Detector de radar Whistler GT-468GXI

Cel mai bun detector de radar- TOP 3

Top 3
Cumpara de la eMag

Detectoarele radar sunt printre cele mai utile si cautate dispozitive, in special de catre soferii profesionisti. Majoritatea conducatorilor de autobuze, microbuze, autospeciale sau tir-uri folosesc starii radio CB si detectoare radar pentru preventie. Dupa cum le spune si numele, detectoarele radar identifica semnalele transmise de radarele Politiei si de pistoalele laser. In ciuda faptului ca vanzarile detectoarelor au scazut din cauza aplicatiilor precum Waze in care soferii pot raporta cand vad un echipaj de politie, majoritatea soferilor profesionisti inca le folosesc si le cauta.

Indiferent daca sunteti sofer profesionist sau nu, primirea unei amenzi contraventionale reprezinta o frustrare. Eu incerc pe cat posibil sa promovez condusul preventiv si respectarea tuturor regulilor de circulatie si va recomand sa faceti la fel. Mai mult de jumatate din accidentele rutiere sunt cauzate de viteza excesiva, asa ca va sfatuiesc sa va ganditi de 2 ori inainte sa apasati acceleratia la maxim. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem ca sunt destule momente in care depasim limita de viteza sau incalcam anumite reguli de ciculatie, intentionat sau nu. Asfel, utilizarea unui detector de radar, a unei statii sau a unei aplicatii precum Waze ne poate scuti de amenzi si ne poate oferi informatii cu privire la traficul/evenimentele de pe traseul parcurs.

Pentru persoanele care nu stiu, Politia Romana foloseste preponderent banda X in detectarea vitezei. Pe langa radarele fixe si mobile, sunt acele tipuri noi de pistoale care se intercepteaza mai greu si care au o raza mai mare de actiune (va pot surpride de la 2-3 km departare). Cateva dintre cele mai cunoscute pistoale radar din Europa sunt Traffipatrol XR, Riegl, Jenoptik sau Truspeed. Dezavantajul major al detectoarelor radar sunt alertele false care va pot induce in eroare. Tehnologia a evoluat mult si aceste alerge au fost reduse, dar o sa le mai primiti ocazional, mai ales in orase unde exista o multitudine de emitatori.

In topul de astazi am ales 3 dintre cele mai bune si cautate detectoare de radar de pe piata din Romania. 2 dintre aceste modele sunt mai scumpe si dispun de o multime de tehnologii/functii iar celalalt este ceva mai simplu, adresandu-se persoanelor cu un buget limitat. Am studiat cu atentie ofertele si consider ca alegerile facute de mine merita toata atentia si cu siguranta merita cumparate daca planuiti sa faceti o asemenea achizitie in viitorul apropiat.

Cel mai bun detector de radar – cum il alegem?

In primul rand, va recomand sa stabiliti un buget de achizitie si sa va ganditi daca aveti nevoie de un asemenea dispozitiv. Dupa cum v-am spus mai sus, sunt alte metode prin care puteti afla de prezenta echipajelor de Politie. Daca ma intrebati pe mine, inca merita cumpararea unui detector de radar si o sa va fie foarte util, mai ales daca parcurgeti multi km.

Este foarte important ca detectorul ales sa fie compatibil cu benzile din Romania sau din alte state Europene. Atunci cand alegeti un model, asigurati-va ca suporta benzile X si KA, respectiv ca poate identifica pistoalele cu laser despre care am vorbit mai sus.

Cu cat mai multe functii/tehnologii are detectorul de radar pe care-l alegeti, cu atat mai bine. Cateva dintre cele mai importante caracteristici pe care le poate avea un asemenea dispozitiv sunt: ecran OLED, mod Quiet, mod Dim/Dark, prezentaa GPS-ului, modurile City pentru oras, senzori pentru respingerea alterelor false, tonuri de alerta diferite, prioritizarea semnalelor celor mai puternice sau alertele vocale.

Nu uitati sa va documentati inainte de a face o alegere si sa cititi cat mai multe review-uri/comentarii. Toate informatiile de care aveti nevoie sunt la doar cateva click-uri distanta. In ciuda faptului ca puteti returna produsul in termen de 30 de zile daca nu va place, pierdeti destul timp si bani pentru cheltuielile de transport. Asadar, va recomand sa cautati cu atentie un model care sa va satisfaca toate nevoile si sa nu va para rau de alegerea facuta.

