Cea mai buna pompa de gresare – Top 3

Top 3 Uncategorized

Introducere

Articolul de astazi se adreseaza celor specializati in anumite domenii, precum domeniul auto, constructii, service-uri etc. Este vorba despre pompele de gresare. Vom vedea la ce se folosesc aceste pompe de gresare, ce tipuri exista disponibile si care sunt top 3 cele mai bune astfel de pompe.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

O pompa de gresare se foloseste pentru a unge cu vaselina anumite puncte cu ajutorul unui cap de ungere in locurile unde exista aer comprimat. Practic, veti vedea astfel de pompe de gresare in orice service pentru a unge diferite componente schimbate ale autoturismelor si pentru a facilita montarea acestora. Am mentionat ca veti regasi in service-uri, insa pentru cei care prefera sa lucreze ei la unele lucrari de intretinere la masina, cum este un schimb de ulei, un schimb de discuri sau placute de frana sau alte lucrari usoare de intretinere, va recomand sa va achizitionati o astfel de pompa de gresare.

Produs
Total
Samoa
Proline
Imagine
Descriere
Pompa de gresare de la Total este conceputa special pentru a fi utilizata in mod industrial. Este ideala pentru cei care detin deja un gresor pneumatic.(Vezi pretul la eMag)
Pompa de gresare de la Samoa este special conceputa sa fie utilizata atat pentru uz industrial, cat si pentru uz personal.(Vezi pretul la eMag)
Pompa de gresare de la Proline este ideala pentru a fi utilizata in mod industrial datorita capacitatii sale.(Vezi pretul la eMag)

Practic, pompa de gresare este formata dintr-un tub in care se depoziteaza vaselina, un maner pentru comprimarea aerului pentru cele manuale si un furtun prin care vaselina iese din tub. Si aici ajungem la cel de-al doilea punct, si anume, tipuri de pompe de gresare. Acestea pot fi manuale, adica aerul va fi comprimat cu ajutorul unui maner sau pompe pneumatice, ce se vor conecta la un gresor pneumatic, denumit si compresor.

Totusi, o pompa de gresare este utila in diferite activitati. O astfel de pompa se poate folosi si pentru a unge diferite obiecte care scartaie, cum sunt balamalele usilor din casa, rotile anumitor obiecte sau chiar lantul de la bicicleta. Pentru anumite activitati nu este neaparat nevoie de o pompa de gresare, intrucat puteti uneori intinde vaselina si cu un alt obiect, insa aceasta nu va fi uniforma. De aceea, in domenii precum service-ul auto este necesara o pompa de gresare pentru a putea fi exacti cu cantitatea de vaselina utilizata. In plus, aceasta va fi impartita exact.

Sa vedem acum cateva criterii de alegere a unei pompe de gresare.

Cea mai buna pompa de gresare – cum o alegem?

Primul aspect de care sa tineti cont cand alegeti o pompa de gresare este tipul acesteia. Dupa cum am mai spus, sunt doua tipuri de pompe: manuale si pneumatice. Cea manuala poate fi utilizata fara vreo alta unealta specifica, asadar aceasta este gata de utilizat dupa cumparare, insa nu va avea acelasi randament precum una pneumatica. O pompa de gresare pneumatica va necesita si o sursa de aer comprimat, adica un gresor pneumatic. Daca deja detineti un astfel de aparat, recomand sa va orientati spre o pompa pneumatica, in special daca aceasta urmeaza sa fie folosita intr-un service.

Un al doilea aspect important de care sa tineti cont este capacitatea tubului pompei. Aici depinde si de cat de mult aveti nevoie sa folositi pompa si de cat de multa vaselina aveti nevoie. Aici intra un alt aspect la fel de important, si anume tipul de reumplere al tubului. Exista tuburi care se pot reumple cu cartuse, cu o pompa de umplere sau prin suctiune. Va recomand cele cu cartuse, intrucat nu aveti nevoie de o alta pompa pentru a reumple tubul. Astfel, in momentul cand cumparati pompa de gresare puteti cumpara si un cartus de rezerva.

Un ultim aspect pe care sa il aveti in vedere este tipul furtunului de la pompa de gresare. Majoritatea furtunelor sunt dintr-un aliaj usor sau din metal pentru a putea sa reziste in timp la presiune. Asadar, daca nu doriti ca furtunul pompei sa cedeze inca de la primele utilizari, va recomand sa fiti atenti la calitatea materialelor folosite de catre producator. Pentru pompele de gresare pneumatice, mai puteti sa tineti cont si de presiunea maxima de lucru a pompei.

Am alcatuit un top 3 al pompelor de gresare, asadar sa vedem care sunt acestea.

Cea mai buna pompa de gresare – Tabel Comparativ

Nume produs
Total
Samoa
Proline
Imagine
Tip
Pneumatic
Manual
Manual
Capacitate
400g
400g
800g
Furtun metalic
Da
Nu
Nu
Pret
56 lei
89 lei
138 lei
Link

1.Pistol de gresare Total

Cea mai buna pompa de gresare

Descriere si specificatii tehnice

Pe primul loc in acest top, Cea mai buna pompa de gresare, am ales sa includ pistolul de gresare al celor de la Total. Avand si numele de pistol de gresare este clar ca vorbim aici despre un pistol pneumatic pentru gresare. Il recomand pe acesta intrucat are un raport foarte bun calitate-pret si ar fi mult mai potrivit un pistol de gresare pneumatic fata de unul manual.

Compania Total SA  este o companie petroliera franceza cu sediul in Paris. In Romania compania este prezenta inca din anul 1879, cand a fost fondata fabrica de la Brasov. Printre principalele ocupatii ale companiei se numara: activitati de productie lubrifianti si unsori, depozitare si comercializare bitum, comercializare lubrifianti si fluide speciale, testari si analize lubrifianti si bitum si export de 60% din productia anuala.

Acest pistol de gresare de la Total face parte din categoria uneltelor industriale. Acesta poate sa fie utilizat in mod indelungat si este special conceput pentru a rezista la munci intense si de lunga durata.

Are o constructie de foarte buna calitate, atat furtunul, cat si tubul de vaselina si manerul acestuia sunt construite dintr-un metal rezistent. Tubul este facut dintr-un otel de 1.2 mm si aluminiu. Furtunul pentru gresare este de nailon flexibil  ce ofera o presiune inalta de pana la 12 bari.

Tubul pistolului de gresare are o capacitate de 400 de grame, fiind suficient chiar si pentru a lucra intr-un service auto. In plus, pentru a reumple tubul cu vaselina se foloseste un cartus. Asadar, nu aveti nevoie de vreo unealta speciala pentru a reumple tubul, ci puteti cumpara mai multe cartuse de rezerva.

Presiunea maxima de lucru suportata de acest pistol este de 4500 psi. In modul burst poate sa ajunga pana la o presiune de 10000 psi.

Cei de la Total sunt recunoscuti pentru calitatea uneltelor industriale pe care le produc, asadar acest pistol de gresare va reusi sa reziste in timp chiar si la sarcini indelungate. Este recomandat in special pentru service-urile auto, dar daca aveti deja un gresor pneumatic acasa este o alegere foarte buna si pentru uz personal.

Pistol de gresare Total – Pro

 • Materiale de buna calitate
 • Mod de functionare pneumatic
 • Capacitate de 400 grame, reincarcabil cu cartus
 • Presiune de lucru de 4500 psi
 • Robust si usor de utilizat
 • Raport calitate-pret foarte bun

Pistol de gresare Total – Contra

 • Aveti nevoie de un gresor pneumatic pentru a-l putea utiliza
Specificatii complete

2.Pompa manuala de gresare tecalemit Samoa Industrial

Cea mai buna pompa de gresare

Descriere si specificatii tehnice

Pe al doilea loc in acest top, Cea mai buna pompa de gresare, am ales sa plasez pompa manuala de gresare de la Samoa Industrial. Este o pompa manuala, asadar nu este nevoie de un gresor pneumatic suplimentar pentru a o putea folosi. Aceasta pompa de gresare a fost proiectata special pentru a putea fi folosita pentru uz industrial indelungat.

Samoa Industrial este o companie spaniola fondata in anul 1958. Este un lider european in ceea ce priveste producerea de echipamente pentru manipularea fluidelor si organizarea acestora, prezent in peste 100 de tari. Firma Samoa isi creeaza, asambleaza si distribuie propriile produse la nivel mondial.

Un prim aspect important al acestei pompe de gresare de la Samoa este constructia acesteia. S-au folosit materiale rezistente si de foarte buna calitate. Capul este robust si produs din fonta pentru a-i oferi o rezistenta sporita si poate sa functioneze la un debit si la o presiune constanta.

Pistonul acestei pompe de gresare este de inalta precizie pentru a garanta o etansitate fara probleme. Chiar daca functioneaza la presiuni inalte, pompa nu are nevoie de garnituri.

Tubul cu vaselina este de tip heavy duty care prezinta niste asperitati pronuntare pentru a putea fi incarcat cu usurinta. Tija si arcul sunt si acestea de tip heavy duty si pot fi blocate pe durata utilizarii.

Capacitatea tubului de vaselina este de 400 de grame pe baza de cartus. In pachet veti regasi si o supapa pentru umplere si un furtun flexibil de 300 mm cu cuplaj hidraulic. Pentru a putea fi reumplut cu usurinta, tubul se poate reumple cu cartus, prin suctiune sau cu ajutorul pompei de umplere inclusa in pachet.

Desi este o pompa de gresare manuala, aceasta a fost proiectata pentru a putea fi folosita si in service-uri, cat si pentru uz personal.

Pompa manuala de gresare tecalemit Samoa Industrial – Pro

 • Cap robust din fonta pentru o rezistenta sporita in timp
 • Tub, tija si arc de tip heavy duty cu blocaj
 • Capacitate de 400 de grame
 • Reumplere prin cartus, suctiune sau pompa
 • Pompa de reumplere inclusa in pachet

Pompa manuala de gresare tecalemit Samoa Industrial – Contra

 • Lipsa preciziei fata de o pompa pneumatica
Specificatii complete

3.Gresor manual Proline

Cea mai buna pompa de gresare

Descriere si specificatii tehnice

Pe locul 3 in acest top, Cea mai buna pompa de gresare, am ales sa plasez gresoul manual de la Proline. Dupa cum ii spune si numele, acesta este un gresor manual, insa fata de cel precedent acesta este folosit exclusiv pentru uz industrial.

Este ideal pentru lubrifierea sistemelor mecanice, a rulmentilor, a suruburilor sau a articulatiilor autoturismelor.

Tubul, corpul gresorului si maneta de gresare sunt dintr-un metal rezistent, si anume aluminiu. In schimb, pare ca tubul de vaselina nu este la fel de rezistent, fiind dintr-un amestec de plastic cu metal. Are un furtun lung de aproximativ 15 cm, fiind suficient pentru a ajunge chiar si in spatiile greu accesibile ale masinii.

Pentru gresare se poate folosi atat furtunul flexibil din pachet, cat si o teava fixa. Cea mai importanta caracteristica este capacitatea acestui gresor, fiind de 800 ml. La fel, pentru a reumple tubul se poate face prin cartus sau cu o pompa de umplere.

Gresor manual Proline – Pro

 • Ideal pentru service-uri auto si uz industrial
 • Corp rezistent din aluminiu
 • Furtun lung pentru spatiile inguste
 • Capacitatea a tubului mare, de 800 ml

Gresor manual Proline – Contra

 • Pret destul de ridicat
 • Tub dintr-un material mai slab
Specificatii complete

Concluzie

Asadar, in acest top v-am prezentat top 3 cele mai bune pompe de gresare. Prima este o pompa pneumatica de gresare, ideala pentru cei care detin deja un gresor pneumatic, iar celelalte doua sunt manuale pentru a putea fi utilizate direct, fara alte aparate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *