In prezent, telefoanele mobile sunt cele mai raspandite si utilizate dispozitive eletronice din lume. Am ajuns intr-un punct in care depindem de ele si fac parte din vietile noastre. Pe langa multitudinea de beneficii pe care le ofera (conexiune la internet, apeluri, divertisment, puternice, rapide, camere foto/video excelente etc), trebuie sa recunoastem ca exista si anumite dezavantaje. Din pacate, am ajuns sa petrecem prea mult timp pe telefoane si acest lucru ne deconecteaza cam mult de viata reala.
Contents
Ofertele continua la eMag
La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.
Ma bucura faptul sa vad ca telefoanele mobile au ajuns atat de puternice si de bune incat pot inlocui cu succes un calculator sau un laptop. Atata timp cat nu vorbim de activitati foarte intensive si de task-uri care se pot face doar la PC, smartphone-ul reprezinta alternativa cea mai buna. Pe langa faptul ca poate inlocui un calculator/laptop, telefoanele moderne pot inlocui foarte bine si camerele foto/video. Cele mai noi si performante modele precum Samsung S20 Ultra, Huawi P40 PRO Plus sau Iphone 11 PRO au camere extraordinar de bune care se pot compara din anumite puncte de vedere cu DSLR-urile. Cu alte cuvinte, smartphone-ul a ajuns un fel de dispozitiv universal care ne face viata mult mai buna.
Din punctul meu de vedere, in anul 2020 nu se mai fabrica smartphone-uri proaste, ci doar smartphone-uri pentru fiecare buget. Exista categoriile entry, entry-mid, mid, mid-top si premium (high). Asadar, avem o categorie pentru toate tipurile de persoane si pentru toate tipurile de resurse financiare. Conform statisticilor, cele mai vandute sunt telefoanele entry-mid si mid-range, unde exista si cea mai mare concurenta de asemenea. Variantele din care puteti alege sunt aproape infinite iar alegerea trebuie sa depinda exclusiv de nevoile/preferintele dumneavoastra. Pana nu testati un telefon si pana nu il studiati cu atentie, nu merita sa luati o decizie. Review-urile sunt bune si ajuta, dar n-ar trebui sa va bazati in totalitate pe ele.
In topul de astazi, Cel mai bun telefon midrange, am ales 3 dintre cele mai une, apreciate si laudate telefoane mid-range ale anului 2020 ca sa aflam care este cel mai bun telefon midrange. Sunt convins ca exista o multime de alte modele care meritau sa fie incluse in top, dar consider ca am facut cele mai bune alegeri. Am fost atent si am selectat modelele care ofera un raport calitate-pret corect, care au specificatii actualizate, conectivitate impecabila si merita sa fie achizitionate. Pe mine ma pasioneaza industria telefoanelor mobile si am detinut peste 100 de modele pana in prezent. Consider ca am ajuns intr-un punct in care pot recomanda si pot vorbi despre ele in cunostinta de cauza. Asadar, va las cu cele 3 modele pe care le-am selectat si sper ca macar unul dintre acestea sa va atraga atentia si sa-l considerati cel mai bun telefon midrange.
Tabel Comparativ
Model |
OnePlus Nord |
Samsung Galaxy A71 |
Xiaomi Redmi K30 |
Ecran |
6.44 inch FullHD |
6.7 inch FullHD Super Amoled |
6.7 inch FullHD IPS LCD |
Procesor |
SnapDragon 765 |
Snapdragon 730 |
SnapDragon 730 |
Rata refresh ecran |
90hz |
60hz |
120hz |
Camera principala |
quad 48+8+5+2mpx |
quad 64+12+5+5mpx |
quad 64+8+2+2mpx |
Camera secundara |
dual 32+8mpx |
single 32mpx |
dual 20+2mpx |
Baterie |
4115mah |
4500mah |
4500mah |
1. OnePlus Nord
Introducere
OnePlus Nord este cel mai nou telefon al companiei OnePlus si cel mai bun telefon midrange. Pentru persoanele care nu stiu, compania OnePlus a devenit cunoscuta datorita telefoanelor denumite “flagship killere”. Cu alte cuvinte, OnePlus scotea telefoane cu specificatii de top la preturi chiar si de 2-3 ori mai comparativ cu producatori precum Apple, Samsung sau Huawei. Usor, usor, OnePlus au inceput sa mareasca preturile telefoanelor, oferind in acelasi timp mai multe beneficii dar si o calitate mai mare a constructiei.
Anul acesta, compania OnePlus (care face parte din grupul chinez gigantic BSK alaturi de Oppo) si-au schimbat strategia de piata. In prezent, telefoanele lor de top au atins pragul de 1000 de euro, adica pragul telefoanelor premium. OnePlus Nord este propunerea companiei pentru segmentul mid-range, segment in care nu aveau concurenta pana acum ceva timp. Chiar daca nu are specificatii de top, OnePlus Nord pastreaza fluiditatea si experienta cu care ne-a obisnuit OnePlus pe telefoanele lor. Nu este un terminal spectaculos, dar are un pret corect si consider ca ofera toate specificatiile necesare unui mid-ranger de top.
Specificatii
OnePlus Nord vine echipat cu un procesor nou de la Snapdragon, mai exact SnapDragon 765. Este un procesor octa-core, construit pe 7 nano care ofera performante excelente. In utilizarea zilnica, SnapDragon 765 efectiv zboara si n-am intalnit nici cea mai mica problema. Alaturi de procesorul grafic Adreno 620, jocurile ruleaza impecabil, chiar si la detalii high-ultra.
Majoritatea jocurilor noi vor rula fara emotii si n-o sa simtiti nevoia unui procesor mai puternic in cele mai multe dintre cazuri. Bineinteles, procesorul de top SnapDragon 865+ este mult mai rapid si puternic, dar de cele mai multe ori nu ajungem sa-l folosim la capacitate maxima. Pe scurt, procesorul face o treaba extraordinara iar totul ruleaza extrem de rapid. Acest lucru se datoreaza si optimizarii software a celor de la OnePlus, respectiv interfetei OxygenOS. In prezent, consider ca OxygenOS-ul celor de la OnePlus este cea mai rapida si buna interfata de pe telefoanele cu Android.
Pe partea de memorie, telefonul vine in 3 variante: 6Gb Ram si 64Gb de stocare, 8gb Ram si 128GB de stocare, respectiv 12Gb Ram cu 256Gb de stocare. Indiferent de varianta aleasa, telefonul ruleaza excelent iar diferentele sunt foarte mici. Pentru persoanele basic si care nu fac multe activitati pe telefon, recomand varianta cea mai ieftina. Daca sunteti adeptul multitasking-ului si faceti lucruri serioase pe telefon, va recomand variantele cu memorie RAM mai multa.
Display
Display-ul lui OnePlus Nord este superb. Vorbim despre un ecran Fluid Amoled de 6.44 inch, rezolutie FullHD+ si o densitate a pixelilor de 408ppi. Ecranul ocupa 86,7% din suprafata telefonului, are un aspect 20:9 iar perforatiile pentru camere sunt amplasate in coltul din stanga sus, discret. Probabil cea mai interesanta parte la ecranul acesta este rata de refresh de 90Hz. In ciuda faptului ca alte telefoane au trecut deja la 120 sau chiar 144hz, trebuie sa apreciem faptul ca OnePlus au optat pentru un display de 90Hz in cazul unui telefon mid-range. In cazul in care nu stiati, o rata de refresh mai mare a ecranului inseamna o experienta mai rapida si mai fluida.
In orice caz, este un ecran foarte bun, ideal pentru persoanele care consuma mult continut media. Culorile sunt excelente, luminozitatea foarte buna si vine calibrat destul de natural inca din cutie. Nu pot spune ca este cel mai bun display pe care l-am vazut, dar cu siguranta este unul dintre cele mai bune din categoria de pret din care face parte. Asadar, o mare bila alba din partea mea pentru ecranul telefonului OnePlus Nord.
Camere foto/video
Camerele foto/video de pe OnePlus Nord sunt foarte bune, probabil cele mai bune din categoria mid-range. In partea din spate avem un modul quad camera: 48mpx senzorul principal, 8mpx senzorul ultrawide, 5mpx pentru adancime si 2mpx senzorul macro. Fotografiile realizate de acest setup de camere sunt foarte bune. Detaliile sunt excelente, HDR-ul lucreaza bine, expunerea se face corect si pot spune ca m-a impresionat intr-un mod placut, mai ales pe timp de zi. Nici pe timp de noapte pozele nu ies rau, dar mai este de lucrat. Overall, OnePlus-urile n-au excelat niciodata la capitolul camere foto/video, dar mereu au oferit o solutie decenta, cu putin peste media concurentilor din aceeasi gama de pret.
In partea din fata avem o camera duala formata dintr-un senzor de 32mpx si dintr-un senzor de 8mpx ultrawide. Selfie-urile ies surprinzator de bine si o sa fie o adevarata bucurie pentru persoanele care apreciaza acest tip de fotografii. Puteti sa umpleti fara probleme retelele de socializate cu fotografii de calitate, care cu putina editare o sa arate senzational. In ciuda faptului ca pentru mine nu exista concurent pentru telefoanele Apple atunci cand vorbim de camerele frontale, OnePLus m-a facut sa-mi schimb putin parerea.
Pe partea de filmare lucrurile nu stau rau. Telefonul poate filma la rezolutie 4K 30/60 FPS si la rezolutie FullHD tot la 30/60 FPS. Indiferent de rezolutia aleasa, filmarile sunt foarte bune, stabilizarea face o treaba excelenta si n-o sa va dezamageasca in majoritatea cazurilor. Inca nu exista un concurent suficient de bun pe partea de filmare pentru telefoanele celor de la Apple, dar usor-usor, companiile concurente se apropie de acestia. Pe scurt, daca nu aveti pretentii enorme pentru fotografii/filmari, camerele de pe OnePlus sunt mai mult decat suficiente.
Constructie/Design
Dupa cum v-am spus si mai sus, OnePlus a crescut considerabil calitatea materialelor si a asamblarii. Asadar, OnePlus Nord este un telefon construit din sticla si aluminiu care se simte premium. Se tine extraordinar de bine in mana, este subtire si arata excelent din punctul meu de vedere. In ciuda faptului ca majoritatea telefoanelor mobile arata la fel in prezent, consider ca OnePlus Nord are ceva in plus. Asadar, la capitolul constructie/design, nimic de reprosat din partea mea.
Baterie
OnePlus Nord vine cu o baterie de 4115 mah, suficienta pentru o zi de utilizare intensa. Pentru persoanele care nu utilizeaza telefonul la capacitate maxima, s-ar putea sa obtina 2 zile de utilizare fara prea mari emotii. In orice caz, bateria suporta incarcare fast-charge de pana la 30W. Asadar, incarcarea de la 0 la 70% se face in aproximativ 30 de minute, lucru extrem de important daca ma intrebati pe mine. Sa nu uitam ca OnePlus a fost una dintre primele companii care au introdus pe piata tehnologiile fast-charge si mereu telefoanele lor s-au incarcat foarte rapid.
Cumpara de la eMag2. Samsung Galaxy A71
Introducere
Samsung A71 este succesorul lui Samsung Galaxy A70, varfurile de gama din seria A de la Samsung. Seria A a pornit undeva prin anul 2015 si a avut un succes incredibil pe piata telefoanelor mid-range. A50 si A70 din anul 2019 au fost cele mai bine vandute si apreciate telefoane conform statisticilor. A71 si A51 sunt succesorii modelelor anterior mentionate si sunt practic un “facelift” ca sa-i spunem asa. Au pastrat aceeasi idee dar au venit cu specificatii si componente noi, actualizate pentru anul 2020. In ciuda faptului ca sunt telefoane foarte bune, consider ca doar fanii Samsung le cumpara in mod special, intrucat la acelasi pret sunt variante cel putin la fel de interesante. Nu este cel mai bun telefon midrange dar este destul de aproape.
Specificatii
Samsung Galaxy A71 dispune de un procesor Snapdragon 730 de ultima generatie, construit pe 8 nanometri. Acesta are 8 nuclee (octa core) si ofera performante bune. Sistemul ruleaza fluid, nu exista lag, n-am observat franari si totul ruleaza asa cum ar trebui. Alaturi de procesorul grafic, jocurile ruleaza excelent si n-am avut nici cea mai mica problema, indiferent de titlul pe care l-am jucat. Atata timp cat nu jucati cu detaliile la maxim, experienta de gaming oferita de A71 o sa fie mai mult decat satisfacatoare.
Samsung Galaxy A71 vine in 2 variante: 128Gb de stocare si 6Gb RAM, respectiv 128Gb de stocare si 8GB de RAM. Ca si in cazul telefonului precedent, diferentele de performanta intre aceste variante sunt relativ mici. Acestea sunt relevante doar pentru persoanele care fac task-uri mai complicate si au nevoie de ceva mai multa memorie RAM. Memoria interna consider ca nu mai are asa de mare relevanta deoarece majoritatea persoanelor folosesc servicii de Cloud. Pe scurt, indiferent de varianta aleasa, telefonul o sa ruleze foarte bine.
Display
Dupa cum bine stiti, Samsung este cel mai mare si apreciat producator de ecrane din lume. Acestia produc si distribuie display-uri catre majoritatea companiilor din aceasta industrie, inclusiv Apple. Ecranele lor sunt cu adevarat de cea mai buna calitate si n-au concurenta in industrie. In cazul lui A71 vorbim de un display Super Amoled ce masoara 6.7 inch in diagonala cu rezolutie FullHD+ si cu o densitate a pixelilor de 393ppi. Ocupa 87,2% din suprafata telefonului iar decupajul pentru camera frontala este discret, pozitionat in centrul ecranului in partea superioara. Ecranule este extrem de luminos, are culori vii si unghiurile de vizualizare sunt excelente. Din pacate, rata de refresh este de doar 60hz, lucru care trage putin in jos telefonul daca ma intrebati pe mine. In orice caz, este ideal pentru persoanele care consuma mult continut media si apreciaza ecranele mari si luminoase.
Camere Foto/Video
Samsung Galaxy A71 vine cu un sistem quad camera gandit in felul urmator: senzorul principal (wide) are 64mx, senzorul ultrawide are 12mpx, senzorul macro are 5mpx si senzorul pentru adancime are de asemenea 5mpx. Fotografiile realizate de A71 sunt bune, dar inferioare in comparatie cu cele realizate de OnePlus Nord. Nu ma intelegeti gresit, in continuare pozele arata foarte bine, sunt detaliate si nu dezamagesc. Cu toate acestea, ma asteptam de la Samsung sa imbunatateasca calitatea camerelor de pe modelele lor mid-range. Pentru o persoane care nu are pretentii enorme si nu se asteapta la rezultate profesionale, camerele de pe A71 o sa fie de ajuns.
Camera frontala de 32mpx a fost o placuta. Mie nu-mi plac camerele selfie de la Samsung deoarece aplica prea mult efect de infrumusetare si nu sunt naturale. In cazul lui A71 am observat ca Samsung incepe sa rezolve din problemele acestea si sa mearga dupa Apple. Surprinzator, selfie-urile facute cu A71 sunt clare, suficient de naturale si chiar m-au impresionat intr-un mod placut. Asadar, iubitorii de social media, va informez ca A71 trece testul camerei frontale si il recomand cu incredere.
Pe partea de filmare, camerele de pe spate pot filma la rezolutie 4K cu 30 FPS si la rezolutie FullHD cu 30/60 FPS. Din pacate, nu avem filmare 4K la 60 FPS iar stabilizarea nu pot spune ca mi-a placut prea mult. Asadar, ramane inferior si la capitolul filmare daca-l comparat cu OnePlus Nord. Nu spun ca filmeaza rau, dar cu siguranta nu merita achizitionat daca va doriti un telefon special pentru filmat. In acest caz, va recomand un Iphone sau Huawei P40 Pro care in momentul de fata nu are concurenta pe partea de camere foto/video.
Constructie/Design
Seria A de la Samsung are parti bune (ecran, specificatii, caracteristici) dar si parti mai putin bune, precum constructia. Pentru a mentine pretul redus, Samsung a taiat din calitatea materialelor. Asadar, avem un telefon realizat din plastic. Nu se simte ca un telefon premium, dar cu siguranta nu se simte nici ieftin. Are o constructie solida, se tine bine in mana si in ciuda ecranului mare, este destul de ergonomic. Nu am sa trec constructia la lucrurile negative, dar nici nu o pot trece la lucrurile pozitive.
Baterie
Samsung A71 vine cu o bateria de 4500MAH, suficient de mare pentru a rezista o zi in conditii de utilizare medii-intense. Suporta incarcare rapida de 25W si o sa se incarce de la 0 la 60% in aproximativ 30 de minute. Desi are un ecran mare, interfata OneUi a celor de la Samsung a fost optimizata intr-un mod excelent si bateria va tine fara probleme. Asadar, daca erati in cautarea unui telefon cu baterie mare si pe care va pueti baza, A71 n-o sa va dezamageasca. Noi l-am inclus in topul de azi: Cel mai bun telefon midrange, tocmai din aceste motive.
Cumpara de la eMag3. Xiaomi Redmi K30
Introducere
Xiaomi Redmi K30 este succesorul legendarului telefon Pocophone F1. Pentru persoanele care n-au auzit, Pocophone F1 a fost cel mai ieftin telefon cu specificatii de top. Desi nu excela la capitole precum design sau camere, Pocophone era extrem de performant si isi merita banii cu desavarsite. Personal sunt fanul companiei Xiaomi si consider ca ofera cel mai bun raport calitate-pret de pe piata. Au telefoane pentru absolut toate bugetele si toate categoriile de oameni. De asemenea, pe langa telefoane, companie Xiaomi produce tot felul de electrocasnice/electronice de cea mai buna calitate si la preturi incredibil de bune. Din aceste motive am inclus acest telefon in topul: Cel mai bun telefon midrange.
Specificatii
Desi Pocophone F1 avea specificaiti de top, Xiaomi Redmi K30 nu continua traditia. Ofera multe pentru un telefon mid-range, dar hardware-ul nu este de top ca in cazul modelului precedent. Avem un procesor SnapDragon 730, identic cu cel pe care l-am vazut la Samsung A71. Performantele sunt foarte bune, bineinteles si totul ruleaza foarte bine. Uneori sistemul este franat de interfata MiUI a celor de la Xiaomi, o interfata pe care nu o indragesc prea tare. Desi a devenit mai buna si stabila ca niciodata, consider ca mai au mult de lucrat la ea pentru a ajunge la o versiune buna. Acceleratorul grafic Adreno 618 si procesorul anterior mentionat fac o treaba excelenta si in jocuri. Puteti juca toate titlurile fara probleme, asta daca renuntati sa detaliile maxime.
Telefonul vine in 3 variante: 64Gb si 6Gb RAM, 128Gb si 6GB Ram, respectiv 256GB cu 8GB RAM pentru cea mai scumpa varianta. Bineinteles, ca si in cazul celorlalte modele, diferentele de performanta sunt mici intre versiuni, mai ales in utilizarea zilnica. Recomandarile mele raman valabile si aici, deci nu are rost sa intram in detalii. In orice caz, fiind un telefon cu Android, cu cat mai multa memorie RAM, cu atat mai bine.
Display
Display-ul lui Xiaomi Redmi K30 este bun, dar cam atat. Din pacate, nu avem parte de un display Amoled sau Oled precum am vazut la modelele precedente. Trebuie sa ne multumim cu un ecran IPS LCD, de cea mai buna calitate ce-i drept, dar incomparabil din punct de vedere al luminozitatii si al culorilor. Acesta masoara 6.7 inch in diagonala, are rezolutie FullHD si o densitate a pixelilor de 395ppi. Cel mai important lucru al acestui ecran este rata de refresh de 120Hz. In ciuda faptului ca este IPS, faptul ca are 120Hz ma bucura teribil. Totul se misca incredibil de rapid si de fluid. Sincer sa fiu, in multe dintre situatii prefer un display mai rapid in detrimentul unui display mai calitativ. Bineinteles, este o chestiune de preferinte si gusturile nu se discuta. Daca e sa fim corecti, Redmi K30 are cel mai slab ecran, dar rata de refresh de 120Hz il salveaza foarte mult.
Camere foto/video
Camerele de pe Xiaomi Redmi K30 sunt bune, dar nu impresioneaza. Sunt cam la nivelul camerelor de pe A71 si putin inferioare in comparatie cu camerele de pe OnePlus NORD. Pe spatele telefonului regasim un sistem quad camera (format din 4 camere): senzorul principal wide are 64mx, un senzor ultrawide de 8mpx, un senzor pentru adancime de 2mpx si un senzor macro tot de 2mpx.Fotografiile sunt clare, detaliate, corect expuse si arata bine. Pe timp de zi, pot spune ca rezultatele sunt foarte bune. Pe timp de noapte, Redmi K30 nu se descurca prea bine si este inferior telefoanelor anterior prezentate. Cum am spus si mai sus, daca nu aveti pretentii de aparat profesional sau de telefon de top, n-o sa ramaneti dezamagiti de rezultatele obtinute.
In partea din fata avem un senzor principal de 20mpx si un senzor pentru adancime de 2mpx pentru fotografiile de tip portret. Selfie-urile ies bine, sunt clare si au detalii bune. Cu toate acestea, Xiaomi aplica in continuare prea mult efect de infrumusetare si nu-mi place acest lucru. Chiar si cu efectul dezactivat, fotografiile ies prea procesate pentru gusturile mele. Cu putina editare sunt convins ca pot iesi bine, dar nu este tipul de telefon “point and shoot”, cel putin nu pentru mine.
Pe partea de filmare, camerele din spate sunt capabile sa filmeze la rezolutie 4K cu 30FPS si la rezolutie FullHD cu 30/60/120. Filmare 4K nu este stabilizata deloc si trebuie sa tineti telefonul foarte fix pentru a obtine rezultate decente. In cazul filmarii FullHD, stabilizarea face o treaba destul de buna, dar sub asteptarile mele. Asadar, daca filmati mult si acest lucru conteaza pentru dumneavoastra, va recomand un Iphone sau unul dintre telefoanele de mai sus care oricum stau mai bine din acest punct de vedere.
Constructie/Design
Redmi K30 are o constructie foarte bine si s-au folosit materiale precum sticla sau aluminiu. Se simte ca un telefon premium si se tine foarte bine in mana. Este cu mult superior fata de Samsung A71 si cam la acelasi nivel cu OnePlus Nord. Design-ul nu m-a impresionat si il consider banal, nu iese cu nimic in evidenta. Imi plac totusi variantele diverse de culori care atrag atentia, mai ales daca tineti telefonul fara husa. Asadar, daca va doriti un telefon bine construit si pe care sa nu platiti o mica avere, Xiaomi Redmi K30 s-ar putea sa fie alegerea perfecta.
Baterie
Xiaomi Redmi K30 dispune de o baterie generoasa de 4500Mah. Datorita procesorului care consuma putin si al ecranului LCD, bateria o sa tina foarte bine. Pentru un utilizator intensiv, n-o sa aveti probleme pentru cel putin o zi. In cazul utilizatorilor mai moderati, puteti atinge pragul de 2 zile fata emotii. Bineinteles, suporta tehnologia fast-charge cu pana la 27w si se incarca de la 0 la 100% in aproximativ o ora. Cel putin astea sunt rezultatele pe hartie, utilizand incarcatorul cu care vine in cutie.
Cumpara de la eMagConcluzie
In concluzie, sa alegi cel mai bun telefon midrange in anul 2020 este o actiune extrem de dificila. Exista o sumedenie de modele din care puteti alege si efectiv nu stii incotro sa te indrepti. In segmentul mid-range concurenta este cea mai mare si trebuie sa va ganditi la necesitatile dumneavoastra. Alegeti telefonul care va acopera toate nevoile si care va place cel mai mult, mai ales ca n-o sa aveti un pret de resell prea mare, fiind intr-o categorie medie de pret. Inainte sa faceti o alegere, va recomand sa va documentati bine inainte si sa urmariti mai multe review-uri. Eventual, mergeti in cel mai apropiat magazin de profil si testati toate telefoanele care v-au atras atentia.
0 thoughts on “Cel mai bun telefon midrange – TOP 3”