Cel mai bun detector de radar – Tabel comparativ

Model
Whistler GT-468GXI
Cobra RAD 450
Whistler GT-268XI
Poza
Cel mai bun detector de radar Whistler GT-468GXI
Cel mai bun detector de radar Cobra RAD 450
Cel mai bun detector de radar whistle
Benzi detectate
X, K, Ka (33.4 – 36.0 GHz)
X, K, Ka
X, K, Ka
Display
OLED
OLED
Numeric
GPS
da
nu
nu
Detectare pistoale laser
da
da
da
Moduri City
City 1, City 2, City 3
City si City Max
City 1, City 2, City 3
Link

1. Detector de radar Whistler GT-468GXI

Detector de radar Whistler GT-468GXI

Prima mea propunere este detectorul de radar Whistler GT-468GXI. Din cate m-am documentat, este cel mai bun detector de radar de pe piata, si unul dintre cele mai cumparate si laudate dispozitive de acest fel. Functioneaza pe toate benzile necesare ( X, K, Ka 33.4 – 36.0 GHz si poate detecta cu usurinta pistoalele laser. Daca tot am pomenit de tehnologia laser, acest model dispune de protectie 360, protectie care detecteaza mai rapid si mai usor toate undele radar. Il puteti folosi fara probleme in toata Uniunea Europeana si este capabil sa detecteze semnale de la 650-800 de metri.

Constructia lui Whistler GT-468GXI. este foarte bine gandita. Are o forma compacta, materialele folosite sunt rezistente, durabile si n-o sa va incurce absolut deloc in timpul condusului. Teoretic, se poate monta oriunde in interiorul autoturismului sau in cabina tir-ului.

Whistler GT-468GXI dispune de o multitudine de functii si senzori pentru o functionare excelenta. Am sa le prezint sub forma de lista pentru o lectura mai usoara:

 Display OLED: detectorul dispune de un ecran OLED de cea mai buna calitate pe care sunt afisate informatiile de care aveti nevoie: modurile setate, alertele, intensitatea semnalului etc;

 Field Disturbance Senzor Rejection: este un senzor special gandit pentru diminuarea alertelor false, provocate in specialde benzile K. Asadar, masinile cu sisteme Cruise Control sau cu sisteme anti-coliziune n-o sa porneasca altertele detectorului;

 GPS: este singurul model dintre toate cele 3 care dispune de GPS intern. GPS-ul va pune la dispozitie informatii precum viteza pe care o aveti, culoarea semaforului, actualizari pentru baza de date sau alerte selective in functie de vitezele pe care le setati;

 Mod Quiet/Auto Quiet: modurile quiet si auto quiet, cand sunt pornite, reduc numarul alertelor manual sau automat in functie de modul ales. Sunt extrem de utile si va recomand sa le folositi tot timpul;

 Moduri City: orice detector de radar modern trebuie sa dispuna de modurile City. Acestea incearca pe cat posibil sa reduca alertele false pe care le primiti in orase. Aveti la dispozitie 3 moduri: City 1, City 2 sau City 3 in functie de marimea/dezvoltarea orasului in care va aflati;

 Moduri Dim/Dark: sunt foarte utile pe timp de noapte. Modul Dim reduce considerabil luminozitatea ecranului si al LED-urilor, in timp ce modul Dark transforma afisajul de culoare rosie in negru. In acest fel, sunt mult mai mici sansele ca detectorul sa va distraga in timp de conduceti noaptea;

 Traffic Flow Senzor Rejection: dupa cum ii spune si numele, acest senzor are ca scop reducerea alertelor provocate de fluxul de trafic. Face o treaba foarte buna si a fost calibrat cu atentie.

Cumpara de la eMag

2. Detector de radar Cobra RAD 450

Detector de radar Cobra RAD 450

Urmatorul model pe care vi-l propun se numeste Cobra RAD 450. Este de asemenea un detector foarte popular si cautat in Romania. Un lucru important pe care vreau sa-l mentionez este faptul ca parerile utilizatorilor sunt impartite. Unele persoane spun ca functioneaza foarte bine si nu au intampinat probleme, alte persoane au raportat ca detectorul nu identifica suficient de repede radarele Politiei. Trecand peste acest lucru, Cobra RAD 450 poate identifica toate benzile/semnalele de care aveti nevoie si este complet compatibil cu radarele din Uniunea Europeana, inclusiv Romania. Bineinteles, are protectie laser 360 si este capabil sa identifice toate pistoalele radar noi.

Constructia detectorului Cobra RAD 450 este foarte ok. Are o forma compacta, arata bine si pare realizat din materiale de inalta calitate. Se poate monta oriunde in autoturism/tir fara sa obruteze intr-un fel vizibilitatea.

Datorita tehnologiilor LaseEye si Instant-On Ready, Cobra RAD 450 detecteazasi receptioneaza semnalele radar aproape instant, indiferent de puterea acestora. Teoretic, detectorul poate sa identifice radar-ul de la aproximativ 650-800 de metri distanta. Conform spuselor mai multor utilizatori, detectorul receptioneaza semnalele destul de tarziu si nu au timp sa reactioneaza.

Desigur, Cobra RAD 450 dispune de tehnologii pentru reducerea alarmelor false. Premium Flashing Circuitory face o treaba excelenta si este capabil sa identifice alarmele false, exceptand cele generate de radarele Politiei. Poate sa faca diferenta dintre semnalele emise de Cruise Control sau cele emise de sistemele anti-coliziune fara prea mari dificultati. Si in acest caz, parerile utilizatorilor sunt impartite si s-au raportat diverse probleme de functionare.

Fiind un detector scump si modern, Cobra RAD 450 dispune de moduri City. Dupa cum v-am spus si mai sus, modurile City sunt foarte utile in orase si vor incerca pe cat posibil sa reduca alarmele false. In cazul acestui model, avem 2 moduri city: City si City Max. Mia mult decat atat, detectorul dispune de modul Highway care devine activ pe toate benzile la viteze mari.

Din punct de vedere al functiilor, Cobra RAD 450 dispune de majoritatea caracteristicilor pe care le-am vazut la modelul anterior: modurile Quiet/Auto Quiet, display OLED, modul Dark Mode. In plus, Cobra RAD 450 dispune de un sistem numit VoiceAlert. Acesta o sa va ofere informatii vocale despre alertele pe care le receptioneaza.

Cumpara de la eMag

3. Detector de radar Whistler GT-268XI

radar whistle

Ultimul model din topul de astazi este tot un detector de la Whistlet, mai exact Whistlet GT-268XL. Dupa cum v-am spus undeva in introducere, este un model mai accesibil in comparatie cu celelalte 2. La momentul scrierii reivew-ului, costa cu aproximativ 50% mai putin. Este un detector simplu, eficient si care-si face treaba excelent. Bineinteles, este compatibil cu benzile X, Ka si K, deci functoneaza fara probleme pe teritoriul Romaniei. Datorita tehnologiei lasar 360, poate indetifica cele mai noi pistale radar.

Ca si celelalte modele, are o constructie durabila si o forma compacta. Promite sa reziste la temperaturi extreme si pare un produs calitativ, realizat din materiale bune. Plasticul folosit parca nu are aceeasi calitate in comparatie cu detectoarele anterioare, dar nu pot spune ca ma deranjeaza in mob deosebit.

Whistlet GT-268XL dispune de senzori pentru reducerea alertelor false. Acestia se numesc Field Disturbance Sensor Rejection, respectiv Trafic Flow Sensor Rejection. Fac o treaba foarte buna si functioneaza fara probleme in majoritatea situatiilor. Elimina majoritatea alertelor false si in acest fel n-o sa va distraga atentia de la drum.

Spre deosebire de modelele anterior prezentate, Whistlet GT-268XL are ecran numeric. Intensitatea semnalului este afisata pe o scara de la 1 la 9, in functie de putere. De asemenea, aveti la dispozitie lumini LED pozitionate in partea superioara care va ofera alerte luminoase in cazul in care dezactivati sonorul.

In mod clar, Whistlet GT-268XL dispune de modurile City pentru utilizarea in oras. Modurile City disponibile sunt: City 1, City 2 si City 3 pe care trebuie sa le alegeti in functie de marimea orasului si de potentialele alarme false. Modurile functioneaza foarte ok si n-am intampinat probleme pe perioada testarii.

Din punct de vedere al functiilor/tehnologiilor suplimentare, Whistlet GT-268XL dispune de modurile Dim si Dark, functie pentru economisirea bateriei, posibilitatea alegerii tonurilor de alerta in functie de prioritate si oprirea automata a dispozitivului daca nu-l utilizati pentru mai mult timp.

Cumpara de la eMag

Concluzie

In concluzie, sunt convins ca cel putin unul dintre modelele prezentate v-a atras atentia si v-a determinat sa-l adaugati pe lista de achizitii viitoare. Va recomand sa tineti cont de sfaturile pe care le-am oferit pe parcursul articolului si sa alegeti un model care sa va multumeasca in totalitate! Pana la urma cel mai bun detector de radar e cel pe care il cumparati.

0 thoughts on “Cel mai bun detector de radar- TOP 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.