Ce este tehnologia inverter

Ce este tehnologia Inverter la aerele conditionate?

info

Aparatele de aer conditionat au devenit tot mai cautate si apreciate datorita schimbarilor climatice severe, vara fiind extrem de cald iar iarna foarte frig. Au evoluat mult, au devenit eficiente enrgetic si aduc tehnologii noi, inovative.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Inverter-ul nu este un accesoriu sau ceva detasabil, este o tehnologie relativ noua cu care aparatele de aer conditionat sunt sau nu dotate. Rolul principal al acesteia este capacitatea de modificare continua ale turatiilor/puterii pentru racire si incalzire in functie de nevoi, devenind astfel mult mai eficient din punct de vedere energetic.

Pentru a intelege mai bine aceasta tehnologie trebuie mai intai sa vorbim despre unitatile climatice traditionale. Aparatele de aer conditionat normale folosesc un compresor care functioneaza pe principiul pornit-oprit pentru mentinerea temperaturii ideale in incaperea respectiva. Spre exemplu, daca setati temperatura camerei la 23 de grade, acesta porneste si raceste/incalzeste pana ajunge la mediul optim, dupa care se opreste. Cand termostatul detecteaza ca temperatura a crescut/scazut cu 2 grade, aparatul reporneste si se opreste din nou atunci cand e atins din nou pragul setat.

Acum ca am inteles cum functioneaza un dispozitiv traditional, putem intelege mai bine la ce ajuta tehnologia Inverter. Este vorba despre un nou compresor cu putere frigorifica/calorica variabila care impreuna cu o unitate de control (termostat, telecomanda) controleaza puterea si turatiile. Ca sa dam un exemplu si aici, daca dumneavoastra setati temperatura la 22 de grade, aparatul porneste compresorul la capacitate maxima pentru a atinge necesitatile intr-un timp foarte scurt, dupa care scade treptat turatiile pentru a metine acest prag. El practic functioneaza continuu dar la o capacitate mult mai mica.

S-a dovedit ca aparatele de aer conditionat cu tehnologie Inverter sunt cu pana la 20-30% mai economice si eficiente decat cele traditionale. Sa nu mai vorbim despre faptul ca sunt mult mai silentioase si practice intrucat ajung mai rapid la temperaturile dorite.

Ca si concluzie, va recomandam cu tarie sa optati pentru un sistem de climatizare dotat cu aceasta tehnologie Inverter ca acest Tesla . Preturile lor au scazut, devenind accesibile pentru orice buzunar. Dupa cum v-am prezentat si mai sus, sunt mult mai eficiente. silentioase si detin tehnologii mai noi fata de aparatele de aer conditionat traditionale cu compresor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *