Boiler termoelectric Baxi – o alegere buna

Boilere
 • Pret - 9.5/10
  9.5/10
 • Constructie - 9.1/10
  9.1/10
 • Putere - 9.1/10
  9.1/10
9.2/10

Summary

Acest Boiler termoelectric Baxi este o alegere destul de buna, daca nu sunteti prea pretentiosi.

Descriere

Apa calda menajera este una dintre cele mai importante utilitati impreuna cu caldura, electricitatea, apa si canalizarea. Pentru cei care locuiesc la bloc cu centrale comune, stiti foarte bine despre problema cu apa calda. In special cei care locuiesc in Bucuresti s-au confruntat cu astfel de probleme, neavand apa calda pentru saptamani intregi. Insa, nici cei care au centrala separata nu se pot bucura mereu de apa calda, intrucat si la acestea pot sa apara defectiuni si probleme.

Ofertele continua la eMag


La eMag ai reduceri tari la mii de produse! Intra pe eMag pentru a vedea ce promotii si oferte gasesti. Cine stie, poate gasesti fix ce cautai.

Specificatii complete

Pentru cei cu centrala proprie, indiferent ca este pe gaz sau pe lemne, problemele cu apa cald vor fi foarte rare sau inexistente. Asta, bineinteles, in cazul in care locuiti intr-o zona urbana. Problema intrevine la cei care locuiesc in zonele rurale unde nu aveti acces la gaz sau nu va permiteti o centrala pe lemne. Solutia optima intr-o astfel de situatie este achizitionarea unui boiler.

Boilerele sunt de 3 tipuri: boilere electrice, pe gaz sau pe lemne. Cele mai des intalnite boilere sunt cele electrice. Principalul motiv pentru care cele electrice sunt cele mai populare este ca acestea reusesc sa incalzeasca apa mult mai usor si mai rapid si pot sa o mentina calda pentru o durata de timp relativ mare. Totusi, in functie de boilerul ales, acesta poate sa consume destul de multa energie. Comparativ cu o centrala pe gaz sau pe lemne, un boiler electric este mult mai accesibil, iar noile tehnologii au reusit sa mai scada din consumul de energie.

In continuare o sa va prezint un astfel de boiler electric, si anume cel de la Baxi. Este la un pret mai mult decat decent, pastrand capacitatea si puterea de incalzire a apei.

Specificatii tehnice

Boilerul termoelectric de la Baxi este un boiler destinat utilizarii industriale, fiind mai mult decat suficient pentru a incalzi apa pentru o casa de dimensiuni medii. Se monteaza pe plan vertical direct pe perete.

Are o capacitate mare, de 100 de litri, o putere maxima de 1500 W si o presiune maxima de lucru de 9 bari. Pe intelesul tuturor, acest boiler poate incalzi rapid si eficient apa pentru toata casa.

Temperatura maxima de incalzire a apei este de 80 de grade Celsius, fiind mai mare decat a unei centrale normale pe gaz, care au in general o temperatura maxima de pana la 60-70 de grade. In plus, boilerul termoelectric de la Baxi are o clasa de protectie IP 24, fiind protejat impotriva presiunii ridicate si a temperaturii.

Boiler termoelectric Baxi

In ceea ce priveste clasa energetica, se incadreaza in clasa C de consum de energie. Nu este tocmai cel mai eficient boiler din punct de vedere al consumului, asadar aveti grija cat de mult timp il folositi pentru a nu avea surprize cand soseste factura de la curent.

Boilerul termoelectric Baxi vine cu un anod de magneziu supradimensionat pentru a asigura o incalzire eficienta a apei, o izolatie din poliuretan care ofera protectie la suprapresiune si supraincalzire si un vas de otel emailat pentru protectie suplimentara. La pretul la care este listat, este un boiler mai mult decat decent.

Are un termostat reglabil pentru a putea selecta temperatura dorita a apei, un termometru analogic pentru a putea verifica temperatura apei si un reglaj extern de temperatura. Totodata, are o greutate redusa de doar 30 de kilograme, fiind usor de montat si nu ocupa prea mult spatiu.

Boiler termoelectric Baxi – Pro

 • Constructie durabila si de calitate
 • Capacitate mare de 100 de litri
 • Protectie IP 24
 • Raport calitate-pret decent
 • Montaj vertical direct pe perete

Boiler termoelectric Baxi – Contra

 • Consum de energie destul de ridicat

Concluzie

Asadar, boilerul termoelectric Baxi este un boiler de luat in considerare daca doriti sa achizitionati un incalzitor extern al apei, avand o constructie de calitate la un pret decent.

Specificatii complete

Leave a Reply

Your email address will not be published.