Cea mai buna bicicleta

Cea mai buna bicicleta sub 1000 lei – TOP 3

Top 3
Cumpara de la eMag

Cea mai buna bicicleta

Mersul pe bicicleta esta una dintre cele mai placute si benefice actitivati pentru organismul nostru. Mai multe studii au demonstrat ca persoanele care parcurg diverse distante cu bicicleta au un organism mai rezistent, o rezistenta mai buna la efort si ii ajuta in lupta cu kilogramele in plus. Activitatea pedalatului mentine in forma toti muschii din zona inferioara si lucreaza parti ale corpului precum: abdomen, fesieri sau solduri.

Conform unei zicale/legende, mersul pe bicicleta nu se uita niciodata din moment ce ai deprins aceasta abilitatea. Chiar daca in Romania nu este atat de popular si indragit, mersul pe bicicleta in alte tari reprezinta o activitate extrem de des intalnita. Apreciez ca si in tara noastra vad din ce mai multi biciclisti si persoane care au inteles ca autoturismul nu este singurul mijloc de transport. In zonele urbane aglomerate, tot mai multe persoane aleg sa se deplaseze cu bicicleta in diverse locuri sau la munca. Majoritatea au observat ca ajung intr-un timp mai scurt, starea de spirit se schimba si ca se simt mult mai energici dupa un drum cu bicicleta.

Spre deosebire de alte tari unde biciclistii au toate beneficiile si toata infrastructura posibila, in Romania, situatia nu este atat de fericita. Din pacate, avem foarte putine piste dedicate biciclistilor si majoritatea participantilor la trafic sau pietonii nu le respecta. Desi nu-mi place sa o spun, mersul pe bicicleta in Romania este destul de periculos si trebuie sa fiti foarte vigilent. Trecand peste acest inconvenient, daca sunteti dispus sa renuntati la masina in detrimentul mersului mai des cu bicicleta, o sa vedeti numai beneficii pe termin lung sau scurt.

In randurile urmatoare am sa va prezint un scurt istoric despre istoria bicicletei moderne pe care o stim astazi. Forma initiala a bicicletei a aparut in urma cu aproximativ 200 de ani in Germania. Initiatorul/Creatorul a fost un baron german care si-a numit inventia “masina mergatoare pe doua roti”. Pe atunci, bicicletele erau construite integral din lemn si aveau 2 roti egale. Nu aveau pedale, nu avreau frane, lant sau alte lucruri pe care le vedem acum. Pur si simplu era impinsa cu picioarele, asemanator principiului pe care-l folosec copiii la triciclete. Forma bicicletei a fost definitivata undeva prin anul 1910 si de atunci nu a suferit mari schimbari.

Cea mai buna bicicleta – cum o alegem?

Primul lucru dupa care trebuie sa va uitati este marimea bicicletei. Este unul dintre cele mai importante detalii de care sa tineti cont si influenteaza in mod direct modul in care va simtiti pe bicicleta si confortul pe care-l ofera. Daca nu alegeti o marime potrivita pentru inaltimea pe care o aveti, s-ar putea ca bicicleta sa va provoace dureri de spate si alte probleme in timp. Cel mai indicat este sa testati bicicleta inainte de achizitionare si sa va asigurat ca ati ales modelul perfect. In cazul in care optati pentru achizitionarea online si nu aveti posibilitatea sa o testati, am sa va las un tabel cu toate detaliile si recomandarile necesare: (pentru MTB-Mountain Bike, categoria pe care ma axez astazi)

info marimi

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l stabiliti este scopul/modul de utilizare al bicicletei. Exista mai multe tipuri dintre care puteti alege:

Biciclete pentru oras: bicicletele pentru oras sunt foarte comode si sunt recomandate pentru deplasarile in oras, pe distante scurte sau medii. Ele reprezinta o alternativa ieftina, ecologica si nepoluanta pentru deplasarile zilnice.

Mountain Bike: sunt bicicletele gandite special pentru mersul pe teren accidentat si pentru drumetii. In ciuda faptului ca sunt recomandate pentru aceste activitati, se pot folosi fara probleme si ca biciclete pentru deplasazile zilnice. Ofera un confort sporit si o sa va ajute mult atunci cand va confruntati cu drumuri in stare proasta. Dupa cum am spus si mai sus, pe acest tip de biciclete ne focusam astazi.

Biciclete trekking:  bicicletele trekking sunt un mix, o combinatie intre bicicletele de oras, mountain bike-urile si bicicletele pentru sosea. Pot spune ca sunt cele mai versatile modele si practic va puteti deplasa ppe orice distante si pe orice fel de drumuri cu ele. Marele dezavanaj al bicicletelor tekking sunt preturile suficient de piperate, pretul care de multe ori nu se justifica.

Biciclete pentru sosea (cursiere): bicicletele pentru sosea sau cursierele dupa cum le stim noi sunt special gandite pentru deplasarile pe distante lungi, in special pe asfalt. Sunt construite intr-un stil sportiv si sunt gandite pentru a oferi un randament maxim folosind cat mai putin efort. In functie de calitatea modelului si de ofertele pe care le gasiti, si cursierele sunt destul de scumpe.

Bicicletele BMX: bicicletele BMX sunt special gandite pentru pasionatii si amatorii de trick-uri (cascadorii). In general, BMX-urile sunt cumparate de tineri si se folosec doar pentru acest tip de activtiate. Nu va recomand sa cumparati un BMX daca aveti de gand s-o folositi ca bicicleta pentru deplasarea pe distante medii sau lungi.

Bicicletele electrice: ultimul tip de bicilete sunt cele electrice. Acestea sunt ideale pentru persoanele care au nevoie de mai multa putere si sunt nevoite sa parcurga distante mai mari. Daca va doriti un mijloc de transport economic si ecologic dar nu sunteti dispus sa pedalati, alegerea unei biciclete electrice este solutia ideala.

Un alt detaliu care merita atentie este greutatea bicicletei. In cazul in care locuiti la bloc (mai ales la etajele superioare) si nu aveti unde lasa bicicleta, trebuie sa o carati cel mai probabil pe scari. Este important sa aiba o greutate adecvata si sa nu faceti un efort majos in acest sens. De asemenea, o bicicleta mai usoara se transporta mai usor, se muta mai simplu si nu va ofera mai batai de cap. Cele mai usoare si rezistente biciclete sunt cele construite din carbon. Daca nu va intreseaza acest aspect sau locuiti la casa, ignorati acest paragraf.

Nu in ultimul rand, aveti grija de unde cumparati bicicleta si uitati-va la toate review-urile/ofertele pe care le gasiti pe internet. Asigurati-va ca magazinul de unde cumparati bicicleta va ofera garantie si suport in cazul aparitiei unor defectiuni. De asemenea, interesati-va inainte sa alegeti un model si cautati ce parere au ceilalti utilizatori care au cumparat bicicleta respectiva. Sunt destule site-uri de profil si va asigur ca o sa gasiti toate informatiile de care aveti nevoie.

Acestea fiind spuse, in continuare va prezint 3 dintre cele mai populare si cumparate biciclete MTB (Mountain Bike) de pe piata din Romania. Dupa cum ati vazut si in titlu, modelele sunt pentru persoanele care cauta cea mai buna bicicleta sub pragul de 1000 de lei. Sunt convins ca macar unul dintre modelele urmatoare o sa va prezinte interes si o sa va faca sa-l luati in cazul daca planuiti achizitionarea unei biciclete in viitorul apropiat!

1. Bicicleta Velors MTB 26″ Disc V2610A, Gri/Argintiu

Cumpara de la eMag

Bicicleta Velors MTB 26" Disc V2610A, Gri/Argintiu

Prima mea propunere este modelul Velors MTBV 2610A. Este una dintre cele mai populare si vandute astfel de modele din Romania. Majoritatea utilizatorilor s-au declarat extrem de multumiti de calitatea bicicletei si considera ca ofera un raport calitate-pret excelent. Pentru persoanele care nu stiu, Velors este o copmanie romaneasca care concepe si produce biciclete de la 0. Sunt cunoscuti in aceasta industrie, in special pentru produsele de calitate si pentru preturile accesibile pe care le cer.

Velors MTBV 2610A este realizata dintr-un otel de foarte buna calitate, rezistent si solid. Suporta o greutate de pana la maxim 100Kg iar biciclieta in sine cantareste 15,6Kg. Rotile sunt pe 26 inch au o marime potrivite si o sa va ofere tot confortul de care aveti nevoie.

Velors MTBV 2610A este o bicicleta destinata adultilor, atat incepatori cat si intermediari. Se recomanda sa fie folosita atat pentru oras in regim normal, cat si pe zonele cu teren accidentat (munte/drumetii). Frana este mecanica si sistemul de franare este pe disc.

Cardul bicicletei este de tip Hardtail iar furca are suspensia montata direct pe ea. De asemenea, schimbatorul va pune la dispozitie nu mai putin de 7 viteze din care puteti alege, in functie de tipul antrenamentului, de dificultatea terenului sau de preferinte.

Din punct de vedere al design-ului, Velors MTBV 2610A are un aspect modern si constructia pare de foarte buna calitate. Vopseaua de culoare mata in combinatia de culori gri/argintiu arata excelent si cu siguranta o sa reziste pentru mult timp.

Pentru persoanele interesate exclusiv de specificatii, am sa la vas un tabel mai jos:

Specificatii tehnice
– JANTA: 26 inch x 36H aluminiu, 14G x 36H x 24.5W x 24.2H, Disc-brake;
– CADRU: otel;
– MANETE SCHIMBATOR: SUNRUN Revo Shift SL-KDSG-03A 3x7V;
– PINION: POWER FW-7SI 7V 14-28T, non-index;
– FOAIE: otel/plastic 24-34-42T, brat 170 mm;
– FRANA FATA: mecanica disc aluminiu, diametru disc disc 160 mm;
– FRANA SPATE: mecanica disc aluminiu, diametru disc disc 160 mm- SCHIMBATOR SPATE: SUNRUN RD-HG-40A,GS 7 viteze, prindere directa, ghidaj 75mm;
– FURCA: VELORS OEM otel, suspensie pe arc, cursa 75 mm, 31.8 x 2.125 mm out leg. fara filet 28.6 x 25.4 x 1-1/8;
-ANVELOPE: DURO 26 x 2.125 (57-559) profil MTB;
– GHIDON: otel 620 mm x 31.8 x 25.4 x 1.2T, mansoane de cauciuc 130 x 22 mm;
– LANT: DG-50, 7 viteze, 1/2×3/32x108L;
– PEDALE: KW-P211 metal / plastic 9/16 cu reflectori.

Pro

  • Ofera cel mai bun raport calitate-pret
  • Are cel mai mic pret din toate cele 3 modele
  • Se bucura de cea mai mare popularitate

Contra

  • Schimbatorul si franele sunt modeste

2. Bicicleta MTB 26 EightyEight, marime cadru L, negru-verde

Cumpara de la eMag

Bicicleta MTB 26 EightyEight, marime cadru L, negru-verde

Urmatoatea mea propunere este modelul MTB 26 EightyEight. Ca si in cazul modelului precedent, se bucura de o popularitate enorma in randul cumparatorilor din Romania. Multi considera ca este cea mai buna bicicleta sub 1000 lei. Principalele avantaje ale acestui model sunt pretul foarte bun si echiparea Shimano. EighyEight este compania celor de la Emag pentru piata de biciclete. Am ramas surprins sa vad aceasta initiativa din partea Emag si pot doar sa o apreciez. Putem sa fim siguri ca preturile o sa fie excelente intrucat nu se aplica costuri de transport, de depozitare, de import etc.

Cadrul are dimensiunea de 19 inch (L), este realizat din otel si toata bicicleta cantareste aproximativ 15,5Kg. Suporta o greutate de pana la maxim 100Kg si cu siguranta o sa va ofere un confort sporit. De asemenea, rotile sunt pe 26 inch si au jante duble.

MTB 26 EightyEight este o bicicleta pentru adultii incepatori si intermediari. Se recomanda folosirea ei in special pentru drumetii si pentru terenuri accidentate. Se poate folosi si in oras, dar confortul pe care-l ofera nu este la nivelul modelului anterior prezentat.

Sistemul de frananare este pe disc iar frana este mecanica. Dispune de un schimbator de viteza cu 7 rapoarte marca Shimano. Pentru cunsocutatori, Shimano este cea mai populara si apreciata companie producatoare de echipamente pentru biciclete.

Design-ul si constructia bicicletei sunt foarte ok. Nu pot spune ca m-a dat pe spate combinatia de culori negru-verde, dar gusturile nu se discuta. Daca bicicleta este eploatata corespunzator, sunt convins ca o sa reziste cativa ani fara nici cea mai mica problema.

Pentru persoanele interesate de specificatii, am sa va las si aici un lista cu toate informatiile necesare:

• Furca: otel, cursa 60 mm

• Angrenaj foi: 24T x 34T x 42T, pedalier 165mm

• Caseta: 14-28T

• Deraior: Shimano Tourney TY-21, 7v

• Manete schimbatoare: Shimano Tourney TZ20, 3 7 viteze

• Frane: Mecanica pe disc (160mm fata/spate)

• Cauciucuri(inch): marime 26” x 1,95” latime

• Roti: Jante din aluminiu, duble, cu nipluri (36 spite)

• Cadru: aliaj Hi-Ten

Pro

  • Se descurca cel mai bine pe teren accidentat
  • Schimbator Shimano

Contra

  • Este mai scumpa in comparatie cu celelalte modele

3. Bicicleta MTB 26″ Carpat Kaiser C2650A, Negru/Albastru

Cumpara de la eMag

Ultimul model pe care vi-l prezint astazi se numeste Carpat Kaiser C2650A. Desi se afla pe ultimul loc in topul: Cea mai buna bicicleta, acest lucru nu inseamna ca este o bicicleta proasta. Nu se bucura de aceeasi popularitate precum o fac modelele anterioare, dar ramane in continuare unul dintre modelele care consider ca merita toata atentia dumneavoastra. Compania Carpat este de asemenea romaneasca si a fost infiintata in anul 2012. In prezent, fabrica lor principala se afla in orasul Uriziceni si la nivel national sunt reprezentati de 300 de dealeri specializati.

Dimensiunea cadrului are 19 inch iar bicicleta cantareste aproximativ 15,2Kg. Cadrul este realizat din otel rezistent, vopsit intr-o combinatie de culori negru/albastru care-mi place foarte mult. Bicicleta suporta o greutate maxima de pana la 120Kg iar rotile au 16 de inch.

Se adreseaza adultilor intepatori si intermediari, fiind recomandata atat pentru teren accdientat (drumetii) cand si pentru deplasarile zilnice prin oras. Confortul pe care-l ofera este de apreciat si majoritatea utilizatorilor o sa fie multumiti.

Sistemul de franare este de asemenea mecanic, pe disc. Schimbatorul de viteza are nu mai putin de 21 de rapoarte din care puteti alegere atunci cand pedalati. Furca este cu suspensie, iar suspensia are arcuri pentru asigurarea confortului necesar.

Ca si in cazul modelelor anterior prezentate, va las in continuare o lista cu toate specificatiile si toate informatiile de care aveti nevoie:

  • Janta: 26 inch x36H aluminiu simpla, Disc-Brake, 26″x1.75x14Gx36H;
  • Anvelope: WANDA 26 inch x2.1, profil MTB;
  • Butuc fata: SF-HB25F otel, 3/8 x 14G x 36H x 100 x 108mm, Disc-Brake, Quick-Release;
  • Butuc spate: SF-HB25R otel 3/8″ x 14G x 36H x 135 x 185mm,Disc-Brake, 6 viteze;
  • Schimbator fata: FALCON QD-08A 3V φ28.6 tragere sus, 42T;
  • Schimbator spate: FALCON MR22A, 7 viteze, prindere directa;
  • Frana fata: YX-DB01F mecanica disc, rotor 160 mm, prindere 6 puncte;
  • Cadru: otel Hi-Ten, geometrie specifica MTB-HT, vopsea mata;
  • Frana spate: YX-DB01R mecanica disc, rotor 160 mm, prindere 6 puncte;
  • Sa: Carpat OEM;
  • Foaie: HDL-P304 otel/plastic, profil patrat, 1/2″ x 3/32″ x 24T x 34T x 42T, brat 170 mm;
  • Furca: φ25.4 x φ28.6 x 190mm, 31.8mm fork leg , prindere Disc-Brake;
  • Manete schimbator: MICROSHIFT MS12 Revo Shift 3 x 7V;
  • Inaltimea recomandata a utilizatorului: 160-180cm;
  • Tija sa: otel, φ25.4 x 1.4T x 350 mm;
  • Lant: KMC Z-50 1/2 x 3/32 x 108L;
  • Dimensiuni: Lungime: 170cm, Inaltimea la nivelul pipei: 96cm, Latime: 62cm

Pro

  • Arata cel mai bine
  • Se poate folosi pe toate tipurile de drumuri

Contra

  • Nu este atat de populara precum modelele anterioare

Cea mai buna bicicleta – Concluzie

Sper ca unul dintre modelele prezentate mai sus v-a atras atentia. Va recomand sa tineti cont de toate sfaturile pe care le-am oferit de-a lungul articolului si sa alegeti un model perfect din toate punctele de vedere. Urmariti ofertele, cautati cea mai buna solutie si aveti grija ca raportul calitate-pret sa fie unul corect. In cazul in care nu aveti posibilitatea sa testati bicicleta inainte de achizitionare (desi este recomandat), incercati sa cautati cat mai multe pareri despre modelul respectiv. Pana la urma, cea mai buna bicicleta este cea pe care o alegeti.

Cumpara de la eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *