Contents
Introducere
Vezi gama completaVa place sa purtati accesorii, ca de exemplu un ceas? Ceasurile sunt un accesoriu care va imbunatatesc tinuta si va ajuta sa monitorizati anumite functii si activitati, precum si sa verificati ora, data sau calendarul. Exista diferite tipuri de ceasuri, pe care le veti alege in functie de tinuta si locul in care urmeaza sa mergeti. De exemplu, la o petrecere, la o nunta sau la ziua cuiva de nastere veti alege o tinuta mai eleganta, probabil o camasa si un costum, asadar trebuie sa va alegeti un ceas la fel de elegant.
Ofertele continua la eMag
La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.
Nume | Garmin | Suunto | Sigma |
Imagine | |||
Descriere | Ceasul Garmin Fenix 6X Pro este un ceas ideal pentru sportivii de performanta cu o baterie durabila si functii impresionante.(Vezi pretul la eMag) | Ceasul Suunto 7 smart este un ceas cu un pret decent, functii interesante si design placut.(Vezi pretul la eMag) | Ceasul Sigma RC 14.11 este un ceas sport de buget cu functii interesante, dar baterie mai slaba.(Vezi pretul la eMag) |
Pe de alta parte, exista ceasurile casual si sport, ce pot fi asortate si cu tinutele obisnuite de oras sau de strada. Ceasurile sport pot sa fie asortate chiar si la o camasa mai casual, la un tricou sau la o bluza. Aceste ceasuri sport pot sa fie folosite chiar si in timpul activitatilor sportive, la alergat sau chiar la sala de forta. In plus, ceasurile sport vin cu ecran digital, ceea ce va ofera posibilitatea de a va conecta si telefonul la acestea, dispuneti de o serie de functii imbunatatite si puteti sa consultati datele inregistrate si de pe telefonul mobil.
Cu ajutorul unui ceas sport veti putea vedea si notificarile de pe telefonul mobil direct pe ecranul acestuia, fara sa mai fiti nevoiti sa scoateti telefonul din buzunar. Unele au chiar si functia de a trimite direct mesaje de pe ceas sau de a raspunde si a efectua apeluri. Pentru unii, dezavantajul unui ceas digital este design-ul, insa in functie de producator si modelul ales veti gasi unele ceasuri sport care arata chiar foarte bine chiar si cu ecran digital. In acest sens, am intocmit un ghid pentru a stii ce sa urmariti in achizitionarea unui ceas si un top 3 cu cele mai bune ceasuri sport in opinia mea.
Cel mai bun ceas sport – cum il alegem?
Primul si cel mai important aspect este compatibilitatea acestuia cu sistemul de operare al telefonului dumneavoastra. Verificati modelele, marcile, cat si sistemul de operare cu care este compatibil ceasul. Majoritatea sunt compatibile atat cu Android, cat si cu iOS, insa este bine sa verificati acest lucru inainte. Pe langa compatibilitatea cu sistemul de operare, verificati functiile cu care vine echipat ceasul. Multe ceasuri au functii ce detecteaza automat activitatea pe care o desfasurati, va monitorizeaza caloriile, pulsul inimii sau va ofera informatii cu privire la activitatea pe care tocmai ati desfasurat-o.
Alte ceasuri au functii de GPS, compas giroscopic sau busola. Tot timpul este bine sa stiti daca aveti nevoie de toate aceste functii si daca le veti folosi suficient de des incat sa merite. Cu siguranta ca nu doriti sa cheltuiti prea multi bani pe ceva ce nu o sa folositi prea des. Pentru sportivii de performanta sunt foarte multe functii utile ce le permite sa monitorizeze exact activitatea, intensitatea antrenamentelor si alte date.
In al doilea rand este bine sa verificati materialele din care sunt confectionate carcasa, geamul ceasului si cureaua acestuia. Majoritatea ceasurilor sportive au o curea din silicon, dar este importanta si culoarea acesteia si design-ul ceasului. In plus, verificati si rezistenta ceasului, unele vin cu functii de rezistenta la apa sau la praf, astfel ca pot fi folosite chiar si pentru innot sau alte activitati ce presupun contactul cu apa sau cu praful. Aceste protectii le veti gasi sub forma urmatoare: IP urmate de doua cifre, de exemplu 67, care inseamna ca prima cifra va indica rezistenta la praf, iar a doua cifra rezistenta la apa. Mai multe detalii referitoare la cat de mult rezista si pe ce loc se claseaza aceste cifre gasiti pe internet sau in specificatiile produsului.
Pentru ceasurile sport digitale este foarte importanta si autonomia bateriei. Degeaba aveti la mana un ceas foarte util si cu multe functii, daca bateria acestuia este una care lasa de dorit. Conteaza foarte mult si cat timp si la intensitate folositi ceasul, dar si autonomia data de producator. In plus, verificati si timpul si modalitatea de incarcare a acestuia, majoritatea fiind compatibile cu incarcarea printr-un simplu USB. Nu in ultimul rand conteaza si pretul ceasului in raport cu functiile pe care le are.
Cel mai bun ceas sport – Tabel Comparativ
Nume | Garmin | Suunto | Sigma |
Imagine | |||
Sticla | Safir | Sticla Corning Gorilla | Sticla normala |
Protectie | Apa, socuri si praf | Apa, socuri si praf | Fara protectii speciale |
Functii speciale | Harti schi | Harti giroscopice | Masurare puls exact |
Pret | 3800 lei | 1700 lei | 885 lei |
Link |
1.Garmin Fenix 6X Pro Sapphire Carbon
Descriere si specificatii tehnice
Pe primul loc in acest top, Cel mai bun ceas sport, am ales sa includ ceasul sport de la Garmin Fenix 6X Pro Sapphire Carbon. Primul aspect pe care il veti sesiza la acest ceas este design-ul si culorile alese. Cureaua este de culoare negru lucios, carcasa este din imitatie de carbon, iar afisajul poate sa fie schimbat si configurat de catre purtator dupa bunul plac.
Vine cu un display rotund, cu un geam din cristal safir, curea din silicon si o carcasa din policarbonat. Ecranul de tip LCD vine cu functii de Bluetooth, Wi-fi si NFC, astfel ca puteti chiar si sa platiti cu ajutorul acestui ceas. Este rezistent la praf, apa si socuri si vine cu o multime de functii utile pentru cei care practica des diferite sporturi.
In partea din spate a ecranului este senzorul de monitorizare al pulsului si a nivelului de oxigen. Vine cu o functie Dynamic PacePro ce va ofera sfaturi cu privire la terenul pe care alergati si cu harti de schi preincarcate de la peste 2000 de statiuni de schi din lume.
Chiar daca ceasul ruleaza pe monitorizarea activitatii, puteti sa ascultati muzica direct de pe ceas fara probleme si fara sa fie nevoie sa utilizati telefonul. Afisajul de 1.4 inch va permite sa verificati si sa schimbati cu usurinta melodia, iar protectia din safir va ofera o rezistenta sporita la socuri si zgarieturi.
Durata de viata a bateriei este de pana la 21 de zile intre incarcari daca folositi modul inteligent. Vine cu diferite profile de activitate pentru sporturi precum: alergare montana, schi, golf, canotaj, ciclism, innot, alergare sau drumetii. Ceasul va ofera si antrenamente animate pe care le puteti vizualiza si pune in practica direct de pe ecranul ceasului.
Ceasul Garmin Fenix 6X Pro va ofera informatii cu privire la sanatatea generala a dumneavoastra, nivelul de stres, calitatea somnului, hidratarea in functie de anumiti parametrii masurati din timpul activitatilor, cat si din timpul odihnei.
Este compatibil cu Multi-GNSS pentru monitorizarea prin satelit cat mai exacta a miscarii, senzori ABC pentru monitorizarea altitudinii, busola electronica cu 3 ace, monitorizarea pulsului si monitorizarea respiratiei. Exista si mod de navigare cu ajutorul caruia ceasul va ofera cea mai buna ruta pentru locatia in care va aflati si puteti vedea traseul exact pentru a va intoarce in siguranta inapoi.
In pachet veti regasi pe langa ceas un ghid de configurare, precum si un cablu de alimentare USB.
Garmin Fenix 6X Pro Sapphire Carbon – Pro
- Display cu sticla securizata din safir
- Curea si carcasa din materiale de calitate
- Display LCD cu Wi-fi, Bluetooth si NFC
- Monitorizare a pulsului, nivelului de stres, oxigen, respiratie si multe alte date
- Durata de viata de 21 de zile intre incarcari
- Informatii periodice legate de sanatate
- Sisteme inteligente de tracking prin mai multi sateliti
Garmin Fenix 6X Pro Sapphire Carbon – Contra
- Pret destul de ridicat, 3800 de lei
2.Ceas sport Suunto 7 smart
Descriere si specificatii tehnice
Pe al doilea loc in acest top, Cel mai bun ceas sport, am ales sa includ ceasul sport de la Suunto 7 smart. Este un ceas foarte asemanator cu cel precedent, insa la un pret mult mai mic si cu functii foarte asemanatoare.
Ceasul Suunto 7 este compatibil atat cu Android, cat si cu iOS. Veti regasi in sistemul acestuia de operare hartile utile de la Wear OS by Google, beneficiind la maxim de toate functionalitatile pe care le ofera cei de la Google pe dispozitivele lor.
Vine cu GPS si senzor de ritm cardiac ce va ajuta sa monitorizati activitatea de la peste 70 de sporturi. Datele inregistrate le veti putea verifica in aplicatia Suunto sau alte aplicatii compatibile. In modul de activitate, ceasul va ofera sfaturi si va incurajeaza sa terminati traseul pe care vi l-ati ales. Va puteti conecta si castile si asculta muzica in timp ce faceti miscare direct de pe ceas.
Puteti explora hartile puse la dispozitie absolut gratuit in mod offline si pentru a descoperi noi terenuri si trasee, precum si drumul parcurs. Ceasul va ofera automat locatii si trasee cel mai des folosite si de catre ceilalti utilizatori ai ceasului.
In momentul cand nu faceti activitati sportive sau nu aveti nevoie de detalii despre acestea, ceasul se transforma intr-un smartwatch normal si va ofera informatii si notificari despre aplicatiile din telefon. Puteti vizualiza mesaje, verificati apeluri si verifica lista de sarcini. Este echipat cu aplicatia Google Pay pentru plati direct de pe ceas, Google Assistant, Google Fit pentru informatii si sfaturi despre antrenamente si posibilitatea de a descarca aplicatii direct de pe Google Play.
Ceasul a fost testat si rezista la conditii dure, cum ar fi soc, apa, murdarie, zapada, noroi sau ploaie. Ecranul este tactil securizat cu sticla Gorilla Glass. Bateria rezista pana la 48 de ore de utilizare normala si 12 ore in mod GPS in functie de utilizare.
Ceasul isi face in mod singur actualizari cand este conectat la Wi-fi. Pretul este unul decent pentru ceea ce ofera, si anume 1700 de lei.
Ceas sport Suunto 7 smart – Pro
- Compatibil cu iOS si Android
- Hartile si asistentul Google
- Monitorizare a locatiei si ritmului cardiac
- Redare de muzica direct de pe ceas
- Google Pay pentru plati directe
- Sticla securizata Gorilla Glass
- Rezistenta la ploaie, zapada, noroi etc.
Ceas sport Suunto 7 smart – Contra
- Baterie destul de slaba
3.Ceas sportiv Sigma RC 14.11
Descriere si specificatii tehnice
Pe locul al treilea din acest top, Cel mai bun ceas sport, am inclus ceasul sportiv de la Sigma RC 14.11. Este un ceas de buget, cu un design mai simplu si cu diferite functii de monitorizare a activitatii.
Are un display digital rotund de tip LCD, o carcasa de culoare neagra si o curea din silicon de culaore gri. Vine cu functii de baza, precum afisarea orei si a datei exacte, iluminarea ecranului, oprirea si pornirea sunetului notificarilor si EKG exact.
Pentru antrenament, are diverse functii importante, printre care monitorizarea ritmului mediu cardiac, stocare ritm cardiac minim si maxim, cronometru, numar total al caloriilor arse, timp de antrenament, distanta parcursa, cat si indicator pentru zona parcursa.
In plus, ceasul stocheaza automat date despre numarul antrenamentelor, durata acestora, indicatori de calorii consumate si monitorizare a somnului. Cu ajutorul centurii HR veti putea vedea bateria consumata, iar cu centura de piept, transmitatorul R3 si docul de transfer incluse in pachet veti putea monitoriza exact ritmul cardiac.
Ceas sportiv Sigma RC 14.11 – Pro
- Ecran LCD
- Afisarea diferitelor date standard si notificari
- Functii diverse pentru monitorizarea antrenamentelor
- Centura de piept, transmitaro si doc de transfer incluse in pachet pentru un ritm cardiac exact
Ceas sportiv Sigma RC 14.11 – Contra
- Materiale destul de slabe calitativ
- Baterie cu o autonomie slaba
- Fara protectie pe display
Concluzie
Asadar, acestea au fost cele 3 cele mai bune ceasuri sport in opinia mea. Pentru sportivii de performanta recomand primul ceas, foarte util pentru orice sport si cu autonomie mare, al doilea ceas este unul cu un pret mult mai scazut, dar si o autonomie mai slaba, iar cel de-al treilea este ideal pentru cei care nu au mari pretentii de la un astfel de ceas si vor sa il foloseasca mai mult pentru antrenamente clasice.