Cea mai buna racheta tenis pentru copii

Cea mai buna racheta tenis pentru copii

Top 3

Introducere

Vezi gama completa

Fiecarei persoane ii place un anumit tip de activitate de recreere sau un sport anume. Unii prefera alergatul, altii prefera fotbalul sau alte sporturi asemanatoare, cum este tenisul de camp. Oricare ar fi sportul sau tipul de miscare preferat de dumneavoastra, este important sa il faceti cat mai regulat si sa dozati bine efortul depus de fiecare data. Pe de o parte, sportul este o activitate necesara corpului uman, insa trebuie pus in balanta cu odihna pentru a nu va supraepuiza. Pentru cei care au si copii este vital sa ii invete de mici sa faca sport si miscare, intrucat chiar si de la o varsta frageda li se vor intari mult mai bine oasele si articulatiile.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Nume
Wilson
Head
Head
Imagine
Descriere
Setul de tenis cu racheta, 2 mingi, sticla de apa si husa de protectie este ideal pentru copiii incepatori in tenis.(Vezi pretul la eMag)
Racheta de la Head Titanium este o racheta cu un pret decent pentru incepatori si intermediari.(Vezi pretul la eMag)
Racheta de la Head Graphene este o racheta din grafit, ideala pentru avansati cu un pret pe masura.(Vezi pretul la eMag)

Dupa cum am mai spus, fiecare persoana prefera un anumit tip de sport si o altfel de miscare si la fel este si cu copiii. Daca observa ca practicati anumite sporturi sau ii luati cu dumneavoastra in momentul cand mergeti sa o faceti, acestia vor observa si vor dori si ei sa faca la fel. Poate ca aveti o atractie pentru tenisul de camp si observati ca si acestia doresc sa participe si sa incerce sa joace.

In acest sens, este bine sa le cumparati si lor o racheta de tenis, special conceputa pentru copii. Rachetele de tenis pentru adulti difera fata de cele pentru copii, intrucat acestea sunt concepute pe diferite marimi si pe diferite greutati. In special daca copiii inca nu au o inaltime suficient de mare, o racheta normala de tenis ii va ingreuna foarte tare. Asadar, este important sa va orientati spre rachetele de tenis pentru copii. In acest sens am intocmit un ghid care sa va ajute sa ii achizitionati copilului o racheta de tenis potrivita si mai apoi un top 3 din care puteti alege.

Cea mai buna racheta tenis pentru copii – cum o alegem?

Specificatii complete
Cea mai buna racheta tenis pentru copii

Primul aspect pe care sa il verificati la o racheta de tenis este daca se potriveste pentru inaltimea copilului dumneavoastra. Exista cateva categorii generale, in functie de dimensiunea rachetei dupa care sa va orientati:

 • Racheta de 17 inch, recomandata pentru inaltimea 80 – 100 cm si varsta de 2-4  ani
 • Racheta de 19 si 21 inch, recomandata pentru inaltimea 101 – 115 cm si varsta de 4-6 ani
 • Racheta de 23 de inch este potrivita pentru inaltimea 116 – 125 cm si varsta de 6-8 ani
 • Racheta de 25 de inch este indicata pentru inaltimea de 126 – 140 cm si varsta de 8-10 ani
 • Racheta de 26 inch se recomanda pentru inaltimea de 141 – 165 cm si varsta de 10-12 ani

Pe langa aceste categorii de varsta si inaltime in corelatie cu dimensiunea rachetei, trebuie sa tineti cont si de nivelul de practica al copilului. Daca este un incepator, intermediar sau avansat si cat de puternica este pregatirea in timpul jocului.

Daca practicati doar ocazional tenisul de camp, atunci copilul dumneavoastra va avea nevoie de o racheta de tenis cat mai usoara, de obicei din aluminiu si cu un maner comod. Unele rachete de tenis au inscriptionate pe ele si anumite tehnici de executie pentru diferitele miscari din jocul de tenis, cum este servitul.

In schimb, daca antrenamentele de tenis sunt din ce in ce mai intense si mai frecvente, copilul va avea nevoie de o racheta care sa fie si performanta, nu doar comoda la mana. Acestea sunt in general concepute din materiale de carbon, fibra de carbon, grafit si aluminiu, cu maner de poliuretan usor. O astfel de racheta are un raport de echilibru foarte bun intre maner si cadru de lovire si copilul va putea efectua lovituri foarte precise.

