Cel mai bun multimetru – Top3

Top 3

Introducere

Ati auzit despre multimetre? Nu stiti cum arata unul sau cum functioneaza? La orele din fizica din scoala cel mai probabil ca ati vazut sau ati folosit un astfel de aparat, chiar daca poate ati uitat ca asa se numeste. Acest aparat era folosit pentru a verifica tensiunea curentului din anumite dispozitive, cum sunt becurile de exemplu. Cele mai noi multimetre au un ecran digital, insa exista si multimetre cu ecran clasic, ceva mai vechi.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Produs
Uni-T
Mastech
Maxwell
Imagine
Descriere
Multimetrul de la Uni-T este un multimetru profesional, ce poate masura pana la 11 valori. Este ideal pentru electricieni, sevice-uri auto sau uz personal.(Vezi pretul la eMag)
Multimetrul de la Mastech este un multimetru semiprofesional, ce poate masura pana la 14 valori. Este ideal pentru service-uri si uz personal.(Vezi pretul la eMag)
Multimetrul de la Maxwell este un multimetru entry level, fiind dedicat folosirii personale.(Vezi pretul la eMag)

Totusi, un multimetru nu masoara numai curentul. Un multimetru poate sa masoare mai multi indicatori, precum temperatura, tensiunea curenta si tensiunea alternativa, rezistenta, frecventa si alti factori in functie de dotarile multimetrului. Un alt loc in care veti intalni des astfel de aparate este in service-urile auto sau la un electrician auto. Daca a fost arsa o siguranta sau vreti sa schimbati bateria masinii, electricianul va masura mai intai tensiunea si curentul din sigurante si din baterie pentru a se asigura ca functioneaza la parametrii normali.

Chiar daca nu aveti un service sau nu sunteti profesori de fizica, va puteti achizitiona un astfel de aparat, intrucat va poate ajuta destul de mult. Puteti verifica tensiunea din prizele din casa pentru a verifica daca functioneaza corect, puteti verifica panourile electrice si becurile masinii sau diferiti parametrii ai obiectelor electrice.

Principiul de functionare al unui multimetru este simplu: multimetrul este un aparat electric ce functioneaza pe baza de baterii. Acesta are un panou central, de obicei digital, care afiseaza diferite valori. Sub acesta se afla un comutator pentru a selecta exact ceea ce dorim sa masuram si ne indica si unitatea de masura. Mai exista si cateva spatii pentru mufe, in care se introduc cablurile de testare, iar cele care masoara si temperatura o sonda de temperatura. Cablurile de testare mai apoi se ating de sursa pe care vrem sa o masuram, iar pe ecran ne vor aparea diferite valori inregistrate de aceste cabluri.

Acum ca am vazut cum functioneaza un multimetru, sa vedem cum alegem un astfel de aparat si care sunt top 3 cele mai bune multimetre.

Cel mai bun multimetru – cum il alegem?

Primul si cel mai important factor de care trebuie sa tinem cont este la ce vom folosi multimetrul. Multimetrele, dupa cum am spus si mai sus, pot sa masoare diferite valori, cum ar fi temperatura, curentul etc. Asadar, daca planuiti sa folositi multimetrul, de exemplu, doar pentru a verifica curentul automobilului si casei, nu veti avea nevoie de prea multe functii. Un multimetru care poate sa masoare curentul continuu si alternativ, tensiunea si temperatura ar trebui sa fie mai mult decat suficient. Daca planuiti sa il folositi intr-un service, veti avea nevoie de unul profesional care poate inregistra valori multiple si este mult mai exact.

Al doilea aspect important cand vine vorba de un multimetru sunt functiile cu care acesta vine. Pe langa faptul ca poate sa masoare diferiti parametri, multimetrele au si diferite functii de comparare a valorilor, de stabilire a numarului maxim si minim inregistrat si alte functii importante. Insa, din nou, in functie de activitatea pentru care aveti nevoie, trebuie sa stabiliti daca intr-adevar aveti nevoie de astfel de functii sau nu.

Un ultim aspect important este tipul de multimetru pe care urmeaza sa il achizitionati. Exista multimetre profesionale si semiprofesionale, care sunt foarte exacte din punct de vedere al datelor colectate si multimetre de tip hobby, ce sunt folosite doar pentru uz personal si au valori putin diferite fata de adevar. Bineinteles, chiar si pentru uz personal puteti achizitiona un multimetru profesional daca aveti nevoie de date cat mai exacte si valori cat mai apropiate de adevar.

Cel mai bun multimetru – Tabel Comparativ

Nume produs
Uni-T
Mastech
Maxwell
Imagine
Suport de sustinere
Da
Nu
Da
Baterii incluse
Da
Da
Da
True RMS
Da
Nu
Da
Inregistrare Mix/Max
Da
Nu
Nu
Link

1.Multimetru digital Uni-T UT139S

Cel mai bun multimetru

Pe primul loc in acest top, Cel mai bun multimetru, am ales sa includ multimetrul de la Uni-T modelul UT139S. Este un multimetru digital de tip profesional care vine cu multe functii interesante, poate masura pana la 11 valori si este potrivit atat pentru uz personal, cat si pentru uz industrial.

Firma Uni-T este o firma chinezeasca recunoscuta in Asia pentru aparatele sale de testare si masurare. Compania detine si multiple certificari pentru conformitate, cum ar fi CE, UL si GS. Uni-T a aparut in anul 1988 si a reusit sa ajunga in peste 80 de tari. Produsele lor respecta standardele impuse de industrie si ofera produse inovative, sigure de folosit si usor de folosit.

Sa vedem acum cateva caracteristici ale acestui multimetru de la Uni-T.

Descriere si specificatii tehnice

Primul aspect demn de mentionat despre acest multimetru este usurinta cu care se foloseste. Are un display digital care indica valorile inregistrate, un comutator pentru diverse unitati de masura si parametri masurati si 4 orificii pentru cablurile de testare si sonda de temperatura. In plus, in partea din spate are si un suport din plastic pentru a putea fi usor pozitionat pe o suprafata dreapta.

Acest multimetru poate masura urmatorii parametri: tensiune continua si tensiune alternativa(masurata in Volti), curentul continuu si curentul alternativ(masurat in Amperi), rezistenta masurata in Ohmi, capacitatea masurata in Nanofarad, frecventa masura in Herti si Megaherti, temperatura masurata in grade Celsius si Farenheit, factorul de umplere masurat in procente, masurarea diodei si verificarea continuitatii circuitului.

Pe langa acesti 11 parametri pe care ii poate masura, acest multimetru de la Uni-T are si cateva functii interesante. O prima functie este cea de schimbare atat automata, cat si manuala a intervalelor de masurare. O alta functie cu care vine acest multimetru este cea de masurarea a tensiunii AC pentru sursele cu impedanta interna scazuta si detectarea campului electric fara contact. In plus, vine cu un filtru LPF si cu functia True RMS, care ii permite sa masoare chiar si formele distorsionate ale curentului.

Pe langa aceste functii, multimetrul de la Uni-T are functie de inregistrare a valorii minime si maxime masurate si mod de masurare relativa.

In momentul cand multimetrul nu mai este folosit, are functie de oprire automata. Atunci cand bateriile sunt descarcate, pe ecran veti avea un indicator care va atentioneaza cu privire la baterii.

Ecranul este de tip LCD si vine cu iluminare in spate, avand o capacitate de citire maxima de 6000. Alimentarea se face cu doua baterii de 1.5V.

Multimetrul UT139S are o greutate redusa, de numai 345 de grame. In continutul pachetului, pe langa multimetru veti gasi si doua baterii, doua cabluri pentru testare si o sonda de temperatura.

Multimetru digital Uni-T UT139S – Pro

 • Design minimalist si usor de folosit
 • Suport pentru suprafetele drepte
 • Capacitatea de a masura pana la 11 parametri
 • Functie True RMS si inregistrare valoare minima si maxima
 • Functie de oprire automata si atentionare baterii descarcate
 • Baterii incluse in pachet

Multimetru digital Uni-T UT139S – Contra

 • Pret destul de ridicat
Specificatii complete

2.Multimetru digital profesional Mastech 5 in 1

Cel mai bun multimetru

Pe locul 2 in acest top, Cel mai bun multimetru, am plasat multimetrul digital al celor de la Mastech. Si acesta este un multimetru profesional, cu foarte multe functii interesante si poate masura pana la 14 tipuri de valori. Poate fi folosit atat in mod industrial, cat si pentru uz personal sau la un mic service.

Compania Mastech a fost infiintata in anul 1998 in Hong Kong. Compania are ca principala ocupatie producerea de multimetre digitale, testere de voltaj, testere de priza, contoare digitale cu cleme si mai multe testere pentru mediul inconjurator. Produsele lor, spun ei, sunt ideale pentru magazine industriale, institutii de educatie, electricieni, laboratoare si industria constructiilor.

Sa vedem acum cateva caracteristici ale acestui multimetru digital profesional de la Mastech.

Descriere si specificatii tehnice

In primul rand, este un multimetru digital compact, usor de folosit si foarte intuitiv. Are un mic display digital pentru afisarea datelor, cateva butoane pentru reglarea diferitelor functii, un comutator pentru schimbarea tipului de valori afisate si 4 orificii pentru cablurile de testare si sonda tip “K” pentru masurarea temperaturii.

Acest multimetru de la Mastech poate masura marimi electrice( curent continuu si curent alternativ), temperatura( in grade Celsius si Farenheit), umiditatea, intensitatea luminii si presiunile sonore.

In plus, vine cu 14 functii: masurarea tensiunii continue, masurarea tensiunii alternative, masurarea curentului continuu, masurarea curentului alternativ, rezistenta, factorul de umplere, frecventa, capacitatea, umiditatea, nivelul de zgomot, luminozitatea, verificarea intreruperilor si dioda.

Pe langa aceste functii de masurare, multimetrul acesta vine si cu functie de oprire automata cand nu este folosit si inregistreaza cu exactitate valoare masurata. Ecranul integrat in multimetru este de tip LCD cu lumina de fundal in spate.

Polaritatea este afisata in mod automat la masurare, iar limitele de masurare pot fi setate atat manual, cat si automat. In plus, vine cu protectie pentru suprasarcina pentru a evita un scurtcircuit. In cazul in care limita maxima masurata este depasita, pe ecran va fi afisat un mesaj “OL”.

Temperatura de functionare a multimetrului este destul de mare, intre 0 si 50 de grade Celsius. Totusi, in cazuri de umiditate mare de peste 75%, temperatura maxima acceptata este de 40 de grade Celsius. Nivelul de zgomot ce poate fi captat de catre multimetru este de 35-100 de decibeli.

Alimentarea se face cu o singura baterie de 9V, iar greutatea totala a multimetrului este de 260 grame. In pachet, multimetrul vine impreuna cu cabluri pentru masurare, sonda tip “K” pentru masurarea temperaturii si o baterie de 9V.

Multimetru digital profesional Mastech 5 in 1 – Pro

 • 14 functii de masurare totale
 • Este usor de folosit si intuitiv
 • Functie de oprire automata
 • Protectie pentru suprasarcina

Multimetru digital profesional Mastech 5 in 1 – Contra

 • Lipsa suport pentru suprafetele drepte
 • Lipsa True RMS
Specificatii complete

3.Multimetru digital Maxwell

Cel mai bun multimetru

Pe locul 3 in acest top, Cel mai bun multimetru, am ales sa includ multimetrul digital de la Maxwell. Este un multimetru mai accesibil fata de cele precedente, de tip hobby, fiind ideal pentru uz personal sau la un mic service. Chiar daca nu are la fel de multe functii, este mai mult decat suficient pentru a fi folosit intr-o locuinta.

Compania Maxwell este o companie americana, aparuta in 1965, cu sediul in California. Companie are ca scop principal producerea de produse de stocare a energiei si produse de livrare a energiei pentru automobile, masini mari de transport, energie refolosibila, energie de rezerva, comunicare wireless si electronice industriale si uzuale. Compania a fost achizitionata in 2019 de catre gigantul Tesla.

Sa vedem cateva caracteristici importante ale acestui multimetru digital de la Maxwell.

Descriere si specificatii tehnice

Multimetrul digital de la Maxwell este un multimetru destul de intuitiv si usor de folosit. Are un ecran digital pentru afisarea datelor, un orificiu pentru testarea sigurantelor, un comutator pentru reglarea masurarii diferitelor valori si 4 orificii pentru cablurile de testare si sonda pentru masurarea temperaturii.

Este un multimetru entry level, de dimensiuni mici ideal pentru folosirea exclusiva in locuinta. Are un domeniu foarte larg de masurare, putand sa masoare tensiunea continua, tensiunea alternativa, curentul continuu si curentul alternativ, rezistenta( masurata in Ohmi), capacitatea( masurata in Farads), temperatura atat in grade Celsius, cat si in grade Farenheit, sa testeze tranzistoarele, testare pentru diode, testare pentru continuitatea curentului si semnalele sonore.

Pe langa aceste functii de masurare, vine cu functie de oprire automata cand nu este folosit si un buton “Hold” pentru a mentine ultimele date masurate pe ecranul digital.

Are un ecran de tip LCD, iar in partea din spate un suport din plastic pentru zonele drepte. In pachet, pe langa multimetru are inclus si o baterie de 9V si cablurile pentru masurare. Fata de multimetrele de mai sus, acesta este la cel mai mic pret. Chiar daca nu are la fel de multe functii, pentru pretul pe care il are isi face foarte bine treaba si poate fi folosit cu usurinta intr-o locuinta.

 Multimetru digital Maxwell – Pro

 • Orificiu dedicat pentru testarea sigurantelor
 • Domeniu larg de masurare
 • Functie pentru oprire automata
 • Pret mic

Multimetru digital Maxwell – Contra

 • Nu are inclusa sonda de temperatura
 • Nu vine cu protectie pentru supratensiune
 • Nu are functii de comparare a datelor
Specificatii complete

Concluzie

Toate cele 3 multimetre sunt un “best buy” pentru segmentul in care se afla. Primele doua multimetre sunt ideale pentru service-uri, electricieni si chiar si pentru uz personal, fiind multimetre profesionale. Cel de-al treilea multimetru este unul entry level, fiind dedicat pentru uz personal. Asadar, sper ca acest articol v-a ajutat sa gasiti cel mai bun multimetru pentru nevoile voastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *