloc skin-ul EMUI a celor de la Huawei, dar gusturile nu se discuta. Realist vorbind, acesta a fost imbunatatit in ultima perioada si a ajuns fara discutie la cea mai buna versiune a sa.

Baterie: bateria de 4200Mah ar trebui sa fie mai mult decat suficienta pentru P40 Lite. Ecranul LCD nu consuma multe resurse iar procesorul este special gandit pentru economisirea energiei. Pentru utilizatorii agresivi, sunt convins ca puteti obtine o zi intreaga de utilizare. Pentru utilizatorii medii si ocazionali, puteti atinge cu siguranta pragul de 2 zile.

Constructie/Design: desi are un pret accesibil, pe Huawei P40 Lite s-au folosit materiale premium precum sticla si metal. Se sime bine in mana, are o forma ergonomica si pare premium pentru pretul pe care-l platiti.

 Concluzie

Dupa cum v-am tot repetat, alegerea unui telefon in prezent este extrem dedificila. Segmentul 1000-2500 de lei contine cele mai multe modele si efectiv totul tine de buget/preferinte. Sunt convins ca exista o multime de telefoane care merita incluse in top, dar nu ne-ar ajunge timpul fizic sa le prezentam pe toate. In orice caz, alegerea va apartine in totalitate si sper ca macar unul dintre modelele prezentate anterior v-a starnit interesul! Pana la urma, Cel mai bun telefon sub 2000 lei e cel pe care alegeti sa il cumparati.

Cumpara de la eMag

 

Cel mai bun telefon sub 2000 lei

0 thoughts on “Cel mai bun telefon sub 2000 lei

Leave a Reply

Your email address will not be published.