Exista si cateva criterii secundare de alegere a unei rachete de tenis pentru copii. Design-ul de exemplu nu este un criteriu de luat in considerare, intrucat nu influenteaza absolut deloc performanta unei rachete. Asadar, grafica sau culoarea manerului si a cadrului rachetei nu sunt deloc relevante. Totusi, tipul ramei este foarte important, intrucat rachetele dreptunghiulare arata faptul ca racheta este grea si mult mai greu de manevrat. Cel mai bine este sa va orientati spre rachetele cu o forma eliptica sau aerodinamica.

Swing-ul este un alt aspect de luat in calcul, iar acesta se refera la amplitudinea miscarii bratului pentru a executa o lovitura. Pentru copii este recomandat ca swing-ul sa fie cat mai mic posibil pentru a avea o cursa cat mai scurta a bratului in momentul lovirii. Balansul, care se exprima in milimetri, trebuie sa fie unul cat mai mic, astfel ca cel mic va putea avea o manevrabilitate buna asupra rachetei si va favoriza usurinta miscarii si nu forta de lovire.

Marimea manerului trebuie sa fie una potrivita pentru cel mic, sa ii ofere un confort in palma cat mai bun si o usurinta de lovire a mingii. Acestea au fost principalele aspecte de tinut cont in momentul cand doriti sa ii achizitionati celui mic o racheta pentru tenis. Mai sunt si altele, precum capul rachetei, rigiditatea acesteia sau numarul de corzi, insa acestea sunt reglate in functie de dimensiunea rachetei.

Cea mai buna racheta tenis pentru copii – Tabel Comparativ

Nume
Wilson
Head
Head
Imagine
Dimensiune
25 inch
26 inch
26 inch
Balans
320 mm
310 mm
345 mm
Greutate
225 g
290 g
265 g
Tipar corzi
16 x 17
16 x 19
16 x 19
Link

1.Set de tenis pentru copii Wilson Roger Federer

Cea mai buna racheta tenis pentru copii

Descriere si specificatii tehnice

Pe primul loc in acest top, Cea mai buna racheta tenis pentru copii, am ales sa includ un set de tip starter set pentru copii de la Wilson Roger Federer. Pe partea de pret, rachetele pot sa varieze foarte mult, de aceea acesta este un punct bun de plecare daca copilul dumneavoastra este la inceput.

Racheta este fabricata din aluminiu in totalitate si are o dimensiune de 25 de inch. Asadar, este potrivita pentru copiii de 8-10 ani cu inaltimea de pana in 140 de cm. Chiar daca, de exemplu, copilul dumneavoastra a trecut de varsta specificata, este mai bine sa va orientati dupa inaltimea acestuia, pentru a-i fi cat mai comoda si a se putea folosi la maxim de aceasta.

Rama are o grosime de doar 20 mm si un balans de 320 mm, fiind unul suficient de bun pentru un copil care este la inceput. Racheta are o greutate de 225 de grame, fiind suficient de usoara pentru a fi folosita chiar si cu o singura mana.

Tiparul corzilor este de tipul 16 x 17, in general fiind de 20 x 18. Totusi, faptul ca are mai putine corzi si o dimensiune relativ mare o face sa aiba o putere medie si un impact suficient de puternic pentru o lovire mai precisa si mai usoara.

Racheta Wilson Roger Federer este o racheta potrivita pentru inceput deoarece are incluse si 2 mingi de tenis, o sticla de apa si o husa pentru protectie si pentru transport. Pretul acesteia este si foarte accesibil, fiind de doar 140 de lei, redus de la 260 de lei.

Set de tenis pentru copii Wilson Roger Federer – Pro

 • Dimensiune de 25 de inch
 • Balans de 320 mm ce ii ofera un raport de lovire foarte bun si precis
 • Greutatea rachetei de doar 225 de grame
 • Corzi de tip 16 x 17 pentru o putere buna si o precizie mare
 • 2 mingi, sticla de apa si husa incluse in pachet
 • Pret foarte bun, doar 140 de lei

Set de tenis pentru copii Wilson Roger Federer – Contra

 • Nimic de reprosat
Specificatii complete

2.Racheta tenis Head Titanium Instinct Comp

Cea mai buna racheta tenis pentru copii

Descriere si specificatii tehnice

Pe al doilea loc in acest top, Cea mai buna racheta tenis pentru copii, am ales sa clasez racheta de tenis de la Head Titanium Instinct Comp. Daca racheta precedenta era una special dedicata pentru cei incepatori, ei bine, aceasta racheta poate fi folosita si de catre cei noi in tenisul de camp, cat si de catre cei intermediari.

Este fabricata dintr-un material compozit, adica un amestec de materiale ce se folosesc des in acest sport, cum este aluminiul, fibra de carbon si grafitul. Are un maner de tip grip 1, ceea ce ii ofera un balans destul de bun si un confort mai bun in palma.

Balansul este de 310 mm, putin mai bun fata de cea precedenta pentru copii, intrucat acestia au nevoie de un balans cat mai mic pentru inceput, desi racheta aceasta este putin mai grea. Greutatea este de 290 de grame, insa datorita raportului de balans foarte bun, copilul va avea o manevrabilitate buna a rachetei.

Rama este de 26 de inch, ideala pentru copiii de 10-12 ani sau cu o inaltime de pana la 165 de cm. Tiparul corzilor este unul putin mai neobisnuit, 16 x 19, ceea ce se exprima printr-o forta de lovire mai mare, dar o precizie nu la fel de buna.

In pachet are inclusa si o husa de protectie si transport. In plus, pretul este de doar 150 de lei, redus de la 270 de lei. Consider ca rachetele pentru copiii incepatori nu ar trebui sa coste mai mult de 200 de lei, acestea fiind cele mai potrivite pentru inceput.

Racheta tenis Head Titanium Instinct Comp – Pro

 • Material compozit cu maner grip 1
 • Balans de doar 310 mm
 • Greutate de 290 de grame
 • Rama de 26 de inch
 • Tiparul corzilor de 16 x 19, ideal pentru loviri mai puternice
 • Husa inclusa in pachet

Racheta tenis Head Titanium Instinct Comp – Contra

 • Nu are si mingi incluse
Specificatii complete

3.Racheta tenis Head Graphene Touch 360 Extreme Lite

Cea mai buna racheta tenis pentru copii

Descriere si specificatii tehnice

Pe al treilea loc din acest top, Cea mai buna racheta tenis pentru copii, am inclus racheta de la Head Graphene. Aceasta racheta este una mai premium si este special dedicata celor deja avansati. Am clasat-o pe locul 3 deoarece primele 2 sunt pentru cei incepatori si au un pret foarte bun, aceasta desi este mai buna, se recomanda numai celor avansati.

Aceasta racheta de tenis are o dimensiune de 26 de inch, recomandata pentru cea mai mare categorie de copii, cei de 10-12 ani. Materialul folosit la aceasta racheta este grafit 100%, ceea ce ii ofera o greutate relativ mica si o putere de lovire foarte buna. O astfel de racheta se concentreaza deja mai mult si pe forta de lovire, intrucat precizia trebuie sa fie foarte bine controlata de catre copilul dumneavoastra.

Are un balans de 345 mm, dupa cum spuneam si anterior, este recomandat sa fie cat mai mic pentru copiii care sunt incepatori. Faptul ca balansul este mai mare arata ca puterea de lovire este crescuta si se pune accentul mai mult pe performanta de joc.

Greutatea rachetei Head Graphene Touch 360 Extreme Lite este de 265 de grame, suficient de usoara pentru un copil avansat. In ceea ce priveste tiparul corzilor, s-a folosit cel de 16 x 19, un raport specializat mai mult pe putere si mai putin pe precizie.

Fiind o racheta premium pentru avansati si pretul acesteia este unul pe masura, si anume 499 de lei. Insa, reducerea este una foarte mare, de la 1224 de lei. Merita achizitionata in momentul de fata, intrucat rachetele pentru avansati incep de la 400 de lei si pot sa ajunga chiar si la mai mult de 1200 de lei.

Racheta tenis Head Graphene Touch 360 Extreme Lite – Pro

 • Material din grafit 100%
 • Dimensiune de 26 de inch
 • Balans de 345 de mm
 • Greutate de doar 265 de grame
 • Tiparul corzilor de 16 x 19
 • Reducere foarte mare de pret in momentul de fata

Racheta tenis Head Graphene Touch 360 Extreme Lite – Contra

 • Se recomanda doar copiilor avansati in tenisul de camp
 • Nu are husa de transport inclusa
Specificatii complete

Concluzie

Asadar, daca cel mic este pasionat de tenisul de camp, aveti in acest articol un ghid dupa care sa va orientati spre o racheta de tenis potrivita pentru el/ea, cat si un top din care sa alegeti. Primele 2 rachete le recomand copiilor incepatori, au un pret foarte bun, vin cu huse de transport si prima vine chiar si cu 2 mingi si o sticla de apa. A treia racheta o recomand doar pentru copiii deja avansati, care practica intens acest sport si au o pasiune in aceasta directie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *