Cel mai bun ciocan rotopercutor – Top 3

Top 3

Introducere

Cu siguranta ca, din cand in cand, este nevoie sa facem diferite modificari la locuinta, sa renovam si uneori chiar lucrari mai mari, cum ar fi spargerea unui perete, inlocuirea usilor, inlocuirea parchetului etc. Pentru astfel de lucrari, de multe ori va fi nevoie si de o unealta potrivita. Probabil v-ati confruntat cu problema imprumutarii unei scule de la un vecin sau de la un prieten. Mereu exista riscul de a o strica sau de a aparea diverse probleme. Asadar, varianta cea mai buna ramane aceea de a va cumpara propriile unelte, mai ales ca au inceput sa fie destul de accesibile.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Produs
Bosch
Steinhaus
Total
Imagine
Descriere
Rotopercutorul celor de la Bosch este un rotopercutor semiprofesional. Este destinat lucrarilor in locuinta proprie si pentru utilizare frecventa.(Vezi pretul la eMag)
Rotopercutorul Steinhaus este un rotopercutor de tip hobby. Este ideal pentru lucrari ocazionale si utilizare redusa.(Vezi pretul la eMag)
Rotopercutorul Total este un rotopercutor dedicat lucrarilor industriale. Este greu si ideal pentru lucrari in constructii intense.(Vezi pretul la eMag)

O unealta foarte importanta pentru lucrari de intretinere si renovari este ciocanul rotopercutor. Indiferent ca executati lucrari pentru alte persoane sau le executati pentru propria locuinta, un astfel de ciocan rotopercutor va ajuta foarte mult si va usureaza cu mult efortul depus. Principiul de functionare al unui ciocan rotopercutor este destul de simplu: este o unealta electrica ce se cupleaza la priza si functioneaza pe baza de percutie. Aceasta percutie permite gaurirea diferitelor suprafete dure (din beton, caramida, metal etc.) sau pentru a sapa diferite canale pentru firele de curent, tevi de apa etc.

Un ciocan rotopercutor inlocuieste clasica dalta si ciocanul, usurand destul de mult efortul fizic depus de o persoana. Asadar, sa vedem ce criterii ar trebui sa urmarim cand dorim sa cumparam un astfel de ciocan rotopercutor si la ce sa fim atenti.

Cel mai bun ciocan rotopercutor – cum il alegem?

Primul si cel mai important aspect in alegerea unui ciocan rotopercutor este puterea de percutie a acestuia si viteza. Puterea de percutie se masoara in Watts. Totusi, o putere mai mare nu inseamna intotdeauna si un ciocan rotopercutor mai bun. Pe langa puterea de percutie, viteza este si ea la fel de importanta. Viteza de percutie se masoara in rotatii pe minut (RPM) si determina eficienta unui astfel de ciocan rotopercutor. Cu cat o astfel de unealta are o putere mai scazuta si o viteza de rotatie mare, cu atat va fi mai eficienta. Astfel, va avea un consum de energie mai redus, pastrand o putere de actionare sporita.

Un alt aspect important este tipul ciocanului rotopercutor. Acestea sunt de 3 tipuri: profesionale, semiprofesionale si hobby. Cele profesionale sunt, cu siguranta, si cele mai bune, acestea fiind folosite de catre cei care au lucrat des cu astfel de unelte si au nevoie pentru a executa anumite lucrari mai complexe. Ciocanele rotopercutoare profesionale pot fi folosite atat pentru lucrari industriale cat si pentru lucrari ocazionale pentru locuinta.

Cele semiprofesionale sunt foarte bune si acestea. Pot fi cu usurinta folosite pentru majoritatea lucrarilor si sunt calitative si eficiente. Evident, nu vor fi la fel de performante ca cele profesionale, insa isi vor face la fel de bine treaba pentru clasa lor.

Avem si ultimul tip de ciocan rotopercutor, cel hobby. Dupa cum le spune si numele, acestea sunt folosite pentru cei care au nevoie sa dea ocazional cate o gaura in perete sau sa sparga anumite sectiuni. Nu vor fi la fel de performante precum cele profesionale si semiprofesionale, dar pentru utilizarea exclusiv in locuinta sunt mai mult decat suficiente.

Cel mai bun ciocan rotopercutor – Tabel Comparativ

Nume produs
Bosch
Steinhaus
Total
Imagine
SDS-plus
Da
Da
Da
Valiza de transport
Da
Da
Nu
Accesorii incluse
Da
Da
Da
Viteza de rotatie
2300 RPM
1050 RPM
850 RPM
Link

1.Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2100 RE Compact

Cel mai bun ciocan rotopercutor

Pe primul loc in acest top, Cel mai bun ciocan rotopercutor, se claseaza ciocanul rotopercutor al celor de la Bosch PBH 2100 RE Compact. Sunt mai multe motive pentru care l-am ales pe acesta pe primul loc, primul fiind faptul ca este compact, ceea ce il face usor de utilizat si de transportat. Pentru cei care au nevoie sa dea o gaura la inaltime, un astfel de ciocan rotopercutor este ideal.

Compania Bosch este o companie germana, infiintata la Stuttgart in anul 1886. Grupul Bosch activeaza si in Romania inca din anul 1994 prin cele patru filiale. Principalele domenii de activitate ale companiei sunt producerea de sisteme si componente pentru industria auto, producerea de produse de consum(unelte electrice, articole de uz casnic), servicii de inginerie industriala in constructii si tehnologii de impachetare.

Am ales acest ciocan rotopercutor pentru a-l plasa pe primul loc si datorita marcii, Bosch fiind o marca recunoscuta pentru calitatea uneltelor electrice pe care le produce. Sa vedem cateva caracteristici importante ale acestui ciocan rotopercutor.

Descriere si specificatii tehnice

Primul aspect pe care l-am mentionat si mai sus este faptul ca este un ciocan rotopercutor compact. Are o greutate redusa de doar 2.2 kg, ceea ce permite utilizarea sa foarte usoara. Vine si cu o tehnologie Slimline pentru a oferi o prindere usoara a manerului, astfel ca poate fi folosit chiar si cu o singura mana cand este cazul.

Un alt aspect este puterea acestuia. Are o putere de 550 W, care impreuna cu viteza de rotatie de 2300 RPM, face ca acest ciocan rotopecutor sa poata gauri fara probleme in beton si zidarie si sa daltuiasca fara efort.

Vine echipat cu un mecanism de percutie pneumatic de la Bosch, care dezvolta o putere de 1.7 Joules, astfel ca indiferent de forta de apasare exercitata de utilizator, acesta va gauri la fel. Astfel, poate gauri chiar si materiale dure fara a fi nevoie de forta suplimentara.

Are un comutator pentru a schimba usor modul, de la daltuire la percutie, cat si treapta de viteza. In plus, incorporeaza sistemul electric Bosch de accelerare de la 0 la maxim printr-un simplu comutator.

Alte functii importante ale acestui ciocan rotopercutor sunt: SDS-plus Bosch, care asigura schimbarea accesoriului fara alte chei suplimentare, functie de daltuire Vario-Lock prin care se poate schimba pozitia de daltuire si o functie de Stop percutie pentru gaurirea in metale.

Acest ciocan rotopercutor de la Bosch este unul semiprofesional, fiind adecvat pentru orice tip de sarcina, atat industriala cat si pentru locuinta proprie. De asemenea, poate atinge un numar de 5800 de percutii pe minut si produce un zgomot de 105 dB.

Pe langa toate aceste functii, in pachet are incluse si diferite accesorii: un set de burghie pentru diverse suprafete, un limitator pentru adancime, un maner suplimentar de sprijin si o valiza de transport.

Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2100 RE Compact – Pro

 • Compact si cu o greutate redusa, de numai 2.2 kg
 • Viteza de 2300 RPM si o putere de 550 W
 • Funcie de percutie pneumatica
 • Sistem electric de accelerare
 • Functie SDS-plus, Vario-Lock si Stop percutie
 • Valiza de transport cu accesorii incluse

Ciocan rotopercutor Bosch PBH 2100 RE Compact – Contra

 • Nimic
Specificatii complete

2.Ciocan rotopercutor Steinhaus PRO-RH1050

Cel mai bun ciocan rotopercutor

Introducere

Pe locul 2 in acest top, Cel mai bun ciocan rotopercutor, se afla ciocanul rotopercutor al celor de la Steinhaus PRO-Rh1050. Acesta este un ciocan rotopercutor de tip hobby, fiind destinat exclusiv operatiunilor de pe langa si din locuinta. Chiar daca nu este un rotopercutor profesional, calitatea si puterea sunt mai mult decat decente.

Pe langa asta, poate fi folosit pentru diferite suprafete, cum ar fi betonul si zidaria, lemnul sau metalul. In functie de suprafata de lucru se va alege si burghiul specific.

Steinhaus este o firma romaneasca producatoare de diferite aparate electronice de uz casnic. A ajuns sa fie o companie destul de indragita in domeniul sculelor electrice, in special din pricina raportului calitate-pret. Pentru gama de hobby, acestia produc unele dintre cele mai bune ciocane rotopercutoare. Sa vedem cateva caracteristici cu care se lauda cei de la Steinhaus.

Descriere si specificatii tehnice

In primul rand, ciocanul rotopercutor Steinhaus PRO-Rh1050 vine echipat cu un motor puternic de 1050 W. Cu ajutorul mecanismului pneumatic puternic, poate cu usurinta sa gaureasca in beton, sa opreasca percutia, sa daltuiasca cu rotire libera, sa opreasca rotatia pentru lucrarile de daltuire usoara si sa gaureasca in orice alta suprafata obisnuita. Motorul poate atinge pana la 1050 de rotatii pe minut. Energia totala de percutie este de 2.8 Joules. Rotopercutorul permite pana la 5200 de percutii pe minut.

Vine cu sistem SDS-plus pentru a schimba foarte usor accesoriile. Este foarte usor de utilizat datorita turatiei variabile ce ofera posibilitatea de pre-selectare a vitezei. Astfel, acest ciocan rotopercutor permite gaurirea in beton pana la 26 mm si daltuire.

Rotopercutorul Steinhaus PRO-RH1050 vine cu patru functii principale. Prima functie este mecanismul de percutie pentru gaurirea betonului, aceasta functie fiind dedicata suprafetelor din beton dur de pana la 26 mm. A doua functie este cea de gaurire obisnuita, ce poate fi selectata printr-un selector aflat in lateral. A treia functie este cea de daltuire usoara care opreste rotatia pentru materialele mai subtiri, cum ar fi indepartarea placilor de gresie, faianta sau placi ceramice. Cea de-a patra functie este daltuirea cu rotatie libera, ceea ce permite daltuirea oricarui tip de suprafata, furnizand o putere mare.

Are o greutate relativ redusa, de numai 3.2 kg, fiind posibila si utilizarea cu o singura mana. In pachet, pe langa ciocanul rotopercutor, veti gasi si un set de burghie si dalte pentru diferite suprafete, un limitator de adancime, un tub de vaselina, un maner detasabil pentru sprijin si o valiza pentru transport.

Ciocanul rotopercutor de la Steinhaus este ideal pentru orice activitate mestesugareasca de tipul hobby.

Ciocan rotopercutor Steinhaus PRO-RH1050 – Pro

 • Motor puternic de 1050 W
 • Sistem SDS-plus
 • 4 functii utile pentru gaurire si daltuire
 • Greutate redusa
 • Valiza de transport si accesorii incluse

Ciocan rotopercutor Steinhaus PRO-RH1050 – Contra

 • Probleme la reostatul de viteza in timp
Specificatii complete

3.Ciocan rotopercutor industrial TOTAL 1500W

Cel mai bun ciocan rotopercutor

Pe locul 3 in Cel mai bun ciocan rotopercutor – Top 3, am ales sa plasez ciocanul rotopercutor industrial de la Total. Desi are destul de multe functii si acesta, l-am plasat pe locul 3 deoarece este destinat lucrarilor industriale, fiind folosit in special de catre firmele de constructii. In plus, are o greutate destul de mare, dar poate fi folosit chiar si pentru activitati casnice.

Desi nu avem foarte multe informatii despre aceasta companie, Total este este specializata pe producerea alternativa de petrol si gaze. In ceea ce priveste echipamentele electrice, in general produc astfel de echipamente dedicate activitatilor industriale.

Sa vedem cateva caracteristici ale acestui ciocan rotopercutor de la Total.

Descriere si specificatii tehnice

Primul aspect demn de remarcat la acest ciocan rotopercutor este puterea, si anume 1500 W. Cand vedem aceasta putere este clar ca vorbim de o unealta pentru uz industrial. Pe langa cei 1500 W, acest rotopercutor poate atinge o energie de impact de pana la 5.5 Joules si o viteza de incarcare de pana la 850 de rotatii pe minut. Are o rata de impact de 4400 bpm, fiind suficienta sa patrunda orice tip de suprafata.

Si acest ciocan rotopercutor vine cu functia SDS-plus pentru a schimba usor si rapid accesoriile. In ce priveste gaurirea, pentru beton poate atinge o adancime de 32 mm, la otel pana la 13 mm, iar la lemn pana la 40 mm. Pe langa aceste suprafete, poate sa gaureasca si sa daltuiasca si in alte metale, plastic, piatra, ceramica si orice alt tip de suprafata.

In ceea ce priveste greutatea, acest rotopercutor are o greutate de 8.9 kg. Asadar, nu este potrivit pentru muncile care necesita gaurire la inaltime sau executie cu o singura mana.

Alte functii interesante ale acestui rotopercutor: buton de blocare, protectie impotriva prafului, protectie suprasarcina, functie de gaurire cu sau fara percutie, functie de percutie pentru dalta si spit.

In pachet, pe langa rotopercutor gasim si un maner, un tub de vaselina, 3 burghie SDS-plus, o dalta SDS-plus, un spit SDS-plus si un manual de utilizare.

Ciocan rotopercutor industrial TOTAL 1500W – Pro

 • Putere mare de1500 W
 • Energie de impact de pana la 5.5 Joules
 • Gaurire si daltuire in orice suprafata
 • Protectie impotriva prafului si a suprasarcinii

Ciocan rotopercutor industrial TOTAL 1500W – Contra

 • Greutate mare de 8.9 kg
 • Lipsa valiza de transport
 • Destul de greu de folosit
Specificatii complete

Concluzie

Asadar, acestea sunt top 3 cele mai bune ciocane rotopercutoare pentru o utilizare normala. In acest top s-a tinut cont in special de calitatea materialelor si a uneltelor, pret, cat si de dificultatea de utilizare. Cele semiprofesionale si hobby sunt cele mai potrivite pentru uz casnic, iar cele profesionale si industriale sunt special concepute pentru o utilizare intensa si de lunga durata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.